Helgens videoblogg

Godkväll på er!
Tänk att en hel dag kan rusa iväg såhär. I mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle börja dagen med att svara kommentarer och förbereda inlägget från helgen. Haha, jag hade inte riktigt räknat med att videobloggen skulle ta HELA dagen att göra. Alltså, jag älskar att redigera film. Jag kan helt seriöst sitta 12 timmar i sträck utan att märka att tiden gått. Men det negativa med det är ju just att det tar så mycket tid. Så jag hann inte med så mycket mer idag, så jag får ta resten i morgon. MEN det blev i alla fall en tretton minuters lång film från min och Johans lördag, innehållande allt möjligt som en lördag kan bjuda på. Lite renovering, lite dans, lite skratt, lite kulning, lite matlagning, lite djur och en massa kärlek.

I princip hela helgen ägnade vi åt renoveringen i hallen. Från morgon till sena kväll. Men vi gick gjort riktigt mycket. Videobloggen är bara filmad under lördagen, så under söndagen blev hela den stora väggen klar också. Så nästa helg antar jag att alla väggar är klara. Då är det bara golvet kvar. Som jag längtar tills det är klart!

Här kommer videobloggen, hoppas ni tycker om den! KRAM PÅ ER ♥

36 Kommentarer på “Helgens videoblogg

 1. Lindan

  Hahahaaa….vilka charmtroll ni är – hela högen!! 😀 <3 Helt underbar vlogg…Satt med ett stort fånleende mest hela tiden..Allra roligast är när du så GÄÄÄRNA vill filma och "spralla loss", och Johan får en lite mer "seriös framtoning"…hahaha….Ni är bara FÖR SKÖNA!! Och Nanook smälter som vanligt mitt hjärta….!
  I mitt nästa liv ska jag bli hund (eller katt!) och bo hos er….!! 😉 Så det så!! <3

  En miljard kramar, och tack för att ni finns och för allt hopp och glädje ni sprider!!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ååhh tack Lindan!! ♥ Så glad att videon fick dig att le!! 🙂 Det gör mig SÅ glad så du anar inte!!
   Haha ja det är bra att Johan balanserar upp den flamsiga stämningen då och då haha. Det behövs 😀

   ÅHH 🙂 Du får gärna bo hos oss i ditt nästa liv. GUD vad gullig med en Lindan-hund eller Lindan-katt 😀
   En miljard kramar till dig med!! ♥

   Reply
  • Anonym

   Jonna har ju berättat att Johans hund är omplacera till en ny familj. Pensionat är ingen långtidslösning, utan nu har han ett nytt, eget hem.

   Reply
  • Jonna Post author

   Ja precis som “anonym” skrev så är han omplacerad sedan maj månad. Han bor nu hos några av sina syskon.
   Det kändes himla jobbigt att vi aldrig kunde lösa det på något annat sätt och vi saknar honom så det gör ont, samtidigt som vi båda är så lättade att han fick det bästa hem man kan tänka sig 🙂 ♥

   Kram! ♥

   Reply
 2. Anders H

  Helt galet, vimsigt, tokigt, ibland generat, spontant, helrörigt, kärleksfullt, lekfullt, arbetsffyllt, oplanerat (?) och totalcharmigt, man kan nog säga att det är en bild av livet självt! Säg till din kära mamma att hon inte behöver hålla sig borta från kameralinsen, förresten! Och du, tack som vanligt för att du delar med dig!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åhh vilken härlig beskrivning! TACK 🙂
   Ska hälsa mamma det, men anar att hon nog inte kommer bli mindre kameraskygg för det haha 🙂 ♥

   Reply
 3. iza

  Haha, vad mysiga ni är! Och mycket fick nu gjort !! 😀 Snyggt jobbat !! 😀
  Det är riktigt fint med gamla hus. Finns några gårdar häromkring som ligger ute. Helt underbara. Dock har vissa lite för mycket renovering att stå med också, men några är riktigt kalasfina!! Jag ser så mkt fram emot ett fast jobb så vi kan börja planera och köpa hus.. Blir faktiskt, trots erat husdrama i sommar väldigt sugen på hus! Det känns ju riktigt bra 😀

  kram på er !

