Förälskad

Hej på er!

Hoppas ni all har en fin vecka!
Jag själv känner mig som pånyttfödd den här veckan. Dels så har både jag och Johan äntligen börjat komma ikapp i allt jobb vi missade under de där hemska veckorna i februari när vi i princip bara väntade. Det blev lite att ta tag i efteråt, eftersom mycket bara skjutits upp. Men den här veckan känns det äntligen som om jag är back on track igen.

Och sen, så har hela den här grejen med att vi får bo kvar och att vi köpt hus börjat landa i oss på riktigt. Innan har allt nästan känts lite som en dröm som vi snart kommer vakna ur. Men nu börjar det kännas verkligt. Och det ger mig så otroligt mycket glädje varje dag. Om något känns tungt så tänker jag på gården. På livet som vi kommer få där. Det ger mig verkligen en djup lycka som jag inte kan beskriva i ord.
Tror aldrig jag någonsin sett så mycket fram emot våren och sommaren som nu.


Här kommer veckans video, som handlar om lite allt möjligt som händer i vårt liv just nu. Jag berättar lite mer om huset och visar lite fler bilder från gården. Berättar också om att jag fått reda på att mina förfäder bodde på just den gården/fastigheten för ca 400 år sedan.
Det är en av stamfastigheterna i byn. Och kanske är det därför jag känner mig så hemma där? För jag har aldrig någonsin känt så starkt för en plats innan.

I videon kommer även lite “bakom kulisserna” material från när jag spelade in min senaste isfilm. Det var en sådan där dag när allt gick fel och man fick motstånd i minsta lilla grej man skulle göra. Men vi hade väldigt roligt. Jag kände sådan enorm lättnad när den var inspelad och klar, eftersom jag planerat den i två månaders tid haha.

Och sen, en massa annat förstås! Hoppas ni tycker om den!
(Ps. Jag är mitt uppe i att fixa en översättare till mina videor. Så ganska snart så kommer alla mina kommande videor att vara översatta/textade till svenska)

Förresten, om ni sett/ska se videon, lägg märke till det där vedträet som trillar ned precis vid min axel i samma mening som jag säger att det känns som en tung sten fallit från mina axlar. Jag blev helt paff när jag såg det när jag sen redigerade filmen. Alltså, jag är ju flummig av mig, men jag tycker ju det måste varit ett litet tecken eller nåt 😀 Eller vad tror ni?

Tänkte bara visa min framtida studio och kontor. HUR FINT?! 
Av alla kontor i hela världen så kan jag inte tänka mig ett vackrare. Och precis utanför växer stora gamla granar och vackra björkar. Det ser kanske litet ut utifrån, men det är mer än dubbelt så stort än den gamla “kiosken” som jag sitter i just nu.
Att få sitta här och skapa musik, redigera filmer och foton, skriva blogginlägg…det är liksom som en dröm.
Jag älskar denna plats så mycket att jag knappt vet vad jag ska ta mig till.

Jag är upp till öronen förälskad.
Sjöutsikt är det också. Både från vårt hus och min lilla arbetsplats. Och utsikt över ängen där kvigorna går om somrarna.
Tänk att kunna öppna mitt lilla fönster och kula på Stjärna, eller se henne gå och beta i solnedgången. Vilken rikedom.

Tänk att det blev så ändå. Att vi får bo kvar här. Jag är så tacksam att inga ord i världen kan beskriva det.
Och jag längtar som en tok tills jag får överösa gården med kärlek ♥

Tack för allt fint ni skriver! Ha en underbar torsdag allihopa!
Stor kram på er ♥

113 Kommentarer på “Förälskad

 1. Anonym

  Så fint!
  Men kan ni vara försäkrade om att det inte blir samma visa igen nästa mandatperiod..? ?

  Reply
  • Anita

   Rätt. Blir det ett nytt skifte igen med (S) vid rodret, så kommer säkert vindbolaget Forsca att göra ett nytt försök att bygga. Men vi gör nu allt för att den nya alliansen ska förbli i styret för Sollefteå kn! 🙂

   Reply
   • Jonna Post author

    Ja precis, vi får engagera oss för att se till att S inte blir ny majoritet. Men de har gjort bort sig ganska ordentligt redan nu så jag har svårt att tro att S kommer bli ny majoritet nästa val. Det ser ljust ut 🙂 ♥

    Reply
 2. Birgitta

  Så härlig och positivt inlägg! ler och blir riktigt varm i hjärtat av text och film. Önskar er all lycka med framtiden, som komme att bli intensiv med flytt igen. Lev o njut!!

  Reply
 3. Johanna & P

  Vilken gård, otroligt fint! ? Kan inte föreställa mig hur det ska va att bo där man har sina rötter så långt tillbaka. Själv har jag flyttat en massa gånger och har långt till släktrötterna, men bor på en gård med riktigt gamla rötter och där en same först levde för hundratals år sedan intill sjön. Jag förstår precis er lycka, var lite rädd ett tag att ni skulle bygga nytt men så glad ni hittat hem till detta paradis!
  Det gick inte missa vedträet som föll med en smäll, strök under tydligt dina ord! Blir nyfiken vad för smideshjälp ni ska få! Stort grattis till er fina gård, kramar ??❤️

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack! ♥ Och vad fint att ni också bor på en gård med mycket historia. Det ger ju så mycket mer perspektiv till gården på något vis.
   Ja vi hade tankar på att bygga nytt längre fram, i Marsfjällen. Det var vår plan ifall vi inte skulle kunna bo kvar. Men vi är så tacksamma och lyckliga över att vi får bo kvar i Grundtjärn och flytta in i drömgården♥
   Kram på dig!

