Hemska skrik i natten

När jag var nyinflyttad här i Grundtjärn och bodde i den gamla skolan så blev jag en kväll rejält skrämd av ett ljud jag aldrig tidigare hört. Det var sent på kvällen och jag var på väg hem från Tage där jag hade fått lånat duschen. När jag gick ute på grusvägen i mörkret får jag plötsligt höra ett skrik. Det värsta skrik jag någonsin hört. Det lät som en kvinna som skrek av skräck. Som ett dödsskrik. Det lät flera gånger i rad. Jag blev så fruktansvärt rädd att jag knappt kunde röra mig.
När jag nästa dag berättade för Tage om det här skriket så sa han att det antagligen var en räv. Jag har hört det här ljudet jättemånga gånger nu. Jag är inte helt hundra på om det är en räv. Har läst att grävlingar också kan skrika sådär hjärtskärande skrik.

Ibland vaknar Nanook mitt i natten och börjar skälla som bara den, och då beror det ofta på att han hör de här skriken. Det gjorde han här om natten och då tog jag med mig mobilen ut för att spela in ljudet så ni skulle få höra.
Det hörs ganska lågt på filmen, så höj ljudet lite extra 🙂

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F8fAXQ6xeVo&feature=feedu[/youtube]

35 Kommentarer på “Hemska skrik i natten

 1. Oscar, Chewie & Bruno

  Läskigt 😛
  Jag va helt inställd på att du skulle slänga in nån läskig bild på slutet för att skrämma skiten ur oss, så här i Halloween-tider 😛
  Speciellt när du skrev “höj ljudet lite extra”, klassikt trick jag brukar köra på syrran 😉

  Reply
 2. bella

  Åh ja, jag vaknade en natt när jag sov i sommarstugan av “dödsskrik”. Höll på att dö själv av rädsla kan jag säga. Men fick syn på två rävar en stund senare. Skriken sitter dock kvar i mig, lite rädd fortfarande haha

  Reply
 3. Johan

  Jag tror aldrig att jag hört en grävling, däremot har jag hört många rävar och dom låter exakt sådär. Vet man inte vad det är förstår jag att det låter läskigt, men när man förstår att det är en räv (eller flera) så känns det mer som det ska vara i naturen, skönt att veta att vi fortfarande har vilda djur som försöker leva sina liv som de alltid gjort.. 🙂

  Reply
  • thomas

   Har träffat på räv många gånger men dom brukar vara rätt så tysta då. En gång var jag hemma hos morsan och deras Schäfer blev kass i magen av något som han hade ätit och behövde gå ut mitt i natten. När vi var påväg tillbaka från stigen som ledde ut i skogen och tillbaka på vägen vi huset då kom en grävling lallande. Han såg så rolig ut när han mötte oss. Troligen var han inte van att stöta på folk vid den tiden. Vi hann stanna och stirra på varann en stund sedan drog han som en raket åt andra hållet. Det roliga var att hunden var så upptagen att nosa så han hade inte märkt att vi stött på en kompis. Och tur var det för då hade han säkert börjat skälla och väckt grannarna.

   Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja jag var ganska skraj när jag filmade det där. Att först väckas av att hunden skäller gör mig livrädd bara det. Och sedan höra det här hemska skriken gör det inte bättre 😀
   Kramar! =)

   Reply
 4. Angela

  Hej!
  Första kommentaren, men jag har kikat här ett tag. 🙂
  Min första tanke innan jag hörde ljudet var rådjur. Det hör jag här varje kväll, eller jag ska väl säga att jag tror det är rådjur. Men i jämförelse så skäller väl dom mer.
  En natt när jag var ute och gick med hunden hörde jag fruktansvärda skrik, det lät som ett barn nästan som skrek för livet. Fick senare höra att det kunde vara en hare.

  Jag ska tillägga att jag är helt hänförd av dina bilder av norrsken, nu SKA jag uppåt för att uppleva fenomenet.

  Ha en trevlig helg! /Angela

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Angela för din kommentar! 🙂
   Kul att du följt bloggen ett tag! Och tack för att du gillar mina norrskensbilder! Hoppas att du får uppleva det också. Det är helt magiskt kan jag lova 🙂
   Ha det så bra! Kram!

   Reply
 5. Gammelmor utanför Paris

  Jag hade en liknande upplevelse under min fösta natt i det svarta Afrika. Mitt i natten kom det fruktansvärt “lejonvrâl” frân trädgârden alldeles utanför vârt fönster. Jag blev alldeles vit av skräck och väckte min man som lyssnade och —-gapskrattade…det var ju bara en âsna som förirrat sig in i vâr trädgard och inte hitta ut igen. Det fanns ju inga lejon uppe i bushen….men jag hade aldrig hört en âsna dödsskrika i den becksvarta natten.
  Dödskrik hos alla däggdjur har mycket gemensamt med människans.

