Ett lugn i stormen

I natt trodde jag stundtals att huset skulle fara iväg i stormen. Har nästan aldrig under mina år här i Grundtjärn varit med om en sådan kraftig snöstorm. Redan på kvällen började snön och vindarna att dra in och under natten blev det upp till tjugo sekundmeter. Det är ändå något jag gillar med de där stunderna när naturen visar sina krafter och man blir tvungen att anpassa sig. Vi låg nedbäddade i sängen allihopa. Jag och Johan och alla djuren tätt intill. Det var så obeskrivligt mysigt att ligga och lyssna på de susande vindarna som ibland tog tag i fönstren så jag nästan trodde att de skulle slitas ut.

Det fanns ingen chans att Johan skulle kunna ta sig till jobbet i morse. Just vid 5 tiden på morgonen var det som allra värst. Så vi tog en sovmorgon och väntade ut den värsta blåsten innan vi gick ut för att hämta ved. Jag är förvånad över att vi fortfarande har ström här i lilla Grundtjärn när ca 1600 hushåll varit utan ström under dagen.
På väg ut till vedboden för att hämta in lite mer ved.
Eftersom det är så kraftig blåst så har snön drivit och är meterhög på vissa ställen. Det blir lite snö till att skotta bort här sedan. Tur vi är två!
Nanook var överlycklig för snön. Han sprang omkring i full fart och rullade sig i snön. Det här var enda bilden jag lyckades få på honom haha. Men man kan verkligen se hans lycka.
Det var när vi satt och åt frukost som vi plötsligt kom på att vi glömt sätta upp presenningen för den stora öppningen vid kortsidan, där det förut satt en gammal vacker ladugårdsdörr som föll av i en annan storm (och som vi ska renovera och sätta upp på nytt till sommaren). Eftersom vinden kom från öst så insåg vi att vi nog skulle mötas av en igensnöad vedbod.
Mycket riktigt, hela vedboden var full med snö! Alla grejer och verktyg och allt virke. Det kändes lite tungt. När det blir mildare kommer allt smälta och veden kommer bli blöt och ja…allt annat också.
Vi skyndade oss att sätta upp presenningen för att förhindra att ännu mer snö skulle fara in i vedboden.

Den här dagen kommer precis som de andra dagarna den här veckan att ägnas åt webshopen. Hade ju bestämt att den skulle vara uppe redan förra veckan! Så denna veckan vill jag verkligen bli klar med den. Om ni undrar varför jag inte uppdaterat bloggen så bra dessa dagar så är det för att det tagit så väldigt lång tid för mig med detta. Jag håller ju på att gå igenom  och redigera en massa nya bilder som ska upp på webshopen och det blir så jobbigt med ögonen och synen efter en stund.

Som jag sagt tidigare så ser jag ju bra igen efter det som hände för två veckor sedan, men är väldigt känslig för att sitta vid datorskärmen för länge. Det blir väldigt ansträngande och jag måste ta små pauser hela tiden, annars ser jag suddigt och får svårt att fokusera resten av dagen.
Det är så fruktansvärt jobbigt att inte kunna jobba så effektivt som jag annars är van vid. Har aldrig någonsin haft problem med synen. Har liksom alltid tagit för givet att det funkar. Jag hoppas så innerligt att det snart ska bli bättre.

Sent igår kväll blev jag i alla fall klar med alla bilder. Nu ska bara själva webshopen göras klar! Så jag hoppas verkligen att den blir klar till helgen.
När jag inte kunnat sitta vid datorn så har jag istället målat. Det är en sådan skön avkoppling för ögonen. Trots att man ju använder synen väldigt mycket i målandet också så är det ändå inte alls på samma sätt. Jag har märkt att när jag målar så kollar jag inte alltid så fokuserat på det jag gör. Mer som om jag ser igenom tavlan. Penseldragen är sällan specifika och planerade. Det är mer som om jag bara betraktar det som händer av sig själv.
Tänkte också säga att jag inte har glömt bort att jag ska göra en video och ett stort inlägg där jag förklarar och visar hur jag målar! Det är ju många som frågat efter det. Det kommer inom en snar framtid! ♥

Nu ska jag ta en kopp kaffe och sedan fortsätta med webshopen. Kommer kännas som en stor lättnad när den är uppe.
Hoppas att ni har en jättefin torsdag! KRAM på er!

86 Kommentarer på “Ett lugn i stormen

 1. Iza

  Älskar att se Nanook springa sådär. Åh, så lycklig som sagt. Det har inte varit fullt lika stormigt här, men det har snöat. En del hushåll som varit strömlöst runt Jokkmokk, hittills är vi i det lugna.. Men sååå härligt med all snö!! Nu är jag övertygad om att de kommer finnas snö när jag fyller år om 2 veckor. HELT fantastiskt <3
  Skönt att du känner dig bättre, det kanske kan vara skönt att ha typ läsglasögon kanske? Kanske, bara om behovet finns. Jag har ju progressiva glas i mina, men de ska ju helst vara vid datorn, läsning etc, jag anstränger ögonen för mycket utan att tänka på det, därför jag snabbt blir trött i skallen. Skadar aldrig, men alltid skönt att vara utan.
  Underbart att höra ifrån dig ändå! Härligt och stressa för guds skull inte med webbshoppen <3
  kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh jag hoppas verkligen att snön kommer få ligga kvar tills du fyller år!! Och att det kommer ännu mer snö! Vet inte hur stormen påverkade er? Men här smälte en massa bort efter något dygn 🙁 Känns SÅ trist! Håller verkligen tummarna för mer snö nu.

   Ja jag har faktiskt funderat på läsglasögon. Om ögonen inte bättrar sig när jag sitter och jobbar framför datorn kanske det är enda alternativet. Får se vad ögonläkaren säger sen.

   Hoppas du haft en fin helg Iza! KRAM på dig ♥

   Reply
   • Iza

    Jaaa, det är så nära nu, bara 1.5 vecka bort. Så det ligger ju en hel del kvar, men det är isigt. Det är bara runt minus 3 ish just nu, och mer kyla på ingång. Hoppas även lite mer vitt faller snart igen. Fortfarande helt sjukt att ha såhr mycket snö för mig, i november. HAHA. Sist jag hade det så, var väl runt 2011/2012 nere i söder… Det vart en del hushåll omkring oss som vart strömlösa, men i övrigt verkade de hyfsat OK.

