En stor dag

Hej mina solstrålar!
Idag har det nog varit den hittills varmaste dagen, och jag måste erkänna att det nästan känns som hjärnan håller på att koka sönder. Jag har ju ändå spenderat största delen av de här extremt varma dagarna inomhus framför datorn, men det har ändå varit näst intill olidligt. Kroppen har hela tiden längtat ut, efter frisk luft och en svalkande sjö.

Men idag är en stor dag. 
Johan jobbade sin sista dag idag innan semestern. Och kanske var det sin sista dag någonsin som elektriker på fabriken. Inga mera fibersvetsningar eller kabeldragningar på enorma industrier. Inga 18 mils pendlingar mellan hem och jobb varje dag.
Efter semestern tar han tjänstledigt för att prova på att jobba heltid som silversmed och jobba med vårt märke Jonna Jinton Jewelry (Ni kan följa han/oss på Instagram)

Så ja, det här känns onekligen som en stor dag. Jag är så otroligt stolt över honom. Att han vågar att ta ett kliv in i det okända. Att tappa fotfästet för en stund och riskera trygghet, för att istället få chansen vinna något så otroligt mycket större. Att få börja jobba med något han verkligen brinner för. Något där han får utlopp för sin otroliga talang och kreativitet. Det är värt allt.
Det blir liksom inte bara en förändring i jobbet. Det blir en slags livsförändring. Det kommer påverka så mycket. Så wow, det känns så spännande det här!

Jag har ju också tänkt, att precis som förra året, ha semester. Förra året var första gången jag tog helt ledigt från allt i 2-3 veckor och det gjorde underverk. Men jag kallar det nog hellre för “sommarvila”, eftersom det jag jobbar med ofta smälter ihop med det jag älskar att göra när jag är ledig. Det finns liksom knappt någon gräns där.
Den stora skillnaden blir nog att det absolut inte finns något “tvång” eller några “måsten”. Om jag vill lägga undan kameran, datorn, penslarna eller vad de nu må vara i flera veckors tid, ja då gör jag det.

Men vill jag skapa (vilket jag för det mesta vill) så kan jag göra det. Jag känner att jag just nu är i en väldigt kreativ period och den vågen vill jag ju såklart utnyttja.
Vill jag blogga så gör jag det. Så länge jag gör det utan minsta känsla av att jag borde.
För det är klart, annars är det nästan mer än ett heltidsjobb i sig att bara skapa material för att hålla alla sociala kanaler igång under veckorna. Men nu ska det inte finnas någon som helst känsla över att jag “måste hålla något igång”. Allt ska bara få flöda fritt.

Om jag vill ägna en hel dag åt att lukta på en blomma,
Hell yeah, lets do it!
Så min sommarvila innebär helt enkelt att jag kanske kommer blogga mindre. Kanske mer. Kanske inget alls. Ja ni fattar grejen.
Jag tar det lugnt ett tag nu och bara go with the flow ♥
Hur gör ni som driver eget företag eller jobbar som frilansare eller på något annat sätt har ett väldigt fritt/kreativt yrke? Tar ni som en “riktig semester” eller liksom…gör ni något halvdant? Blandar semester med jobb?

Jag har alltid tyckt det varit knepigt det där.
Jag har ändå några planer och drömmar om vad jag skulle vilja göra under sommarvilan nu. 

Först och främst vill jag ägna lite extra fokus åt avslappning som jag skrivit om innan, så att min röst återhämtat sig till efter sommaren så jag kan köra igång igen med skivinspelningen.

Sen vill jag och Johan ut och fjällvandra. Vi tänkte göra det förra året men med vattenskadan och allt annat som hände då så blev det aldrig tid.
Men nu skulle vi vilja åka norrut en vecka och bara besöka vackra platser och vandra i fjällen. Vi funderar på att starta fjällvandringen vid Saltoluokta intill Stora Sjöfallets nationalpark. Eller har ni några andra tips på vackra ställen i fjällen att vandra?