  Reply
 6. LyckligaPraliner

  Fy säger jag bara. Gillar inte när räven skäller/skriker och jag vill inte vara ute med hundarna i mörkret trots att jag vet att det bara är räven. Jag skickar ut sambon med hundarna i mörkret istället :))

  Ann-Louise

  Reply
 7. Sandra

  Har hört samma slags skrik och jag var helt övertygad om att det var en kvinna som skrek. Vi hade grannar längre bort så jag var rädd att något hänt. Men berättade för min pappa som sade att det förmodligen var en räv 🙂

  Reply
 8. Jessica L

  Fy vad läskigt! Att du vågade gå ut =P men skönt ändå att det tydligen bara är en räv =) Nanook är sjukt fin!

  Reply
 9. Josefin

  Ja rävar kan skrika så man tror att någon håller på att bli mördad. Här brukar det vara rådjuren som skriker, det låter så otäckt och man blir livrädd innan man förstår vad det är som låter.

  Reply
 10. Tomas Karlström

  säger som dom andra var säkert en räv….men har du rådjur där du bor….kan det varit en råbock som skrek också…ha nu en trevlig helgda…

  Reply
 11. Dalatussan

  Åååh jag ryser när jag hör räven skrika! Det låter så hemskt.

  Första gången jag hörde räven var i vintras när jag precis hade flyttat till min sambo.
  Jag trodde på riktigt att det var en människa som skrek och blev livrädd. Men min sambo förklarade att det var en räv 🙂

  Nu har jag även hört lodjuren skrika här utanför om natten, men det låter mer som hundar som skäller eller något, mycket märkligt.

  Ha en fin dag Jonna!

  Reply
  • Jonna Post author

   Håller med, jag ryser också! Det är så läskigt även om jag vet att det är ett djur.
   Ha det så bra! Kram på dig! =)

   Reply
 12. Gammelmor utanför Paris

  Det lär bli stjärnfall i kväll vid 5 tiden och 10 -11.00 dâ 10 000 stjärnor korsar himlen. Här kan man knappst se dem pâ grund av all belysning, med uppe i Grundsjö kan du nog se dem. Stjärngruppen kommer tillbaka vart 40e âr…:)

  Reply
 13. Greta

  Vist är det räv, hade en räv utanför köksfönstret som satt och gläffste sådät åt katten som satt på köksbordet inne och tittade ut.

  Reply
 14. Daniel

  Tänk vad fantasin kan spela en ett spratt.
  Tänker på bilderna du tog i skolan vid kaminen på “skepnaden” dom var kusliga….

  Det är väl inte så långt till Prästgården i borgvattnet ? det sägs att det spökar där:)
  Kom ihåg morsan och farsan pratade om saker som rörde sig i det huset brrrr.

  Har inte sett den än “utspelar sig i Borgvattnet”
  http://www.youtube.com/watch?v=exjgNf9wZcY

  Bu och kram

  Reply
 15. M

  Har precis flyttat ut på landet efter att i hela mitt liv bott innerstan!
  Och jag fick en “oh shit its over”-upplevelse nyss

  Reply
 16. M

  Jag hade precis tittat klart på senaste walking dead avsnittet och smyger in på toan i sovrummet för å borsta tänderna å hör världens jävla zombie skrik utan för fönstret.. Mitt hjärta stannar!!! Sedan hör jag skriket igen å igen å igen! Får panik å sneglar försiktigt (fastän jag inte vågar se zombien live egentligen) ut under rullgardinen å ser en RÄV!!! Inte fan visste jag att en räv kunde låta som en zombie!! What does the fox say har en helt ny innebörd för mig nu! Holy moses!!!! Alltså jag vart så himlans rädd, jag trodde rävar va gulliga djur

  Reply
 17. J

  Råkade ut för samma sak imorse. Så ångestfyllda skrik; som en kvinna som skrek i djupaste fasa & skräck. En jagande målare jag pratade med på jobbet sa att det sannolikt var en hare jag hört. Ville inte tro honom; inte 17 kan en hare låta som en kvinna som håller på att mördas… Men hittade detta klippet på Youtube;
  https://youtu.be/gvqzLAg24pg
  Är helt säker på att det var en hare jag hörde nu. Men det var det mest skrämmande ljud jag någonsin hört!!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.