En viktig del i min vardag

Äntligen fredag! Veckans bästa dag.
Jag ska alldeles strax åka in till Sollefteå. Ska köpa en kalender för 2015. En sådan där som är som en liten bok som man kan skriva i. Jag brukar alltid se till att ha en redo för det nya året men av någon anledning glömde jag det den här gången. Har känt mig alldeles naken utan en sådan. Jag är en människa som har enorma brister när det kommer till planering, rutiner, tider osv. Så utan en kalender är en jag ren katastrof.

Men idag kommer jag äntligen att ha en kalender att kludda ner mina listor, tankar, måsten, dåliga dagar, förhoppningar osv. För jag använder den även som en liten dagbok. Jätteroligt att läsa i efterhand. Så nu ska jag åka sammanlagt 12 mil för att handla en kalender. Haha. Jajamen, så är det att bo ute i gelsbygden. Men vi har ju nära till annat. Skogen till exempel ♥ 😉

Nu ska jag dela med mig av några sidor från 2014 års kalender till er. Kanske lite nära inpå att dela så “privata” tankar men å andra sidan är det ju från förra året nu, och tillhör det förflutna! Så nu kan jag skratta åt mina “jävla skit dagar”.
Önskar er en fantastisk fredag! Kram på er ♥

011602011609011613011606011608011604011603

 

35 Kommentarer på “En viktig del i min vardag

 1. Rossar Vestin

  Jag håller med dig, det år sådant som kommer bli värdefullt för en själv när man blir äldre. Hittade min morfars och mormors gamla kalendrar och det var ett värdefullt tidsdokument över deras tid. Jag har själv inte slängt en kalender på åtta år (började se hur kalendrar löste vardagen så bra 2007) och har även börjat med en separat anteckningsdagbok för att skriva ner de tankar jag har men känner mig hämmad att uttrycka på blogg eller på Facebook. Ja, nej, jag är ingen ond person med dåliga tankar, men det finns saker som jag känner mig hämmad att uttrycka på grund av diverse roller som lärare, nybliven fritidspolitiker, konstnär och showbusinessfuskare. Saker som inte kan formuleras så elegant som jag önskar när något ska ses av andra.
  Bland det bästa jag gjorde 2014 var att införskaffa mig en systemalmanacka, filofax, där jag kan byta ut innehållet så som jag vill; kontaktlistor samt vissa anteckningar följer med och behöver inte skrivas om på nytt varje år.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det kan vara skönt att få skriva av sig helt fritt ibland. I en blogg eller något som läses av många andra så uttrycker man ju sig kanske mer försiktigt. Men det är nog alltid bra att få ventilera ut sig helt i skrift, om man tycker om det. Det gör jag med.

   Trevlig helg! 🙂

   Reply
  • Jonna Post author

   Haha vad sött att du märkte det! Såg inte ens själv att det kom med.
   Ja jag har ju en dröm om att ge ut en fotobok. Tror jag varje vecka under lång tid skrev att jag skulle göra ett utkast, eller en slags prov av hur den skulle kunna se ut. Men det är fortfarande något jag inte blivit klar med. Men det ska jag försöka göra så fort jag kan 🙂

   Trevlig helg 🙂

   Reply
 2. Magnus

  Så där gjorde jag också förr, men tyvärr blir det inte så nu. Använder kalenderfunktionen i mobilen istället och där blir det inte på samma sätt. 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag tror nog många idag gått över till kalenderfunktionen i mobilen. Det är ju iofs också bra, lätt att alltid ta med den. Men som du säger, det blir inte på samma sätt 🙂 Mer känsla med en riktig kalender.

   Ha en trevlig helg! 🙂

   Reply
 3. B

  Hihi vad roligt att du också kör på papperskalender =) jag brukar bli lite retad för att jag inte använder mobilens kalender men jag gillar att få stryka saker och gör precis som dig, skriver dagens mående och vad jag har gjort och saker jag borde göra. Känslan av att få dra ett streck när något är utfört är så skön :D!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh jag håller helt med! Det bästa jag vet är att få stryka över det som jag skrivit upp att jag måste göra. Då får jag små lyckorus och massor av må-bra-känslor! Älskar att ha en papperskalender. Mobilen är inte alls samma sak 🙂
   Kul att du är likadan! 🙂

   Trevlig helg!

   Reply
   • Märta

    Åh, jag älskar listor! Ibland skriver jag också upp sånt som jag redan har gjort (och stryker över) för att det får mig att känna mig så effektiv!