Sen vill jag gärna gå på Urkult den 2-4 augusti. Det är en helt fantastisk festival som varje år sker i Näsåker, min grannby som ligger 3 mil bort. Jag brukar alltid vara där i alla fall någon dag under festivalen.
Det mäktiga Eldnatten vid invigningen på torsdagen vill jag gärna se, och sen kanske vara där någon mer dag och dansa loss vid stora scenen. Någon som ska dit? Hoppas vi ses där i så fall!

Sen vill jag måla! Jag har längtat så efter att måla nu.
Jag vill ta ut alla mina målargrejer till den fina altanen som tillhör ett gammalt stenhus några meter utanför vårt riktiga hus. Då kan jag måla utomhus, men ändå under tak. Det vore helt fantastiskt. Har ingen aning om vilka färger jag känner för just nu. Det ska bli spännande att se.

Har ni några planer för sommaren? (obs, känn ingen press!!! Jag vet hur sommaren kan komma med så jädrans många krav över allt roligt man ska göra och att man ska njuta och må bra och bli brun och äta gott och allt förbannat 🙂 Man behöver inte alltid ha några planer.)

Bild från sommaren 2015 när jag var ute och målade i trädgården.

Så mina älskade vänner, nu tar jag lite sommarvila och saktar ned tempot lite. Hoppas ni alla också får chans att göra det och njuta av sommaren och njuta att vara vid liv ♥ Tack för att ni följer mig här på bloggen. Det är tack vare er som jag nu i snart 8 år älskat att dela glimtar från mitt liv här med er, i både text och bild.
Ni inspirerar mig.

Sänder er alla en extra stor, svalkande kram! 

53 Kommentarer på “En stor dag

 1. anette.lärjedal

  Tror du vill förmedla frihet. Underbart för dig och din kärlek. Kämpa på och glöm inte hur du började, fotona. Som inte behöver regi. Min tanke

  Reply
 2. Marybeth Ryan

  OK, Jonna. I would like a painting, please.. and some jewelry. 🙂 🙂 🙂

  Congratulations, Johan!!! A VERY BIG MOVE!!! It takes great courage and conviction to do this – that leap of faith – and believe it will work. I hope it absolutely does to you and Jonna! Very exciting time! Hope your creative juices amp up 10-fold! lol! Love all your pictures and stories. Thanks for sharing, guys. xox

  Reply
 3. Erika

  Jag ska flytta från Göteborg till Luleå i mitten av augusti för att plugga på LTU, vilket ska bli riktigt roligt! Jag har alltid älskat vinter och snö, så detta är definitivt rätt steg i livet för mig. Jag började följa dig för tre-fyra år sedan (tiden går fort när man har roligt!) och därför är det extra kul, eftersom du gjorde samma resa (i alla fall geografiskt sett) ❤️

  Reply
 4. Anders H

  Hej Jonna! Tänk, jag trodde faktiskt att Johan skulle ta det steget, förr eller senare, att kliva ur “grottekvarnen” och börja jobba tillsammans med dig! Så rätt av honom! Han kan alltid gå tillbaka till elektrikerjobbet någon gång i framtiden om det skulle behövas, men det här kommer att bli toppenbäst! Ta det nu lite lugnt ett tag, njut av sommaren, magiska Norrland och livet tillsammans med Johan! Själv njuter jag av en lång sommarvila inår igen, väntar på utlandsbesökare som jag varsamt ska guida omkring och “bara vara” ett tag till! Missar nog tyvärr Urkult, som jag alltid har längtat till, men någon gång ska det bli av..! Jag hoppas att ni får tag i tillräckligt med hö till Stjärna och de andra korna, det ser lite dyster ut här i mellansverige…
  Sommarkramar i mängd!

  Reply
 5. Erika

  Vi ses på Urkult! är så pepp på att få dansa loss 🙂 å i år jobbar jag ju inte eftersom jag har liten med mig. kram Erika

  Reply
 6. Sandra Junhammar

  Ååh wow, vad härligt och modigt av Johan! Tror det kommer bli superbra!