  Reply
 4. Lotta

  Hahaha, alltså SOM detta gjorde min dag! Åh, Jonna, du är bara så underbart gedigen att man inte kan annat än le. Och din man – vilket tålamod. Jag kan själv vara precis sådär (mer förr, mer sällan nu för tiden, för gubben min blir så stel och allvarlig att jag förr eller senare brister ut i skratt eller kniper igen då han snörper ihop ansiktet). Hahaha, bara så härligt att se. Och Nanook med sin gris – hjärtat smälter.

  Och brevet! Vilken kanongrej! Vet ju hur roligt det är att hitta saker i gamla hus som gömt sig under/bakom plankor och i sågspån. Vi hittade hur mycket som helst i det gamla huset i Ramvik då det removerades. Gamla flaskor, modetidningar från början av 1900-talet. Ja, allt möjligt! Så vilken skatt för den som kikar in där i framtiden.

  Helt fantastisk film! Och musiken passar SÅ bra. Den här filmen var precis en sådan där feel-good snutt som man kan plocka fram på gråa, trista dagar för en pick-me-up. Och oroa dig inte för engelskan – det låter hur bra som helst. ❤️

  Nyponsoppa är bäst. Med en klick vaniljglass och mandelbiskvier (eller hur det nu stavas). Så gott.

  BAMSEkramar till er! ❤️😘

  Reply
 5. Byrdie

  You two are so cute! I have been following your blog for about two years now. Everything you post warms my heart and puts a smile on my face. I truly appreciate your presence in this world. I am also truly grateful that you allow so many others a glimpse into your own world. I know that nobody’s life is perfect but, if I could model my life after anyone’s, it would be yours. Your blog is a reminder of the good, and that “good” is something I want to strive toward and pass on to others. I wish you well and wonderful for the rest of your days, and I hope you continue to find things in this world that inspire you as much as you inspire me everyday, if not more so. Much love! <3

  Reply
 6. M

  Jag har en fråga som inte har nååånting med inlägget att göra men kan du inte berätta lite om din romans med den stenbalanserande amerikanen???? Det var en så spännande virvelvindsromans, han bara dök upp.. och försvann! Tänker att nu när det gått lite tid och du har gått vidare med Johan och det kanske inte är lika “känsligt” så kanske man kan få höra lite 🙂

  Reply
 7. Märta

  Alla borde bygga in meddelanden från sin tid för andra i framtiden att läsa! Det är ju så kul när man hittar gamla tidningar och annat under golv eller bakom väggar. Jag har dock aldrig hittat något brev.
  För länge sen när jag och min kompis var 9-10 år så skrev vi ett brev som vi la i en plastpåse och sen ner bland grus och mackadamm på en väg som skulle byggas. Den asfalterades sen och man kan ju undra om någon någonsin kommer att läsa det brevet. Vad vi skrev minns jag inte längre.
  Kul att se vad ni sysslar med på en ledig dag.

  Reply
  • Christiane

   what a wonderful idea to leave the letter . . . . . far in future, a descendant might open and read and smile about the two people who cared for a beautiful old house and also for those who might come and live in it long after they were gone

   a charming video, and mama of Jonna, you looked just fine 🙂

   Nanook and the cats, as usual, stole the show . . . . so sweet and loving

   Reply
 8. Jacob

  Hej Jonna! Tack för en så fin vlogg! Älskar erat genuina sätt att tänka å leva.
  Men skulle bara fråga dig när webshopen öppnar igen?

  Tack!

  Reply
 9. Marie

  Jättemysig film och det är så vackert där ni bor men för mig blir det såå fel när du pratar engelska!
  Det är inte du och inte Johan heller!
  Vore det inte bättre att prata svenska och texta på engelska?? En liten undran bara ….

  Reply
 10. Janusz

  Well, well, well. Look who is very helpful with the renovations. I admire Johan’s patience to accomplish anything having such a bundle of love and joy for an assistant.

