Glad midsommar!

Åh nu är midsommar här! Det är alltid något speciellt i luften under midsommar tycker jag. Allting känns så extra somrigt och naturens färgr lyser starkare än någonsin. Alla blommor på ängen har slagit ut och allting tycks vara i sin absolut bästa tid. Efter en alldeles magisk natt ute i naturen (visar bilder senare) så kom den här vackra dagen med sol och värme. Kunde inte drömma om en vackrare midsommarafton.
062401Som alltid har jag bundit en krans av blommorna ute på ängen och strax ska vi bege oss till midsommarfirandet med min vän Åsa och resten av gänget. Med oss har vi vår egen potatissallad som nästan fick mig att gråta i morse haha. Jag har aldrig gjort egen potatissallad så det kändes inte så roligt att första gången göra den till 15 personer. Var så rädd att något skulle bli fel eller att den inte skulle bli god. Eller att potatisbitarna skulle bli så mosade så det istället skulle bli potatismos. Men som tur är så är Johan så himla duktig när det gäller mat så han lyckades få till det riktigt bra. Det är väldigt ofta som jag brukar undra hur sjutton jag klarade mig innan Johan fanns i mitt liv : )
062402

062403Jag och Johan önskar er en riktigt härlig midsommar!  Hoppas den blir precis så som ni önskar ♥ Massor med kramar till er!

42 Kommentarer på “Glad midsommar!

 1. Magnus

  Trevlig midsommar ni också!
  Tyvärr försvann förmiddagens underbara väder men vad gör det, sillen och potatisen smakar lika bra för det. 🙂
  Stor kram!

  Reply
 2. Philippa

  Den där första bilden på dig och Johan……..?!
  Den som väntar får se!
  Trevlig midsommar!

  Reply
 3. Tia

  I find that when there is a photo where the man is laying his hand lovingly, protectively over the woman’s belly, there is possibly a baby in there. Just sayin’!

  Reply
  • caroline

   well the lady has her hand over teh man’s belly too .. does that mean HE has a baby as well ???

   Reply
 4. Jorma

  Glad midsommar till er! Min spenderades på en buss mellan Stockholm och Jönköping. 6 timmar tog det för oss att komma förbi Södertälje. Men trots det så blev den väldigt trevlig. Det var god stämning, det var ett par musikanter som plockade fram dragspel och fiol för att få igång lite firande på motorvägen, med dans som konsekvens 🙂 Och några nya trevliga bekantskaper fick jag på köpet, så ur en frustrerande situation kom något gott.
  Kramar

  Reply
 5. larsleksing

  Gad midsommar till er alla. Det var en bild på en av dina fototapeter i nr 2 av tidningen skogen.

  Reply
 6. Hanna

  Haha alltså…om man nu alltid ska tolka en hand på magen som att den personen är gravid så skulle man ju kunna tro att Johan också är gravid, med tanke på sista bilden 😉 Tänker mer att det ser väldigt kärleksfullt ut. Vackra bilder Jonna, som vanligt! 🙂

  Reply
 7. Sandra Brunnström

  Så härliga bilder Jonna, i vanlig ordning!
  Jag spenderar helgen i mina föräldrars stuga i Ysjö utanför Junsele och när vi idag gjorde en utflykt till Gammelgården i Myckelgensjö så passerade vi Grundtjärn på vägen tillbaka till stugan. Jag kan verkligen förstå varför du är så förtjust i dessa trakter. Vyerna är magiska. Alla dessa små byar längs vägarna ser ut som de är tagna från en Astrid Lindgren bok. Imorgon bär detta av hem till min egen gård utanför Sundsvall, full av inspiration från Gammelgården och alla magiska platser efter vägen.

  Ha det fint!
  /Sandra

  Reply
 8. Cecilia

  Fy för alla er som ska börja pika & spekulera i graviditet. Ska de inte kunna posera på en bild utan antydanden & gliringar? Mvh/kan inte få barn på egen hand men blev pikad hela midsommar om potentiell graviditet och fick åka hem tidigare från festen pga helt knäckt av folks nyfikenhet. Snälla Tänk ett extra varv innan ni kommenterar sånt där!

  Reply
  • B

   Jag kan inte heller få barn pga att mina äggstockar och äggledare har växt ihop efter några magoperationer jag tvingats göra så jag förstår dig. Samtidigt får man lov att acceptera sin situation, folk frågar och kommer alltid fråga och livet blir hemskt jobbigt om man ska bli ledsen varje gång folk frågar. Många saknar vett och det får man räkna med och ha några bra svar på tal på lager 🙂 dom flesta som är gravida brukar ju lägga ut bilder där killen har handen på tjejens mage så det är inte konstigt att folk associerar bilden till gravid-bilder tycker jag för jag tänkte också tanken.

   Reply
  • Nadine S.

   I see it the same way as Cecillia.. it puts a lot of pressure on a couple when people constantly asking that offending question. Shotly after our wedding my husband got testicula cancer and so becoming a baby is rather unrealistic for usw and it really hurts when people continu asking, when it will be ready, just because you are a young couple! I remember Jonna mentioning, that she had problems with one ovar, a few years ago, so maybe it is the same here. On the other hand it should be the case, than that would be a wonderful thing and it is up to the couple to tell it the world.

   Reply
  • Anna

   Vad menar du Cecilia? Pikningar?! Dom ser mycket stolta ut på
   bilden, så jag förstår om dom flesta tror att det handlar om en
   graviditet.

   Reply
 9. Gunilla

  Jag tror inte alls att läsarna här menade något illa med kommentarer
  om Jonna var gravid. Det känns som att folk inte får ha åsikter om
  något längre!

  Reply
  • B

   Exakt! för att alla som inte kan få barn blir så ledsna/kränkta så fort nån pratar om barn/graviditet. Jag kan inte få barn men försöker att inte ta på mig offerkoftan utan man får vara glad att man lever 🙂 och man kan adoptera, vara stödfamilj osv man kan ha barn på många sätt även om dom inte är biologiska

   Reply
 10. Jessica Harvey

  Hello from USA! I just recently started reading your blog. I absolutely love your posts and pictures. You are so lovely along with your dogs, cats and boyfriend. I had a questions about you living so far out of town. How far is it where you get your groceries and food and supplies? How often do you grocery shop?

  With love and light,

  Jessica

  Reply
 11. Pingback: Tankar om att skaffa barn | Jonna Jinton

 12. Johanna

  “Det känns som att folk inte får ha åsikter om
  något längre!”

  Åh, snälla. Så typiskt argumentslöst. Alla människor är fria till att ha precis vilka åsikter de vill. Men ingen har rätt att snoka runt i andra människors liv och sätta press eller fastslå en identitet som en själv inte har valt, så länge inte någon annan en själv tar skada av dessa åsikter eller handlingar som följer. Inte bara i den här frågan, men i alla frågor som är högst personliga. Vill en person berätta om något, så gör den det. Annars var tyst av respekt. Respekt för varandra är viktigare än makthaveri och nyfikenhet i sådant en inte alls har att göra med.

  Nu skrev J på efterhand att hon inte tog illa upp, men en stor mängd personer tar garanterat illa upp. Tänk!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.