Grundtjärn Gorgeous Cardigan

Här om dagen fick jag ett väldigt fint och glädjande mail från skaparna av klädmärket “Fritz & Axel” (http://fritzochaxel.se)
Hej Jonna!
Vi har med stort nöje följt din blogg enda sedan start och inspirerats av dina fantastiska bilder och din positiva inställning till livet. När vi skapade denna höstkollektion lät vi oss inspireras av ditt liv i Grundtjärn och har döpt vår variant på lusekofta till Grundtjärn Gorgeous Cardigan.
Hoppas att din Grundtjärn Gorgeous Cardigan som är på väg hem till dig kan hålla dig varm i snöyran!:-)

När jag sedan gick in på deras hemsida och fick se med egna ögon, den underbart fina koftan som är döpt till “Grundtjärn Gorgeous Cardigan” trillade jag nästan av stolen. Senare samma dag fick jag hem den i posten och den passade perfekt. Det känns så himla stort och häftigt att någon inspirerats av min blogg och sedan i sin tur skapat något av det. Jag blir väldigt rörd, och obeskrivligt glad. Jag är helt seriös när jag säger att jag skuttade runt här i köket i säkert 5 minuter när jag fick reda på det här.

Det känns så himla coolt bara. Grundtjärn, nu även ett namn på en kläddesign. Wow. Jag kommer använda den här koftan riktigt mycket, dels för att den är så otroligt fin och mysig, och även för att jag kommer känna mig lite stolt när jag har den på mig 🙂

Tack snälla Fritz & Axel, för att ni läst min blogg och inspirerats, och för att ni gav mig  en kofta!  <3

En bild från deras hemsida, http://fritzochaxel.se

Var ju bara tvungen att gå ut och ta lite bilder här i Grundtjärn med min “Grundtjärn Gorgeous Cardigan” 🙂

99 Kommentarer på “Grundtjärn Gorgeous Cardigan

 1. Jennie

  Gud så kul för dig och alla ni andra i Grundtjärn.
  Tröjan SER verkligen hur mysig och skön som hälst och dina bilder med denna underbara kostan är ju jätte fina och passar in i en klädkatalog eller på netet

  Reply
 2. Josefin

  Vad kul att du fick en tröja och att de inspirerades av din blogg. Om de är smarta så ber de dig om bilderna och har dig som modell till tröjan.

  Kramar

  Reply
 3. Suoegrog

  Synd om bloggen blir allt för mycket reklamfiansierad? Nyss handskar, nu kofta.
  Förstår om pengar driver men genuiniteten kommer att försvinna och bloggen likaså.
  Hoppas inte att så sker!

  Reply
  • Anna

   Men neeeee har jonna fått handskar och en kofta. Nu får det väl ändå vara nog. Allvarligt jag blir bara så trött på folk som missunnar bloggare att tjäna pengar eller bli sponsrade. Eller missunnar andra människor att bli glada för något…..

   Reply
 4. Linda

  Kul att du fått en tröja! Och vilken smart marknadsföring… Att namnge en tröja efter en välbesökt blogg!

  Jag är inte missunsam på något sätt men är du juste mot oss läsare och talar om vad priset var? Att du visade deras brev och hemsida?

  Gillar din blogg för den är annorlunda, naturlig, ärlig. Din trovärdighet blir naggad i kanten när du upplåter den till reklam. Tyvärr.

  Dags att välja sida?

  Reply
  • Anders

   Men nu får ni sluta gnälla. Det är ju snällt av företaget att ge Jonna en tröja. Och visst. De får gratis reklam och väldigt bra reklam men vad gör det? Bloggen är lika intressant att följa och är det något ni inte gillar så kan ni väl sluta läsa just det inlägget? Efter regn kommer solsken och efter era gnäll kommer ännu ett bra inlägg.

   Reply
  • Marie

   Herre min gud. “Dags att välja sida”…? Man blir ju kräknödig av såna småsinta kommentarer. Har aldrig förstått mig på människor som som går in på bloggar och ska klaga på vad som skrivs/visas där. Gillar man inte vad man ser så är det bara att sluta besöka bloggen. Hur svårt kan det vara?

   Reply
   • Mikael Nyqvist

    Jag brukar tänka på att Jonna ska slippa frysa ibland…faktiskt….
    Ungefär som en gång då jag blev värmd i en Igloo…av nån jag tyckte mycke om….