    Alltid bra. Jag fick så fin dom av dem på synsam när jag var där, 23 år och ”spontankollade” min syn, ”det är ju tydligt att du behöver glasögon, men inte för att du ser dåligt, utan att du anstränger ögonen mer än du borde” Däremot var det inte lika kul att höra ”det är ju vanligt när man är runt 80 ish ungefär att få sådana glasögon”. Progressiva. Dvs jag kan ha dem jämt, ser bra långt och på nära håll.. xD
    Tack detsamma fina du <3

    Reply
 2. Dixi Wonderland

  Jag blev så ledsen när jag vaknade idag och all snö var borta 🙁 Jag som satte upp grannen och allt annat julpynt igår… Men förhoppningsvis så får vi minus grader och snö hela December för det finns inget finare än snö <3 Hoppas att ni klarar er genom stormen. 20m/s är ju helt galet! Men Nanook är precis som Bonzo. Älskar att busa i snön haha, goa dom är <3

  Reply
  • Jonna Post author

   ÅH alltså, du måste ha den vackraste granen i världen? Av de bilder jag såg på din insta så såg den helt magisk ut.
   Förstår att du blev ledsen när snön försvann…det ger ju så mycket julkänsla.
   Hoppas att den kommer tillbaks igen snart!! 🙂
   Kram på dig!! ♥

   Reply
 3. Bysse

  Hej Jonna!
  Det ser inte trevligt ut med all snö på veden. Jag har mina vedpallar under tak men den sida som ligger öppet
  ligger i den riktning som det blåser ifrån så där är nog också en massa snö. Jag har inte kollat ännu, har
  suttit i traktorn hela eftermiddagen och skottat snö. Här har snöandet övergått i regn nu på eftermiddagen.
  Hoppas bara att all snö inte regnar bort! Fick förresten fibern inkopplad i morse så nu skall det bli fart på bredbandet.
  När skall ni få erat fibernät anslutet? Såg att det var på gång.
  Kramar, Bysse.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad gött med fiber!! Det får vi nog vänta med tills nästa år tyvärr.
   Men längtar verkligen!

   Hoppas inte all din ved var täckt av snö ♥
   Kram!

   Reply
 4. Therese

  Jag älskar din inställning. Nu vet jag ju så klart inte hur du känner inombords men det känns som att du inte stressar upp dig i onödan utan anpassar dig och “flyter med” när naturen och livet kommer med sådana här överraskningar. Det känns väldigt sunt 🙂
  Och jag ser så mycket fram emot målar-inlägget! ♥

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack Therese!! Så fint att du känner så.
   Och kul att du ser fram emot målarinlägget!! ♥
   Kram på dig!

   Reply
 5. Valerie

  Dear Jonna:
  It is our Thanksgiving. I live in Pennsylvania in the U.S. I hope all of that snow will not give you too much trouble. We have been having pretty mild weather by comparison, although the temperatures finally are getting colder! I am glad to hear that you are doing much better! Your painting is lovely. And glad that you are well prepared to be at home. My daughter lives on a main road on a nearby mountain and I suggested a freezer, because when the plow came during a storm last year, they could not get out of the driveway for 3 days! Blessings to you and Johan and the pets. 💝

  Reply
  • Jonna Post author

   Happy thanksgiving Valerie!! I hope you had a wonderful thanksgiving!! It seems to be such a beautiful tradition! ♥
   Sending you lots of love!

   Reply
 6. Therese

  How beautiful the snow looks and Nanook having a ball running all around in it! I am so excited for your web shop to be up! Can’t wait to purchase something! A Christmas present to myself! Looking forward to seeing your new paintings too. Always love the color choices you choose, or maybe they choose for you! Good that you are not over doing it with your vision. Many breaks are needed. And a little lesson in patience to have to deal with something usually taken for granted like breathing or walking or smelling the fresh air! Hard to adjust to even for a momentary pause sometimes like when your nose is stuffed and you can’t smell, taste, or even breathe really well. Hope it passes soon! Though your progress seems much ahead of prediction!
  Enjoy the snow and a cozy fire, and some hot tea or cocoa! ☕ Many Blessings!

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you so much Therese!
   And I am so happy to hear that you look forward my webshop.
   And thank you, im so glad that you like my paintings and the colors. I hope to get more time for painting soon to show you more of what im working on.
   I hope you had a wonderful weekend! Lots of love ♥

   Reply
 7. Malin Kjellberg

  åh vad jobbigt med veden… ni kan inte låna sådan där maskin som blåser bort löv…lövblåsar..? ja vad heter det? för att blåsa ur snön innan den smälter?

  Stor kram! skönt att ni mår bra

  Reply
  • Jonna Post author

   Hmm jag vet faktiskt inte om en lövblås funkar på snö. Men tyvärr så hann vi inte göra något åt det då det blev plusgrader några timmar efteråt. FÅr hoppas att det blir torrt och kallt nu så det torkar bra! 🙂
   Kram på er! ♥

   Reply
 8. Malin Kjellberg

  Ett tips till webbshoppen – om det är möjligt – gör underkategorier och filter- t.ex. filter på färgtoner – ofta vet man ju ungefär vilken färg som skulle passa just i det rummet man letar konst till..

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så mycket för ditt tips!! Jag läste det innan jag hade börjat lägga in alla bilder så jag la faktiskt in ett sådant filter. Så jag taggade alla bilder med färger. Kommer även göra så när jag lägger upp målade tavlor framöver.
   Har tyvärr inga klar än så det dröjer lite innan jag lägger upp mer tavlor 🙂

   KRAM ♥

   Reply
 9. Åsa

  Det märks att vi inte bor så jättelångt ifrån varandra (jag bor 5 mil sydväst från Umeå). Vädret du beskriver och dagen du haft (med skottning, hund som leker i snön och vedhämtning) är ganska precis hur det sett ut för mig med. Roligt att känna igen sig så mycket 🙂

  Reply
 10. sandrajunhammar.se

  Men jösses vad snö ni har! Det lilla vi hade, smälte bort under natten… Hahaha, men ååh vad söt Nanook är! Han ser verkligen lycklig ut precis som du skriver ♥

  Kan tänka mig att det är frustrerande att inte kunna jobba så effektivt som du vill, men var rädd om dig och ögonen! Hälsan är ju viktigast ♥ Med det sagt ska det såklart bli spännande att se webbshoppen framöver!

