Ett nytt kapitel

 – Det här inlägget innehåller länkar till vår egen webshop – 

Det var speciellt att vakna i morse. Den här måndagen hade något nytt, skimrande över sig. Det kändes redan från första stund när jag slog upp ögonen och mötte Johans solskensblick på andra sidan kudden. Det här var första vardagen efter Johans fem veckor långa semester. Idag skulle allting egentligen återgå till det normala. Till vår vardag, som för Johan brukar innebära att kliva upp klockan 5, slänga i sig frukost och sedan köra 9 mil till Domsjö fabriken där han jobbar som elektriker. Han är en duktig sådan, det har jag förstått. Han svetsar fiber och är så noggrann att hans montage ser ut som rena rama konstverken. Och jag kan tänka mig att han är saknad på sitt arbete idag. Eller, på sitt tidigare jobb.

Jag tror aldrig jag sett Johan så pigg på morgonen som idag. Det var inte ens jobbigt att kliva upp, vi båda liksom såg fram emot det. När jag såg Johans förväntansfylda blick så påminde det mig lite om känslan jag hade när man var på sin allra första skoldag i första klass. Något helt nytt väntade. Något spännande. Och det var som en viss känsla som hängde i luften, och det kunde jag känna i morse.

Efter några veckors intensivt jobb med den nya webshopen för smyckena så öppnade vi upp den i fredags. En lansering som gick över förväntat, och det har varit en riktigt rolig och spännande helg.  Och i morse var det den första riktiga arbetsdagen i smedjan för Johan.
Det är så märkligt hur livet så fort kan ändra riktning. För ett år sedan fanns det inte ens i tankarna att Johan en dag skulle jobba här hemifrån Grundtjärn, precis som jag gör. Att han skulle ha hittat något han älskar att göra och göra det till sitt jobb. Då fanns inte ens den idén. Fröet var ännu inte sått.
Men jädrar vad fort det växte när det väl var dags. Och jag har alltid själv upplevt att när man väl hittar något som är rätt eller när man hamnar på rätt bana, så kan allt gå så otroligt fort. “Flowet” gillar inte långsamhet och för mycket grubblande eller för mycket “tänk om”. “Flowet” gillar flow.
Få en idé, få en känsla och agera medan den energin befinner sig i dig.

Jag minns i vintras när vi gick och drömde att han skulle kunna gå ned i arbetstid och vara ledig fredagar för att kunna jobba med smyckena. Då var det liksom det bästa tänkbara. Och nu, nu jobbar han här! Det är så otroligt häftigt och lite svindlande! Från och med idag har han tagit tjänstledigt för att kunna satsa på sin dröm. Och jag är bara så otroligt glad och tacksam. Och så lycklig, för att jag ser att han är lycklig och trivs med det han gör.
Här kommer några glimtar av de smycken som finns i webshopen. På hemsidan kan ni också läsa lite mer om hur det gick från dröm till verklighet och hur Johan jobbar med smyckena. HÄR är länken! Om ni vill kan ni också följa vår resa på Instagram där kontot heter @jonnajintonjewelry som sköts av både mig och Johan tillsammans.
Bara det känns ju också helt otroligt roligt, att vi nu jobbar sida vid sida, på det mest balanserade vis jag kan tänka mig. Våra dagar skiljer sig väldigt mycket åt men det vi gör flätas ihop och vi får ändå skapa något tillsammans, där vi båda får bidra med det vi är bäst på. Det är så roligt att sitta och komma på idéer tillsammans. Designer, foton, filmer. Och på just den punkten är vi så otroligt lika, när det gäller vilken känsla vi vill förmedla. Där behövs inte ens ord.

Vilket superteam jag har här i Grundtjärn nu. Jag jobbar med de två människor som förstår mig allra bäst och som känner mig bättre än jag känner mig själv. Min mamma Anita som numera sköter all administration, hjälper till med webshopen för foton/printar och allt annat som tar så enormt mycket tid + emotionell support dygnet runt när självförtroendet tryter. Och min älskade Johan som just i skrivande stund sitter och bankar i smedjan (det hörs ut till min lilla kiosk/studio haha) på ett smycke som ska skickas över atlanten till en människa som förhoppningsvis kommer ha det i sin ägo resten av sitt liv.
Tänk om jag vetat allt detta för ett år sedan, då hade jag knappast trott att det var sant. Det känns så förbaskat roligt allting!