    Reply
    • Jonna Post author

     Åh tack alla ni för era gulliga svar. Jag är så himla känslig och när någon tycker jag gjort något fel kan jag ibland bli så ledsen.

     Linda, glad att du gillar min blogg och att du tycker den är naturlig och ärlig.
     Det här inlägget med tröjan, var helt ärligt inte alls menat som någon reklam för de som gjorde tröjan, även om det självklart blir det ändå, men det ser jag som en bonus för dom eftersom jag tycker de var snälla.

     Jag blev så otroligt glad för den här koftan. Dels för att jag nästan aldrig har möjlighet att köpa kläder längre och känner mig som en sleten gammal gumma som går i samma trasor varenda eviga dag. Mina favoritjeans sprack i ändan förra helgen, och då tänkte jag ” Fan, när kommer jag kunna köpa mig ett par nya byxor nästa gång? Kanske till våren om jag har tur”.
     Så att jag fick ett helt nytt fint plagg att hänga upp i garderoben, det kändes så himla gött.
     Men, gladast blev jag just för namnet. Att de blivit inspirerade av min blogg. Det kändes så stort för mig, för det kändes som jag fick ett bevis för att jag nått ut med mitt bloggande.

     Jag förstår vad du menar med trovärdighet osv, att om jag börjar göra massa reklam för olika saker att det inte känns lika äkta. Men saken är den att det här verkligen inte är ett blogginlägg menat för att göra reklam. Jag ville bara dela med mig av glädjen för den här koftan och för namnet. Vem skulle inte bli glad av att få ett designat klädesplagg namngett efter ditt eget namn eller din by eller liknande? 🙂
     Jag tycker i alla fall det kändes så himla coolt.

     Och om nu hela tanken skulle varit att jag gjorde reklam för något företag, så ser jag ändå inte varför det ska vara så hemskt. Alla behöver ju klara sig på något vis.

     Men jag ville i alla fall bara förklara hur det låg till.

     Kram/ Jonna

     Reply
  • Mikael Nyqvist

   Jonna inspirerar ju inte bara oss alla…utan även en äldre dam som stickat sockor till henne…och nu även några andra som skapat en jättefin tröja som passar alldeles utmärkt i Grundtjärn precis som sockarna…damen stickade…
   Kan man inte bli lite mer storsint såhär till Jul & bjussa på att Jonna inspirerar så många med hennes blogg…
   Jag har varit jättesugen på att skicka saker till henne då jag varit kär i henne sen jag börja läsa hennes blogg…men vågar ej det längre…om det kan uppfattas som en muta…eller reklam…Sen vill man ju inte verka för på-flugen heller…det blir ju bara dumt…Snyggaste tröjan på vackraste flickan…i vilket fall…& fint namn…
   Jonna har satt Grundtjärn på kartan…nåt som Glesbygden så väl behöver…
   /M.N

   Reply
  • sally

   mmm det är det som är lite synd. För jag är benägen att hålla med. Man älskar ju din blogg just för att den varit DIN. Dina egenhändigt gjorda saker, din enkelhet.

   Med reklam och kanske saker du får för att bära dom i din blogg är det risk (behöver dock inte bli så) att bloggen känns “köpt” 🙁

   Så snälla Jonna behåll din profil, din enkelhet, dina känsla av sanning. Vi läsare är inte dumma, vi vilseleder oss inte så lätt. Det är så fort din blogg förvandlas till något som finns överallt.

   Ta vara på att du och din blogg varit UNIKA! kram 🙂

   Reply
   • IG

    Vet du vad, hon har ingen skyldighet till någon av sina läsare att göra/inte göra något!
    Om hon vill smälla upp reklam över hela bloggen då får hon banne mig göra det! Att blogga är för många ett heltidsjobb och ett sätt att försörja sig, unnar inte du Jonna det? Så otroligt småsint och elakt att inte unna Jonna pengar som lön för mödan.
    Lägg dig inte i hennes bloggande, om du ogillar det så kom inte hit mer. Punkt.

    Reply
    • sally

     var och en får tycka vad man vill. Men vi får se hur det utvecklar sig. Tycker mer synd om Jonna för alla som kanske inte ger konservativ kritik för att vilja Jonna väl utan är skadeglad om det skulle gå sämre för henne.

     Jag är glad över att det finns sådana eldsjälar som Jonna! tycker alla vill vara likadana. Jag tycker det är beundransvärt att hon gått sin egen väg och våga sticka ut i dagens samhälle!!