  Hoppas du får en fin kväll! Kramar ♥

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja vi hade rejält med snö ett tag! Men nu har jättemycket smält bort. Vilka märkliga vintrar vi har numera. Det pendlar mellan kallt och varmt hela tiden. Hoppas att vi får snön tillbaks 🙂

   Hoppas du haft en jättefin helg Sandra!
   Kram på dig ♥

   Reply
  • Axel

   Tänkte just föreslå detsamma. Vet att det fanns sådana när jag arbetade vid dator för länge sedan.
   Blev aldrig aktuellt för mig, men det tycker jag att Jonna ska prova på!

   Reply
 11. Birgitta

  Vad bra att du har shopen på gång! Hoppas allt går bra så det inte blir avbrott på alla ledningar pga ovädret.

  Reply
  • Jonna Post author

   Kan trösta dig med att det bara är slask här nu också :/ Massor av snö försvann då det regnade i ett helt dygn efter stormen.
   Kram på dig ♥

   Reply
 12. Amanda

  OM du inte redan dragit ner ljusstyrkan på skärmarna (dator, mobil) till lägsta möjliga kan jag tipsa dig om att göra det. Det finns även skydd att sätta för datorskärmen som är skönare för ögonen.
  Fast det bästa är nog att pausa från skärmtid, så jag tycker du gör rätt som känner av vad du klarar av.

  Reply
  • Jonna Post author

   TAck för omtanken ♥ Det var faktiskt det första jag gjorde, eftersom skärmarna kändes så fruktansvärt ljusa först.
   Så har på väldigt låg ljusstyrka nu, och det funkar ganska bra. Jobbigt bara när jag ska redigera bilder, då vill jag gärna ha ljust 🙂
   Kramar ♥

   Reply
 13. Lindan

  Gaaalet vad mysigt det låter!! Jag vill OCKSÅ HA SNÖSTORM!!!! Jag räknar dock med en snöfri vinter även i år tyvärr…Snöade faktiskt i någon timme igår…, men inget som lade sig….Så här är barmark, gråbrunt och “ovintrigt”..Det är en “intet-årstid”… :/

  Söta Nanook!! <3 Haha..förstår hans glädje! 😀

  Vad trist med snön som hade snöat in…Hoppas det inte ställer till det för mycket när det smälter…!

  Får bli ett kort meddelande, för jag är lite "enhänt" för tillfället..Som den "klant-mästare" jag är, så lyckades jag ju skära mig på en glasskiva när jag skulle rama in en tavla i tisdags…Sprutade blod här, så en kompis fick springa hit och försöka hjälpa mig. Slutade dock med att jag tillbringade kvällen på akuten (hackandes tänder och skakade i hela kroppen i någon slags "efterchock"….stackars läkare och sjuksköterska som skulle ta hand om mig….Jag går liksom in i någon slags "ståuppkomiker-roll" när jag blir skadad…haha….både skrattar och gråter, drar skämt, och hackar tänder som sagt… 😉 )
  Funderade idag på att utnyttja tillfället med att testa "vänsterhandsmåleri"..Fick det tipset en gång av en tjej i en konstnärsaffär. Hon brukade köra det tricket ibland om hon "körde fast" eller behövde få igång kreativiteten..Gissar att man använder andra hjärnhalvan lite mer då..(??) , och man kan ju inte styra sitt på samma sätt….Blir ju en helt annan typ av måleri..
  Men jag skulle nog mest bli frustrerad, och svära några ramsor….hehe.. 😉

  Ha det nu så mysigt i snön!! Hoppas dina ögon återhämtar sig snart!! Kanske är det någon mening med det hela…för att du just nu ska vila lite från datorjobb, stress och press….
  Hur som helst – hoppas du snart är återställd bästa Jonnan!! <3

  Stor kram från ett grått Jönne!! :*

  Reply
  • Lars 8463

   Lindan
   Även om du inte är säker på något.
   Kan du vara säker på att jag är
   GLAD att du finns ❤

   Fick dom tillbaka fingrarna rätt?
   För det är ganska opraktiskt
   att som jag ha tummen
   mitt i handen.

   STOR TYCKOMKRAM!!!

   Reply
   • Lindan

    Haha….Laaaars!! <3
    Fingrarna är på plats, där de brukar vara ( i godispåsen)..Varit och lagt om det på vårdcentralen idag (själv vågade jag inte titta, utan "kulsprutepratade" hela tiden med den stackars unga sköterskan….), och enligt henne och hennes kollega såg det "såå fint ut"! Fast tveksamt om de hade vågat säga något annat… 😉

    Tack för omtanken, och den härliga energi du alltid sänder..Den landade fint här i tv-soffan!

    ps. Jag är glad att DU finns…!! 😀 Stoooor KRAAAM!! <3

    Reply
    • Lars 8463

     Lindan
     😀 ❤
     Hade varit rooooligt att få vara
     måltavla för ditt “KULsprutepratande”
     (Eftersom du är Leg.optiker är jag
     säker på att din syn på ord
     är träffsäker!!)
     Fått hålla din hand.
     (Du hade fått tillbaka den när du
     blev godissugen. Men det hade
     kanske varit slut i påsen då….)

     Så till tv-soffan sänder jag
     en STOR påse med blandade
     KRAMAR

     Reply
  • Jonna Post author

   Åhh Lindan, så hemskt det lät att du skar dig på en glasskiva och fick åka till akuten!! FY sjutton 🙁
   Såg en bild på din facebook med massa blodpapper. Huvva. Det måste ha gjort så ont. Roligt ändå att du kan ha kvar humorn i sådana situationer. Kan tänka mig att de på akuten säkert hade en rolig stund när du var där och lyste upp tillvaron! 🙂

   Jag hoppas verkligen det läker fort. Måste vara jobbigt att bara använda en hand.
   Men ja, vänsterhandsmåleri borde du prova på!!! Har ofta tänkte på det själv. Vi fick ofta göra sådana övningar på bildlektionerna i skolan. Det roliga är att jag ofta målade av saker bättre med vänster hand. Helt galet! 😀

   Asså vet du, jag drömde om dig inatt haha!!!
   Jag drömde att det kom en bil på gården, och ut kom du! Och jag blev SÅÅÅ glad. Jag bara skrek LIIIIIINDAAAAAAAAN!!! 😀
   Sen sprang jag och kramade dig.
   Sen berättade du att du hade köpt ett luftgevär på vägen hit , och du ville prova det. Du sa att det bästa var att prova det genom att skjuta på glasfönster. Så du ville testa det på våra nya fönster på övervåningen hahahah.
   Jag visste inte vad jag skulle säga. Ville ju såklart inte att du skulle skjuta sönder de nya fönstrena men kände mig samtidigt dum för du verkade så glad över luftgeväret haha. Sen minns jag inte mer 😀

   Hoppas du tar det lugnt med glasskivor och luftgefär nu ♥ Och hoppas såret läker fort!! 🙂
   KRAM på dig bästa Lindan ♥

   Reply
 14. Hanna

  Jag är inte avundsjuk på stormen men snön. Det hade varit så mysigt med riktig vinter här där jag bor. Det var flera år sedan sist som vi hade riktigt vinter i mina trakter.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh så tråkigt att det var så längesedan ni hade en riktig vinter. Men det har ju verkligen varit konstiga vintrar i hela sverige de senaste åren.
   BLir inte riktiga vintrar här längre heller. Det kommer snö, men sen smälter det bort någon dag senare.
   Vi har fortfarande kvar snö, men inte alls mycket. Och allt bara bara blivit till slask och is.
   Hoppas att det blir en rejäl vinter nu i hela sverige ♥
   Kram på dig!