    Reply
 4. Mitra Sohrabian

  Så fint Jonna, jag gör samma sak och min kalender är fullt av allt möjlighet allt från telefon nummer, påminnelser och bara ord. Du är så organiserade.Kramar på dig och ha en härligt helg bästa Jonna. Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Vad kul att du gör samma sak! 🙂 Hoppas allt är bra med dig Mitra!
   Ha en underbar helg. Kram!!

   Reply
 5. Nisse

  Hoppas det blir mer roliga händelser i kalendern nu. Annars ser jag att du tränar och att nåt bra hänt, i dina ögon.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det hoppas jag med! Ska se till att den fylls med massor av roliga händelser.
   Åh vad kul att du säger så. Ja det känns som något bra har hänt, fast jag vet inte riktigt vad. Det känns bara så bra nu!

   Trevlig helg!

   Reply
 6. åke

  Min mor skrev varje dag i en sån där liten almanacka ,det hade hon gjort sen när hon gifte sej,dom är guld värda i dag.

  Reply
 7. Mikael

  Ha, där fick vi förklaringen på din… din… hmm fina fysik 😉 Här har du gett skenet av att det bara handlar om hanteringen av ved i kombination med lite norrländsk j-vlar annama. Men så visar det sig att du har ett helt gym i dörren! 🙂
  Ha en riktigt bra helg!

  Reply
  • Jonna Post author

   Hahaha! 😀 Åh nej, nu kom du på mig! haha.
   Jag fick den av mina vänner i somras. I början bestämde jag mig för att jag inte fick gå igenom dörröppningen utan att häva upp mig en gång (för att träna armarna). Men jag tror det höll en vecka. Numera ser jag den knappt.
   Men jag har bestämt på nytt att jag ska börja träna med den. Det är ju ganska lättillgänglig träning 😀 Men tungt!!

   Ha en riktigt bra helg du med! 🙂

   Reply
 8. Roger Ivarsson

  Hej Jonna!
  Du har säkert redan funderat på det, men mitt tips är att du handlar en 5-års dagbok som man skriva i några rader om vad som hänt en viss dag på året. Även väder och temperatur. Har haft en sådan själv sedan 2000 och har mycket glädje av den där jag ser vad som hände förra året denna dag. Det är perfekt att läsa i efterhand som du skriver.
  Ha de gott…………Roger

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Roger!
   Ja jag har tittat på en sådan några gånger. Måste vara roligt att titta tillbaks sådär 🙂
   Men jag är sådan där som vill ha en helt ny varje år, och börja på en ny kalender 🙂 Lite symboliskt tror jag.

   Men tack för tipset! Ha det bäst! 🙂

   Reply
   • John

    Jag har en sån 5 års kalender, skriver sista året i den nu. Helt perfekt kalender! lätt att kolla vad som hände åren innan. Hade vanliga ett års kalendrar innan och tillbaka till dom går jag inte. Blir att köpa en ny 5 års kalender till hösten.

    Fina bilder på en jättefin tjej 🙂

    Reply
 9. stefan

  Ett återkommande tema i dina inlägg är att du mår dåligt, tex som i din kalender där du skriver ner dina tankar för stunden. Vilket jag kan tycka verkar motsägelsefullt då du påstår dig leva ditt drömliv. Hade jag förmånen att leva min dröm så inte hade jag haft tid att må dåligt i alla fall. Jag tror det är så enkelt Jonna att du behöver träffa någon att dela ditt liv med. För din blogg är nån slags kompensation för den partner du inte har i ditt liv, här delar du med dig av dina tankar, dina känslor o din vardag. Jag tror bekräftelsebehovet ökar när man känner sig ensam, och så söker man det på andra sätt istället, tex genom en blogg. Inte så lätt att träffa någon på beställning, men give it a try. Det är synd att en sån söt, vacker kvinna ska leva ensam. Hoppas 2015 blir bättre än 2014. Och hoppas du tar mina ironiska inlägg ibland med glimten i ögat. Ha d bra.

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha oj, ja jag hoppas verkligen att det var med mycket ironi du skrev denna kommentar. Annars tänkte jag att detta måste vara en väldigt gammelmodig man med lite tråkig kvinnosyn och väldigt lite förståelse för att mitt liv är som vilken annans liv som helst.
   Jag tror säkert det ändå var en gnutta allvar i det du skrev, men säkert skrivet med all välmening. Men jag vill ändå skriva ett svar på dina tankar, som jag mer upplevde som fördomar kring mig och mitt liv och mitt bloggande.