     Så läs din egen kommentar ett par gånger och fundera över vad den står för i stället för att klanka ner på dom kommentarer som vill Jonna väl 😉

     Reply
 5. Elly

  Koftan är verkligen jättefin. Jag tycker att det är “coolt” att Grundtjärn har gett namn till en kofta. Reklam finns runt ikring oss hela tiden så jag har svårt att hetsa upp mig för det.

  Reply
 6. Jim

  Följer man länken för fritzochaxel så landar man på rysk modellsida. All reklam är väl bra reklam, eller hur vare nu. Tröjan är ju grymt snygg iaf.

  Reply
   • Jonna Post author

    Ja de var flera som sa det. Samma hände mig om jag fick in på länken från mobilen, men däremot inte från datorn. Märkligt.
    Men hoppas det funkar nu då 🙂

    Reply
    • Fritz & Axel

     Det har blivit något jätteknasigt! 🙁 Det är som sagt bara på mobil och ipad, på dator fungerar sidan som vanligt som tur är.

     Vi jobbar på att lösa problemet så snabbt som möjligt!

     Och Jonna, vad fin du är i koftan! Vi är så glada att du tycker om den! Hoppas den kommer värma dig ordentligt hela vintern 😀

     Reply
     • Jonna Post author

      Åh tack söta ni! 🙂

      Ja vad mysko med länken. Jag hoppas ni får ordning på det. Jag har varit med om samma sak i min blogg. Om man gick in på min länk på typ google så kom man till någon heeelt annan sida. Det hade kommit in hack när jag inte hade uppdaterat temat till bloggen, men fick hjälp när jag anlitade ett företag som var proffs på det. Så nu funkar allt bra igen 🙂

      Tack igen! Kram!!

      Reply
 7. Jarl

  Herregud tjejen!

  Jag börjar undra om jag ska få berätta för mina barnbarn att jag en gång följde en ung tjej på nätet. Hon hade en fascinerande blogg. Hon vågade och – tusan ta mig – jag tror att hon lyckades!!

  Som jag önskar dig lycka här hemma och allt du tar dig till i världen. Nordkalotten är definitivt inte bara en början!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh Jarl, TACK!! 🙂
   Vad fint skrivet!

   Vilket fint namn du har förresten. Har aldrig hört något som heter Jarl tidigare.

   Kram!!

   Reply
 8. BARBRO PERSSON

  Jag är kluven…Blev själv sponsrad av hembygdsföreningen i vår by…med en jättefin folkdräkt som tyvärr var för liten….den var nog måttad efter småfolket…såna under 100 kg
  Men kände att jag ej vill bli styrd av kapitalismen…så jag krängde av mej den för att göra kommunistpartiet i länet nöjda…Vem tror ni hade folkdräkten på sej på konsum nästa helg…Jo, ordföranden i vänsterpartiet! Hon hade lurat av mej folkdräkten!
  Jag ringde Janne Josefsson på Uppdrag Granskning och han lovade ta upp fallet…
  Det sker nog när som helst…Man måste få sätta saker i perspektiv ibland…när man blir mutad sådär…Det där me folkdräkten är ju ingenting i jämförelse me Telia Sonera & Göteborgs stad sa Erna…Men rätt ska va rätt…& Nu i år kommer jag vägra ta emot Julklappar…och uppmanar även andra att sluta ge dom…för det kan uppfattas som en muta…Jag brukar säja att om det kan va en muta…så är det bara att tuta!
  Såndär wisselblower funktion som dom är så bra på i storstäderna…
  Vars kan man köpa tröjan Norr om Pol-cirkeln Jonna? Jag tänker hinna före hon i Vänsterpartiet denna gången!
  /Bamsebjörnkramar från Barbro…

  Reply
 9. Magnus

  Den där koftan var jättefin! Liksom dina båda bilder.

  Ett tips till Fritz & Axel, köp de båda bilderna av Jonna och använd dom i reklamen istället. Vem kan göra bättre reklam för en Grundtjärns-kofta än inspiratören själv liksom? 😉

  Reply
 10. Anki

  Har någon hört talas om svenska AVUNDSJUKAN!!
  Att missunna någon och särskilt Dig Jonna. Fy skäms säger jag.
  Stå på Dig Jonna. Du är en jättefin och ärlig tjej.
  Kram Anki

  Reply
 11. Jeanette

  Wow vad häftigt! Först resan och nu det här 🙂
  Det är du värd. Du har en bra blogg. Bland det första jag gör på morgonen är att läsa den.
  Å du – koftan är jättesnygg.

