I den stora skogen

Jag gick ut på en härlig långpromenad i skogen med Nanook i kväll. Det var så otroligt vackert med all grönska som nyss slagit ut. Allt kändes så rent och nytt. Pånyttfött. Precis som man själv känner sig på våren. Som om man krympt ihop till en liten knopp under vintern, och nu på våren så känner man hur man för varje dag som går slår ut mer och mer. I juni blir man en hel blomma 🙂

Gick upp till en skog ovanför Grundtjärn, där jag aldrig hade gått innan.

Det var så vackert!

Snyggingen! Som älskar att vara ute i skogen, precis som mig. Han verkligen lever upp när vi går på skogspromenader.

Vi stannade till vid en vacker och mystisk plats mitt i skogen och tog en liten paus. Nanook bar på vattnet i sin lilla ryggsäck.

På vägen hem såg jag den första riktiga sommarblomman ute på en äng. Lycka!

32 Kommentarer på “I den stora skogen

 1. Rebecka

  Hej Jonna! Hur är det med fästingar där uppe? Du är ju ute och ränner mycket i skog och mark med Nanook. Får han fästingar? Skulle uppskatta svar! Häls./Rebecka

  Reply
  • Danne

   Har också funderat på detta
   Det verkar inte vara så vanligt i norr,men det förekommer då dom sprids med fåglar.Det finns kartor på nätet om spridning och förekomst.
   Värre är det med mygg o knott hugaligen.

   Reply
   • Sabina

    Hej! åtminstone på finska sidan samma höjd så har vi fästingar. en hel del på senaste år, men varierar från ort till ort. kör med fästingdroppar från apoteket på mina 3 katter. funkar bra.

    Reply
  • Jonna Post author

   Hej Rebecka!
   Jag är inte helt säker på om det finns fästingar här eller inte, men varken jag eller Nanook har fått någon fästing på oss under tiden vi bott här. Kanske finns men det är nog minimalt lite i så fall, i alla fall i trakterna runt Grundtjärn.
   Kram!

   Reply
 2. Gammelmor utanför Paris

  Sâ fint du har det, Jonna !
  Jag försökte mig mig pa Facebook, men det funkade inte, tots att jag hittade personer jag inte träffat pâ mycket länge<; men jag kör pâ Linux Fedora och alla mina kommandon finns pâ kinesiska p gr av en bug……vet knappast pâ vilken knapp jag skall trycka haha !
  Fâr vänta tills min son kommit pa besök och kört om det hela. Kul för alla ungdomar och du har ju tusentalse vänner, Jonna. Kul ! Jag reser nog till västkusten snart för att kolla Stenungsund ocoh Mollösund och ev. en spännande resa norrut….Konstigt att sâ fâ människor känner till Norrland, som är sâ mysigt, med de allra finaste människorna pâ vârt jordklot. Egendomligt !

  Kanske vi kommer att träffas en dag med Anitorna, dig och Tage, de allra finaste grannarna……du har samlat de bästa omkring dig. HA,Ha, Ni känns som de finaste grannarna pâ Gârda, när jag var liten. 🙂 Sâ skönt.

  Kram till dig Jonna och alla mina lyckönskningar ! 🙂
  Gammelmor Mona i Frankrike

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad kul det hade varit om du kom hit och hälsade på i Grundtjärn! Då skulle jag bjuda på en god middag!!
   Vet inte varför, men jag har alltid tänkt att jag önskar att du och Tage kunde träffa varandra 🙂

   Du är så välkommen ifall du har möjlighet att komma hit! 🙂
   Kram!!

   Reply
 3. Magnus

  Vilken härlig skog! Inte konstigt att ni gillar skogspromenader båda två när det är så vackert.

  Reply
 4. Nicklas

  Fina bilder! Fint skrivet om våren du har så rätt man är som en knopp som slår ut på våren du blir den vackraste blomman när du slagit ut!

  Reply
 5. Birgitta

  Tack för så jättefina bilder. Jag ler och njuter av den fina beskrivning du gör, nästan känner dofterna också. Önskar dig en riktigt skön helg!

  Reply
 6. Frida

  Helt underbart! Du har så rätt om att vi slår ut när våren kommer, man öppnar upp sig på ett helt annat sätt 🙂
  Jag älskar den nästa sista bilden, som du sa så ser det helt magiskt ut!
  Du är riktigt duktig på att fota 🙂

  Reply
 7. Hannah

  Så utrolig stemningsfulle bilder! Skogen er det beste som finns, man er bare “seg sjøl” der, og man kan bare filosofere, lukte og se! Oj som jeg gleder med til neste skogstur med hunden! Ha en fin da, Jonna:)

  Reply
 8. Nina

  Älskar våren och känslan av att plötsligt kunna andas igen. Dessutom känns det som att allt ligger framför en liksom. Underbar bild på er lilla paus!

  Reply
 9. Christopher Thörnlund Johansson

  Alltså, Nanook är verkligen hur fin som helst! Jag har gått i hund-tankar i några år nu och inte blir jag mindre sugen på fyrbent sällskap då jag ser dina bilder med Nanook i skogen! Det är verkligen härligt och man känner sig lycklig då man ser hur glada de blir. Hade tidigare 3 hundar i mitt liv och att vandra och springa med dem i skogen var verkligen det bästa jag visste! Vacker skog du har i din närhet 🙂

  Reply
 10. Danne

  Verkligen stämningsfulla bilder.
  Bild 5 John Bauer vs ramlösa 😉

  Tänk att sitta se knoppen blomma ut i full blomm näst sista dagen i denna månad.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.