Fredag

Nu äntligen fungerar internet igen! Det har varit nere i flera timmar. Man kan inte alltid lita på internet här ute i obygden. Men nu är det tillbaks igen 🙂

Idag är det en jättefin dag och jag var uppe extra tidigt i morse för att åka iväg på ett ärende. När jag kom hem åt jag frukost och sedan gick jag ut med Nanook. Jag hittade ett ställe vid skogskanten där snön hade smält. Där satte jag mig en stund med solen i ansiktet och fylldes med energi innan jag sedan gick in för att jobba. Snön smälter som bara den idag. Tror det är ca 7+ grader ute. SÅ härligt!

Nu ska jag fixa några mackor och sätta mig här ute i solen på sparken och äta lunch.
Hoppas ni har en jättebra dag, och att solen skiner hos er också!
Kram <3

Underbart

Och det rinner extra mycket vatten från stuprännan idag. Det känns så härligt att veta att den tunga snön på taket blir till vatten som nu rinner ut till bäcken.

16 Kommentarer på “Fredag

 1. F

  Mm så härligt nu när det börjar töa ordentligt!! 😀 +9 här idag, synd bara att det blåser…fast det tar väl ännu bättre på snön 😛

  Reply
 2. Eva

  Njut av dagen och livet. Det är snart den allra bästa tiden på året, när våren gör sitt intåg hos oss med allt det skira gröna och ljuset som vi så väl behöver. Det stundar en ljuvlig tid nu. Det är bara att tacka och ta emot.

  Kram/Eva

  Reply
 3. Roger I-son

  Hej Jonna!
  Äntligen kom en bild på det där goa med närheten till vår jord när du fångar nuet med handen och lingonriset. Underbart med denna känsla som i alla fall jag får när jag ser denna bild. Tack…….
  Ha de gött……….

  Reply
 4. Magnus

  Saknar det där att kunna få höra snön smälta. När man kan sitta i solen och höra hur det liksom sprakar i snön när kristallerna kollapsar, porlandet från små rännilar med smältvatten…. Här nere får ju snön, i den mån det finns någon, sällan töa bort av sol och värme utan försvinner oftast med hjälp av regn och blåst.
  Jag längtar till ett liv som ditt, närmare naturen ochså långt bort från alla måsten som möjligt. Var rädd om ditt fria liv Jonna!

  Reply
 5. Kjell

  Vad mysigt du har det.Ja nu är våren här 🙂 Själv ska jag göra första skiftet på nattveckan.Mindre mysigt har jag det 😛

  Reply
 6. Thérèse

  Vattenbilden är verkligen fantastisk!

  Jag har saknat årstidsskiftningen i år. Här i Skåne har vi haft pudersnö ett par dagar men i prinicp barmark hela vintern.
  Ha en fin helg!

  Reply
 7. Maggie

  Underbart! Förresten så syns planeterna fortfarande! 🙂 Visserligen så har de ändrat position och är inte lika nära varandra men ändå!!

  Reply
 8. Ida

  Hej 🙂

  Hittade din blogg av en slump men så kom jag på att min mamma berättat om en tjej som flyttat ut på landet norröver som läst om i Hemmets Journal som hon prenumererar på. Det måste ju vara du 🙂 Jag har själv funderat på att flytta ut i naturen. Vill ha en mysig stuga med öppen spis och en hund 🙂 Jag älskar oxå att fota. Just nu är jag sjuk men i framtiden kanske jag tar steget som du gjort. Ditt liv verkar så härligt 🙂
  Fina bilder du tar oxå! Kram Ida

  Reply
 9. Gammelmor i Paris

  Bilden pâ lingonriset och det porlande vattnet gör mig drömsk av saknad. Jag undrar om människor fattar sân tur de har när de har tillgâng till rent vatten, som smakar gott och är förutsättningen för ett gott liv… livets vatten

  Reply
 10. Susanne

  Visst är det härligt att snön håller på att töa bort! Att sitta ute och fika får en alldeles speciell innebörd nu när solen börja värma och marken skymtar fram. Det gäller att fånga dagarna för våren är snabbt förbi. En kort men intensiv årstid här i Norrland.
  Underbar bild på vattnet som rinner ner i din hand.
  Ha dé gott! Kram

  Reply
 11. Ingela

  UNDERBART foto på vattnet i handen! Vårkänslan är stark hos mig med. Skulle vara trevligt att få se foton på bäcken bakom ditt hus också. Du har ju en förmåga att fånga in så mycket vackert och har så mycket känsla i det mesta som du visar. Det är så inspirerande för mig! Tack! =)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.