   Reply
 4. Andrea

  Hahaha, när jag såg vedträet ramla efter att du sagt det där om att det känns som en tung sten fallit från dina axlar så sa jag bara rakt ut “men shit vad sjukt!” Och så skrattade jag för mig själv ?
  Jag väntar med spänning på flytten! Det ska bli så kul att följa livet i det nya huset ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja jag tyckte också det där var lite skumt! 😀
   Och tack, vad kul att du ser fram emot att följa vår flytt! ♥
   Kramar!

   Reply
 5. Melissa Ziech

  So happy for you! A new home and a new studio! The color in the picture looks orangish-red. It will look good in all seasons. My John & I just finished renovations on our new(er) home & studio. We space to be together and space to pursue our interests. Wishing you health and happiness in your new home. Can’t wait to see pictures and how you make your new space your own.

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you Melissa! And how wonderful that you have finished renovations to get more space for your home and work! ♥
   I also wish you lots of health and happiness!! Much love ♥

   Reply
 6. Annina Torino

  Stort grattis! Det både låter och ser helt fantastiskt ut! Och naturligtvis är det ett tecken med vedträt… 😉 Jättespännande också med gårdens historia och att du kommer hem. Kram Anna

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Anna! Vad kul att du gillar gården! ♥
   Ser fram emot att visa mer senare. KRAM ♥

   Reply
 7. Danne

  Oj, vad ni bor fint. Härligt liv nära naturen!
  Grattis till husköpet, livets affär!
  Eftersom ni har så lite att göra blev jag tvungen att beställa ett halsband till min vackra fru:-)

  Kramar,
  /Danne

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Danne! Ja vi är verkligen så glada att vi kommer få bo på detta vackra ställe.
   Det känns fortfarande lite overkligt. Och haha åh tack för din beställning på halsbandet!
   Hoppas din fru kommer tycka om det! ♥
   Kramar!

   Reply
 8. Peter Engström

  Så fint att det känns overkligt. En förmån för er att få leva och bo så som ni gör. Få förunnat.
  Mycket beror på den verksamhet ni kan leva på o av.
  Sköt om er?

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det känns faktiskt lite overkligt att vi äntligen ska få flytta in i drömgården 🙂
   Efter 8 långa år känns det som att komma i land och börja ett nytt kapitel i livet. Vi är så himla tacksamma att vi får bo här och leva och jobba på denna plats.
   Kramar ♥

   Reply
 9. Nannie van der Kleij

  Hej Jonna och hej till dig Johan med! Jag har läst din blogg regelbundet nu och jag känner igen mycket du berättar. Jag är inte svensk, flyttade med min familj (man och 2 pojkar) från Holland till Östergötland några år sen. Vi alla älskar musik, naturen och Sverige väldigt mycket och så är jag kreativ med måla usw. Det känns otroligt härligt att få vara här och bo i en liten by på landet i det vackra Sverige och vi försöker att leva “det svenska livet” så mycket vi kan. Här i “vår lilla byn” har vi också att göra med kommunen som vill (kanske) placera 44 st 230 meter höga vindkraftverk. Om jag berättar dig att jag flyttade hit för att ha lugn och ro (pga psykiska problem) och för att jag önskade våra barn ett bättre liv än vi hade i Holland, då förstår du att det är ganska stressigt för mig hur det ska bli i framtiden.
  Jsg vill inte gå i detalj, men jag vill bara säga att du hjälper mig på stort sätt med vad du skriver. Jag hoppas att du fortsätter med vad du gör, vara nära dina känslor och älskar det som kommer på din väg. Tack så jättemycket!
  P.s. ursäkta för mitt dåliga svenska

  Reply
  • PJ:s byffé - från by till fe

   Om ni älskar musik, naturen och Sverige skall ni naturligtvis besöka Urkult-festivalen denna sommar i början på augusti. Där finns massor med musik, härliga människor och närheten till den natur som Jonna upplever varje dag. Näsåker är byn där Urkult finns.
   Nej, din svenska är inte alls dålig, tvärtom bra!

   https://www.urkult.se/

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh Nannie, jag känner verkligen med dig ♥
   Det är fruktansvärt när ens liv vänds upp och ned för dessa gigantiska vindkraftsverk. Det är hemskt att så många människor ska behöva leva i oro att förlora sitt hem och det liv som dom älskar. Jag hoppas innerligt att bygget inte blir av så att ni kan få bo kvar och leva livet i lugn och ro ♥
   Och tack också för dina fina ord. Det värmer.
   Kramar ♥

   Reply
 10. S.

  Bra att du äntligen tänker på oss svenska följare också, vi som brukar bli bortprioriterade. Tråkigt dock, att du inte kör engelsk text istället. Mer naturligt, genuint och äkta så, istället för att som svensk texta på svenska. Grattis till drömhuset! Ska bli roligt att följa eran flytt, ditt framtida kontor ser fantastiskt ut.

  Reply
 11. Jennifer Sandström

  Isvideon var verkligen speciell – det märks att du lagt ner så mycket tid och kärlek i den <3 Också kul att få se behind the scenes måste jag säga!! 🙂 Och grattis till huset! Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack Jennifer! Vad glad jag blir att du tyckte om den ♥ Och att du även uppskattade behind the scenes videon 🙂
   Det är roligt att ibland delge lite mer hur det såg ut bakom en sån liten film- produktion 🙂
   Kram på dig! ♥

   Reply
 12. Lena Buhr

  Det kommer en tid, när vi måste gå tillbaka till våra förfäder och förmödrar och visa dem respekt genom att göra som Jonna och Johan m fl; att kämpa för sin hembygd och aldrig tvivla på att det kommer bli bra 🙂 Har man en gång känt vingslagen från släkten bortom tid och rum, vill man bara bevara och finna frid. Kommuner och bolag är snart ett minne blott, om de fortsätter plåga folk och fä, djur och natur. De vinner kanske lite pengar men aldrig vår respekt. Därför gör vi som folket i Grundtjärn och Sollefteå BB – envist stå kvar med fanan högt i näven 🙂 nog med storbolag och snabba cash. Nog med bortforslandet av rätten till lugn och ro, sköna nejder och ljuva skogar 🙂 vi skall leva och vi skall åter fylla landsbygden med män, kvinnor och barn – många barn :). Må äring & fred alltid råda i Grundtjärn, med omnejd 🙂

  Reply
 13. Jo Pace

  Oh such joy coming your way!!! I can feel your excitement all the way in Minnesota!!! May God continue to bless you both! With much love form Minnesota 🙂

  Reply
 14. Anne

  Hi Jonna!