   Reply
 15. Märta

  Jag hade tänkt föreslå att ni skulle borsta bort så mycket snö som möjligt men lövblås som Malin föreslog är ju smartare! En del dammsugare kan man koppla om slangen på så att det blåser utåt i stället (om ni inte har en lövblås).
  Det mysigaste med snö är nästan att sitta inomhus och titta på landskapet. Vi hade snö under två dagar här i Göteborg men idag var det 9 plusgrader på morgonen och inte en gnutta fanns kvar.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det kanske skulle funkat!! Får skaffa en lövblås någon gång 🙂
   Nu hann vi inte för det blev plusgrader bara någon timma efter at tjag skrev inlägget. Så allt har smält nu, men det verkar inte ha gjort så stor skada på veden som jag först trodde.
   Kram på dig ♥

   Reply
 16. Lotta

  Men åhh vad mycket snö! Vi hade stormigt här vi med under natten som var. Huset knakade och jämrade sig och vinden riktigt ylade. Jag trodde vi skulle få massvis med snö men det höll upp kring lunch nån gång och det är bara vinden som fortsatt busa. Vill ju verkligen ha rejält med snö men jag är bara glad om den väntar lite nu så jag hinner få klart mitt arbete ute i skogen. Nu ska jag och J bort under helgen – en HEL HELG bara vi, åhhh som jag längtar – så om jag inte får det klart under förmiddagen imorgon så hoppas jag marken håller sig relativt bar tills på måndag.

  Det är så roligt att titta på de ”små” älsklingarna när de får sina tuppjuck. Loke blir också helt tokig i snö. Han liksom ligger ner i kurvorna och ser superglad ut när munnen är vidöppen och tungan bara hänger med vid sidan så gott den kan, haha 😀

  Och aj aj vad himla trist med veden där! Men om det borstas bort medans det är kallt så ska det nog klara sig mot värsta fukten, va? Beror ju på hur hårt det har packats. Men med 20 minusgrader så låter det som att det kan räddas. Hoppas i alla fall att det löser sig – blöt ved är inge roligt.

  Jag ser SÅ mycket fram
  emot att få kika in i webshoppen – har längtat med min dotter som vill ha något utav dina alster på väggen i sitt rum. Jag berättade ju för henne att du har JÄTTEMÅNGA fina bilder som kan beställas i ett passande format. Hon blev ju så ledsen när vi inge kunde hänga upp tavlan i hennes rum. Nog för att det lagt sig nu och hon ligger på soffan i vardagsrummet och tittar på den istället. ❤️ Men med det sagt, vi blir inte besvikna om det tar tid. Jag känner igen mig i det där med att inte kunna sitta framför datorskärmen längre tider – hade det problemet innan jag gick till optikern för att få nya läsglasögon och de konstaterade att jag har brytningsfel och måste ha glasögon hela tiden. Men det var ju så underligt för jag uppfattade inte att jag såg dåligt. Men det visade sig att jag hade gjort det och vilken skärpa det blev efteråt! Jag kan ju ändå gå utan glasögon, det är inte så att hela världen blir suddig. Bara oerhört påfrestande att fokusera i starkt ljus eller svårt att få fokus alls i mörker, speciellt att köra bil denna årstiden med alla starka framlyktor när man möter andra bilar. Hoppas dina ögon blir helt återställda snart med! Förstår att det måste vara jobbigt att pausa mitt i allt, men det är nog också väldigt viktigt för ögonens skull. Var rädd om dem nu fina Jonna. ❤️ Och ha en riktigt fin helg! Massor med kramar.

  Nejmen JA. Måleriet ja. YES. Ser så mycket fram emot det inlägget och blir ju himmelens nyfiken på dina nya tavlor också! Har inte glömt bort ditt underbara inlägg om din natt på Grönland och alla vackra bilder och hur det bara sprudlade om hela det inlägget – ord och bild och till och med tavlorna du påbörjade. Jag blev verkligen så fascinerad av det. Inspirerad också! Och som en annan också sa i en kommentar ovan – ditt val av färger och kombinationer är alltid så fantastiskt. Så harmoniskt och med sådan flow.

  NU säger jag godnatt, haha. Ha det bäst. ❤️

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Lotta för din fina kommentar!! ♥ Så roligt att få ta del lite av det som händer i ditt liv.

   Åhh så underbart att ni får en hel helg tillsammans!! Det är ni ju verkligen värda. Hoppas att ni haft några helt fantastiska dagar! 🙂
   Och jag hoppas att snön får vänta ett tag hos er, så du hinner rensa klart i skogen först. Vilka vackra bilder du hade lagt upp på senaste inlägget.
   Du tar verkligen så fina foton. Känslan känns så äkta ♥

   Åhh din dotter är så fin!! Hälsa henne så jättemycket från mig.
   Såg tavlan på en bild du lagt upp förut och jag blev så glad. Är så tacksam att ni tyckte om just den.
   Och så roligt att din dotter verkar så intresserad av foton och konst. Det är lite sällsynt idag bland barn tycker jag.

   Åh vilken tur att du gick till en optiker tillslut så du fick reda på att du hade brytningsfel. Det måste ha varit som att få ögon på nytt igen! Har hört många berättat att de faktiskt inte visste att de hade fel på synen, men att när de sen fick glasögon så blev det en sådan otrolig skärpa!! 🙂
   Skulle faktiskt vilja göra ett test sen. Kanske kan jag behöva glasögon. Just bilkörning känns ju SÅ svår just nu med lamporna i mörkret som du beskrev. Har alltid ogillat att möta bilar i mörkret men nu efter att min syn blev sämre så känns det jobbigt att bara titta även om jag bara sitter bredvid. Så ja förstår verkligen vad du menar.