  Reply
 11. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Första bilden 😀
  Är det Nanook eller du som är WWF
  märkt?! För ni är båda WWW!!!
  (jag vet, men hjärnan är slöare
  än vanligt)
  Vaknade vid fyra snåret (växer var?)
  Till 74 kvadratmeter omysighet
  för jag har nästan flyttat hem
  “alla” möbler (var ganska lite)

  Men det är MYSIGT
  Att ligga i gryningens tystnad
  Se lågan som brinner för livet,
  för Grundtjärn, för KÄRLEKEN.

  Det sägs att skratt förlänger livet.
  Iallafall så känns det BRA!!!
  Så TACK ❤
  Och med tanke på hur mycket ni
  skrattar.
  Det blir nog ni som gör ett “fynd”
  om hundra år.

  Hoppas du har en lika fin morgon
  som du gav mig.
  KRAM

  Reply
 12. Pamela

  That was so awesome! When I saw it was going to be 13 minutes, I thought…13 minutes…that is a long video….but then, 12 minutes in, I didn’t want it to end! I wanted to hang out with you guys some more! Your laugh is so genuine, it makes me smile every time. And your editing is really good. I know it takes a long time to do this kind of work, and you have a real feel for timing and cutting. You give us just the right amount of the moment, and then you move on.
  Which is why we always want to see more!

  When my husband and I renovated our old house, we also left a note, and a drawing, in the wall. It is such a nice feeling of preserving the moment, and simultaneously reaching into the future. The magic way our stories touch others, even when we do not know it.

  Reply
 13. Lovisa

  Återigen en så otroligt fin video du har gjort! ❤️ Jag sitter bara och tittar med ett fånigt leende och blir så fascinerand av dig, er två och ert liv! Och du är en sån fantastisk glädlespridare och livsnjutare, det är så himla inspirerande. Det är så fint hur du ser på livet och uppskattar de små tingen i vardagen 😊 Inte undra på att Nanook också verkar så otroligt lycklig i ert sällskap, han lever ju rena drömmen! Tack för att du bjuder så på dig själv och låter oss andra få ta del av ditt liv 🙏🏻

  Varma kramar från Lovisa 🌸

  Reply
 14. Tina

  Haha, helt underbar videoblogg 🙂 Ville faktiskt inte att den skulle ta slut. Du och Johan är såååå fina <3

  Reply
 15. Marit

  Åh Jonna, vilken talang du är på att redigera film, denna vlogg är ju bara så underbar! Så livsbejakande och smittsamt inspirerande…jag saknar ord, instämmer med vad alla andra har kommenterat här! Men också din föregående vlogg vill jag lyfta fram: “Early Morning Adventure” den var helt magisk, så rofylld och harmonisk, när jag såg på den (har nu sett den 3 gånger) tänkte jag för mig själv att “detta är nog den bästa film någonsin som Jonna gjort” så bra var den tyckte jag!! Då har jag också som mina favoriter din allra första Lucia film samt filmen “Behind the Scenes” – de båda filmerna gjorde stort intryck på mig! 🙂

  Reply
 16. Tanis

  Absolutely loved the video blog, Jonna! You always inspire me and I look forward to each and every one of your posts!
  Hugs from Canada!💕 I hope you have a wonderful day!

  Reply
 17. Lisa

  What a nice special insight on your life! You guys are both the sunshine in your house. Thank you for sharing, I get a happy feeling over me when I see your posts. Really, the vibe you’ve maybe lost a bit is totally back now. The strength in the blogs is back, so you can be proud of yourself.

  I enjoy every bit of it!
  Love, Lisa

  Reply
 18. Magnus

  Så fin hallen kommer att bli med den liggande panelen! Har så smått börjat fundera på att renovera mitt arbetsrum den kommande vintern. Nu får det ju i och för sig inte ta hela vintern utan tänkte mer att ta det någon gång under vintern. Känns som det skulle behövas en lite förnyelse här hemma och eftersom det är det minsta rummet så känns det som en bra startpunkt.

  Härlig blogg fick du ihop också. Verkligen med glimten i ögat!

  Stor kram!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.