  How wonderful news, am so happy for you and Johan☺️

  I’m looking so much up to you and Johan. You can touch me in a way that nobody else can. Your amazing vibes really infect me. I can’t describe how inspiring you are, you can lighten my day up and take all the negative things away. You can bring balance, peace and hope into my life. And even though you talk about the hard and sad things, you are still seeing something positive and staying strong and I think that is an amazing power to have. You give me the courage to be myself and follow MY OWN heart. You help me realise that it’s about appreciating both the small and the big things in life and that it’s about living in the now. I’m so grateful for that?

  You really make me feel that life is worth living and that we are all connected with something deeper?

  I would love to meet you some day, it will be a dream become a reality✨

  Reply
  • Jonna Post author

   Anne…I don’t even know how to thank you for your loving words. You have no idea how much it warms my heart ♥
   I am sooo happy that you feel this way about what I do, and that you can feel inspired by it. To hear this from you means so much and it inspires me to keep going.

   Thank you with all my heart ♥

   Reply
 15. Helga

  Dear Jonna and Johan,
  This video shines bright with happiness and joy between the both of you. I can feel the love. I’m super happy about your new house. I know it’ll feel like your forever home with more space to stretch and grow. Your studio looks amazing and the view out the windows are beautiful. I could live there 🙂
  I can see why you’re getting jewelry orders from around the world … your craftsmanship is outstanding ! Lovely work. Those ice baths would give me a heart attack … brrr. Until next time … take care. Xx

  Reply
 16. Dixi Wonderland

  Jag tänkte också på vedträt 😀

  Vad kommer det sig att du väljer att fortsätta tala engelska om du nu har skaffat en översättare? 🙂 Tänker att svenska är mer naturligt för dig att prata så vloggarna borde bli mer flytande och då översätta allt till engelska när det kommer till texten 🙂

  Reply
  • Bernhard

   Hej!
   Dixi skrev: “Tänker att svenska är mer naturligt för dig att prata så vloggarna borde bli mer flytande och då översätta allt till engelska när det kommer till texten ?”
   Det är precis vad jag själv tycker! Du borde prata på svenska så blir allt ännu mer Jonna och ännu mer naturligt. Översättare kan översätta allt till engelska när det kommer till undertexter.
   Jag har börjat plugga svenska sedan några år tillbaka och du var min inspiration för att lära mig det vackra språket!
   Grattis till fantastiska gården!

   Reply
  • Frasse

   Men snälla nån, låt Jonna bestämma själv vad som känns bäst för henne i hennes video-clips. Hon är ingen duvunge som behöver andra som talar om för henne hur hennes kreativitet bäst tar sig uttryck.

   Reply
  • Jonna Post author

   Hej på er! ♥
   Har sett att fler skrivit angående önskemål om att jag ska göra mina videor på svenska istället för engelska. Jag vill bara säga att jag hör er och tar till mig av det ni skriver, även om jag i detta fall inte kommer att ändra från engelska till svenska igen. Jag hoppas ändå att svenska undertexter kommer förenkla för de som har svårt för engelska, eller som t.ex har hörselproblem osv.

   När det gäller er känsla av att det inte känns lika genuint/äkta/naturligt när jag pratar engelska, det kan jag ju tyvärr inte göra så mycket åt. Jag känner själv inte alls att det känns onaturligt för mig att prata engelska, även om det ibland är svårt att hitta vissa ord. Men jag förstår helt och hållet att det för vissa svenskar kan kännas onaturligt att lyssna på engelska vloggar om man t.ex är van att följa många svenska youtubers, eller om man tittat mycket på mina svenska videor innan. Så ja, jag förstår om inte alla tycker det är optimalt.

   Men för min egen del så känns allting så mycket roligare nu när jag börjat göra videor på engelska. Det är bland det bästa jag gjort och det förändrade så mycket till det positiva. Det har gett mig så mycket ny energi och inspiration och kreativitet. Som att öppna en dörr till något mycket större.
   Även om jag kan göra videor på svenska med engelskt undertext så blir det inte alls samma sak. Det blir helt enkelt svårare att nå ut, och jag gjorde just så i många år.
   Men när jag ändrade till engelska så blev det en helt annan genomslagskraft. Och det är ju inte så konstigt heller.
   Engelska är idag som ett världsspråk. 99.85% av världens befolkning pratar inte svenska.
   Tack vare internet och engelska kan man idag nå ut till hela världen, och jag tycker det är himla coolt. Jag ler varje gång jag läser kommentarsfältet på YouTube och ser människor som skriver från så många olika delar av världen.
   Så jag brukar faktiskt tipsa folk som vill börja med Youtube, att faktiskt börja på engelska, om man nu vill nå ut utanför Sverige. Det passar inte alla såklart.
   Men för mig passar det jättebra, och jag hoppas innerligt att ni mina svenska läsare tycker det känns OK ändå.
   Annars kommer jag såklart alltid fortsätta skriva bloggen på svenska (även om jag inom kort också kommer ha en engelsk översättning till varje inlägg).