   Såå kul att du också ser fram emot det där inlägget!! 🙂 Är lite nervös att göra det faktiskt, eftersom jag inte känner att jag vet hur jag ska förklara hur jag gör. Vet ju inte riktigt vad jag gör hahah. Men får väl helt enkelt filma lite olika tekniker o sånt.
   ÅHH är så nyfiken, hur går det med cellon?! 🙂 <3

   Hoppas du haft en jättefin helg nU!!
   KRAM på dig fina du ♥

   Reply
   • Lotta

    Vi hade en underbar helg! Jag är inte myclet för stadspulsen men det var något så vackert och magiskt över Tampere. Kanske alla fina ljus de satt upp nu inför julen. Och så bjöd första dagen på kanonväder. Det var sådär lätt kallt, precis bara så man såg sin andedräkt, och även om det är mitt på dagen så är det som något slags vintage filter ligger över allting, så allt ljus car dovt och supermysigt. Fotade under första dagen men märkte att en hel del hade hamnat i nån lustig oskärpa sedan när jag laddade upp bilderna till datorn här hemma, så det var ju lite snopet, haha. Ska lägga upp några sedan ändå på bloggen.

    Ja att testa är ingen dålig idé! Om än bara utifall det kanske hjälper att avlasta ögonen medan de återställer sig, så kanske det blir lättare att jobba framför datorn. Man vill ju gärna ha rätt ljusstyrka på skärmen när man redigerar så det blir rätt återgivning av alla färger och kontraster. Minns hur min bror brukade säga till mig att tänka på att ha bra skärm och rätt inställningar när jag jobbar med bildredigering så att det blir bra resultat i ”verkligheten” också, haha. Han hade visst sett nån bild han gjort på någon annans skärm och upptäckt stora skillnader. Nu håller han inte på med foto, utan han ritar och målar digitalt med ritplatta, men det är säkert liknande för foto ändå. 🙂

    Ska hälsa min dotter! Hon kommer bli så glad. ❤️

    Åhhhh, cellon. Alltså, när jag satte mig med den första gången, efter jag suttit dit strängarna och pulat med stråken för att få det rätt med applicering av vad-det-nu-heter som gör att det blir friktion och ljud… De första ljuden – de där mörka, vemodiga som vibrerar ända ner i märgen – var som att hitta hem. Jag har ju ännu inte lärt med att spela, och det kommer med all säkerhet att ta ett tag, men jag tappar tid och rum när jag sätter mig ner för att öva. Loke kan komma och lägga sig precis bredvid. Jag var rädd att det skulle vara obehagligt för honom, för det är ju ett rätt så kraftigt instrument – tonerna alltså. Men han ligger och tittar på mig tills han somnar! Så även om jag inte kan spela ännu så kan det ju inte låta helt förfärligt om han blir lugn av det. 😃 Är bara SÅ lycklig över att jag släppte på alla förutfattade meningar om att jag inte kan eller att det är ett för mäktigt instrument för mig. Det gör det samma hur lång tid det tar att lära mig, jag bara älskar att sitta ner och dra stråken över strängarna, haha, bara det gör mig lycklig! 😂 Vad glad jag blev att du frågade! J förstår inte tjusningen i ett enda långt, vibrerande ljud, så jag har inte riktigt delat med mig ännu av känslan. Ja med mamma då – öppnade upp Facetime direkt efter att jag hade fått pli på alla delar och kunde få fram ljud, och hon lever sig alltid in min entusiasm, så vi satt där och lyssnade på de olika ljuden jag lyckades få fram första dagen. Haha Är så glad för att man kan hålla kontakt både via så bra video och ljud nu för tiden, det hjälper mycket när jag bor i ett annat land, även om det bara är på andra siden ”pölen”. 🙂

    Video på när du målar tycker jag låter hur bra som helst! Och att du inte riktigt ”vet vad du gör” när du målar behövs nog inte alls. Alla har ju så olika sätt att göra saker på och det är nog inte lätt att se det själv på ett sätt som man kan förklara. Då tycker jag snarare det är ännu bättre att du säger precis så, och så får vi bara titta. Lite som när man målar av någonting, så lyfter ju många fram vissa saker mer än andra, och väljer att fokusera på vissa nyanser eller detaljer, samma som med ljus och skuggor. Sedan får iaktagaren plocka själv från bilden. Så, ja, vad skulle jag komma fram till egentligen? Haha åhhh vad trött jag blir på mig själv ibland! Jag tror det jag ville föreslå var att inte tänka så mycket på att förklara det du gör, eller hur du gör det, för det kommer vi se när du visar bilder och film. Förklaringarna ligger i det du skapar, och de talar alltid så ärligt och lättförståeligt ändå. Även om jag tycker att du alltid skriver så himmelens bra i vilket fall som helst och målar upp jättebra bilder och liknelser med dina ord. Let it flow, darling, är vad jag borde sagt istället för att virra bort mig i för många ord! 😉

    Supermånga kramar fina du! ❤️

    Reply
 17. leif

  Vad detta vackra Grundtjärn snabbt förvandlades till ett arktiskt vintrigt vindpinat landskap.
  Regndroppar har stelnat i väntan på bättre tider.
  Julen kan komma,Tomten spänner snart för släden vad det lider.
  Renarna trycker förväntansfullt i den vita vinterbeslöjade skogen.
  Barnen trycker näsorna mot frostiga rutor,
  ska han inte komma snart, han med vita skägget och fråga om snälla barn.

  I år får vi säkert en kall och vit jul.

  💖👨‍👨‍👧

  Reply
 18. Janusz

  I learned it a very hard way that nothing in our lives happens by accident. Every experience is a message. By trial and error our job is to interpret and assimilate it correctly to the Teacher satisfaction in order to move forward. If we do not look at our experience this way, He/She will repeat our assignment over and louder again until we get it right.

  You know very well that it was an universal, impersonal force that brought you to Grundtjarn: “Another dimension that I take in so strongly that it almost hurts. I have to
  express it. It is like a deep longing for something I cannot put into words.” If you look at your hospital experience from this reference point, its message is pretty
  obvious: Your sensuality clouds your vision of why have you been brought to Grundtjarn.

  Your blog started changing since you met Johan. Do not misunderstand me, it is not about him. From what you describe I cannot imagine more wonderful and supportive partner in all your endeavours. It is about you. You started being more interested in weaving yourself a little love nest in Grundjarn rather than being a channel for an expression of another dimension. Blogs about transcendental topics: inquiry into the nature of thoughts, out of body experiences, angels, demons
  miracles, mysteries started disappearing. But we are talking about force that created the whole universe. Its will cannot be denied.