Det är så mycket som gör att vardagen nu kommer kännas så mycket bättre. Bara att slippa oron när Johan kör så långt varje dag. Fy vad många gånger jag känt rädsla de tidigare morgnar på vintern när isen lömskt ligger över vägarna och Johan ska köra 18 mil för att ta sig till jobbet och hem igen. Nu är det ingen av oss som behöver pendla till jobbet, för det finns här hemma!

Jag har min lilla studio tvärs över gräsmattan där jag sitter och jobbar om dagarna och då och då går jag in för att fylla på kaffe i min kopp och det känns så fint att kunna gå förbi Johans smedja och ge honom en puss i förbifarten, eller bara titta på hans senaste kreation. Eller äta lunch tillsammans! Hur underbart är inte det? Bara att få en sån liten stund med varandra mitt i vardagen, det är så himla värdefullt.
Det komiska är att vi faktiskt kan se varandra på kvällarna genom våra fönster. Den här bilden är tagen från Johans fönster, och där borta i det lilla röda huset sitter jag. Och om kvällen när det är mörkt så kan vi se varandra om båda sitter vid datorn. Mitt huvud råkar liksom hamna mitt i det där lilla fönstret på dörren och han sitter så precis att han hamnar så jag ser honom haha.
Så nu känns det som ett nytt kapitel tagit vid. Ett roligt och spännande sådant. Det är klart, det blir mycket jobb för oss nu när vi båda driver eget företag. Men vi båda spenderar våran tid med något vi älskar och som känns meningsfullt. Och jag kan nog inte drömma om något bättre. Jag är så tacksam.

Vill verkligen passa på att tacka för all otrolig fin respons vi fått under helgen. Vet att många av er följer oss på instagram och era värmande ord betyder så otroligt mycket! ♥

Nu vill jag önska er en fortsatt fin måndag och vecka. En stor kram till er alla!

43 Kommentarer på “Ett nytt kapitel

 1. Jim

  Drömmar ska förverkligas och levas ut i all sin fröjd såsom ni gör. Inspirerande. Glädjande. Härligt. Ta hand er på bästa sätt – lycka till!

  Reply
 2. Melody

  Hi Jonna!
  He looks sooooo happy!!!! I am glad that you are chasing your dreams and that they are coming true step by step! Johan´s working place looks so lovely you must have spent a lot of time to make it that beautiful! I wish you good luck and keep going! 🙂

  Best wishes to both of you from Germany!

  Reply
 3. Sandra Junhammar

  Men alltså wow, så jäkla grymt och härligt på samma gång! ♥ Så otroligt modigt och inspirerande.

  Kan tänka mig att ni är ett grymt team (alla tre) tillsammans, och är så himla glad för er skull! Stort grattis och lycka till framöver! ♥

  Kramar

  Reply
 4. Marit

  Men åh vad glad jag blev för det här inlägget! Vad härligt det måste kännas för Johan att få arbeta hemifrån nu med det han vill! Vilket team ni är alla tre, din mamma, Johan och du Jonna, lycka till med detta nya kapitel i ert liv!❤️

  Reply
 5. Jenny Wehunt

  I am so excited about the celestial wave ring I ordered last night! I recently found out that I have Scandinavian ancestors. This ring really spoke to me, and I feel it will bring me closer to a part of my heritage! Thank you for all you do. Both you and Johan are an inspiration! Best wishes from the United States!

  Reply
  • Penny Elliott

   Your film was captivating. You have a peacefulness that surrounds you. Congratulations on having the spirit and courage to follow your dreams.
   Penny
   United States

   Reply
 6. Monica

  Vad roligt! Önskar er lyckat till med allt! Så fint och att vara tre dessutom och inte vara ensam med allt! Ni är så duktiga och kreativa, blir glad av att läsa om er. Jättefina smycken!

  Reply
 7. Bella

  Vad himla fint och lyxigt att få jobba tillsammans!! Det skulle jag vilja göra med min man också? superfina smycken verkligen!!

  Davidochbella.blogg.se

  Reply
 8. Sabina

  Åh vad fint <3 jag önskar också att få jobba tillsammans med min man en dag!
  Hatar att tänka på att man spenderar mer tid på jobbet med sina kollegor än den man älskar, så fel egentligen.

  Reply
 9. Tove

  Vad fint allt har blivit för er! Blir så varm om hjärtat av att läsa om er lycka. Kom alltid ihåg att det enda som växer när man slösar med den, är kärleken. ❤️

  Reply
 10. PJ:s byffé - från by till fe

  Inte för att jag själv bär några smycken men visst ser de fina ut när jag kikar in på webshopen. Vad jag förstår är det smycken i första hand för kvinnor.
  Det är bara att önska lycka till med verksamheten och att ni har möjlighet att nåt ut i världen, vilket ni tydligen gör redan nu.
  Och så bra att ni kan hjälpas åt alla tre! Både med det praktiska och som bollplank.