   Från och med nu har jag också en jätteduktig översättare som heter Veronica, som översätter alla vloggar/videor till svenska. Jag hoppas att det kan hjälpa lite på traven! ♥

   Kram på er! ♥

   Reply
 17. Anders H

  Underbart Jonna! Grattis till er att ni har hittat erat drömställe! Vad händer med huset där ni bor nu, månntro? Hoppas att någon kan flytta in där och öka på invånarantalet! Hela Sverige ska leva!
  Det ska bli spännande och roligt att följa era nya äventyr! (Oj, vad många utropstecken…)

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Anders! Ja vi är så glada för vår drömgård!
   Huset som vi bor i nu äger mina föräldrar, och eftersom vi är en stor familj med många som älskar Grundtjärn så är jag ganska säker på att någon i min familj, kanske min bror Filip, kommer ta över det. Det ingår också mycket mark till huset som jag tror vi kommer ha nytta av i framtiden 🙂
   Men inget är bestämt ännu, så vi får se hur det blir 🙂
   Kram ♥

   Reply
 18. sissel anita

  I have an ice bath advice for you. ? I bath a lot (sisselanita on Instagram) and I always bring a square bucket (or something that fits your feet) with me and a thermos with boiling hot water. Right before I jump into the sea I pour some of the water into the bucket and when I get up it has the right temperature for my feet. Then I just adjust the temperature with more hot water. It makes a huge difference standing in the hot water when drying off and getting dressed. (Makes it easier to jump in to the water again and again) It’s so easy to get serious frostbite on hands and feet. Love your blog, vlog, and pictures! ❤️?

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you soo much for your advice!! I had never thought of that before. Because yes I think the feet is the part of the body that gets most cold during the icebath. I will try that next time! 😀
   And wow what a beautiful Instagram you have! I just started following you now. Your feed looks magical!
   I look forward to see more of your life at that magical place.
   Lots of love! ♥

   Reply
 19. Gunnel

  Vackert kämpat för miljö och vildmark. Jag är så glad för er skull. Ni förtjänar verkligen att få bo på en sådan fin gård. Jag bor i Kanada och har läst allt som du har skrivit och sett alla dina vloggs. Så inspirerande.

  Reply
 20. Christiane

  The spirits of your ancestors called you ‘home’ maybe, Jonna? I have a longing myself for a little town in North Carolina where my grandmother’s family lived since its founding, and the grave stones witness that they lived and died there . . . . . I have visited that town many times but never lived there

  still I feel ‘connected’ to that town in ways that are not ‘rational’ and I see it as a kind of ‘home’ and I cannot explain this, except when I was visiting there, I had a strong feeling of belonging there and I loved the old houses and the little town on the river which was so dear to my mother’s people

  Do we carry our past within us spiritually? Or do the spirits of the old ones call to us to come and live among them in the old places? I don’t know. But your story, Jonna, makes sense to me. I love a place dearly where I have never lived, and yet it is a part of ‘who I am’.

  (?)

  Reply
 21. fernando

  hello Jonna, it is very nice to see them, really this will be a new beginning.
  thank you for your time and dedication…

  a warm hug, fernando.

  Reply
 22. Cubby Ohara-Close

  The wood falling at exactly the time you say a big stone/weight fell off your shoulders?! Quite literal wasn’t it! Imagine how your ancestors are rejoicing! They called youback to Grundtjarn and now home to the house they lived in. The Heavenly/Divine powers are strongly with you and Johan. What magic lies ahead for you both. We are all SOOOO HAPPY for you!!! This is your dream, your life coming full circle. Whatan exciting time it is and the wonders that lie ahead!!! Kisses and hugs! You must ask Mikael to come over and cookyou a feast when you move into your home. All of you and your ancestors will rejoice together. Much, much love. Cubby xxx

  Reply
 23. Ginger Hall

  You’re vlogs, blogs and pictures are absolutely beautiful. In this big world, where we all can get too busy at times, reading & watching them has such a calming, peaceful effect. How wonderful, snd Congratulations to you and Johan on the new house, and Thank You.

  Reply
 24. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Första veckan i mars, är första gången
  på året som solen står tillräckligt högt.
  För att jag kan stå på på gården
  och känna energin från min kropps
  ursprung. Känna hur jag fylls.

  Du “flummis” ❤
  Det fallande vedträet är i alla fall
  ett tecken på jordens dragningskraft.
  Kanske därför du känner dig så dragen
  till den plats, till den jord
  Där rötterna till din släkt växer.
  Känna energin från ursprunget
  fylla dig.

  Men jag tänkte mer på när ni fyllde er
  med energin från “fruktgröten”
  Efter ALLT isbadande ❤
  Din reaktion på EN vattendroppe
  på huvudet?! ?

  Jag ÄR GLAD för er skull.
  Men även för min egen.
  För allt du fyller mig med.
  KRAM

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha vad kul att du hörde att Johan sa “fruktgröten” haha. Visste inte om det hördes tillräckligt bra 😀
   Men du är lyhörd du. Och skarpsynt som en örn 🙂

   Tack fina du. KRAM! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åhh ja du anar inte vad jag längtar tills den dag vi får nycklarna och jag kan ge er en liten tour i huset 😀 ♥
   Kram!

   Reply
 25. P.L

  – All kärlek till er och hoppas att ni kommer få många härlig år tillsammans!! ❤️❤️

  Reply
 26. Magnus

  Jag ser att jag hittade rätt hus när jag “åkte förbi” med hjälp av Google Maps! 😀 Men dom där gatlyktorna får ni allt, framöver, byta ut mot några som passar bättre i stil med huset och gården.

  Den fallande veden hade du säkert riggat med en tunn fisklina som Johan drog i. 😉 Skojar bara! Ibland händer de mest märkliga saker i exakt rätt sekund. Klart att det var ett tecken!

