Här bor jag!

Hej på er!
NU kommer det efterlängtade inlägget med bilder på rummen här inne i huset. Jag har tagit bilder på varenda rum förutom den stora gamla skolsalen. Där inne står så mycket bröte att jag inte ens kommer in. Men jag ska göra fint där någon dag och då kommer det bilder. Men sen vet jag att jag har foton från salen längre bak i bloggen, så jag ska kika lite sen och se om jag hittar någon gammal bild 🙂

Glömde ta en bild på hela huset så jag tog en bild från i vintras. Så här är det, den gamla fina skolan! =)

Nyckel 🙂

Här är mellanhallen som jag kallar det, en hall mellan ytterdörren och dörren in till huset. Här brukar jag stapla ved på vintern 🙂

Såhär ser det ut när man kommer in genom dörren. Här är hallen, där jag nyligen målat om. Här finns även husets viktigaste värmekälla, den gamla kaminen som ser ut som en soptunna 😉

Hallen från andra hållet. Dörren rakt fram är dörren ut till mellanhallen. Dörren till vänster går in till skolsalen, och dörren till höger går in till köket.

Köket

Köket från andra hållet

I köket finns en dörr som går in till sovrummet.

Sovrummet

Och här det nybyggda badrummet som gjordes i oktober 2010. Innan var det bara en liten, liten toalett och ett handfat, så vi slog upp väggen och tog ett fönster från skolsalen och byggde ut till ett badrum. Detta är även det enda rum som har element, därför älskar jag att vara här inne 🙂 I vintras gick jag ibland in hit och satte mig på badkarskanten och åt frukost 😀

Det är nog det ljusaste badrum jag sett någon gång, eftersom det är ett mycket stort fönster här inne.

 

 

 

24 Kommentarer på “Här bor jag!

 1. Johanna

  Hej Jonna! Jag hittade just hit, vilken fin blogg du har. Och vilket otroligt fint hus! Fantastiska dörrar, måste vara underbart (men mycket jobb också antar jag?) att bo i en gammal skola. Häftigt hur som helst!

  Reply
 2. ÄlgEva

  Fint! Vilka möjligheter det finns där. Förstår att du trivs. Vi bor i ett hus som är drygt 100 år. Det finns mycket själ i dessa gamla hus.

  Reply
 3. Håkan

  Det var en rejäl husesyn som du bjuder på. Tack för att du delar med dig! En nyfiken Nanook tittar fram också. =)

  Reply
 4. Inko

  Hittade din blogg nyss genom bloglovin. Underbar med massor av trevliga inlägg. Jag kommer absolut in hit fler gånger och kikar hur det går.

  Reply
 5. Ellinor

  Hej!
  Vill börja med att tacka för en jättebra blogg! 🙂 Sen undrar jag om vedspisen i köket fungerar? Mina föräldrar bor i ett gammalt hus (där jag även är uppväxt) och i deras kök sitter en järn/vedspis och på vintern eldar dom i den hela tiden och det ger en enorm värme! Tänkte att det kan vara skönt att sprida ut värmekällorna, speciellt på vitern 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej!
   Tack så mycket! 🙂 Ja vedspisen i köket fungerar. Brukar elda i den ganska ofta 🙂 Det är riktigt mysigt med vedspis, det blir så härlig värme.

   Reply
 6. Lisbeth

  Huset är så vackert både på utsidan och insidan! Älskar såna höga fina fönster och gamla dörrar! Kan tänka mig att det ligger vackert plankgolv under plastmattorna!:) Förstår att du trivs där! Härlig utsikt har du ju oxå! 🙂

  Reply
 7. Isabel

  Tack för rundvisningen! Det är jättefint, potential skulle nog en mäklare säga. Jag förstår att du njuter av att kunna bo som du gör. Nu när du gjort vid badrummet och hallen, har du några fler planer på att bygga om/renovera/ordna med andra värmekällor till vintern?

  Reply
 8. Emmylou

  Åh, vad fint du har det! Det känns att du har gjort det till ditt eget, boat in dig. Jag kan tänka mig att du trivs jättebra! Skulle jag också göra. Kram!

  Reply
 9. Larsa

  Va fint du har fått det. Har varit in där några gånger när Tage varit där medans mormor levde å bodde i Grundtjärn.

  Reply
 10. Sofie

  Underbart! Som ett litet Allt i Hemmet reportage!
  Blir helt lycklig när jag ser hur du har det! Jag vill också! 😀
  Apsnygga dörrar!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack så mycket! Ja jag gillar också dörrarna! Så gamla och vackra 🙂

   Ha de så bra! Kram!

   Reply
 11. Lina

  Åh, vilken inspiration du är! Tänk om man själv också vågade, vad fridfullt. Jättefin blogg, här tittar jag garanterat in fler gånger 🙂

  Reply
 12. Pingback: In the Swedish Wilderness… | trendey

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.