  Reply
 12. Perk

  Störtsköna bilder! Du är som gjuten i den koftan. Bara gnistrade från skärmen när jag kollade dem nu på morgonen : )

  Reply
 13. Sandra

  Att inte folk bara kan sköta sig själva utan att dömma för minsta lilla! Jag tycker det är så tråkigt! Reklamfixerad….*suck* Snacka om att folk bara är avundsjuka Jonna. Ta inte åt dig! Om du skulle vilja göra ett jobb som modell t.ex vore väll det bara en roligt erafernhet och en inkomstkälla. Så varför måste folk larva sig? Strunt i dem! Kram – kom ihåg att du är bra som du är och att allt du gör är helt okey 🙂

  Reply
 14. Siv

  Det var ju roligt, du är verkligen jättefin i koftan. Och din blogg är så bra, jag går in här och läser varje dag. Kram!

  Reply
 15. Vilgot

  De e mycke nu må jag säga. Jonna har av EGEN och FRI VILJA valt att flytta till Grundtjärn.
  I den stund detta beslut togs måste väl funnits seriösa och verklighetsnära tankar på hur “hårt” detta liv skulle kunna bli. Flyttar man in i en kall och dragig gammal skola med endast en vedkamin kan det väl inte vara annat än kallt och fruset, eller…..Flyttar man därefter in i ett annat något mindre dragigt och kallt hus men ändå fryser, ja vem kan göra något åt detta om inte den boende i huset ?! Jonna har släkt, och enligt bloggen, vänner på nära håll som hjälper henne med ved, skickar vantar, handskar, honung m m och hjälper henne med allehanda praktiska ting. Hon kan dessutom driva företag i byn tillsammans med sin mamma, vilket är en omöjlighet för många. Att det inte finns pengar till t ex kläder är ju något som det borde funnits en buffert för innan steget att flytta till Grundtjärn togs. Verkligheten är hård för alla som inte har de resurser man drömmer om, men livet är mer eller mindre hårt beroende på vilken hjälp man har möjlighet att få eller inte få.Mitt inlägg ska ses som ett försök att få lite balans mellan drömmar och verklighet. Livet är en verklighet som består av både drömmar, fantasier, sorg och glädje. Ha det gott allihopa !!

  Reply
 16. BARBRO PERSSON

  Nu har jag valt sida….Jag håller på & stickar en halsduk som ska heta Göteborg!!!
  Den är blå & vit…sen är det svarta röda & gula fransar på den…som mitt favoritlag i Hockey…Brynäs! Det är lite som han Georg Buske…han i Amerikat…antingen är man för eller så är man emot…finns inget mitt emellan eller Neutralt…man måste välja sida i såhär viktiga frågor…Nästan sådär som det är i vissa diktaturer…där allt är svart eller vitt…
  Finns din kofta…i XXXL……för jag tycker den ser så nätt ut…
  Vill ju gärna att man kan ha den utan att den ser ut som ett korv-skinn…som folk-dräkten gjorde…den fick dom klippa upp…hembygdsföreningen när dom sponsrade mej med en folkdräkt…Den gick inte att få av…
  Risken är att man går upp nu oxå me all Julmat!
  (Om Axel & Werner vill ha mönstret… till halsduken så får dom kontakta mej…
  men det lär kosta…för den halsduken är fullkomligt unik…me hjärtan & snöflingor!)
  /Bamsebjörnkramar från Barbro…

  Reply
 17. Pernilla

  Visst är koftan alldeles underbar! Det trista med del hela tycker jag är att företaget använder sig av Jonnas eget starka varumärke, som bygger på äkthet och känsla för att sälja sin produkt. Otroligt mycket pengar läggs på PR och värdet på detta inlägget är enormt. Här betalar de Jonna för tjänsten med en tröja. Hon är värd extremt mycket mer (motsvarande hundratals tröjor) för att hon lånar ut sitt eget varumärke och dessutom förser företaget med proffsigt fotade bilder och vacker modell. Jag blir ledsen av att vi alla inklusive Jonna blir lurade av ett företaget som kan sitta och gnugga händer för att de lyckats med sin PR-kupp och som sparar pengar genom att utnyttja Jonna och hennes underbara blogg. Hon är värd så mycket mer!