  Visst blir det otroligt skarpt ljus när solen börjar komma upp en bit och naturen samtidigt är vit av snö. Men du, även om du inte gillar det så skall du allt ta på dig ett par solglasögon. Var rädd om ögonen!
  Själv gav jag mig iväg på en roadtrip igår. Här lyser ju snön med sin frånvaro och jag kände en så stark längtan efter att få uppleva lite riktig vinter. Om så bara för några timmar! Åkte hemifrån strax efter 06 och var hemma igen 21:30. Åkte upp i Norge och sen över gränsen och tillbaka hemåt igen genom Dalarna och Värmland. Det blev 101 mil totalt så jag var bra trött när jag kom hem, men vilken resa det blev. Åkte från ett grått och dimmigt landskap utan en gnutta snö. När jag sedan kom allt längre upp längs gränsen så blev det allt mer snö vid sidan om vägen. När jag sedan svängde in på det små smala och krokiga norska skogsvägarna mot svenska gränsen var det 60-70 cm snö och vägen blev härligt vit. Inget jä-la salt! Då släppte även dimman och solen lyste över ett underbart vinterlandskap med snötyngda träd!
  Det var en galen dag men så värt det! Nu är jag redo för våren!

  Stor kram!

  Reply
  • Lindan

   Håller med Magnus! Var rädd om dina ögon Jonna – ett av dina viktigaste “redskap”!! På med solglasögon (även om jag förstår känslan, jag var själv slarvig förut..) !! <3 🙂

   Wow, lät som en riktigt härlig dagstripp du gjorde Magnus – underbart!! Skulle oxå vilja uppleva lite riktigt vinterväder innan våren kommer…Men här har mest varit en "intet-årtid" senaste månaderna…. :/

   Kram på er!! 🙂

   Reply
  • Jonna Post author

   Haha ahaa du åkte förbi i Google Maps 😀 Din tok ♥
   Jag tänkte när du skrev i en tidigare kommentar att du kanske hade varit i Grundtjärn nån gång haha.
   Kul att du gissade rätt på huset 😀 Fast från vägen ser man ju inte så mycket av gården. Men det tycker jag är bra. Ska bli skönt att äntligen få lite privacy. Inte kul att kliva ut i pyjamas och slänga aska och bli fotad av några turister från vägen haha.

   Ja dom där lamporna ska vi absolut byta ut. Tänker mig något sånt där gammeldags, som gamla lyktor. Det skulle passa 🙂

   Och wow ,vad glad jag blev att läsa om din roadtrip!! Vad kul att du bara drog iväg sådär!! Det blev ju en lååång tur på väldigt kort tid.
   Förstår inte att du hann. Men vad underbart att du fick se lite riktig vinter 🙂 Hoppas du kan göra mer av sånna där roadtrips.
   Det känns ju som om du verkligen älskar att fara iväg sådär. Jag är ju likadan.
   Det är något speciellt att sätta sig i bilen och bara dra iväg och se något nytt.

   Kram!! ♥

   Reply
 27. Gabriella

  Så underbart inspirerande och upplyftande att kunna delta i eran resa. Fantastiska bilder, mycket kärlek och passion som Ni 2 sprider med vloggen. All kärlek, glädje och Stort lycka till Er båda, fina, underbara människor!

  Reply
 28. Maria João Meireles

  Hello Jonnan … how do I know that you are currently a top influencer in the defense of the environment? In NATURE, I would like to ask you to help all young people with a simple message of yours to protect our beautiful planet, do you agree? million times THANK YOU SO SO SO MUCH <3

  Reply
 29. Smurf

  Det där med vedträt beror nog mest på tyngdkraften 😉
  Men annars är det rent magisk var allting faller på plats för er, för hela du är ju lite magisk 🙂
  Grattis till husköpet! Vilket vackert ställe ni ska bo på och med äng, sjö och soluppgångar rakt utan för vardagsrumsfönstren.

  Reply
 30. M

  Vilken vackert ställe ni ska bo på..letar själv efter ett sådant liknande paradis…kommer aldrig flytta därifrån när jag väl finner mitt..All lycka till er?☺

  Reply
 31. Ronja

  Hej Jonna,
  Jag på följt dig sedan innan du skaffade din vovve. Sedan sommaren du flyttade till Grundtjärn. Jag blev så glad när du träffade Johan och livet började bli lite lättare med värme och isolering 🙂
  Jag vill bara tacka för alla tusentals fina bilder du har bjudit på. Alla fina och kloka ord.
  Jag älskar dina videos. Jag bor i Asien med en Amerikansk pojkvän nu och igenom dina videos så har du hjälpt mig att inspirera honom till att vilja flytta till Sverige. Tack för att du gör dina videos på Engelska så att vi kan titta ihop. Jag antar att vissa tycker att du ska göra videos på Svenska, men jag tycker att du ska göra vad som gör dig lycklig. Du ger så mycket ändå till sa utan att behöva anpassa dig till andras åsikter 🙂
  Tack än en gång!

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Ronja! Åh men vad roligt o höra att du följt mig så himla länge!!
   Och jag blir så otroligt glad o höra att du tycker om mina videor och att din pojkvän till och med blivit inspirerad att flytta till Sverige.
   Gud vad roligt! 😀 ♥
   Tack snälla för alla fina ord!
   Kram på dig! ♥

   Reply
 32. Ulli

  Grattis till nya huset! Tack för bra narurvideos!
  Vad händer nu med huset nu bor i?
  Du gör som du vill men jag tycker också du ska prata på svenska med engelsk översättning 🙂 Ha det bra! Kram

  Reply
 33. leif

  Intressant med vträ som ramlade bakom din Axel.
  Det är inte ovanligt för synska människor.
  Det är ett tecken på att du är under beskydd av det utomjordiska semelifolket. Småfolket som vissa gamla säger.
  Dom ser till att allt går bra för dej och allt faller på plats I ditt liv.
  Som du ser har det gått fantastiskt bra för dej sen du träffade Johan och fram till idag. Du är en synsk kvinna det har du säkert lagt märke I ditt liv.
  Tag vara på det så kommer du lättare art förstå det som händer kring dej.