  Frankly, personally I would prefer not to write this comment. I have no business in telling you how to run your life and your blog. What concerns me is that God did not hesitate to speak so loudly already. He/She may speak even louder. As we develop spiritually we have less and less option not to listen. He/She will turn up the heat to bring our attention to Himself/Herself. You may have to find more balance between paying attention to and expressing human and transcendental dimensions.

  Reply
   • Janusz

    At your current level of spiritual development you belong to the Bible pre-school colouring books about Mary, Joseph and baby Jesus.
    Do not try to participate in a dialogue that is not meant for you to be understood at this stage.
    Battle between Spirit and and the flesh is an eternal spiritual conflict every developing soul has to experience.

    Reply
  • Jonna Post author

   Janusz, you know I have always felt an interest in reading your comments to take part of your way of seeing life and your spiritual perspective, since I share a lot of your thoughts.

   Lately, I have felt that you express discomfort in your comments. A discomfort about how I live my life, my work and my decisions. I have felt that you have been trying to somehow ”open my eyes” since I don’t seem to do the right things or think the right way.
   And of course, I understand that you are not doing this to be mean. You are doing it because from your perspective you feel that its right. It’s the ”truth” from your side.

   

But I need you to know that the only things that you base your perspective of me and my life, is from my blogposts. My blog shows a tiny part of my life. Some glimpses and subjects that I choose to share. 
Sometimes though, people seem to think that because my life on internet is all they see, is also all that there is.

   

If I understood your right, god has now given me a warning since I no longer seem to make the blogposts I once used to do. I got the thrombosis because I no longer share blogs about transcendental topics and because I’m no longer a ”channel for an expression of another dimension”. And if I don’t listen carefully to this warning, something even worse might happen.
   

First of all, I think its very strange how you can come to this conclusion from the very little part you see from my life. How you can say such thing from reading my blog. But ok.

   This is your truth about god. This is your perspective on my life.

   .
My truth and my perspective knows that ”god” doesn’t need to read my blogposts about spiritual topics to see the spiritual journey I do in my real life. My ”god” doesn’t need to read about my paralysis experiences in my blog to know its real, since ”god” sees me exploring the OBE every other night. 
As long as I follow the voice of my heart and continue to create and do what I love, then I am on the right track. Thats my perspective.   And secondly, I don’t really agree in that I no longer share these kinds of blogposts. I have always loved to once in a while embed some deeper thoughts about the mystery of life. That is kind of the core to my passion for creating art. 
Most of the times not in words, but in my photos, paintings, videos and in my music (kulning).
   But sometimes, in blogpost’s like these: (that I have made after I met Johan!)
   https://jonnajinton.se/mystiska-roster-i-dimmorna/
   https://jonnajinton.se/nagra-ord-om-att-vara-morkradd/

   

Though, I have never, ever felt a need to convince people anything. I have never really felt a big interest in writing so much direct blogposts about spiritual experiences and topics. I like to just share small glimpses of something beyond. Like planting a little seed. Give something in my words, my photos, in my videos or in my music to awaken a feeling of being closer to our own soul for a moment. To make people get closer to their truth, no matter what that is. Open up a door for imagination and thinking beyond the frames.
   For me, that is the ultimate way of inspiring other people.

   I have never felt that I want my blog to be mostly about spiritual topics, demons, angels, miracles and my spiritual journey. Since that journey, I do, no matter if I share it or not.
   But I like to embed the feelings of lifes mystery in what I do. Do you understand the difference?
   Its like making a song. You can choose to write the lyrics about a specific subject. But you can also chose to only make a melody that carries the same energy as the words in the lyrics.

   I like that. I like to create melodies, only.
   No words that tells what they should think and feel. Only a beautiful piece of music, that the listener can chose to translate in the way it aligns to them.


   My blog is my own little world I’ve created. A mix of my everyday life and experiences, together with my biggest passions in life. A place where I can make people feel something. It’s been like that from day one, even if it changes over time as my life changes.
   

What I want to say with this long comment, is that I hope that you understand that there is a whole life happening behind the blogposts. That the perspective you have on me and my life are based on what you see here. Therefore, when you come with advice, they are also based on what you think is best for me, and not necessarily what is actually best for me.

   I don’t want you to be concerned that god may speak louder next time, since I think “god” knows that I don’t need to make blogposts about something to make it exist. I do believe that the most important is what happens outside this blog, even though that might not be visible for you or other to take part of.
   

Maybe you need a break from this blog for a while, since I felt that it lately just causes you discomfort when my blogposts doesn’t live up to your expectations or what you wish to get out of it. I want my readers to feel good when reading my blog. To feel inspiration and joy. Not to feel concerned or to feel disappointment.

   

I have a feeling that you have a very strong belief and conviction of life. You have searched and found a way and a truth that works for you, and that is beautiful. I hope that you see that not everyone are doing the same journey as you. I might not have the same belief as you, and thats why I can’t align to your way of seeing this, even though I respect that you see life differently.    I have always thought that the deepest spiritual lesson is to let all human beings having their own truth, without trying to convince or change. To letting go. 
To let go of the need to control other people. Because wanting to control or change people or a situation ends up controlling you. I believe everyone will find their true way when the time is right. No one can find their true way by someone else telling them what is the truth and how they should live their life. 
Only you can truly know what is your truth and your way in life, since you are the only one seeing the world and life from your unique perspective. You are the only one who knows your true feelings, thoughts and dreams. People around, can only guess.
   But once again, thats my way of seeing it.

   

Lots of love

 ♥
   Jonna   Reply
   • Mario John

    An honest and eloquent statement, Jonna. If we are to be judged it will be on the compassion and care we have for others who have less than we do. That’s love in it’s purest form.

    Reply
   • Janusz

    Thank you so much for such an extensive answer. I want to apologize for writing this comment. I crossed the line. I am still reflecting on what made me do it.

    There has always been some irrational undercurrent in how I related to you and your blog that came to the surface when I learned about Patreon. I instantly had a bad feeling about it. I do not know how but I knew that something was going to happen. I wrote about it when I saw you cry and was horrified by what happened next. I tried to stay calm for few days and suddenly desire to write this comment flooded me like an avalanche. I could not control it.