  Reply
 11. Lindan

  Blir så himla GAAALET glad för er skull!!Såå himla underbart det måste kännas för Johan (och er allihop!!) 😀 😀 (y) <3
  Skriver fortfarande på en dator med trasig mellanslagstangent….Så håller mig därför lite kort (har redan vrålat som en skogstokig..alltid skogstokig på ett DÅLIGT sätt…inte sådär "bra skogstokig" som du är…. 😉 ett flertal gånger ikväll, så ska försöka bespara mina grannar ytterligare störningar nu….;) ).

  Ni lever verkligen er dröm, och visar att det GÅR…Det ger mig (och säkert andra) så mycket HOPP!! TACK för det bästa ni!! <3
  Älskar att tänka på dig/er och ert vackra lliv när min egen värld känns mörk eller ångestfylld….Ni är bara så mycket magi, ljus, glädje, äkthet och kärlek!! <3 <3 <3

  Kollat igenom webshopen nu..Älskar alla vackra ord som följer med de vackra smyckena!! En dag ska något av alla vackra skapelser bli min!! Stort grattis,och lycka till!!

  MASSA KRAMAR från Jönne!!!

  Reply
  • Lars 8463

   Lindan ? ❤
   Även om dina energiska skogsVRÅL!!
   Gav dina grannar (granar?) blandade
   känslor (Kanske dela ut öronproppar?)
   Blir i allafall jag GLAD!!!
   För jag har saknat dig.

   KRAMAR!!!

   Reply
   • Lindan?

    Hahaha…GULLE-Lars!!???
    Ja…jo…kanske kunde jag dela ut lite öronproppar till grannarna närmast…?.Faktiskt en svinbra idé!! ???Men grannen närmast får inga (som en hämnd på hans emellanåt “nattliga snickeri-stunder”….??Fattar inte vad karln sysslar med….Så han FÖRTJÄNAR ett o annat skogs-vrål med jämna mellanrum!!?
    Hoppas allt är fint med min favoritanka! Gullefjuns-kram från Jönne!?

    Reply
    • Lars 8463

     Hahaha… FJUN-Lindan ? ❤
     Du kan kanske i allafall ge honom
     en “propp”?!
     Men om han är stor och stark ?
     (“snickrat” mycket, river väggen?)
     Är det kanske säkrast att du
     forsätter slå på datorn.
     Han får det han FÖRTJÄNAR!!! :ar!
     Och jag slipper sakna annorLindan!
     Jag “ruggar” lite, annars är det bra,
     Hoppas det är bra med dig, och att
     du inte får ont i halsen av VRÅLEN.
     En “ruggig” KRAM ❤

     Reply
 12. Kenna ottebjer

  Grattis till er nya härliga tillvaro och önskar lycka till! Jag kommer höra av mig och beställa ett smycke från er .
  Kram??

  Reply
 13. Märta

  Så skönt och roligt för Johan att slippa åka så långt till jobbet och istället jobba med något kreativt (fast en elektriker kanske också måste vara kreativ?). Just nu, Jonna, lever ni antagligen EXAKT som ni vill så kom ihåg att glädjas åt det varje dag!

  Reply
 14. Anna S

  Jätte stort Grattis till er båda. Så underbart att ni kan jobba hemifrån nu båda två. Ni är så duktiga och kreativa på det ni skapar, så man vet aldrig hur långt ni kan gå. Tycker om att kunna glädjas när det det går bra för sådana eldsjälar som ni verkligen är. Och vem vet, snart kanske någon mer idé växer fram. Önskar er all lycka Jonna och Johan. Riktigt fina turturduvor är ni.
  Kramar Anna

  Reply
 15. Anonym

  Jonna, det här är för mig något av det finaste du har skrivit – och då har du skrivit otroligt många tänkvärda och fina texter! Jag riktigt känner hur lyckan strålar igenom dina rader, en eufori som ni båda känner! Jag gillade förresten väldigt mycket det som Johan skrev om sig själv, han blir på något sätt mer tydlig och självklar, sin egen lyckas silversmed, så att säga (haha)! Och så fin fina mamma som grädden på moset, vilket “dream team”! Ni förtjänar all lycka och framgång!
  Stora kramar till er alla!