  Många kramar. leif

  Reply
 34. Hans

  The great lake and the single tree at its shore,
  the rock in the meadow, which became your first favorite,
  and the hill where your feet were always facing the setting sun.
  Alone we are and always at the same place but have never felt loneliness.
  But due to the fear of never being touched by your love anymore,
  lately we have been feeling how loneliness could feel.
  We would have endured the cries of countless windmills,
  but not the distant call of your longing and your missing touches.
  Our hearts wept with joy when this fear was taken away from us.

  And also the souls of your ancestors, you inherited your love from,
  This love, the louder to hear, the farther and longer you were gone.
  Although you have not been away, the pictures of the landscapes
  moved and rushed by in front of your eyes.
  Your journey had no beginning and no end and yet
  we are overjoyed to welcome you again at home.
  We … the great lake and the single tree at its shore,
  the rock in the meadow, which became your first favorite,
  and the hill where your feet were always facing the setting sun.

  When we look into your eyes, we recognize the love,
  with which your ancestors have already looked at us.
  And if you come to rest on their tombstone
  and get back what you have already released,
  then they will also be happy about that their
  loving looks and hands will touch us also in the future.
  Us … the great lake and the single tree at its shore,
  the rock in the meadow, which became your first favorite,
  and the hill where your feet were always facing the setting sun.

  My eyes are just as happy about the warm-hearted morning routine today,
  as about the icy one last time. My ears are enchanted of the joyful singing
  of your ice dances and the greedily breathing of your freed thoughts.
  But my heart is the most happy. About finding the time and a quiet place to tell us
  that your soul no longer has to seek the rest which arrived in it. And being strong enough
  by that to keep open the eyes, blinded by the increasing light of life, and at the same time
  to bear the tears of jealousy of your current house and studio.
  And that they may continue to be touched by your loving hands, looks and thoughts.
  They … who are alone and always at the same place but will never feel loneliness.

  __________________________________

  Dear Jonna,

  the falling wood may have been a sign. Funny situation. But you were not startled. That is a sign for me, too. (And i don´t mean that you knew it before ?).

  This new studio is really a jewel! This filigree fence, the birch table and the handmade windows … And then you thumb my nose at so: “… Sjöutsikt är det också. … Tänk att kunna öppna mitt lilla fönster och kula på Stjärna, eller se henne gå och beta i solnedgången …” I can only think of that: Om du inte hade kramat mitt ❤ skulle längtan ha sönder det från min kropp. ?.

  One of the many butterflies in your stomach got lost in mine and brought me a little bit of your “spring feelings”. This “runaway” has shown me a little bit how your happiness must feel. It feels like love. And it feels similar to anticipation. Anticipation is the best pleasure. Anticipation is a virtue. Or as the german writer Peter Hohl says: „Anyone who has ever managed to call his longing for anticipation, can never be really unhappy again“. What are about two months compared to the last years? Be patient and enjoy it, Jonna. I’m sure, the new house and studio are looking forward to you and waiting for you, too.

  Today is time for fredagsmyyys. I will watch the movie „The Lake House“ (2006, Sandra Bullok, Keanu Reeves) one more time. You may not be a lonely doctor and your ancestors may not were frustrated architects. But maybe you will find sometimes and somewhere such a „mailbox“ with which you can communicate with your ancestors. Wouldn´t that be wonderful? … Sorry, i’m dreaming again, but I can not help it ?

  Greetings and congratulations to Johan, the last 10 orders you will also manage as well and then it should be shouted again „SKÅÅLLL!!“

  Kramar till er båda!!

  Reply
  • Jonna Post author

   Wow thank you Hans for this beautiful text you wrote. I first thought it was a poem written by some famous poet. Wow…
   How beautiful to read this. Thank you so very much for taking the time to share ♥
   Sending you lots of love ♥
   Kramar!!

   Reply
   • Hans

    ?… I didn‘t have to take any time for this. The time was given to me. Thank you so much for that, Jonna.

    Reply
 35. Lindan

  Tack för dagens lyckorus….!! <3 Varit på ett uruselt humör hela dagen..Försökt måla, men allt har hela tiden bråkat och gått åt pipsvängen…*morr* Vissa dagar SKA man kanske helt enkelt göra något annat…Som att titta på din vlogg till exempel!! 😉 🙂 Såå himla kul det var att få se "behind the scene" från isvaksfilmen…Looooved it!! 😀 Men tyckte allt lite synd om dig när du var tvungen att hoppa i IGEN,,!! :O :O
  Och återigen – stort STORT GRATTIS till ert nya hus – er nya GÅÅÅRD!!! Det låter verkligen som en dröm!! Ska bli så himla himla spännande att få följa er på denna resa!! Vad ska ni göra med ert nuvarande hus?

  Allt gott, och många värmande kramar!!/Svordomsmästaren i Jönne
  <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Lindan!! Dina kommentarer ger mig alltid ett leende på läpparna ♥
   VAd glad jag blir att du blev på bättre humör efter att du tittat på vloggen! Ja det är så jobbigt med sånna där dagar när det bara inte funkar att göra vissa saker…som att måla. Jag vet vad du menar. Hoppas du fick till det med målningen sen. Du är ju sååå fantastiskt duktig på att måla!!

   Huset vi bor i nu kommer nog fortsätta vara i familjen. Kanske att min bror kommer ta över det, han är här i princip varje helg och hela sommaren så jag gissar att han kanske kommer vara intresserad att flytta in 😀

   KRAM på dig!! ♥

   Reply
 36. Elisabet Stenman

  Så vackra hus ni får! Vilken välsignelse för er. Gratulerar så mycket! Det måste kännas underbart efter all oro, och att ha bott så trångt som ni verkar ha gjort. En riktigt himmelsk gåva1 Allt gott och lycka till!

