9 Kommentarer på “Hejdå Göteborg

 1. Jan Dahlbäck

  Hej, satt på Youtube och gjorde lite sökningar och tänkte att -Varför inte testa söka på Grundtjärn då vi (familjen) har 2 hus där. Min pappa är sedan ett tag tillbaka bofast i Grundtärn (första huset i byn då om du kommer från Sollefteå hållet) och familjen har även en stuga längre in i Grundtjärn (inte så långt från den härligt vackra skolan som du bor i) Även min Farbror har flyttat till byn sen några år tillbaka.
  Det är på min mammas sida vi har anktnytning till byn. Hon är uppväxt i ett hus där och på äldre dar så köpte mina föräldrar hennes morfars stuga.
  Hur kommer det sig att man flyttar till Grundtjärn ? (sorry inte läst bloggen från början)
  Måste även berömma fotografen, otroligt fina bilder han/hon tagit där!
  Mvh Janne

  Reply
 2. Jonna Post author

  Hej Jan!
  Vad kul att du hittade hit till bloggen! Hmm…vad jag kan förstå av det du skrev så är du och jag tremänningar haha. För din pappa borde vara Håkan Höglin? Om det är så, så är din mormor, och min morfar syskon. Och min mamma och din mamma är kusiner.

  Min mamma är också uppväxt i byn så jag har alltid varit i Grundtjärn på somrarna. Jag har alltid älskat Grundtjärn så det är därför jag flyttar hit nu =)
  Kul att du gillar fotografierna! Det är faktiskt jag som är fotografen. Jag använder en automatavtryckare så då ser det ut som någon annan tar bilderna 🙂

  Mvh!

  Reply
  • Jan Dahlbäck (tidigare Höglin)

   Härligt att få höra ordet tremänning (här nere kollar folk konstigt på en när man säger det ordet) 🙂
   Det stämmer att Håkan är min pappa. Vad heter/hette din morfar och din mamma?
   Då har du järnkoll på stugorna mao. Ja det kanske blir lite fart i byn nu då när det är en som drar ner medelåldern KRAFTIGT *skrattar*
   En av mina bröder (Roger) med familj är ofta uppe i stugan vi tog över när pappa flyttade till “huset”, själv är det lite långt att åka för oss så det brukar bli 2 ggr / år vi är uppe. Men i sommar vart det ingen norrlandstur då vi köpt ett litet radhus i en liten ort som heter Åkers Styckebruk och ligger ca. 7 mil från Stockholm (mot Eskilstuna till).

   Men tremänning säger du, undra om vi träffats någon gång? Har du syskon? kusiner ? som är uppväxta i Sollefteå (där jag är uppväxt)

   Är foto ett intresse? Själv är jag jätteintresserad av foto och har det som en hobby. Har en flickr sida och är även med på fotosidan.se ( http://www.flickr.com/photos/dahlback & http://www.fotosidan.se/gallery/listpic.htm?authorID=78251 )
   Mvh

   Janne

   Reply
   • jonna Post author

    Min morfar heter Frans och min mamma heter Anita. Nåra du känner till? Jag vet inte om vi träffats någon gång. Jag tror inte att vi har gjort det. Men jag har träffat din syster Kickan många gånger 🙂 Jag har inga syskon som växt upp i sollefteå, men jag har kusiner. De heter Mats, Niklas och Kristina Karlström.

    Vad kul att du också gillar foto. Foto är mitt största intresse! Såg på dina fotosidor, och du tar verkligen jättefina bilder!

    Med vänlig hälsning!

    Reply
 3. Janne Dahlbäck

  Namnet Frans känner jag till men inte mer än så. Få se nu, Mats, Niklas och Kristina är inte det Ronny och Maggans barn? Ja Kickan är väl uppe lite då och då i byn.. Har du nån fotosida? Där mer av dina foton syns! Vad har du för kamera?
  //Janne

  Reply
  • jonna Post author

   Ja precis, det är Ronny och Maggans barn! =) Ronny är ju min mammas bror.
   Jag hade fotosidan en gång i tiden, men inte nu längre. Men jag ska nog ta och skaffa det! =) Jag har en Nikon D90, vad har du för kamera?

   Mvh! / Jonna

   Reply
 4. Janne Dahlbäck

  Ronny känner jag igen och jag tror Mats är lika gammal som kickan. Jag har en Canon 40D. Vad fotar du helst?

  Reply
  • jonna Post author

   Ja jag tror Kickan och Mats är lika gamla 🙂 Hmm…jag vet inte riktigt vad jag fotar helst…jag gillar att fota landskap och naturbilder, men jag gillar också att fota människor. Tyvärr så är jag nästan bara omgiven av kamera-skygga människor så då blir det lite svårt. Vad gillar du att fota mest?

   Reply
 5. Janne Dahlbäck

  Det har mest blivit blommor i macroform, och på våran lilla prinsessa. Men är väl i lite av samma sits som du. Vill fota människor men ingen ställer upp 🙂 jag har till och med tillgång till en studio via jobbets fotoklubb (scanias fotoklubb har egen fotostudio=). Jag gick en grundkurs i modellfotografering men det var typ 2 år sen och man glömmer lätt när man inte får chansen att utföra det man lärt sig.
  Tycker självporträtten du tagit vid sjön är grymma!!
  //Janne

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.