  Reply
  • Mikael Nyqvist

   Klokt tänkt….fast det är nog många som “solar´´ sej i Jonnas glans….
   Tänker att hon nog ej får det hon riktigt är värd bara genom hennes blogg…
   det ger nog inte heller så mycke klirr i kassan för henne personligen…
   Kanske alla företag inte alltid är “onda´´ & dumma och vill lura människor…inte ens dom här….Kanske dom inser tillslut vilken otroligt bra reklam Jonnas eget varumärke är….& belönar henne rikligt för det…precis som tidningen som anlitar henne borde göra….Jonna är värd 100 tröjor…och en polar-resa jorden runt…
   & vem vet vad som väntar bakom nästa krök på livets väg…
   Kanske läsare kan hjälpa till & påverka så hon får den belöning hon är värd genom hennes unika varumärke…som hon nog snart måste skydda….så ingen stjäl det…
   /M.N.

   Reply
  • Anonym

   Håller helt med dig. Det är som bergs kommuns fototävling. Alla glada amatörer fick skicka in bilder och man kunde vinna 3000 spänn. Men sen får bergs kommun använda alla inskickade bidrag till reklam i all evighet. Detta betyder då att bergs kommun har fått in ett hundratal nya fantastiska bilder till priset av vad en bild skulle kosta om man anlitade en fotograf, och till ett reklamtillfälle. Nu kan man ju diskutera om att det är skillnad på kommun och företag, men jag tycker ändå inte att den här sortens sätt att utnyttja folk på är okej.
   Jag förstår inte riktigt den här “klappa händerna för öronen och sjunga lalalalala” attityden som vissa uppvisar bara för att det kommer funderingar kring om det var sjysst av företaget att utnyttja jonna eller inte. Allt är bra! nåde dig om du ens tänker att nåt inte är som det ska!

   Reply
 18. Mimmi

  Jag har följt din blogg ett bra tag och tycker den är så positiv och inspirerande. Jag bor också i en liten “håla” uppe i Norbbotten och din blogg har fått mig att uppskatta platsen jag bor på mera. (Förut ville jag mest komma här ifrån måste jag erkänna.) Du tar verkligen vackra bilder också. Jättekul att du fått en kofta döpt efter dig. Förstår att du blir glad. Ha det gott! 🙂

  Reply
 19. Martin

  Tja viss kupp är det väl, men kan ju alltid fråga innan, men å andra sidan är ju inte Jonna arg, ledsen eller känner sig utnyttjad utan bara jätteglad över uppmärksamheten. Då väljer jag Jonnas sida då hon blev glad. Vem vet relationen mellan henne och klädesföretaget kanske utvecklas till nåt mer?

  Nä kämpa på Jonna, du har en kanon blogg (den enda jag följer sedan år tillbaka).

  /Martin

  Reply
 20. J

  Men ge er att klaga på allt jämt! (ni som gör det) Jag tycker det är såå härligt att landsbygden kan vara en inspiration för många så mycket att det till och med bidrar till en klädkollektion! Jag är så vansinnigt trött på att alltid städerna och stora modeller/artister ska vara en inspiration och förebild. Landsbygden behöver all reklam och uppmärksamhet som helst för att överhuvudtaget överleva! Jonna har bidragit till såå mycket marknadsföring och nya inflyttningar till västernorrland att hon är värld varenda sponsor i världen! Tycker hon passar superfint i koftan och jag hoppas att fler företag hjälper henne i hennes vardag att sätta norrland på kartan! Dessutom är hon en riktigt bra modell! Go for it Jonna och lycka till i livet!

  Reply
  • Anonym

   “för att överhuvudtaget överleva”?
   Landsbygden har levt långt innan städerna kom till och kommer fortsätta leva efter att städerna försvunnit.

   Reply
 21. Pingback: Vackra bilder av vinter « stickling på väg upp

 22. Betty

  Så sagolika bilder Jonna!! Den koftan passar dig perfekt!! tycker dem ska använda dig som modell ju 🙂 VACKERT!!

  Tack för en underbar blogg, forsätt vara lika underbar som du är!

  Reply
 23. Tokfrans

  Ser ingen kofta
  Ser ingen reklam
  Ser en bara en glad liten dam 😀
  Men reklam kan vara okej på en sådan wunderbar tjej.
  Så varför göra en sådan grej av ett inlägg av denna tjej!
  Som bjuder på så mycket enligt mitt tycke 🙂

  Hon använder t.o.m sitt riktiga namn Jonna Jinton™ ®
  Bara det medför en risk som kan locka en och annan ful fisk.
  Så varför skall inte Jonna få bära en fin kofta när hon tar hand om sin disk.
  Nä vissa borde kanske få lite smisk 😉
  hihi

  “in the eye of the beholder”

  Reply
 24. Ida

  Vilken vacker kofta Jonna! Den passar dig perfekt! Du om någon skulle ha varit modell i deras reklam.

