Hello Yosemite

Ibland upplever jag stunder när inga ord i världen räcker till för att beskriva upplevelsen. Just nu är en sådan stund. Jag känner mig helt överväldigad och djupt rörd efter vår första morgon i Yosemite. Vi klev upp i gryningen, medan stjärnorna fortfarande klädde himlen mellan de stora bergen. Jag packade kameraväskan och vi satte oss i bilen och körde upp till berget där man kan se den kända utsiktsvyn som kallas Tunnel View. Under en lång stund fick vi bevittna hur ljuset vandrade över bergstopparna och skogarna, tills vi slutligen fick se solen stiga över berget.
Den känslan var alldeles övermäktig.
091001

091003

Det var svårt att ta in att jag faktiskt var här nu. På en plats jag drömt om att besöka ända sedan jag hörde talas om det för många år sedan. Och på något magiskt, mirakulöst vis stod jag här nu, och betraktade soluppgången över Yosemite Valley med min älskade Johan. Kan inte beskriva den lyckan.
091004Igår när vi körde in i Yosemite nationalpark för första gången vart jag alldeles chockad. Trots att jag sett så många bilder och filmer från denna plats så var allting SÅ mycket större än jag någonsin kunnat föreställa mig. Bergen var tre gånger så stora som jag hade tänkt mig innan. För att inte tala om trädens enorma stammar. Allting här är gigantiskt.
091002

Efter den vackra soluppgången körde vi ner i dalen en sväng och sedan tillbaks till hotellet och åt frukost. Ska visa er lite bilder från vårt boende sedan också. Utsikten och rummet är helt fantastiskt. Åh, allting känns lite för bra för att vara sant just nu.
Nu efter frukosten ska vi göra oss redo och packa våra ryggsäckar för att bege oss iväg på en dagsvandring som kallas Panorama Hike. Bara namnet säger att det här blir en dag att minnas för resten av livet. Kameran hänger med såklart!

Tack för alla jättefina kommentarer!! Och tusen tack också för att ni är så gulliga och förstår att bloggen inte hinner uppdateras så mycket som jag önskar. Men det kommer finnas mycket att visa er när jag kommit hem igen! Vill ju ta tillvara på varenda stund här nu och fånga så mycket jag bara kan. Önskar er en jättefin dag! (Eller kväll som det nu är hemma hos er i Sverige). Stor kram till er ♥

42 Kommentarer på “Hello Yosemite

 1. Carina Fors

  Så underbart ni verkar ha det,ett minne för resten av livet……ett av många detta år med din stora kärlek. Och så fint att ni får dela detta med varandra. Önskar er en fortsatt fin resa med många fina minnen. Kram ❤

  Reply
 2. Ruth i Virginia

  Man kan se hur många foton som helst och hålla andan, men det
  är ingenting som att vara där och uppleva, hur mäktig naturen är.
  Otroligt vackra foton – En kvinnlig Ansel Adams på väg, kanske. 🙂

  Reply
 3. Jorma

  Wow! Vilken vacker plats! Ta den tid du behöver, bättre att du koncentrerar dig på upplevelsen och fotar och filmar och kular ( 😉 ) så mycket du kan för att sen i efterhand ge oss resultatet av ditt arbete. Vi väntar andäktigt 🙂
  Kramar

  Reply
 4. Bysse

  Du Jonna, du är verkligen outstanding när det gäller att fånga och förmedla din upplevelse
  av detta fantastiska landskap. Det känns som man sitter där på muren jämte er.
  Musiken passar ju som hand i handske till denna mäktiga vy. Ser verkligen fram emot att få
  följa med på er fortsatta resa. Ta det dock lugnt och stressa inte med bloggen. Jag tror att alla vi följare
  nog har tålamod att vänta. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Det är ju en ynnest att
  bara behöva starta datorn för att få uppleva dessa bilder och texter.
  Många kramar och hälsa Johan (Han med så tjusigt efternamn)
  Bysse.

  Reply
 5. Emelie

  Åååååååå så otroligt fint! Längtar verkligen dit nu ju!!! Och din smyg-länk till musiken passade perfekt 🙂 Njut nu, för snart kommer du sitta hemma i ett kallt sverige och bara önska att du vore tillbaka där igen 😀

  Reply
 6. ♥Maria Alvljus♥

  Helt fantastiska bilder och underbar musik.
  Undrade hela tiden om det var du som spelade och sjöng.
  Magiskt vackert♥

  Reply
 7. Magnus

  Snart får jag se det där också! Med egna ögon! Kan knappt fatta det.
  Den andra bilden, med solstrålarna över bergskammen…… Jösses vilken bild Jonna!!!!
  Nu längtar jag om möjligt ännu mer efter min resa!
  Stor kram och sug i er allt ni kan av den storslagna naturen!

  Reply
 8. E

  När det glesnar i blogginläggen från dig kan jag drabbas av känslan: “Ain’t no sunshine when she’s gone”, och jag inser att det är alvarligt att vara så beroende av dina texter och bilder. Men nu fick jag ändå en liten dos kalifornisk solsken och värme och det vart som en vitamininjektion i en bristsjukdomsdrabbad kropp! Själen fick sig en rejäl boost från andra sidan klotet och jag klarar mig säkert tills i morgon.

  Reply
 9. Linnéa

  Fantastiska bilder! Jag antar att ni har fullbokat program, men om inte: hiken från Tenaya Lake till Clouds Rest är helt magisk! “Lättaste” höghöjdsvandringen i parken upp till 3000 meters höjd med 360-vy över hela Yosemite Valley (Half Dome, El Captain etc). Vackraste jag sett!