  Låter klokt och bra med sommarvila! ♥ Ta hand om dig fina Jonna, hoppas du får en skön ledighet. Kramar

  Reply
 7. anette.lärjedal

  Nu rullar kulorna in. Vilken väg vill du? Rösten behöver vila. Återgå till foton, där hittade jag dig. Inte med ropa på djur ( alltid gjort på landet även stan) låt övriga jobba i smidet. Fota o kanske hittar du något att måla. Inte 10 saker på samma gång.

  Reply
 8. Kicki

  Jag önskar dig och din käraste en skön Sommarvila. Ta hand om varandra och njut i fjällen eller vad än ni hittar på. Och Tack för allt fint du/ni delar med dig/er. You are fantastic. Sommar kram till er. 🤗⚘

  Reply
 9. Josefin

  Åå vi syns kanske på Urkult!! Världens bästa festival. Åker du dit får du gärna komma på min vara med naturen aktivitet som jag håller på lördagen ❤️ annars så bara dansa och va fri, det är vad urkult är så fantastisk för!!

  Reply
 10. PJ:s byffé - från by till fe

  Låt mig gissa att du inte kan låta bli att slänga iväg ett och annat blogginlägg under din semester. Bloggandet är liksom en livsstil. Uppleva, sammanfatta och förmedla. Och som vanligt tror jag inte att det blir ett halvdant inlägg utan med samma klass du alltid skriver dina inlägg.
  Jag tycker ni har ett riktigt bra upplägg för semester med fjällvandringen som det stora äventyret.. Och naturligtvis Urkult yeeeh

  Vill ni eller andra läsare av bloggen ha ytterligare semestertips så rekommenderar jag varmt Vandrarhemmet på Högbondens fyr. Högt över havet i solnedgångens sken, helt magiskt! Eller i månens sken.
  http://hogbondenfyr.se/

  Själv skall jag kommande weekend segla med syster och svåger över till Holmön på andra sidan Kvarken. Det blir spännande och Holmön lär vara fin!

  Reply
 11. Soulmama

  Som konstnär och företagare har jag tyvärr aldrig kunnat ta semester. Jag har inte ens kommit så långt att jag kan leva på mitt arbete. Tyvärr. Men i några vändor har det råkat sig så att jag haft sjukledigt just på sommaren. Som nu. På grund av sorgen efter att jag förlorat min mamma. Jag arbetade stenhårt med firman för att överleva efter att hon gått bort, men jag tog helt slut. Var tvungen att ta sjukledigt för att få sörja. Men det har nästan varit jobbigare än att jobba. Väntan på sjukpeng, jätteliten sjukpeng… Jag har räknat mina småslantar i sparbössan och hoppats att jag ska ha råd med mat. Så ska det inte få vara då man sörjer eller är sjuk. Så jag kommer inte att förlänga min sjukledighet i augusti utan fortsätta jobba som en galning efter sommaren och förhoppningsvis kunna leva bättre så småningom. Och kunna sörja på sidan om, liksom.
  Men poängen jag ville komma till var egentligen den att det borde ju vara roligt för mig att vara sjukledig just nu på sommaren. För det kan ju ses som en semester. Men då man mår jättedåligt (vilket jag gjort från och till i många år) så då orkar man inte riktigt ta tillvara sommaren. Och det känns som att jag missat den, om och om igen. Så också denna sommar. Nog har jag kunnat njuta också, men jag är så trött och ledsen och orolig över pengar att det inte känts som semester alls. Jag vill inte missa fler somrar. Jag vill leva!
  Och jag hoppas läget är ett annat nästa sommar. Att jag får leva tills dess, med min kärlek, och att vi båda har det bättre ställt då. Man kan ju alltid hoppas, tro och arbeta för att det ska bli så! Kram till dig!