  Och måste säga Grattis till resan!! WOW!! Du måste vara hur lycklig som helst. Är så glad att vi läsare lyckades rösta fram dig! Att vårt engagemang lönade sig!!

  Kram Ida

  Reply
 25. Tor

  Akta dig för att hamna i mammons klor. Det finns tusentals korkade våp som bloggar om kläder och “shopping” och där hör du inte hemma.
  Vårda din blogg som är ett unikt undantag och äkta vara i en kommersiell låtsasvärld!

  Reply
 26. Oscar Jettman

  Tja!
  Jag ska inte ens kommentera de där me reklam hit o dit, jag hade gjort samma sak 🙂
  Ville bara berömma dig på att få så bra fokus i bilden när du kastar snö o grejer och själv tar bilden 🙂

  Sen måste ja bara säga att deras sida är snygg men funkar inte alls… man kommer ju inte in o webbshopen… de kanske hade varit bra att fixa nu när de får så sjukt bra reklam 😉

  Vi kanske ses i jul, jag kommer upp 🙂

  Reply
 27. Hanna

  Jag förstår att du blev glad, det skulle jag också ha blivit! 🙂 Riktigt snygg kofta och du passar verkligen bra i de färgerna! Och fina bilder, inte att förglömma! 🙂

  Reply
 28. Stina

  Finaste Jonna låt inga avundsjuka kommentarer ta din glädje ifrån dig. Dom är just det AVUNDSJUKA! Sådant ska man bara strunta i och istället bara suga i sig de positiva. All lycka till dig!! Kram

  Reply
 29. Tobias

  Fritz & Axel har troligen blivit genuint inspirerade av Jonnas blogg och hon är naturligtvis genuint glad över koftan. Givetvis är inlägget också den reklam som Fritz & Axel säkerligen förväntade sig att få när de döpte koftan och skickade den till henne. Det är inget problem egentligen så länge det bara är några få företag som försöker skaffa sig uppmärksamhet, men du kanske kommer att behöva ta en mer kritisk hållning senare, Jonna, om du börjar få fler och fler produkter skickade till dig. I det här fallet var det ju dock en förträfflig kombination – vacker kofta till en vacker flicka.

  Reply
 30. Evy

  Wow, den tröjan/koftan gillade jag. Har varit på jakt efter en röd kofta/tröja med snöstjärnor men inte hittat någon.

  Du klär jättebra i den Jonna. Grattis till att du fått den. Och det är väl egentligen inte så konstigt. Det enda konstiga som jag ser det är, att de inte tagit kontakt med dig tidigare och talat om att de nu kommer att göra en kofta och döpa den efter din hemort. Det hade varit lite mer juste av dom, i stället för att komma när det redan är klart. Ingen kunde ju veta hur du skulle reagera. Du kunde ju varit en bitch och blivit fly förbannad för att de rider på din framgång och döper efter din sida. Men du tar det inte så utan blir glad för denna gest. Och du – det skulle jag också blivit :D.

  Trevlig Lucia nu och snart är det jul. Hoppas den blir fin för dig. Här i söder förvarnas nu för töväder så snön är kanske snart ett minne blott. Då blir det härligt att kolla dina bilder. Dagens bild var sagolik 😀

  Tack igen och hej från Evy

  Reply
 31. Tor

  Kritik behöver inte vara avundsjuka utan i all välmening!
  Den där snygga koftan stickad av barnarbetare i Indien kostar förmodligen FoA en femtiolapp inklusive porto o deras resor flera gånger om året till värmen.
  Undrar hur det gynnar norrland och glesbygden?
  Enligt mig är den där koftan en ulv i fårakläder som du inte borde befatta dig med.

  Reply
 32. Evi

  Jag är så glad att du fick åka på resan,
  såg din vackra kalender, synd att du inte säljer
  posters också, det hade varit jättefina bilder.
  Tycker det är jättebra när småföretagare kan hjälpa
  varann på det här viset. Kan leda till framtida samarbete,
  hur bra som helst.
  Lyckönskningar med resan och allt, älskar läsa din blogg.

