I den stilla natten

Hej på er goa läsare! 🙂
Det är lördag natt nu och jag sitter här i köket i stugan och myser. Jag har nyss varit ute på en nattpromenad med Nanook. Det snöar fortfarande. Det här är inte klokt. Det blir nog till att börja söndagmorgonen med att skotta igen gissar jag på.

I kväll har jag grejat lite här hemma. Bland annat städat inne i arbetsrummet. Det känns skönt att ha det gjort! Jag fick även för mig att måla en tavla i kväll. Brukar göra det ibland sådär. Jag är inte alls duktig på att måla och den här tavlan blev allt annat än fridfull för ögat, men jag tycker det är så himla roligt att måla, och det är ju det som är huvudsaken. Sen är det en bonus om resultatet blir bra 😀

Jag ska sitta uppe en stund till och njuta av den stilla lördagsnatten innan jag går och lägger mig. Utanför är det kolsvart och snön faller. Det är så mysigt att sitta här inne i värmen från elden.
Jag hoppas att ni haft en riktigt mysig lördagkväll!
Sov gott och dröm vackra drömmar <3

En bild från när jag satt på golvet i sovrummet och målade!

När målningen var klar tog jag fram mobilen för att ta ett kort, och just i samma sekund klampar Nanook in och sätter sin söta tass rakt på tavlan. Haha så klassiskt. Det gjorde ingenting, det var nog meningen att han också skulle vara med på ett hörn 😉 Det var däremot jobbigare att torka av tassmärkena på golvet sedan.

17 Kommentarer på “I den stilla natten

 1. Sofie Strahl

  Hörredu! Sånt gör jag ibland också!
  Det spelar ingen roll alls om man är bra eller inte, för ingen har några förväntningar på en, inte ens en själv. Då är det alltid som roligast, och då blir det alltid som finast. För man får överraska sig själv 🙂

  Ibland önskar jag att jag var bra på att måla. Men sen är jag glad att jag inte kan, för jag slipper prestationsångesten och kan behålla den barnsliga glädjen i målandet!
  Kram på dig och god natt!

  Reply
  • Jonna Post author

   Vad härligt att du gör samma sak och känner samma sak! 🙂
   Ja det är verkligen skönt att slippa presentationsångest. Lika bra att från början vara medveten om att tavlan antagligen inte blir så vacker, men stunden som man målar blir fantastiskt rolig 🙂
   Kram på dig Sofie!

   Reply
  • Jonna Post author

   Nej det är jag inte 🙂 I alla fall inte för att det snöar mycket. Men ibland kan jag bli lite smårädd sådär, men det är inte så ofta 🙂 Det är mest när jag skrämmer upp mig själv eller tycker att någon går utanför 🙂
   Kram!

   Reply
 2. Thomas

  Du får lära honom att kladda själv såg en kille i new york som har en liten hund som gjorde tavlor som han sedan ställde ut på galleri och dom såldes sedan dyrt. Konst folk köper allt.

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha det roliga är att jag faktiskt försökte med det igår. Stoppade en pensel i munnen på Nanook och försökte få honom att måla men han verkade inte vilja det 😉
   Kram på dig! 🙂

   Reply
 3. Mrs NoGood

  Ja du verkar ha haft en jättemysig stund mitt i ditt härliga liv….igen :D. Så typiskt hundar att klampa in i det man håller på med om det är på golvet man grejar. Men det var nog meningen att Nanook skulle vara med som en liten extra konstnär i verket.

  Kram Mrs NoGood

  Reply
 4. Freja

  Tack för en underbar blogg Jonna! Läser varje dag och du ger mej så mycket inspiration. Skönt att läsa om någon som vågar göra vad man vill med livet, det ger mej mod:D Fick också ett fint armband i julklapp som du gjort, vilket jag har typ varje dag, älskar det! Tack för all inspiration och din fina syn på livet! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack snälla Freja för din kommentar!! Och åååh vad glad jag blir att du är så nöjd med armbandet !!! Det värmer i hjärtat att veta att du tycker om det och har på dig det nästan varje dag!! 🙂
   Kram på dig <3

   Reply
 5. tacksam

  hej Jonna!
  tack för ditt inlägg!
  nu har vi lite snö här i göteborg med,men mest is och snorhalt!
  haha,ja Nanoook ville sätta sin underskrift med!
  hoppas du sov gott!
  här har vi bara 20grader inne,brr…bortskämd man är;-)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.