  Reply
 37. Åsa

  Jag blir sååå glad varje gång jag tänker på er och er gård. Det kommer bli så himla bra! Grattis ! ❤❤❤

  Reply
 38. Floki

  An attempt to post a regular comment from my iPad also failed. Well, maybe it has something to do with a comment lengths. Let’s try to send a short comment from my computer again.

  Reply
   • Floki

    Right, this could be an option if necessary – thanks Hans. Well, It is not like the end of the world if I do not post a comment this time. I am tired of writing
    it over and over again. Hopefully Jonna will get to the bottom of it.

    Reply
    • Jonna Post author

     Ohh Floki I am so sorry to hear that you have problems commenting. That is so strange, I have no idea why?!
     I know that sometimes if someone make links or alot of links in a comment it goes into another inbox because my blog think it might be spam, and then I have to “accept” their comment first before its visible. But I cant find your comments there…I have no idea why this happens to you.

     I know also that my blog right now is a old version. Right at this moment we work with my new website which will be online hopefully next week, because this one is so slow and old right now, so some functions dosnt work. I dont know if that has something to do about this…
     Aww I am sorry that you have spent so much time trying to write and then it just dissapears…
     I hope it works normally soon again ♥

     Lots of love to you Floki ♥

     Reply
 39. Emma

  Hmm.. Varför kan du inte prata svenska i dina vloggs?? Inte för att din engelska är dålig men det flyter inte på, känns bara stelt och konstlad.. Saknar det naturliga flödet.. Förstår att du vill att dina utländska följare ska kunna hänga med men.. Lägg hellre tiden/pengarna på att göra bra engelska undertexter istället och låt modersmålet flöda! skulle tro att det säljer mer plus än mer exotiskt! Du som redan förskönar bilden av det nordiska tidlösa skogsväsendet, fagert och mystiskt..

  Allt gott oavsett och härligt att ni äntligen funnit drömhuset, så fantastiskt underbart! <3<3

  Reply
  • Jonna Post author

   Svarade på samma fråga i en kommentar ovan, så jag klistrar in det här:
   Hej på er! ♥
   Har sett att fler skrivit angående önskemål om att jag ska göra mina videor på svenska istället för engelska. Jag vill bara säga att jag hör er och tar till mig av det ni skriver, även om jag i detta fall inte kommer att ändra från engelska till svenska igen. Jag hoppas ändå att svenska undertexter kommer förenkla för de som har svårt för engelska, eller som t.ex har hörselproblem osv.

   När det gäller er känsla av att det inte känns lika genuint/äkta/naturligt när jag pratar engelska, det kan jag ju tyvärr inte göra så mycket åt. Jag känner själv inte alls att det känns onaturligt för mig att prata engelska, även om det ibland är svårt att hitta vissa ord. Men jag förstår helt och hållet att det för vissa svenskar kan kännas onaturligt att lyssna på engelska vloggar om man t.ex är van att följa många svenska youtubers, eller om man tittat mycket på mina svenska videor innan. Så ja, jag förstår om inte alla tycker det är optimalt.

   Men för min egen del så känns allting så mycket roligare nu när jag börjat göra videor på engelska. Det är bland det bästa jag gjort och det förändrade så mycket till det positiva. Det har gett mig så mycket ny energi och inspiration och kreativitet. Som att öppna en dörr till något mycket större.
   Även om jag kan göra videor på svenska med engelskt undertext så blir det inte alls samma sak. Det blir helt enkelt svårare att nå ut, och jag gjorde just så i många år.
   Men när jag ändrade till engelska så blev det en helt annan genomslagskraft. Och det är ju inte så konstigt heller.
   Engelska är idag som ett världsspråk. 99.85% av världens befolkning pratar inte svenska.
   Tack vare internet och engelska kan man idag nå ut till hela världen, och jag tycker det är himla coolt. Jag ler varje gång jag läser kommentarsfältet på YouTube och ser människor som skriver från så många olika delar av världen.
   Så jag brukar faktiskt tipsa folk som vill börja med Youtube, att faktiskt börja på engelska, om man nu vill nå ut utanför Sverige. Det passar inte alla såklart.
   Men för mig passar det jättebra, och jag hoppas innerligt att ni mina svenska läsare tycker det känns OK ändå.
   Annars kommer jag såklart alltid fortsätta skriva bloggen på svenska (även om jag inom kort också kommer ha en engelsk översättning till varje inlägg).

   Från och med nu har jag också en jätteduktig översättare som heter Veronica, som översätter alla vloggar/videor till svenska. Jag hoppas att det kan hjälpa lite på traven! ♥

   Kram på er! ♥

   Reply
 40. Floki

  All right, let’s give it another go and split this comment. I smile every time when you use an expression that you do not know what to do with yourself. It indicates that it is the most serious happiness you are talking about. What I love about the house is its location. It looks like a park. It feels like one is organically united with the surroundings. You could consider removing some of the lowest branches to be able to look further into the woods. For me at least it amplifies this enchanted feeling. Your current house has always felt kind of “naked and separated” from the world.

  Reply
  • Jonna Post author

   I still cant figure out why your whole comments is not visible 🙁
   But at least I am glad I could read a little! 🙂

   And yes a good idea with the branches so you can see more into the forest. I will really put my heart and soul in that place and that garden to make it a little paradise. Plant flowers for the bees (we will have our own bees soon) and ya…just make it into this place with such pure and high energy.

   And ya, I also feel the house we have now feels a bit “naked and separated”. At least…I have felt very uncompfy living in such “open space”. Specielly the last years when people are driving by taking photos of our house in the summers. Our house is in the middle of a field surrounded by roads/paths which means people/cars can come from any direction. I just dont feel “at home”. I constantly feel nervous that someone is coming and driving by or seeing me. Yah…i just cant wait to have our own place, surrounded and protected by the forest instead 🙂
   I can walk outside naked and no one can see me haha 😀 Thats what I call a home!