  God jul önskar
  tant Evi

  Reply
 33. ME

  Tala inte om på bloggen vilket bensinbolag du tankar bilen på, så de får gratis reklam, utan att du får något i gengäld.
  Du är en rejäl, jordnära, flygare. Glöm inte bort ditt väl och ve. Ta vad du får.

  Reply
  • Tor

   Det är en stor skillnad i att åka in på en bensinstation eller butik i grannskapet som har betydelse för livet i glesbygden och få det visualiserat i bloggen mot att ta emot en indisktillverkad tröja från ett okänt företag och ge den ett helt inlägg med berömmande text och foton.
   Eller har jag helt fel?

   Reply
 34. Sotarn

  Fattar inte att vissa avfärdar tankarna om sponsring som “avundsjuka” alla som har ett öppet sinne inser väl att företaget gnuggar händerna, när dom får sin produkt visad på en välbesökt blogg!
  Lider lite med Jonna, som måste bestämma sig hur hon skall förhålla sig till dylika “gåvor”
  Vad är alternativen? 1. Ta emot gåvorna, skriva om dem på bloggen och därmed agera gratis annonspelare! 2. Göra som alternativ 1, men dessutom ta betalt för reklamen och därmed tappa trovärdighet, liksom; vad är reklam och vad är egna tankar? Vi som skriver lite negativa tankar (allt kan inte vara guld o gröna skogar hela tiden) vill Jonna väl oxå!

  Reply
 35. Sandra

  Oj, vad mycket gnäll det blev här då!

  Detta är ett inlägg där Jonna berättar om en ny (superfin!) kofta, inte ett inlägg som är menat som reklam. Det förstår väl vem som helst!?
  Sen att vissa människor bara ser detta inlägg som “reklam” för ett företag, det är deras problem!!!

  Fortsätt som du gör, Jonna, blogga om vad *** du vill, för din blogg är skitbra! Och där finns INGET jag har sett eller läst om hittills i din blogg som jag har sett som reklam!
  Ingen annan blogg har gett mig så mycket inspiration som din!

  Reply
  • Sotarn

   Du verkar ju vara dum på riktigt, ser du inte reklamvärdet för företaget i jonnas inlägg? OM….det, rent hypotetiskt, finns en vinst för företaget i blogginlägget, så skall ju bloggaren ersättas för det?

   Reply
   • Sandra

    Du förstod nog inte riktigt vad jag menade.
    Inlägget är inte MENAT som reklam. Sen att det BLEV “reklam”, det är en annan sak. Shit happens.
    Onödigt att vara otrevlig, Mr Anonym.

    Reply
  • Tor

   Jo, men för företaget blev det ju en oerhörd reklam. Ska vår kära Jonna låna sig åt sådant? Särskilt som vi inte vet ett jota om hur deras indiska plagg med svengelska namn tillverkas? Slavarbetare?
   Luktar lite bondfångeri här.

   Jonna! Jag tycker att du skall tänka dig för två gånger innan du ger gratisreklam åt tveksamma importföretag.
   För du är ju världens goaste människa och jag tycker så bra om dig!

   Reply
 36. Loa, Katt & Stadsbo

  Finns barn som far illa i Sverige…i er egen kommun just precis nu….Barn till missbrukare & andra som far illa…hur kan en liten söt cardigan bli en så stor issue? Telia & Göteborgs stad mutar så det stänker om det….Snälla sätt saker i lite perspektiv…Folk dör i Syrien & man låter det ske….
  Låt henne få bli lite glad utan dåligt samvete….Hoppas inte fjällräven har nåt skelett i sin garderob nu så inte det går att åka iväg på den resan nu heller…fattas bara det…
  Låt henne bara få va glad & få njuta av lite positivt efter allt tungt som hänt…snälla!
  Världen är full av orättvisor….och mörker…& Jonna är en av dom som sprider sitt ljus & hennes speciella skimmer! Vänta bara tills imorn ska ni få se! Alla gillar ju henne…& vill henne allt gott….ellerhur? /Loa…

  Reply
 37. Annika

  Jag tycker absolut inte om folk som sitter och klagar på bloggar anonymt OCH jag tycker Jonnas blogg är fantastisk. MEN jag måste hålla med Pernilla och en del andra som pratat om det verkliga värdet av reklam på en populär och snygg blogg. Mycket mycket vanligt att företag skickar gratisprodukter till populära bloggar av unga tjejer och i retur får en omnämning i bloggen – eller produktplacering – som i en “seriös” tidning eller ett seriöst sammanhang hade kostat dom rejäla summor.