    When I found your blog I was astonished. I thought: damn, this girl not only resembles my former, beloved girl friend Maria so much, but also has so much of my own spiritual orientation, so much spontaneous understanding and hardly has any spiritual knowledge. She is not even aware that she needs it to make sense of her experiences and assimilate them properly. Something inside me felt like I wanted to share everything I learned with you. I wanted to save you from every mistake I ever made. I wanted to defend you against every negative comment on the blog even if there was some truth in them.

    I think you activated in me some ancient memory of a daughter I had and most likely neglected. There is a lots of guilt about not doing everything
    I could to protect her. These memories are very painful. This is probably why I never wanted to have children in this life.

    You can see how my comment is a suffering mind desperately trying to make some sense out of a sequence of events that by themselves have no meaning at all. Any meaning they can possibly have has to come from the person who lives through them. This is not an perfect science. Multiple, contradictory,
    paradoxical interpretations are equally valid depending on a value system a person has. In other words what one believes to be true is a truth for him or her.

    There is no arguing with any statements you make. I appreciate all the time you took to unfold your point of view. You have to follow your own path, learn
    everything in your own way just as I did.

    There was so much suffering in my life years ago that that one day this realization or prayer came from the bottom of my guts. I did not say these words or even think them. This was a split-second wordless realization: God, if I do not find you I will not make it through the rest of it. And there were not any
    thoughts or emotions around this statement. And it did not occur to me to ask for or expect anything. Simply because my intellect was not capable of producing any concept how this finding God and resolving my suffering could possibly look like. But this one thing was self-evident to me: Nothing can remain a problem in the presence of God.

    Yes, he responded. Not by showing himself to me or taking my suffering away. Synchronicities started happening in my life that if I tried to describe them
    they would blow people’s minds away and I would be ask to visit a doctor again. Their purpose was to assist and guide me to dissolve all my negative karma by experiencing negative consequences of my past lives actions, preventing me from acquiring a peaceful mind. There was even more suffering but at least I saw its purpose.

    I had a lots of negative karma. It took many years to live through the most troublesome part of it. I kept dragging my feet, kept yelling and screaming at God
    for creating me in such a way that I had to experience all this. But I saw results. Indescribably beautiful peace started bubbling up in my heart.

    I did not hesitate to say: All right, keep going, show me more, what else do I need to see. A weird Swedish connection started showing up I could not conceive
    in my strangest dreams. I got everything I asked for.

    Yes, I definitely need to take a break from your blog to reflect on, digest and assimilate everything that happened. Thank you very much Jonna for such an extensive, balanced, mature answer to my comment. It really helps to move on. I will visit your world again when I am ready. From the bottom of my heart I wish you all the best.

    Lots of love

    Janusz

    Reply
   • leif

    Bra skrivit Jonna.
    Jag hoppas du klarar allt själv utan religion.
    Att du fortsätter att vara en glad humoristisk tjej med fötterna på jorden.
    Kram från en grubbelfri och glad Leif♥

    Reply
 19. Ella

  Hej Jonna! Tack för din fantastiskt vackra blogg. Du inspirerar mig så otroligt mycket.
  Ville fråga dig vart din vinterkappa kommer ifrån? (Om någon annan läser detta och vet var den är köpt, skriv gärna) 🙂 . Jag tycker det är den finaste kappan jag någonsin sett…!
  Ha det fantastiskt, njut av vintern och av en lugn återhämtning, och lycka till med allt det fantasiska du skapar.

  Reply
  • Cathy

   Hello there She! I believe Jonna’s beautiful coat is vintage HILDA LTD., an Icelandic company that unfortunately, no longer is in existence. Here in the US, I have seen similar coats for sale on eBay and etsy…it is most likely one of those rare peices that you may just stumble on when you least expect it, hidden away in the corner of a vintage clothing shop somewhere. I hope you can find one! Enjoy your search!

   Reply
  • Jonna Post author

   Hej Ella!

   Tack för din fina kommentar! Vad glad jag blir att du känner så för min blogg! 🙂
   Kappan köpte jag från Ebay förra året. Jag hade länge kollat runt efter kappor med isländska mönster, och plötsligt hade jag turen att hitta denna.
   Det stod att den var från 70-talet, så anar att en ny sådan är svår att hitta. På lappen inne i kappan står det Alafoss Icewool, och jag antar då att den är gjord av detta isländska företag: https://alafoss.is/

   Hoppas du hittar någon liknande kappa! ♥
   Kram på dig!

   Reply
 20. Bella

  Vi har också haft kaosväder! Bor ju i samma trakter som dig så var glad att huset hade taket kvar imorse :p
  Stackars er med veden, vad jobbigt!
  Men mysigt för er att vara insnöade och få en dag tillsammans:)

  Reply
  • Jonna Post author

   Tur att ni också hade taket kvar! 🙂
   Ja det var faktiskt ganska mysigt att bara få vara hemma tillsammans i ovädret 🙂
   Kram på dig♥

   Reply
 21. Janet Doane

  Oh how I remember trying to get a nice hot fire with wet wood…. not fun at all… I hope you can get the snow off, so it will stay dry! It’s lovely to see new paintings coming along… and good to hear you’ve got another outlet as your eyes continue to heal! Looks like you got the new window and floor heating done just in time!! Love and hugs, Jonna. ❤️

  Reply
  • Jonna Post author

   Ya making fire with wet wood is not fun…done that to many times 🙂
   Im glad that the snow didnt seem to make so much damage on the wood as I thought.

   I hope you had a wonderful weekend Janet!
   Sending you lots of love ♥

   Reply
 22. Peer Haugen

  Hei kjære du! Jeg gleder meg med deg og Johan og din mamma, at det nå blir som du fortalte i sommer. Kanskje blir det til og med mulig å få bestille et smykke fra Jonna Jinton Sweden – om litt. Jeg har noen her som skulle bli svært glade for det! Så fint det ble inne! Og så deilig med lun gulvvarme når det piper rundt hushjørnene. Så flinke dere er! Fortsatt god bedring! Ta gode pauser og mal mer! 😘 Klem!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tusen tack Peer!! Det är så roligt att se dina kommentarer här ibland nu.
   Speciellt nu när jag fick träffa dig i somras. Det var verkligen ett trevligt möte! 🙂
   Det tyckte Johan och mamma också!

   Ja jag hoppas verkligen att vi framöver kan komma igång med smyckena igen. Det vore fantastiskt roligt.
   Vi får se vad framtiden kommer med 🙂
   KLEM ! ♥ 🙂

   Reply
 23. Lars 8463

  Gomorgon fina du
  Här “föll” (åt alla håll) 30-35 cm
  kompakt snö som sedan blev regn.
  Nu är det +4 och blanka vägar.
  Önskar jag hade haft skridskor!