  Reply
 12. Gunilla Hammarström

  Vad roligt med Johans nya jobb…. Håller tummarna för att det ska gå bra….. Det gör det säkert… Vi har ju sett den fina förlovningsringen. Fjällvandra är underbart…. det blev två dagar för oss i Stekenjokk… sen gav vi upp och bor just nu på vandrarhemmet i Saxnäs . Pga värmen. Inte ens vattnet i jokkarna är kallt just nu…. så det gick iofs bra att bada men som dricksvatten var det för varmt. 😊

  Reply
 13. Gunilla T

  Så spännande att följa Johan och hans jobb som silver smed!
  Ettt stort grattis till honom!

  Själv är jag egen företagare (pensionär numera) men jobbar några dagar ännu i veckan.
  I över 30år har jag haft frisörsalong men bestämde mig redan från början att alltid ta 4veckor semester.
  Men ja sedan är det som det är att alltid är det någon eftersläntrare som glömt att klippa sig medans jag hade öppet + några släktingar och vänner. Så helt stängt blir det aldrig men ändå när man har ett jobb som man gillar och har det in på knuten är det lätt att jobba någon dag dåochdå även på semester.
  Bästa är förstås att resa bort!

  Jag önskar dig och Johan en underbar semester och få njuta av varandra och stillheten. Bara vara här och nu.
  Djupa långa andetag Jonna, yogan har lärt mig att andas så andetagen når ända in i själen.
  Tacksamhet att få känna dofter och se det vackra som finns runt omkring oss.
  Kramelikram

  Reply
 14. Inga

  Så kul att Johan tar vara på sin kreativitet. Han gör ju så fina saker. Ha nu en fin o skön semester. Och lycka till Johan. Kram till. Er ❤️❤️

  Reply
 15. Inga

  Så kul att Johan tar vara på sin kreativitet. Han gör ju så fina saker. Ha nu en fin o skön semester. Och lycka till Johan. Kram till. Er ❤️❤️ Ni hittar säkert fina ställen att se i fjällen. Vilken inspiration ni hittar där.

  Reply
 16. Barbara Camenzind

  Hej Johan! Ett stort grattis till dig för din mod att ta det här steget! Jag önskar dig all lycka och jag ville so gärna köpa ett av dina smycken i framtiden!
  Vänliga hälsningar till dig och Jonna från mitt fritidshus i Värmland (jag är från Schweiz). Jag önskar er ett underbart sommarlov och fina vandringar!

  Reply
 17. Katarina Julin-Forssen

  Trevlig semester till er!
  Lycka till med allt, du och Johan!!
  Vi är på Erikslund, Östansjö som bäst och njuter av den ljuvliga sommaren.
  Varma kramar
  Katarina o L-E

  Reply
 18. Sara

  Ett hett tips är att ta sig till Aktse längs Kungsleden. Otroligt fint! Där kan man gå vidare in mot Rapadalen i Sareks nationalpark. Helt magiskt.

  Reply
 19. Carro

  Vad skönt med lite sommarvila, det har du verkligen gjort dig förtjänt av! Mina planer för sommaren är att sticka iväg med tältet så ofta jag kan, även om det bara är för en natt och sen tror jag banne mig att jag ska köpa & lära mig spela fiol, så svårt kan det väl inte ska va?? (Vill helst lära mig spela nyckelharpa för det är så fint men fiol är ju lite lättare att få tag i). Hoppas du får kul på Urkult! Brukar alltid fara dit, men jobbar i år. Verkligen en magisk helg. Sköt om dig i sommar!

  Reply
 20. Kina

  💝 💝 Ha en underbar semester älskade Jonna och Johan💝💝
  Njut av sol och värme bad och ha fina dagar i fjällen 😊
  Tusen tack Jonna för magiska bilder och all energi Du ger
  Varma Kramar Kina 💕

  Reply
 21. Dixi Wonderland

  Detta inlägget gjorde mig så himla glad. Jag är så glad över att Johan ska få chansen att veckla ut sina vingar och av det jag har sett honom göra så kan det inte bli annat är succé 😀 Va underbart att få jobba med något som man älskar 😀

  Reply
 22. Bella

  Vad fina bilder! Kul att Johan ska satsa fullt ut på silversmide, vad mysigt ni kommer ha när ni båda jobbar hemma på gården🙂
  Vi ska på Urkult som varje år😀

  Davidochbella.blogg.se

  Reply
 23. Rick Bull

  Taking a break from everyday stress seems like such a self-loving choice!! Enjoy your time and freedom!!