   Lots of love ♥

   Reply
   • Floki

    Thanks for your replies Jonna. I googled it and it looks that problems with commenting on blogs are quite common. I keep my fingers crossed that
    a new website will fix the problem. I totally agree that living in such open space does not feel comfortable. I love looking into space but from a cozy,
    protected vantage point.

    Reply
 41. Floki

  One part worked but the others do not. At least I tried everything I could to post this comment. This is really weird. I have a lot of thinking to do what is the meaning behind all this.

  Reply
  • Hans

   This is really strange. I‘m sure that Jonna will get to the bottom of it, because she ALSO wants to know how it goes on.

   Reply
 42. Anaïs

  Jonna I’m so happy for you! This farm is beautiful, it seems so comfy and spacy! A dream comes true 🙂
  And the nature around… Gorgeous! Sometimes I’d like to go into the forest and free myself -soul and body- from, you know, everything that sucks. The forest is a place where you can be yourself. You are connected with the nature and it is so peaceful, like a meditation.
  Well, this blogpost made me feel so good that I wanted to thank you! So, thank you Jonna!
  Have a good week!

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww thank you soooo much for your beautiful words. Im glad that the blogpost made you feel good 🙂
   Sending you lots of love!! ♥ And I wish you a wonderful week aswell!

   Reply
 43. Wife of a Viking - från kråkbo till husdröm

  Btw. Jag tycker absolut att du ska fortsätta prata engelsk! Som du säger, det når ut otroligt mycket mer. För sanningen är att det är mycket lättare att höra på rätt språk än att behöva läsa det. Jag tror att du skulle tappa många engelska följare om du gick tillbaka till att prata svenska. Man orkar inte läsa undertexterna om man inte är väldigt motiverad. Och precis som du säger 99,9% av hela världen pratar engelska men inte svenska. Givetvis ska du tala det språk som flest får glädje av att ta del av!!

  Vi svenskar kan faktiskt väldigt bra engelska, så vi borde inte klaga tycker jag. Och ditt budskap går fram även om engelska inte är ditt modersmål. Du talar väldigt bra och tydligt!

  Med andra ord: jag stödjer ditt beslut med engelskt tal och svensk undertext TILL FULLO. 🙂 Helt rätt. Du tänker helt rätt.

  Kram!! <3

  Reply
 44. Katja Schwind

  Dear Joanna,
  your vlog20 ist my favorite now, your lightning ist fully back!!!! Great! I was so much laughing about your scence from the behind of your icebath!
  Thank you so much!
  Love, Katja from Germany

  Reply
 45. Anonym

  Hej! Gud vilket fint hus ni hittade. Det där ser ju jättefint ut. Underbara nyheter på alla sätt efter den hemska tyngande väntan på svar om ni skulle stanna i Grundtjärn eller ej.
  Jag undrar, kan du inte skriva ut vilken musik artist och låtar du har i eftertexterna till vloggarna varje gång är du snäll? Du väljer så underbar musik nämligen!

  All lycka till nu med flytt etc och inboning i nya huset. Förstår att ni verkligen längtar i hjäl er. 😀

  Reply
 46. Magdalena

  Det är så underbart roligt att läsa om huset och allt det positiva som det bär med sig. Jag är så innerligt glad för er skull. Och det är som glädjen måste gått in som en ytterligare styrka i det redan starka skapandet, för oj, vad vacker och underbar den senaste kulningsvideon med vintervaggsången är. Ljudet av vinden, din änglalika kulning, nyckelharpan, de vackra vyerna, sjön med sina förunderliga sprickor, ja allt som en helhet är helt fantastiskt. Jag har lyssnat och tittat flera om flera gånger och blir så lugn och glad inombords varje gång. Så tack för den och allt det du skapar och delar med dig av. Kram

  Reply
 47. Elsa

  Jag har följt dig från och till i alla år sedan du flyttade till Grundtjärn. Jag har njutit av dina fina bilder och filmer, ja rent av förtrollats och fått en längtan att flytta mera ut på landet, inte så nära till grannar.
  Jag är jättedålig på engelska språket så jag missar tyvärr en hel del av ditt budskap sedan du började prata på engelska.
  Men jag är glad att du fått en översättare så också vi svenskspråkiga förstår det du säger.
  Du är väldigt inspirerande med en vacker själ!

  Reply
  • Elsa

   Jag kan tillägga att jag bor uppe i Norrbotten, Tornedalen, i en liten fin by.
   Men ganska tätbebyggd med hus jämte hus.
   Därför får jag en längtan att flytta, eller iaf hitta en liten stuga längs Torneälven norrut nånstans. Det hade varit underbart!

   Reply
 48. Christiane

  what is that lovely melody in the beginning of vlog 20 ?

  It is so beautifully peaceful and gentle. Does anyone know?

  Reply
  • Hans

   I think you mean „One way ticket“ by Johannes Bornlöf. In the description under the thumbnail of the video you can find the whole playlist.

   Reply
   • Christiane

    Yes! I see it. Thank you for helping, Hans.
    That selection is so expressive and fits Jonna’s vlog well, I think.

    Reply
 49. Mia

  Jag har inte varit inne här på länge nu och läste först nu att ni fått positivt besked och att ni kunnat köpa ert drömhus! Är så, så glad för er skull! Vi flyttade in i vårt drömhus i höstas och jag är tacksam för det varje dag. Och jag känner så igen den där längtan efter att få flytta in… vi köpte huset ett halvår innan vi kunde flytta in – och gissa om det blev många promenader förbi huset under sommaren och början av hösten… det var som att vara fjortis igen och gå och snegla på sin crush… 😀

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.