  När jag levde med mitt stjärnfall
  hade vi en grönlandstike.
  På hösten, när dom första stillsama
  flingorna föll.
  Hände det ibland, att hon satt
  med slutna ögon.
  Mot dom stillsama flingorna
  som föll på hennes nos.
  Kände hon detsamma som jag?

  Eftersom jag “Du ser allt”
  Ser jag dig även om du inte syns.
  För jag glömmer inte det jag sett.
  Men det som betyder något
  är vad du själv ser.
  Att du är prio ett.
  KRAM

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack du vackra själ för alla ord du skriver.
   Det var nog ditt varma hjärta som smälte all vår snö ♥

   Lever du inte med ditt stjärnfall längre? 🙁
   Vad är en grönlandstike?

   Åhh tack Lars, för allt ♥
   Och för att du ser 🙂

   Kramar ♥

   Reply
   • Lars 8463

    Hej Jonna
    En “grönlandstike” är en fundersam
    trött hjärna som sätter dit ett
    extra e utan att märka det.
    Ska vara grönlandsTIK
    d.v.s en (ren)rasig grönlandshund.

    Mitt stjärnfall återvände till sitt
    ursprung.
    Så nu lever jag med mina minnen
    och med ögon som betraktar
    stjärnhimmeln med saknad.
    Men jag är glad att jag
    har mina minnen.

    Tack för att du ser ❤
    Kramar ❤

    Reply
 24. Laura W

  I wonder if you might have something like a leaf blower to try to clear the snow from the shed before it melts? Good luck with however the thaw goes!

  And thank you for sharing your snow! I live more south than where I grew up and the snowstorms are almost non-existent here. I miss the crisp air and the shiny glowing blanket for weeks. Glad that I’ve got the winter in northern Sweden to vicariously see.

  Reply
  • Jonna Post author

   Yes some other also had the advice to use a leaf blower. I didnt think of that, but also we dont have a leaf blower. And unfortunately the snow melted in just a couple of hours. But I think the wood is fine 🙂

   Aww I understand that you miss the winters with crisp air! I hope we will get a really good winter this year so that I can share beautiful winter photos for you to enjoy 🙂

   Sending you lots of love ♥

   Reply
 25. Magnus

  Här blev det vinter i några timmar. 5 cm snö låg på marken och gav kaos i trafiken. Som vanligt här nere. 😀

  Som någons skrev tidigare, att dra ner ljusstyrkan lite på skärmen kan vara värt att prova. Fast vid fotoredigering behövs ju ljus så det kanske inte är den optimala lösningen trots allt. Däremot ser jag att du har skärmen väldigt nära dig. Prova att skjuta den längre ifrån dig. Jag har min nästan en meter ifrån mig och det fungerar utmärkt i nästan alla situationer. Dom få gånger jag måste kika på någon liten detalj är det ju bara att luta sig lite framåt. Min skärm är 27 tum och jag tycker det ser ut som att din också kan vara det så jag tycker absolut att du skall prova att ha skärmen längre ifrån dig.
  Sen är det ju inte fel att ta pauser från datorn oavsett det är jobbigt för ögonen eller inte.

  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag hörde om allt kaos i trafiken! Herregud att det händer samma sak varje år. Det är ju inte klokt 🙂
   Synd att ni inte fick behålla snön :/

   Ja precis, att dra ned ljusstyrkan var det första jag var tvungen att göra för att ens kunna sitta vid mobilen eller datorn. Men precis som du skriver så är det lite jobbigt när man håller på med fotoredigering. Då behövs det ju bra ljus för att se så man redigerar rätt 🙂
   Men jag ska prova att ställa datorn lite längre bort. Känns som jag vant mig att ha datorn väldigt nära. Har inte tänkt på det riktigt 🙂

   Hoppas du haft en fin helg Magnus!
   Stor kram ♥

   Reply
 26. Christiane

  Snow! Such beautiful pictures, and wonderful to see the happy Nanook at full speed. How cozy in the warm house with a cup of coffee and to look out on such beauty. The seasons are really clear in Sweden. Not so where I live and the warmer weather keeps us from much snow. But when it comes, are we ever so joyful. Stay warm, Jonna. Resting your eyes from time to time is a good practice. Be well!

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you Christiane! 🙂
   Yes the seasons at least used to be very clear here in the north of Sweden. But last years the winters are really warm. As now, almost all the snow melted away the other day. But we really hope for a real, cold winter this year. Its so much better with some snow! 🙂
   Sending you lots of love ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Yea I wish for that too!! It all melted away :/
   Otherwise I would blow some over to you 🙂
   Lots of love ♥

   Reply
 27. Ian

  Oh the snow looks wonderful and so deep! You can hardly see the cars and Nanook looks so happy racing at full speed. Keep resting those eyes, takes ages to recover fully, best wish’s

  Reply
  • Jonna Post author

   Ya it was lovely to have that much snow! 🙂
   If this is Ian Walker, I just want you to know that I sent your package on friday. FINALLY! ( SO sorry for so later delivery)

   Sending you lots of love ♥

   Reply
   • Ian

    Hi Jonna, thank you for your reply, yes I got an e-mail as well saying it was sent, (perhaps your Mum sent the mail, so good that she is now working with you) please there is no need for sorry as we all know you are busy and had a bad scare, I’m just so glad you are recovering well,
    Love and best wishes to Everybody 🙂

    Reply
 28. fernando

  Hi Jonna, what a storm they have had, and it’s a good thing that they did not cut off the electricity. you have to be careful not to strain your eyes, have you thought about using a dark lens when you are on the computer monitor?, and have good lighting in the room too, helps the brightness of the monitor does not tire the eye too much, delicate after what you had, a hug from a distance, fernando.

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you so much for your advice! 🙂
   I dont use so much light on the screen right now. And I think a dark filter would make it hard for me to edit the photos. Then I really need to see the light and the colors in normal light. But when I dont edit photos i try to make it as dark as possible! 🙂

   Sending you lots of love ♥

   Reply
 29. Mario John

  I love this blog site! All your posts for that matter. I especially like the way you reply with such honesty and conviction. Everything you post is filled with beautiful story telling and images that stir the soul and delight the senses. If there was ever a more fitting representative of the “going back to nature” persuasion I’ve yet to discover one. So glad you, Johan and Nanook weathered the storm but then again you’re all survivors. Looking forward to the web store grand opening announcement in my email. ❤️

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.