  Reply
 24. Anonym

  Men vad roligt Johan! Grattis till det steget! Ska bli verkligen roligt att få följa och se den utvecklingen! 🙂

  Reply
 25. fernando

  congratulations Johan for your new project in life, much encouragement…
  A hug to you both…
  fernando.

  Reply
 26. Ronja Norlén

  GUD VAD ROLIGT!! Grattis till både Johan och dig, jag är säker på att det kommer gå SÅ bra! Njut av lite vila nu och låt inspirationen och kreativiteten leda dig vart än. Mina planer för sommaren är bara att ta mig tid till att njuta. Njuta av att ta det lugnt, njuta av att ta mig tid till mina intressen, njuta av lite mindre jobb än på vintern. Jag vill också starta eget så småningom så det är väl lite det jag jobbar mot <3 Stor kram till er båda <3

  Reply
 27. Johanna & P

  Det är klart även det som känns kul att göra o delvis ger energi kan även bli oerhört tröttsamt OM det blir för mycket av det goda. Det är en ständig utmaning tycker jag att välja bland allt kreativt skoj som finns att göra o hitta balansen mellan göra o vara. Älskar att bara vara i skogen eller bara hänga med hästarna i hagen. Styr upp en liten fotoutställning åt Ostrikets fotoklubb, Burträsk, under byns hembygsdsfest nästa helg. Inte så mycket jobb då publik o fika redan finns. Blir kul visa bilder i den fina ladugården! Annars tar jag det mest lugnt nu på gården, hade Byggkurs för fruntimmer en helg tidigare, jobbar på studieförbund, riktigt skoj! Låter underbart med fjällen o Urkult förstås! O att vila o andas, känna in känna med naturen! Stort Grattis till Johan o hans tillit o mod! Eftersom han känner att det är rätt då blir det toppen! Sommarkram från skogen! 💕 ☀ 💦

  Reply
 28. Karin

  Hej! Hur kommer det sig att du som har en så stor plattform inte alls uppmärksammat alla de skogsbränder som härjar i Sverige? Du som älskar skogen och naturen och byggt ditt varumärke kring det borde väl vara den som är mest upprörd över detta?

  Reply
 29. Åsa

  Åh vad fantastiskt roligt för Johan! Det kommer nog bli alldeles superbra det där 😀

  Tips om fjällvandring: skäckerfjällen i Jämtland. där kan man lätt komma åt mycket helt obesökt natur. Finns bara en liten vandringsled, alltså mycket mark att bara gå ut i, och fantastisk utsikt från fjällen. Jag och sambon var vid Fatmomakke och marsfjällen för någon vecka sen, också superfint men lite mer folk. Sen är det ju tyvärr en väldans massa mygg där nu så se til att ha hatt med myggnät!

  Vi ska också på Urkult, jag har varit där varje år sedan jag var 8 och det är som en släktträff för mig. Bor i ett stort camp med hela familjen, styvfaderns vänner och detas familjer och random folk som bara hakat på (välkommen!). det känns ibland som om campet är en egen festival för sig, vi har årets Urkultare som vi delar ut, pannkaksfest på lördagar och furar minst två födelsedagar och en bröllopsdag. Haha. Är alltid en av årets höjdpunkter, och så träffade jag ju min stora kärlek där på danslogen för 3 år sedan.

  Tack för fint inlägg! 🙂 blir så glad varje gång jag ser att du skrivit.