  Reply
 16. Magnus

  Förhoppningsvis sover ni båda två nu efter er första gemensamma arbetsdag där hemma och jag misstänker att det var två lyckliga som med stora leenden kröp ner under täcket. 🙂
  Bara att slippa pendla de 18 milen till och från jobbet måste vara helt underbart. Pendlar själv 15 mil så jag vet allt för väl hur segt det är, och då slipper jag ändå smala och krokiga skogsvägar. Man sitter där i mörkret på helspänn för att snabbt kunna bromsa för rådjur, grävlingar och allt vad det nu är som utan förvarning plötsligt kommer ut på vägen. Jag önskar intensivt att jag kunde slippa pendlandet som gör att arbetsdagarna är nästan 12 timmar långa.

  Stort lycka till med det nya jobbet Johan!

  Reply
 17. Melissa Ziech

  So happy for you both! I know how you feel. My husband and I have been working side by side in our work space for 7 years now (We design & produce recycling bins). So many wonder how we can work together. We both have our jobs to do and still love being together after 49 years. I wish you both happiness and success in your ventures!

  Reply
 18. Lars 8463

  Gomorgon varmhjärta
  Läst texten några gånger,
  betraktat bilderna.
  Försökt komma på en fin beskrivning,
  översätta känslan, bilderna i mig.
  Men det finaste jag kommer på,
  är det jag har läst några gånger.
  Och den känslan.
  Behöver jag inte beskriva för er.

  En liten tanke.
  Det finns alltid plats för drömmar.
  För drömmar tar ingen plats.

  KRAM

  Reply
 19. Andy White

  i’ve seen your youtube videos, instagram, facebook and your blog site. You are an amazing woman with your life is peaceful, even your good times and hard times. You thrive with your peaceful life in northern Sweden. Now your man in your life made his dream to come true. i wish him the best of luck with his new dream of full time smithing work. I will pray for your man Johan for his work to grow. And your mother by your side helping you with things need to get done. You and your family are so Blessed from GOD in Northern Sweden to live your lives in your beautiful country. GOD bless you all. Amen from Andy

  Reply
 20. Gunilla T

  Det värmer i hjärtat stt läsa om en dröm som blivit sann!
  Jag och min man har följt dig i en hel del år nu så man kan verkligen säga att det har hänt saker.
  Att våga följa sin dröm är nog många som är avundssjuka på.

  När jag var på yogahelg i början av sommaren fick vi leka en lek i små grupper – om inga hinder fanns!
  Bara att ta orden i sin mun var lite hisnande känsla.
  Kan bara tillägga att göra yoga var och varannan dag gör att det händer saker med oss……

  Lycka till båda med resten av ert liv, det här är bara början på ngt nytt som jag tror kan bli ngt mkt stort!
  ❤️?

  Reply
 21. Dixi Wonderland

  Jag är så glad för er skull! Det är viktigare än någonsin att visa att man inte behöver bo i en storstad för att kunna driva företag. Du har gjort ett helt fantastiskt jobb med att bygga upp ditt varumärke under dessa åren. Tycker det är helt otroligt att du kan leva på dina företag och inte behöver ta samarbeten via bloggen. Dock vill jag poängtera att jag inte har något emot ifall du skulle ha samarbeten via dina sociala medier 🙂 Du har inspirerat mig under en så lång tid Jonna och jag hoppas att du kan göra detta för alltid så inspirationen aldrig tar slut ❤️

  Reply
 22. Marjo

  Jag får lyck önska er med allt!! Så fint att ni kan få jobba tillsammans för det ni brinner för. Och så fina smycken ni har, det blir då och se över här när man vill överaska någon med något vackert smycke och till mig själv också:)

  Reply
 23. Minna

  Helt fantastiskt! Har av någon märklig anledning inte vetat att du Jonna existerar, men nu vet jag. Såg filmen om din historia och får rydningar, älskar folk som vågar! Heja dig, heja Johan och hela din mamma! Dreamteam som jag önskar all lycka till <3

  Reply
 24. Cristina

  Hello Jonna,

  Really wonderful blog and site.
  You are very inspiring, and so your art!

  Would be wonderful thought, that your blog posts to be in English too. I did used the feature of the browser to translate into English so I can have an idea of what you are writing about, but the translation is quite poor. And I am sure that are lot of people that would appreciate your blog posts and site as well, to be in English too.

  Best wishes and lot of inspiration!
  With love,
  Cristina.

  P.s: You and Johan are really, really sweet together! 😉

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.