Hemma igen

Åter hemma i Grundtjärn, till mitt hem och mina djur. Igår när jag somnade i min egen säng igen låg både Nanook och Nayeli bredvid mig. Alla samlade igen. Det kändes fint.

Hon har växt mycket nu, den där lilla katten, som har så många egenheter för sig. Dricker bara ur dricksglas, hur mycket jag än försökt lära henne att dricka ur en skål. Men icke. Så nu ställer jag ett vattenglas bredvid maten istället. Hon följer mig som en hund på promenaderna. Går helst inte långt från gården,men det kanske är bra då hon fortfarande är ganska ung. Men det känns lite lustigt att gå på promenad med en hund och en katt 🙂

070702071705

29 Kommentarer på “Hemma igen

 1. A

  De är för härliga de där fyrbenta vännerna man har. Ens alldeles egna familj som alltid finns där och glatt följer med:-)

  Reply
 2. 55:an

  Vi hade en katt som alltid skulle dricka vatten direkt under vattenkranen.
  Det är skojigt att de är egna personligheter.
  Visst är det skönt att få komma hem efter att ha varit bortrest några där?
  Kram på er.

  Reply
 3. Amanda

  Väldigt fin blogg du har!

  Jag hörde på ett program om katter för ett tag sedan att katter inte gillar att ha vattnet bredvid maten. Min katt ville inte heller dricka ur sin vattenskål, så jag testade att ställa den i badrummet istället och där dricker hon ur den. Kanske fungerar för din katt med.

  Reply
 4. TE

  Borta bra men hemma bäst! Jag tyckte det var så fint och dina bilder visade det åxå. Så lägg till bröllopsfotograf på ditt kort nu! Kul att båda är med på prommis, det är nog mer vanligt än man tror. Bra att katten håller sig runt tomten!

  Reply
 5. Magnus

  Välkommen hem! 🙂

  Var du glad för att hon nöjer sig med ett glas att dricka ur. En del katter dricker bara rinnande vatten, läste jag någonstans, för att dom har svårt med avståndsbedömningen till en helt stilla vattenyta. Min katt är en av dom, men vattenfontänen jag köpte till henne nyttjar hon bara om jag inte är hemma. Helst dricker hon rinnande vatten i badkaret så är jag hemma ropar hon på mig när hon vill dricka! 😀

  Reply
 6. Jos

  Katter är ofta smådrickare och man bör helst ge dem tillgång till vatten någon annanstans än bredvid maten. Gärna på “olika höjder”.

  En vattenfontän är utmärkt men katten kan bli rädd för bullret från den och då tar det ett tag innan den vågar dricka.

  Hårt kalkrikt vatten (högt pH-värde) är inget bra till katten för det välter den kemiska balansen i kattens kropp och de drabbas lättare av urinvägsinfektioner, etc vilket inte är roligt.

  Ute i naturen följer katten en där man går, kanske på lite avstånd men den håller noga koll så man inte försvinner. Katten kommer när man kallar på den ifall den inte är upptagen med något annat just då.

  Vi reser en del (ibland långt) och var gång se katten bli lycklig över att “komma hem” till sitt revir, gå iland från färjan är en upplevelse. Det tar inte lång stund före kattens kompisar dyker upp. Det verkar som katter känner av varandras närvaro.

  Reply
 7. Angelica

  Hihi, känner igen det där. Brukar ha minst en katt i hasorna när jag går ut med hunden. Ser lite roligt ut få katten är den bäste att gå fot. 🙂

  Reply
 8. Bloggläserskan

  Vad fina de är 😀 Nanook ser lite förlägen ut för att du fotat honom mitt i……… 😀
  Som någon sa, kanske är det svårare att upptäcka att katten har druckit ur skålen, de dricker ju inte lika mycket som hundar 😀

  Reply
 9. Stu

  Yeah my cat often drinks from the bird bath in garden, while the birds sit in the tree and shout about it! 😉

  Reply
 10. Dick Scott

  Husdjuren är verkligen människans bästa vänner!! De skapar hemtrevnad och trivsel med sin närvaro. Man blir även så lugn och trygg av att ha sin katt eller hund intill sig;) Vackra bilder!

  Reply
 11. Jos

  Att gå med katten tvärs igenom Ærøskøbing till studion är inte det lättaste pga turisterna och han vill gärna prata med alla som vill hälsa på honom. Det skall fotograferas “selfies”. Hundar kommer fram och nosar nyfiket på honom, mer än så blir det inte. Han spinner.

  Idag är katten min fotoassistent. Människor öppnar sig gärna från en annan sida om en pratsam siames finns närvarande och jag får under tiden chans till annorlunda bildvinklar. 🙂

  Men katten är kräsen och har krav på middagsmaten, vet precis vart öns bästa fiskställe finns.

  Reply
 12. Nina Öhrnberg

  Här ska du se på djurtåg då vi är ute och går! Tre hundar och tre kattor och alla sex ska gå så nära som möjligt, trångt blir det…ibland lägger någon av kattorna krokben för oss genom att bara slänga sig framför fötterna.

  Reply
 13. Per Asp Bölen Junsele

  Min Mirre lämnar aldrig gården bara på morgonen när ja och hon å bägge hundarna hämtar tidningen nere vid vägen sen går vi 4 hem och äter frukost

  Reply
 14. Sandra

  Vilken härlig bild där hon smyger i gräset. 🙂
  Felix här hemma dricker helst direkt ur kranen, gärna från handen eller fingrarna… Vattenskål, vad är det? Jag har läst att katter vill gärna ha vattenskål och matskål på två olika ställen, stämmer det tror ni?
  Jag fortsätter öppna kranen till Mr Felix. ^^

  Reply
 15. Catlover

  Vilka underbart fina djur du har! Var rädd om dem och vårda dem ömt! Bättre vänner kan man inte ha!

  Reply
 16. Emma

  HAHAAH MIN KATT TDRICKER OCKSÅ UR GLAS :))))
  så himla fin katt föresten-. har precis fått hem min lilla misse som rä 12 v. älska katter! (och hundar med såklart)

  Reply
 17. Emma

  Jag har en fråga som du gärna får svara på om du har tid och lust: är lite sugen på att åka uppåt några dagar till dina trakter för dem verkar så fina. Har du tips på vandrarhem/hotell?

  Reply
 18. Sofia

  Väldigt söt katt! 🙂
  Jag vet inte vad du vet och tänkt dig men tänk på att kastrera henne vid 6 månaders ålder. Det finns över 100.000 hemlösa katter i sverige. Utekatter ska vara kastrerade. Det är det viktigaste. Sen är det också bra att vaccinera, id-märka och inte avmaska utan att man vet att katten har mask(vi vill inte ha resistenta maskar). Det kan också vara bra med försäkring. Det är ju så dyrt med veterinärvård.
  Tipsar om denna sidan: http://kattstatus.se/index.html Finns väldigt många bra artiklar.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.