  Reply
 30. Emerelle

  Congrats to Johan! That’s great 🙂
  And good you plan a summer break.. I should do that too!
  I have 3 lakes in front of our house but I rarely take the time to go swimming.
  Today early in the morning however, I just went and it was so good!! So refreshing & inspiring 🍃
  But I like what you say about not having so much pressure about summer & things to do.
  We can easily feel overwhelmed with so many possibilities & also duties. After all, the most important thing is to be relaxed and at peace with yourself, no matter how that looks and no matter what you do. Work or free time, doesn’t matter!
  And you are so right in saying that work is best when it doesn’t feel like work, when it’s more free and you just create when and what you want. That’s always the best! Just spontaneous 🙂 And what needs to get done will be done – the rest maybe is not so important after all.
  Lots of Love <3
  Em 🙏🏻

  Reply
 31. Petra Emanuelsson

  Hej Jonna ❤
  Kom precis tillbaka till Saxnäs efter ett helt magiskt äventyr vid Stora Sjöfallets Nationalpark. Jag blev helt tagen när jag kom dit och visste liksom inte vart jag skulle börja. Men om jag ska ge ett tips från min lilla resa så måste det bli vandringen till Nieras. Bara någon kilometer ifrån Stora Sjöfallets fjällanläggning börjar en snårig stig upp mot toppen. Efter en stund kan man ta vänster mot Soldalen eller fortsätta uppåt mot toppen. Väl däruppe finns en utsikt vackrare än ord och ett maffigt vattenfall som är både drick- och dusch-vänligt! Jag var helt ensam på hela vandringen och naturen är guld. Ha en fin sommarvila! ❤

  Reply
 32. Fia

  Åh vad roligt! Heja sommarvila och grattis Johan! Vilket äventyr, hoppas det blir spännande och roligt och utvecklande. ❤️
  Jag tycker också att det är svårt med ledighet, är frilansmusiker och sommaren blir ofta högsäsong med konserter och festivaler. Det är under vintern som lugnet lägrar sig mer, det blir lite som att leva med årstiderna och det gillar jag! Men försöker alltid hitta balans, vara mycket i naturen och lyssna in de egna behoven extra mycket under sommarmånaderna 🙂
  Och jag spelar på Urkult i år! I vårt synnerligen dansvänliga band Cats and Dinosaurs, kom och dansa med oss på fredagkvällen alla ni som ska dit! Jag är uppvuxen i Ångermanland och på Urkult så det ska bli fantastiskt att äntligen spela där. Hoppas att du får en underbar sommar Jonna! Länge leve skaparglädjen och länge leve sommarvilan! ❤️🌈

  Reply
 33. Jenny W

  Men vilket härligt beslut för Johan (och er båda såklart) och så modigt! Ha nu en riktigt härlig semester fina ni <3

  Reply
 34. Britt- Marie

  Å, Jonna, jag blir varm ända in själen när jag läser det här. Nog har jag anat detta en tid, att Johan skulle komma att ta just det här steget. Det känns som om det är meningen. Han är både modig och klok som tar klivet rakt ut i det okända. Jag är säker på att det kommer att gå bra. “Hoppa och nätet kommer att vara där.” Det är ord som jag själv använt mig av när jag önskat göra något som inte verkat så där helt tryggt och säkert. Men för att vinna så måste vi våga. Jag känner på mig att ni båda är på väg mot något större än ni kunnat drömma om! Och visst verkar saker och ting ibland som om de vore förutbestämda….tänk att just ni två skulle träffas och bli ett par, med de mål ni båda har! Slumpen kan aldrig vara så perfekt. Det måste ligga något större bakom… det är min fasta övertygelse. Jag är själv kreativ genom mitt skrivande. Nu har jag tyvärr under en längre tid tappat förmågan, och jag kan inte riktigt uttrycka med ord sorgen jag känner. Det är så viktigt för mig att få skriva och fantisera, skapa berättelser med människor och olika miljöer, händelser och drama och konflikter, och allt det som sker oss människor emellan, beskriva livet som det kan vara för oss alla… jag hoppas och ber att min förmåga ska återvända, för det känns som om min själ är på väg att förtvina av skrivbristen. Jag brukar, eller rättare sagt, brukade, skriva när jag kände att jag kunde och orden och personerna i berättelsen talade till mig, när intriger blev tydliga och olika möten och händelser som skulle ske i berättelsen… då spelade det ingen roll om det var sommar eller jul eller vad som helst… men visst hände det att jag tog ledigt någon vecka eller så för att vila hjärnan och få nya intryck och infallsvinklar. Så lände det känns roligt och idéerna flödar vill man ju gå på… när det gäller mig och mitt skrivande så är det ju så tursamt att det går utmärkt att sitta ute en hel dag och anteckna tankar och allt som kommer för mig utomhus med block och penna. Och i huvudet arbetade jag alltid, fast jag satt till synes helt sysslolös. Som jag saknar detta! Nu önskar jag dig och Johan all lycka till. Och åk iväg på den där resan medan ni kan! Allt gott, och tusen kramar till er båda!

