Första april utan skämt

Idag är det första april! Jag tänkte försöka komma på något roligt aprilskämt att lura er med men jag har inte kommit på något än. Jag tycker det är svårt att komma på ett bra aprilskämt som inte gör att folk tar det på för fullt allvar. Skulle inte alls vilja lura er med något som ni tror på och sedan få er att känna besvikelse eller något sådant.
Tänkte ett tag att jag skulle skriva att jag skulle lämna Grundtjärn och flytta ner till Göteborg igen. Haha men jag tror ingen skulle gå på det. Eller?

I alla fall, så kom jag nyss hem efter några timmars jobb i verkstaden igen. Det har varit väldigt mycket sista tiden med allt möjligt. I natt satt jag uppe till fyra på morgonen och jobbade. Men det gjorde jag bara av ren vilja. Jag var mitt uppe i skapande och det var så roligt så jag ville aldrig sluta. Dygnets timmar har inte riktigt räckt till den här veckan haha.

Men nu kände jag igen att jag bara behövde ta en paus. Jag är inte så bra på att tåla stress eller när det blir mycket att tänka på samtidigt. Men en sak som jag är bra på det är att känna av när det blir för mycket eller när jag gjort något för länge. Som nu. Jag bara kände att nej, nu måste jag koppla bort en stund och tänka på något annat. Det kan betyda att bara sätta sig ner en stund i lugn och ro. Ibland kan det räcka med tio minuter. Eller bara gå ut och gå. Eller vad som helst. När det blir för mycket så sker det automatiskt i mig. Jag stänger av och tänker att det viktigaste är att man mår bra och orkar med, annars blir inget bra i slutändan. Och det är ju sant.

040102

Skar upp några skivor av blodapelsin nu ♥ Gott med lite frukt. Det är jag ibland alldeles för dålig på att äta. Glömmer liksom bort det.  Något jag vill bli bättre på.
040107

Jag blev jätteglad när jag kom hem och såg att jag hade en Noa dricka kvar. Det är en dricka med örter och grönt te och som tydligen innehåller lika mycket L-theanin som 15 koppar grönt te. Det ska få en att slappna av, minska stress och öka koncentrationen. Jag hade två till förut men jag drack upp dom när jag höll på att få panik under förberedelserna inför föreläsningarna haha. Det är ju svårt att känna om dom “funkar” men de smakar jättegott. Och bara vetskapen om att det är något nyttigt och bra gör att jag liksom känner mig bra när jag dricker det. Den här flaskan är blåbär och björksav. (Obs, detta är inget sponsrat inlägg eller reklam, bara ett litet tips från mig personligen 🙂 ).
040104

Återigen ser sängen så lockande ut. Skulle vara skönt med en powernap på tre timmar. Eller fyra. Men snart är det helg och i helgen ska vila ut efter en riktigt rolig och intensiv vecka. Känner mig peppad att jobba järnet nu! Alltid skönt att se fram emot ledigheten sen.
040106

Så här ser första april ut ifrån mitt sovrumsfönster. Inte så mycket påskkänsla kanske men så länge solen lyser är jag jätteglad!

11 Kommentarer på “Första april utan skämt

 1. Gizze

  Inga påskskämt här heller…
  Och de jag läst och hört idag på tv, har varit riktigt usla…
  Varva ner måste man..jag vet, som är hemma i utmattningsdepression..Utbrädn som det heter..
  Så nu börjar jag lära mig det…efter alla år..
  Gör sånt jag älskar!

  Önskar dig en riktigt fin Påsk! / Gizze i Värmland

  Reply
 2. Nisse

  Polisen ska visst ha utrycknings glasögon 🙂 Annars har jag klarat dagen bra. Är kvasten servad? Glad påsk Påre.

  Reply
 3. Nicklas

  Ha en fin eftermiddag! Jag brukar också glömma äta frukt! Köper frukt men glömmer sedan äta den.

  Reply
 4. B

  L-theanin funkar kanon tycker jag =) klarade alla tentor på min specialistutbildning tack vara det (tror jag) blev lugn och fokuserad =)

  Reply
 5. Stella

  Har precis börjat läsa din blogg och jag blir lika inspirerad och avundsjuk varenda gång. 😉
  Men en grej jag tänkt på, är det inte mycket mygg om somrarna? Har fått för mig att det finns mer mygg i norr…

  Reply
 6. Alicia

  Visst är det roligt när arbetet flyter på, men som du säger, ibland måste man stanna upp och vila ut (och skulle jag ha den utsikten som du har från sovrumsfönstret skulle jag mer än gärna lägga mig ner och drömma mig bort…). Önskar dig en skön påskhelg! 🙂

  Reply
  • Solweig

   Min stuggranne tappade jättemånga liter björksav som vi njutit av hela sommaren. Smakade bara fint!

   Reply
 7. AL

  Jag är så nyfiken på vad du äter. Du gör sällan inlägg om det. Försöker du självförsörja dig med mat? Hur /vad brukar du handla och vad brukar du se till att ha hemma? Eftersom du lever nära djur och natur- äter du animaliska produkter? Och hur är din syn på livsmedelskonsumtion överlag? kram:)

  Reply
 8. a

  Jag hade inte gått på det 🙂
  Bra att du känner av när det är läge och ta en paus.

  Tror andning är väldigt viktig att tänka på när det kommer till stress,
  Man andas orytmiskt/inget alls, spänner sig och får sämre syretillförsel till hela kroppen.

  Lärde mig den hårda vägen, men det gick det med, nuförtiden försöker jag vara mer medveten.
  Försöker ofta tänka på hur jag andas.
  Men det är inte alltid lätt.
  Stress är läskigt, det känns som när man är som mest stressad, då tänker man inte ens på att man är det.

  Men jag har lärt mig och pausa, hyfsat i alla fall, gör det numera gärna och ofta! 🙂

  Reply
 9. ISA

  är så nyfiken på vad du jobbar med, hur dagarna ser ut där uppe osv. Är ny läsare! Kan du inte berätta lite mer ? 🙂 verkar så spännande!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.