27 Kommentarer på “Energi av allt det vackra

 1. Jess

  Hej,
  jag undrar lite över din kamera.. Har sett att det är en Nikon men vilken modell? Vilket/vilka objektiv har du? Du lyckas verkligen fånga upp allt det vackra på ett enda foto.

  Reply
  • Jonna Post author

   Jag har en Nikon D90, och objektiv 18-200. Ett jättebra objektiv som passar till det mesta!
   Har även ett macroobjektiv när jag fotar närbilder.
   Tack för att du gillar mina bilder!
   kram!

   Reply
 2. Bernt O´Johan Järnepalm

  Det glädjer en ålderstigen lönnfet fotograf/journalist, född och uppväxt i Porjus (en bra bit norr om Grundtjärn) att se och läsa om en ung stilig kvinna som lämnar storstaden för att hämta livskvalité uppe i norr. Graittis till ditt kloka val!
  Blev väldigt glad när jag läste den artikel som GP publicerade idag. Den värmer gubbahjärtat. Att du dessutom bloggar, gillar att fotografera och håller på med smycken gjorde ju inte saken sämre. Själv har jag jobbat som freelancer i 50 år. Fotograferat mode över hela världen och skriver resor, fuskat med måleri och skall, innan högre makter rycker i snöret, försöka mig på lite skulptur. Naturligtvis bloggar jag, ända sedan 1996 i två omgångar. Jag hoppas verkligen att du avsätter en minut och hälsar på hos mig http://www.ojohan.blogspot.com

  Jag sitter nere i Angered, mitt i soppan men trivs ändå för jag tar mig en promenad ute i Vättlefjäll, en tur med plastekan i Surtesjön och retad kanotisterna, där jag sitter och metar abborre. När jag vill koppla av ordentligt åker jag ner till Ödshult, mitt i Småland där vi har en liten gård som säkerligen kommer att bli permanent för mig inom några år. Med andra ord har vi en omvänd bild. Du drog från stan, jag drog till stan. Jag hoppas att du inte misstycker om jag lägger ut din blogglänk på min blogg? I så fall kan du väl höra av dig så plockar jag bort den.
  Sköt nu om dig och glöm inte bort att plocka in veden under tak så du kan hålla dig varm i vinter. Klia Nanouk bakom örat och sköt om dig. Kram på dig
  Bernt Järnepalm alias O´johan
  -Sveriges gladaste man-

  Reply
 3. Pia Samuelsson

  Jag läste om dig i Land och blev otroligt inspirerad! Under de senaste åren har jag mer och mer bestämt mig för att jag ska flytta till en egen stuga på landet. Jag är 19 år nu och bor med mina föräldrar, visserligen på landet, så det går ingen nöd på mig än så länge. 😉 Men jag hoppas att det snart kommer dyka upp ett bra tillfälle för mig att flytta. Det är lite mer utmanande att klara sig själv, det måste ju du fått erfarenhet av 😛
  Genom att läsa din blogg har jag blivit ännu mer övertygad om att det är den vägen jag ska gå. Så tack för vägvisningen! Sen måste jag också berömma dina sjukt vackra bilder. Man bara njuter av dom!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Pia, vad glad jag blir för din kommentar! Och tack för ditt beröm för bilderna!! 🙂
   Kram på dig och lycka till!! <3

   Reply
 4. Annika

  Åh vilken tuff tjej du verkar vara! Läste om dig i GP idag och var förbluffad. Du gjorde det som jag drömt om..fast varken vågar (eller kanske eg vill). Jag vågar ingenting jag. Knappt elda i en spis. Inte hugga ved och inte sova ensam. Vill bli mer som du. jag sa till min sambo att om han hade träffat dig så hade han lämnat mig…och han höll med 😉 Ser fram emot att börja följa din vackra blogg

  Reply
  • Jonna Post author

   HAha åh vad gulligt skrivet. Jag kunde ingenting när jag flyttade hit. Hade aldrig huggit ved förut, aldrig eldat i en spis. Men allt går!! 🙂
   Bara man vågar så löser det sig, oftast 🙂 Många misstag gör man men tack vare dem så lär man sig massor 🙂

   TAck för att du vill följa min blogg!! Ha det bäst! Kramar! <3

   Reply
 5. Josefina

  Läste om dig i GP idag och blev väldigt nyfiken på din blogg. Så underbart vackert du bor och lever, jag blir avundsjuk!
  Jättefin blogg, verkligen.

  Kram Josefina från Göteborg

  Reply
 6. Mia

  Hej!
  Tycker att du är en jätte fin tjej!
  Träffade dej i somras , vi tittade på dina fina smycken. Jag var och hälsade på släkt som hyrde huset nere vid vattnet/hagen.
  Din hund är hur fin som helst…. du tar väldigt fina bilder….du är bara hur bra som helst!
  Lycka till i fortsättningen!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Mia!! Vad glad jag blir att du gillar mina bilder och smycken!! =)
   Hoppas du kommer hit och hälsar på någon mer gång!
   ha det bra! Kram!

   Reply
 7. Jennie

  Jag läste också artikeln i dagens GP om dig. Jag blev både imponerad och varm om hjärtat. Så många vi är som drömmer om ett liv ute på landet. Du vågade! Med alla de konsekvenser det innebar. Grymt modigt. Det är så många som går omkring i situationer de inte trivs i, men få vågar förändra sina omständigheter.
  Tack för att du delar med dig till oss andra!

  Reply
 8. Nina

  Tycker att du är en otroligt härlig förebild för oss kvinnor!! Man blir väldigt inspirerad och motiverad till att gå sin egen väg.. Önskar dig lycka till med ditt äventyr 🙂

  Reply
 9. Gammelmor i Paris

  Enormt fina fotos…önskar jag var ung pâ nytt och kunde hoppa ut genom fönstret i Frankrike, ta bussen till Norrland för att promenera ensam i skogen bland vargar och renar under midnattssolen och se fullmânen spegla sig moltyst i sjön nedan för Grundstjärn. Men det är för sent. Norrland pâminner om oss pâ Stampgatan när jag var ung pâ 1950talet, dâ ord betydde nâgot. Det känns sâ nära och sâ avlägset pâ samma gâng…din mamma förstâr vad jag menar.

  Reply
  • Jonna Post author

   Gammelmor du skriver så vackert. Du borde bli författare. Det är alltid en fröjd att få läsa dina kommentarer. Du formulerar dig så vackert!
   Tack för att du läser mig blogg och delar med dig av dina fina tankar!
   Kram på dig!

   Reply
 10. Mattias Göteborgaren

  Hej Hej jag är ju som alla andra här sjukt impad att du bara flytta dit upp sådär hux flux häftigt o lungt o skönt kan ja tänka mig..
  Läste om dig i dagens GP o hoppas fler vågar göra som du

  Ha det fint ja får allt ta o följa den här bloggen nu känner ja spontant =)

  Reply
 11. Jonna Post author

  Åh det låter som du har massor av kul framför dig! Vad roligt att du tänkt starta eget företag sen! Att plugga till guldsmed hade jag också gärna gjort. Det verkar så roligt!!
  Det är bra att du har mål. Det kommer gå superbra!! Go for it!

  Kram på dig! <3

  Reply
 12. Inga i Kalmar

  Läste om dig i tidningen Land i går wow vad modig du är, dina bilder är så talande särskilt den då du sitter på stenen med skogen runt om dig sååå vackert. Du är en mycket stark förebild. Lycka till framöver! :-))

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.