  Reply
 35. e

  ni två! ni är så otroligt modiga och inspirerande. uppskattar så att få följa ert liv och de steg ni tar, var för sig och tillsammans!
  tack igen för en alltid lika underbar läsupplevelse och alltid utomordentligt vackra foton.

  Reply
 36. Ninni

  Stort lycka till i det stora steget. Är så tacksam för det och hoppas vi kommer att få njuta länge än av er bådas så vackra inspirerande energi och kreativitet och gåvor som vi har förmånen att få ta del av. Stort och varmt tack för det och ha en underbar skön semester nu i det stora blå och fria. Ett semester tips jag har – även om det kanske är lite långt bort för er är staden Röros i Norge. Bara några mil från Funäsdalen i Härjedalen. Vilket i sig är vackert med. Men Röros är speciell och jag har varit där många många gånger sommar som vinter och bara älskar det. Det är kulturarv, mysiga hus och gator. Mysiga bed & breakfast med norsk fjällfrukost om hittat rätt ( alldeles nedanför kyrkan ) det är butiker med konstverk och keramik och hela atimosfären i allt är så vacker och underbart tycker jag. En Av avsnitten i Pippi Långstrump ät faktiskt inspelat där, När de är på julmarknad med Kling och Klang. Jag älskar att vara i allt det där, Sedan på vår sida om gränsen är som sagt hela underbara Härjedalen med Sonfjället som också är magiskt på sitt sätt. Med Nyvallens fäbod och mer. Ha det underbart nu och var rädda om er vart ni än beger er , gör eller är. Kramar och Kärlek 💕🦋💕

  Reply
 37. Stu

  Hej 🙂 good stuff! yeah get yourselves up to the mountains and enjoy some time there to soak it in. Look forward to see creations when you’re ready 🙂
  Stu

  Reply
 38. anna-gerd doverbo

  Hej
  Det är så lätt som kreativ person att vilja så mycket, ibland för mycket under de “bra” perioderna. De lite låga perioderna vill man hålla samma energi och tempo och får dåligt samvete för att det inte fungerar. Man vill på alla sätt hålla den positiva energin på topp och testar alla vägar som meditation, Yoga, positivt tänkande osv. allt med baktanke att vara fortsatt kreativ. Min erfarenhet är att det bara hjälper på kort sikt för ens sanna målsättningen är egentligen bara att “kräma” mer ur sin lilla kropp. Man har inte på allvar sänkt sin ambitionsnivå att leverera resultat.
  Önskar att du tar semester och lämnar kameran och allt som har med sociala medier(släpp telefonen) hemma på er semester. Det är ett sätt att tala om för kroppen att vackra vyer och upplevelser finns att se för dig/er och att njuta av där och då(utan omedvetna tankar på jobb). Det är inget som resten av världen behöver se tack vare att du fotar det och förmedlar det vidare. Det är upp till oss att också välja att de det vackra runt oss. Du har inget ansvar i att förmedla intryck under din semester. De intryck du får är dina och ligger säkert i ditt minne. Kanske upplever du det stressande i början men i så fall är det mer ett tecken på att du inte är van vid att koppla av. om det är svårt så låtsas att du är en “okänd” Jonna Jinton_hur hade du då varit under semestern. Önskar en god semester.

