I nattens stilla timmar

Jag sitter här i natten, i skenet av stearinljuset på köksbordet. En såndär underbar stund av stillhet. Finns nog ingen annan tid på dygnet som får mig att slappna av så som natten.
Huvudet är tungt efter en vecka av hårt slit och många sena nätter. Ikväll blev jag klar med det jag längtat efter att bli klar med så länge. Vilken underbar känsla. Som om man pluggat stenhårt inför ett jättesvårt prov och klarat det. Precis så känns det. En lättnad.

Jag kommer sova så gott inatt. Bättre än någonsin tror jag. Jag ska bara elda en liten stund till så värmen hinner sprida sig till sovrummet, och så att håret hinner torka efter duschen som jag nyss tog. Jag lyckas alltid lägga mig på tok för sent, hur mycket jag än försöker komma i säng tidigt. Kommer alltid på anledningar till att stanna uppe en stund till, som den nattuggla jag är. Men nu är det ju lördag, då får man stanna uppe sent 🙂

God natt kära läsare. Sov så gott och dröm vackra drömmar!

 

13 Kommentarer på “I nattens stilla timmar

 1. Torgny Rönnqvist

  mysiga bilder, får mig o tänka på dikten av Dan andersson helgdagskväll i timmerkojan, som också är en låt.

  Reply
 2. Magnus

  Den där stunden efter att man är klar med alla dagens “måsten” och innan man går och lägger sig är nog den bästa på hela dygnet.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag håller med. Allt känns så fridfullt då. Man släpper alla bekymmer och bara är. Det är en fin stund.
   Kram!

   Reply
 3. Nicklas

  Visst är det mysigt att vara uppe sent på natten ofta jag tänker nu ska jag lägga mig tidigt men nä så blir det nästan aldrig. Precis som Torgny skriver är det passande med Dan Anderssons dikt helgdagskväll i timmerkojan, har hänt när jag sitter och myser framför kaminen på kvällen att jag tagit fram gitarren och spelar och sjunger just den låten och även “jag väntar vid min mila” med hunden som publik haha!
  Vill minnas att du skrivit att du också spelar gitarr, vad spelar du för typ av musik?
  Ha en skön söndag Jonna!

  Reply
  • Jonna Post author

   Jag har aldrig hört den låten faktiskt. Måste söka upp den på youtube 🙂
   Ja jag spelar lite gitarr, och lite piano, och så gillar jag att sjunga när ingen hör 🙂 Gitarr kan jag inte så jättemycket, några olika ackord och några sånna där vanliga låtar, så det blir alltid samma låtar varje gång jag tar fram gitarren haha. När jag spelar piano blir det mest klassisk musik. Men jag kan inga noter eller något, har bara memorerat dem.
   Älskar musik! Skulle inte klara en dag utan musik. Önskar jag hade mer tid för att själv göra musik också, men som tur är finns det alltid tid för att lyssna på musik 🙂
   Kram!

   Reply
 4. Nettan

  hej.
  oj detta va ett fint kort på dig!
  vet jag har nåt liknande på mig härhemma oxå som min syster tog för många år sedan.
  stillhet är underbart!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad fint skrivet Yohanna. Har saknat dina fina kommentarer. Glad att du kikar in igen 🙂
   Kram på dig!

   Reply
 5. Tomas Karlström

  ja underbart och fint med levande ljus…åkte förbi en kyrkogårde igår kvällst…oj vad fint det var med ljus tända på gravarna…blir mycket levande ljus nu framöver…

  Reply
 6. Kristina

  Förstår dig med att vilja vara uppe på natten. Det är så lugnt och tyst då. Synd att vi bor så långt ifrån varandra, annars kunde vi kunnat dricka te ihop och pratat om livet och fotografering ;=) Jag är nämligen också en nattuggla :=) Hälsa familjen!
  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Vad härligt att du också är nattuggla. Det är ju verkligen något speciellt med att vara uppe på natten. Jag blir så kreativ då och får massor av idéer. Jag kan få städryck mitt i natten också 🙂
   Ja tänk om vi bodde nära varandra, och inte över 100 mil ifrån varandra. Då hade vi kunnat sitta uppe på natten, med en kopp thé och prata om livet. Åhh vad mysigt!
   Kramar! <3

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh det låter mysigt! Det finns inget som är så mysigt som värmen från riktig eld.
   Man myyser så det är inte klokt 🙂
   Kram på dig!

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.