Filmen om Fjällräven Polar 2013!

Nu äntligen har den stora filmen om Fjällräven Polar 2013 kommit ut! Jag var en av deltagarna som i april fick vara med om det största äventyret jag någonsin upplevt. Det blev mycket känslor som kom fram när jag nu fick se den här filmen. Tårarna rann lite då och då. Mycket minnen som återupplevs, och en stark längtan att få komma tillbaks dit. Det var en upplevelse som fick mig att växa inuti. Jag lärde mig så enormt mycket, både praktiskt om överlevnad och om mig själv.

Filmen är ca en halvtimma lång, och man får följa oss från första dagen i Norge till sista dagen då vi färdats 33 mil med hundspann. Jag är med några gånger i filmen vilket är roligt, speciellt när man får se min dunder-vurpa i en brant nedförsbacke.
Så vill ni uppleva en del av det här äventyret, luta er tillbaks, sätt på bra ljud och titta gärna på den i fullscreen. Och HD om ni har snabbare internet än mig 😉

ENJOY! 😀

Foto taget från släden bakom mina underbara draghundar där vi susar fram genom snön, någonstans vid gränsen mellan Norge och Sverige.

Foto taget från släden bakom mina underbara draghundar där vi susar fram genom snön, någonstans vid gränsen mellan Norge och Sverige.

 

20 Kommentarer på “Filmen om Fjällräven Polar 2013!

 1. Ellinor

  Ojoj vad glad jag är att jag tog mig tid att titta på den här filmen. Vilken upplevelse! Blev t o m rörd till tårar över hur vackert det är! Man glömmer så lätt hur fint det är här uppe i norr. Och hundarna, vilka hjältar! <3

  Reply
 2. solweig

  Härligt! Jag känner igen mycket.

  Jag kommer från Kiruna – en stad högt i norr som skall flyttas! Hela Staden.

  Det jag känner igen är att vara ute på Kalfjället där man liksom “kan ta på Tystnaden”.

  Till skillnad var jag ute två ggr varje vår utan hundar. En vecka varje gång. Med karta och kompass, 22 kg på ryggen, i skoterbefriat terräng så jag fick göra mina egna spår.

  Men ett är gemensamt – denna förunderligt vackra natur! Och inte minst Respekten för naturen.
  När den vita fjällvärlden utan synliga landmärken – träden finns inte. Lägger sig som ett “duntäcke” kring kroppen – mår man bra.

  Men man måste vara väl rustat inför uppgiften. I Efterhanden kan jag förundras att mina föräldrar hade så stor Tilltro att dom släppte iväg mig i iskalla mars att skida själv i en vecka i en fjällvärld utan kontakt med omvärlden.

  Så Kloka dom var! Sedan fortsatte jag bara. Vår ut och vår in.

  Redan då använda jag grejer från Fjällvärlden.

  Jag förstår verkligen känslan i din upplevelse. Du brukar säga ordet magiskt.

  Kalfjället är magiskt vackert.

  Reply
 3. solweig

  Jonna. Du verkar har en förmåga inombords som får saker att hända. Vem hade väl hört om Grundtjärn innan du kom dit? Absolut inte jag.

  Du har en särskild unik begåvning.

  Reply
 4. Magnus

  Vilket äventyr, och vilken upplevelse det måste ha varit! Och så galet vackert landskap att färdas genom! Det är ju inte utan att det lockar att göra något liknande någon gång.

  Dina tankar om att vardagliga ting får ett lite extra högt värde om man först får kämpa lite är så sunda, och du formulerade det så bra. Du ÄR en klok tjej Jonna!

  Tack för att du delade med dig av länken så att jag/vi fick ta del av den här filmen om ert fantastiska äventyr uppe i norr.

  Reply
 5. Tomas

  Tack för att du delar med av så mycket. Du gjorde det bra som hängde kvar utöver backen.
  Vilket äventyr, lite avis blir jag nog den här gången. Kloka ord från en förnuftig dam.

  Reply
 6. jonas nohrstedt

  hej jonna! jag ska ju själv söka till fjällräven polar 2014 och undrade om det var OK med dig att jag länkar till denna eminenta film och till din blogg givetvis ( 🙂 ) från mitt fb konto? tack på förhand.

  Reply
 7. maggie

  Så underbart att du lade upp denna film!!
  Hoppas vi får se de andra filmerna med dig här på bloggen?! 🙂

  Reply
 8. Birgitta

  Vilken underbar upplevelse och härligt av dig att dela med dig. Jag såg ju dina första inslag direkt efter resan men helt fantastiskt att se denna film, man blir verkligen berörd.
  Tack och kram!

  Reply
 9. Tea

  Först nu har jag nog bra internetuppkoppling för att kunna se filmen! Så underbart! 😀

  Jag minns att du berättade att du frös och mådde illa en hel del under de där dagarna, men du gjorde det fruktansvärt bra som höll fast i släden där efter den svåra nerförsbacken. Det såg så roligt ut när de andra ramlade och tappade taget medan du, lilla Jonna, höll dig kvar för glatta livet. Var tvungen pausa och skratta en minut! 🙂

  Reply
 10. Ingela

  Vad roligt att se den här filmen!! =) Vackert verkligen och en utmaning kan jag tänka mig. Häftigt när du höll dig kvar i släden! =)

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.