  Reply
 39. Lars 8463

  Gomorgon varmhjärta
  Jag gissar att Johans pendeltid
  gav honom många timmar med sin tankfulla tystnad.
  Men ett stort LYCKA TILL!!!
  För att han tagit steget och slipper
  allt det övriga. Och hur det än går.
  Behöver han inte ångra,
  att han inte försökte.
  Och han får alla timmar med sin
  “Tusen stjärnfalls önskningar”

  När jag sa upp mig vid årsskiftet
  och blev VD för mitt liv på heltid.
  Var min “plan” att vara oplanerad.
  Gå på behov, lufsa efter väderlek.
  Och det har gått ganska bra.
  Hoppas att din “sommarvila”
  går ännu bättre för dig.

  Din plan med fokus på avslappning.
  Med övningar som stärker rösten.
  Jag tror du blir avslappnad, stärkt
  Av Johans närvaro, en blommas doft,
  känslan i handen som vila på din
  äventyrliga pälskling
  i tredje bilden från slutet.

  Men även avslappnand, stärkt
  när din glädje får bubbla fritt.
  Surfa fritt på den kreativa vågen
  där enda regeln är den egna känslan.
  Måla med färg och ljus
  Med fokus genom duken och i bilden.
  Jag blir tankfullt avslappnand
  av tredje bilden från slutet ❤

  Nu när Johan har gjort en stor
  livsförändring. Äger sin tid.
  Och du vill visa din känsla för Salto.
  Kan det kanske bli en vandring
  i höstvila?
  Svårt att veta med årets väder.
  Men färgerna, luften, LJUSET!

  Enligt väderprognosen kommer din
  hjärna koka ett tag till.
  Men under sommarvila är allt nyttigt.
  Så en STOR gräddig, vaniljglass
  med krossad choklad KAAALL!!!
  KRAM

  (Blev du sugen? 😀)

  Reply
  • Marit

   Alltså Lars 4863, vad bra du skriver! Du har talangen, du är en ordets härskare! Speciellt “VD för ditt eget liv” och din “plan att vara oplanerad” dessa ord tar jag till mig, jag skall snart få semester, och då skall jag tänka på dessa dina visdomsord!

   Reply
   • Lars 8463

    Marit
    Glad om jag kan ge dig något.
    TACK!!! för det du gav mig.
    Hoppas du har och får det bra!
    KRAM

    Reply
 40. Pia

  Åååh va roligt att Johan ska jobba hemifrån!!! Önskar er verkligen lycka till med det! Min man jobbar inte heltid och det är verkligen så mycket mer värt att ha tid tillsammans än pengar! Och njut av semester nu!!!💜

  Reply
 41. Rania {Northbound Journeys}

  Jag sänker också tempot under sommaren. Tar väl aldrig riktig semester men jag jobbar mindre, kameran är dock alltid med. Eftersom Dan är lärare har han ju riktigt lång semester så jag försöker att inte ha för mycket jobb då så att vi kan umgås. Vi ska till Urkult i år (som vanligt, det blir mitt tredje år som fotograf för dem) och det vore superkul att ses om du och Johan åker dit! Kram 🙂

  Reply
 42. Anita på andra sidan Storsjön

  Tips om fjällvandring. Om ni planerar att gå Kungsleden så är Hemavan en bra början. Vackert och lättsamt. När ni gått hela Kungsleden (det har vi gjort) så avsluta med vandribgen ipp till Kebnekajse. Magiskt!

  Den sk triangeln i Jämtland är också en fin nybörjartur med god mat både i Blåhammaren och Storulvån.
  Kram Anita

  Reply
 43. Anita på andra sidan Storsjön

  Tips om fjällvandring. Om ni planerar att gå Kungsleden så är Hemavan en bra början. Vackert och lättsamt. När ni gått hela Kungsleden (det har vi gjort) så avsluta med vandringen upp till Kebnekajse. Magiskt!

  Den sk triangeln i Jämtland är också en fin nybörjartur med god mat både i Blåhammaren och Storulvån.
  Kram Anita

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.