  Reply
 10. PJ:s byffé – från by till fe

  Även om jag vet att det är tidsbrist så ser jag fram emot varje uppdatering av bloggen. Det är ju liksom poängen med hela resan att kunna förmedla mer eller mindre in real time era upplevelser. Må Internet-uppkopplingen stå er bi. Otroligt fina bilder! Från att ha varit noll kännedom om Yosemite så har parken avancerat till andra plats på min bucket list USA.

  Reply
 11. Lena D

  Helt magnifikt! Ta vara på varandra och varje ögonblick ni har tillsammans på denna osannolikt vackra plats på jorden – vi finns här och ingen kan med rätt förvänta sig att du ska ägna dig åt bloggen när ni har denna fantastiska resa att uppleva ihop. Och ändå hinner du dela med dig som du gör… Kram på er, finaste ni!

  Reply
 12. Pamela

  I am not religious, but I think places like Yosemite make one feel the connectedness of things. The photo of you and Johan looking at the vista made me think of that.

  “We all flow from one fountain Soul. All are expressions of one Love. God does not appear, and flow out, only from narrow chinks and round bored wells here and there in favored races and places, but He flows in grand undivided currents, shoreless and boundless over creeds and forms and all kinds of civilizations and peoples and beasts, saturating all and fountainizing all.”
  -John Muir, 1872 Yosemite Valley

  Thanks for bringing us along on your journey! 🙂

  Reply
 13. Lars 8463

  Din känsla
  För känsla
  Skriver minnen
  På min tankes
  varma strand

  Minnen
  Som tidvattnets vågor
  Aldrig suddar ut

  Reply
 14. Anonym

  Sagolikt vackra och imponerande vyar! Rena rama OS X Apple utsikten med EL Capitan där mitt i Tunnel View! Jag är rädd för att jag nu måste börja leta i flygstolar.se efter billiga resor till Kalifornien 😉

  Reply
  • Alice

   Haha, jag gjorde precis det 🙂 hittade en billig resa för 4273 kr på flygstolen.se, t o r Stockholm – San Jose’. Alltså jag blir så sugen på att boka, men får nog vänta ett par månader. Blir sjukt inspirerad av Jonnas resa.

   Reply
 15. Kattis

  Oj oj oj vilka mäktiga bilder, ser helt enkelt underbart ut. Ska bli så kul att hänga med även på denna resa. Längtar redan efter ditt nästa inlägg.

  Reply
 16. Humming Pathfinder (Paula)

  Sa magiskt, sa vackert….att fa se Yosemite genom dina ogon Jonna. Jag haller med att allt har ar sa stort och maktigt. Jag maste fraga vad for musik du spelade har med dessa vackra bilder? Helt underbart! sant som jag alskar 🙂

  Reply
 17. Lena - gott för själen

  Alltså, hur kan nån förmedla en känsla i en enda bild tillsammans med en låt så man sitter här och gråter?! Hur som helst, du kan det. Vet inte hur du gör, men lyckas kan du! Ser fram emot flera rapporter, men jag väntar gärna!

  Kram Lena

  Reply
 18. Steven Christensen

  Jonna,

  Our mutual friend, Leila Falkenberg, turned me onto our site. Being an amateur astrophotographer, I enjoy your images that show the sky at night. Hoping you can get some like that on this trip.

  Reply
 19. Sessel

  Tack underbara Jonna & Johan att vi får följa med på er resa :))
  Det blir som en bonus-semester för mig… Genom dina fantastiska bilder känns
  det nästan som om jag också är där!!!

  Kramar till er båda

  Reply
 20. made by mary

  Wow, magiskt Jonna! Vi tog oss aldrig upp i gryningen när vi var där, ångrar det lite när jag ser det där. HELT UNDERBART! Jag har längtat tillbaka till både Big Sur och Yosemite sen vi var där förra året. Och jag vet precis vad du menar, man fattar inte hur stort det är, det är inte som svenska fjällen liksom. Men man inser när man ser träden uppe på bergen som ser mer ut som små grästuvor men egentligen är höga granar. Njut njut för fullt! Ser fram emot fler inlägg. Kram på er båda

  Reply
 21. Maggie

  Vilka bilder! Underbar bild på dig och Johan (i sin nya hatt??).
  Ingen kan beskriva naturen så som du gör. Förstår att de valde dig att vara ansiktet utåt för Yosemite!
  Ser fram emot dina inlägg därifrån men som vi alla säger stressa inte med det nu utan lev i nuet njut av allt det fantastiska som du och Johan får uppleva!

  Reply
 22. Lindan

  UNDERBART!! Är sååå glad att “parken” levde upp till dina förhoppningar – och mer därtill!! 😀
  *hoppar lite av glädje här hemma i lägenheten* 😉 😀

  Kraam bästa ni!! <3

  Reply
 23. Mitra Sohrabian

  Oj oj, vilken fantastiskt plats.och så häftiga träd, det var svårt att ser dig så liten som sitter på trädet.Så vackert.Kramar många många.

  Reply
 24. Emschen

  Jag blir helt tårögd! Inte bara av dina vackra bilder utan för att du har fått uppleva en av dina drömmar, det är en sådan stor och mäktig känsla att den räcker hela vägen genom universum och till lilla mig. Fantastiskt!
  Njut och sug in allt medan du är där i din dröm med din älskade Johan! <3
  Kram och kärlek

  Reply
 25. Pingback: Yosemites bästa upplevelser (del 2) - Flygstolen.se blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.