   Att må dåligt då och då är inget jag anser som konstigt, utan rentav mänskligt. Att jag har ett drömliv är också att ta i. Visst, jag är otroligt tacksam att jag bor här och lyckats komma såhär långt, att jag jobbar med det jag älskar. Men ett drömliv? Jag kan säga att de här åren också varit de tuffaste åren i mitt liv. Och jag tror mitt liv är ganska likt alla andras liv. Om jag nu hade ett riktigt drömliv helt utan några problem eller mänskliga tankar och orosmoln, jag skulle nog ändå ha skitdagar! Det har väl alla? När man vaknar upp och bara inte orkar ta tag med alla måsten. Sådan är i alla fall jag då och då.

   Jag är en känslomäniska. När jag är glad är jag väldigt glad. När jag är ledsen kan jag gråta i en hel dag. Så min kalender brukar se ut liknande det jag visade idag. Dalar och toppar! Och det är sådan jag är. Med eller UTAN livskamrat 🙂

   Och att jag skulle känna mig ensam, och ha bloggen som en kompensation för att jag inte har någon att dela mitt liv med, det var verkligen det roligaste jag hört på länge. Att hitta en livskamrat och sin stora kärlek är ju självklart något som är underbart för oss alla människor när eller om det händer. En av livets vackrast upplevelser kan jag tänka mig, som jag självklart hoppas att jag en dag får uppleva. Men det är inget jag går och längtar och väntar på. Och jag kan säga helt ärligt, att jag har aldrig varit gladare och nöjdare än NU med att vara singel. Jag trivs så himla bra med det, och som jag skrivit många gånger, jag känner mig inte ett dugg ensam. Träffar massvis med människor och har ett socialt liv. Jag är en ung kvinna, som känner mig fri och trivs med min tillvaro som den är.
   2014 var ett väldigt tufft år och jag mådde nog mer dåligt än bra det året, så du har nog lagt märke till det lite extra. Och det är fint att du är uppmärksam! Men du har helt rätt, 2015 kommer bli MYCKET bättre än 2014 ! 🙂

   Ha det bäst!

   / Jonna

   Reply
   • stefan

    Tackar för svaret Jonna. Jag kan dock inte se att jag delgivit dig någon “kvinnosyn”, vilken du tycker är tråkig, som du säger. Jag älskar kvinnor, i alla bemärkelser. Så min kvinnosyn är nog långt mycket mer modern än hos dom flesta män du träffat på. Världen vore en väldigt tråkig plats utan kvinnor. Faktiskt totalt meningslös. Att må dåligt då och då, det anser jag vara konstigt. Och att du nånstans har ett väldigt stor bekräftelsebehov o en önskan om att bli sedd som du får utlopp för genom dig blogg tycker jag är ganska uppenbart. Dalar blir enklare med en livskamrat, och toppar roligare. Var så jag menade. Nånstans tror jag din drömprins finns. Han sitter där nånstans o rabblar fåglar på latin, målar tavlor med ekologiska färger, demonstrerar mot kärnkraftverk och lyssna på obskyr, naturhippiemusik 😉 Kram o ha d bra =)

    Reply
 10. Anna-Maria

  Tipsar om personligalmanacka.se där man kan designa sin egen almanacka och ha t.ex. egna foton på fram o baksidan. (dessutom leverers den i brevlådan så man slipper åka 12 mil för att köpa en)

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh vad fint! Tack för tipset! Jag satt och tänkte på det idag, att det skulle vara så roligt att ha unika bilder på almenackan. Typiskt att jag redan köpt en nu. Men kan vara bra att veta till nästa gång 🙂

   Reply
 11. Gustav

  Fredag!! Wiiiiih! Jag kunde inte låta bli att skratta när jag kollade på dom 2 första bilderna. På första skiner du som en sol, och sedan ser jag andra bilden… “jävla skit helg” :-D. Tur att det ordnade upp sig igen på sista bilden ;-). Ha en bra kväll, simma lugnt!

  Reply
  • Jonna Post author

   Oj, jag tänkte inte på att Edins hade det. Jag var i Junsele här om dagen och letade i affären som en tok efter en kalender. Samma sak i Näsåker. Men glömde Edins 🙂

   Reply
 12. Sandra

  Jag är också usel på tider och rutiner, har precis börjat bli duktig på att skriva upp möten och läkartider i kalendern i köket. 😛

  Reply
 13. Stefan Johansson

  Hej Jonna, jag är glad att du delar med dig även av dina dåliga dagar och när du känner dig nere osv. Jag tror det är viktigt att sprida ut att allt inte bara är en dans på rosor även om man lever sin dröm och att det kan verka som att allt är toppen. Det är inte alltid bara enkelt att följa sitt hjärta. Det vet jag 🙂 Och helst vill folk bara visa upp sin bästa sida utåt. Då blir det lite snedvridet!

  Keep up the good work!

  /Stefan J

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.