  Jonna, absolut ingen katastrof att du accepterade tröjan och nämnde den i bloggen den här gången. Ingen kommer se ner på dig för den sakens skull. Men låt dig inte utnyttjas. Din blogg är jättestor och du ska vara medveten om vad ditt realvärde är. Om du faktiskt tar betalt för de annonser från de företag som du har en bra känsla av – de är seriösa, de vill samarbeta med dig och deras produkter är etiska – så behöver du inte alls gå i trasor som du skriver här ovan. Sen kan du förstås välja att inte vilja bli “affärskvinna” men låt inte andra fatta det beslutet åt dig, eller utnyttja din blogg för marknadsföring, och ge inte bort dyrbara tjänster gratis.

  Reply
  • Anonym

   så sant så! Förutom att det inte är fel att gå i trasor. Det tycker jag kanske är det absolut viktigaste och bästa som har kommit fram med det här inlägget. Om det inte är omöjligt att laga sina byxor så är det inte nödvändigt att köpa nytt. Folk borde bli bättre med nål och tråd istället för att hela tiden köpa nytt. Jag vet många som har garderoben full av kläder och varje gång de är ute drar de hem nåt nytt, ändå är det bara ett eller två ombyten som är favoriten som de hela tiden använder.
   På vems bekostnad kan vi fortsätta med att hela tiden köpa nytt?

   Reply
   • Annika

    Man får förstås klä sig precis som man vill. Men Jonna skrev här ovan i en svarskommentar att hon blev så glad för tröjan iom att hon så sällan har råd att köpa nya kläder. Min tanke var att det reella värdet av tjänsten hon gav till det företag som gjorde tröjan pga. styrkan i hennes eget “varumärke” var bra mycket mer än endast en stickad tröja. Jag jobbade en gång i tiden inom varumärkesbranschen och vet vilka summor företag lägger på att bygga och skydda varumärken.

    Reply
    • Anonym

     Jo jag förstår var du menar. De gjorde ett klipp. Det ser vi ju på kommentarer som “åh, jag har letat efter en sån med snöflingor”…
     Så de är nog skyldig henne en hel del pengar alltid.

     Jag gillar tanken annars, om man bortser från pr kuppen. Att någon inspireras av nån annan och gör nåt kreativt.

     Vad jag ville ha fram är på vems bekostnad klär vi oss. Om man säger att man får klä sig som man vill. Är det då okej att klä sig i kläder som (barn)slavar har tvingats göra? Än värre ha garderoben full av sådana kläder och inte ens använda dem. Det är ju klart, det blir svårt att ifrågasätta endast kläderna, det mesta vi gör i den rika delen av världen kan ifrågasättas och då är det lättare att stanna i förnekelse.

     Reply
 38. Terese Eriksson

  En jätte fin kofta och dina bilder var verkligen vackra. Det här var du verkligen värd Jonna. Skit i alla missnöjda kommentarer. Såklart ska du vara glad över din snygga kofta och att du är så framgångsrik med din blogg.

  Reply
 39. Peter Ståhlberg

  Den ursprungliga tanken bakom reklam är förstås att informera om en produkt eller tjänst. Det i sig är inte ett problem alls. Särskillt inte om det görs på ett smakfullt vis.
  Numera är det tyvärr mer en fråga om upprepning av enfaldigt, innehållslöst nonsens. Det är mer en mild form av hjärntvätt. Vi lider alla av en total och fullständig överexponering.
  Därför är det helt ok tycker jag, när företag väljer att gå tillbaka till ett mer lågmält format.
  Detta var ett tillfälle, alltså ingen upprepning. Det var smakfullt och positivt gjort samt grundades på ett ömsesidigt utbyte. SAMT gjorde reklam för lokalorten, vilket var både generöst och ödmjukt. Detta är ett exempel på bra reklam. Utöver det så var ju också tröjan ett riktigt bruksföremål och inte enbart en dussinvara.
  Naturligtvis är det inte bra om det förekommer för ofta. Men ärligt talat så litar jag fullständigt på Jonnas förmåga att behålla bloggens integritet.
  Dessutom, med tanke med hennes små ekonomiska medel är det väl bara bra om det dimper ned en och annan bonus här och där. Särskilt när den är gjord på ett bra vis.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.