Ibland har man tur

Natten på flygplatsen gick bra. Förutom att jag höll på att missa mitt plan med 1 minut! Haha och jag som väntat på mitt flyg i 14 timmar. Hur går det till undrar ni?
Jo, vid midnatt gick jag runt och letade efter en bra sängplats och hittade tillslut några bänkar lite avsides i ett hörn där det inte var några folk. Det kändes nästan som ett eget litet hotell-rum, bara att sängen inte var den bästa. Men jag var så trött så det kändes egentligen inte jobbigt att behöva vara där. Bara jag fick sitta ner, ta det lugnt och vila så var jag nöjd.
Problemet var att jag hade glömt bort att det var finsk tid. De ligger en timma före oss. Jag vet inte varför men min telefon ville aldrig ställa om sig till finsk tid hur mycket jag än försökte. Så i Finland fick jag hela tiden räkna en timma före. Men så glömde jag bort det när jag var på flygplatsen.

Med kameraväskan som huvudkudde gick det helt okej att få lite sömn.

Med kameraväskan som huvudkudde gick det helt okej att få lite sömn.

012703

Jag hade till och med lyxen att läsa en stund innan jag somnade. Igår efter föreläsningen kom en jättesnäll bloggläsare fram. Hon hette Nora, såg ut som en älva och gav mig en bok som hennes kompis skrivit. Så jag började läsa den i natt. Kunde inte varit bättre timing.

Jag hade till och med lyxen att läsa en stund innan jag somnade. Igår efter föreläsningen kom en jättesnäll bloggläsare fram. Hon hette Nora, såg ut som en älva och gav mig en bok som hennes kompis skrivit. Den heter “Arra”, skriven av Maria Turtschaninoff
Så jag började läsa den i natt. Kunde inte varit bättre timing.

På förmiddagen låg jag fortfarande på bänken och sov lite av och till. Min mamma skrev ett meddelande “Du försover väl dig inte nu va?“. Jag reste mig upp för att svara “Nejdå 🙂 “. Det var nästan en timma kvar. Jag la mig ner igen och somnade lite halft när jag hör ett finskt meddelande i högtalarna “kokaiknal kala jksajkdajkd JINTON lajdojdkhjdkan”.

Hörde jag Jinton? Oj vad konstigt tänkte jag, att någon annan också heter Jinton här. Det har jag aldrig varit med om. Nästa meddelande var på engelska, då hörde jag “Ms Jinton, come to gate 27. Plane leaving in 1 minute“.

!!!!!!!!!

I samma sekund insåg jag att det måste vara jag och att jag glömt bort att det var finsk tid. Jag rusade upp, tog mina väskor och sprang. Mina ögon kändes grusiga och jag såg helt suddigt. Hade inte vaknat riktigt än.
Insåg att jag var väldigt långt bort från Gate 27. Jag sprang för mitt liv och tänkte att alla som ser mig nu förstår nog att det är jag som är den bortkomna “Ms Jinton” som de pratar om i högtalarna.

Jag tog mig i alla fall fram, tio minuter efter att planet skulle vara bordat med folk. När jag steg in i planet satt alla tysta och väntade. Ännu en gång kände jag mig som en jobbig resenär och fruktansvärt uttittad.
Men jag han med i alla fall! Och när jag sedan fick en kopp kaffe och planet steg över molnen och solen lyste i mitt ansikte kändes allt helt fantastiskt.

Nu är jag på plats på hotellet där jag ska sova i natt. Det känns så roligt att ha en hel dag i Stockholm nu! Har precis duschat nu och sedan ska jag ge mig ut i stan. Ska fota lite om inspirationen faller på, och så ska jag gå till konstnärsbutiken Kreatima som jag velat besöka hur länge som helst. Så en rolig dag väntar! 🙂

I kväll ska jag lägga upp lite bilder från konferensen som jag lovade igår. Det var ju en helt underbar dag så den vill jag berätta mer om. Kram på er ♥

Kan varit den bästa duschen på länge. Man känner ju sig så sliten och ofräsch efter mycket resande. Men nu är jag på topp igen!

Kan varit den bästa duschen på länge. Man känner ju sig så sliten och ofräsch efter mycket resande. Men nu är jag på topp igen!

20 Kommentarer på “Ibland har man tur

 1. Ann

  Det är ju de här små episoderna som gör att man minns sin resa. Har själv irrat omkring på Kastrups flygplats, fast gubben sa att han hade full koll på allt. Men nu skrattar vi bara åt det och den resan minns vi lite extra. Väntar på att din Webshop ska öppna snart, så jag kan köpa något spännande. Kan förresten skicka en extra liten hälsning från stampen, där det håller på att bli mycket finare. Har min svärmor boende där. kram

  Reply
 2. Camilla Stenlund

  Underhållande att läsa om din resa men jag kan inte låta bli att bli lite irriterad på de servicemänniskor du mötte som inte var vänligare, jag jobbar ofta inom service och då ska jag ju utgå ifrån att den jag möter inte har en aning om något och att jag ska hjälpa till att göra allt så enkelt som möjligt för den personen. Tur att att allt löste sig för dig men du ska inte känna dig som en jobbig resenär, det visar ju bara att resan inte är tillräckligt bra gjord för att alla ska kunna ha det lika enkelt som de som redan åkt förut med samma buss/flyg osv.

  Fina foton och fin blogg. Hälsar på här ibland men skriver inte så ofta. Stor kram från södra lapplands fjäll <3

  Reply
 3. Gabby

  Hahaha! Vilka dagar! Men va bra att de ropade på dig i alla fall! Som du sa, skulle ju varit lagomt snopet annars! =) Hoppas du får en skön och härlig kväll på hotellet! =)

  Reply
 4. Pernilla

  Hihi vilken söt berättelse. Själv kom jag försent till min förelösning imorse (vilket alla noterar då dörren in är framme vid tavlan) och spillde därefter ut kaffet vilket följdes av ett högt och tydligt “jävla skit”. Blev rätt tyst efter det. Men det bästa är att man själv kan skratta rätt gott åt det :).

  Reply
 5. PJ:s byffé – från by till fe

  Det skulle ha varit en syn att se när du yrvaken inser att du håller på att missa flyget och galopperar iväg allt vad tygen håller. 😉 Nåja, ett minne för livet och det ordnade upp sig. En rutinresa minns man inte men denna kommer du ihåg. Trots all vedermöda med returresan så är ditt föredrag och att du lyckades så bra det som överskuggar allt annat. Där ser du, du kunde!

  Reply
 6. Larsleksing

  Huva vilken pärs skulle sett ut det att fått vänta en dag till. Blir nog bäst när du kommer hem igen ska du se, ha nu en bra kväll och underbar natt på hotellet.

  Reply
 7. Katten - Bucket Life

  Jag har inte tittat in på ett tag, men vad fin bloggen blev i sina nya kläder! Och vad jag känner igen mig i flygplats-stress..Har varit med om några äventyr som involverat intervaller och final calls…finns något mer pulshöjande?

  Hoppas du har en härlig dag i huvudstaden och kommer gott hem 🙂

  Reply
 8. Mitra Sohrabian

  Tack och lov att allt gick bra. VILKEN äventyr resan du har haft. jag hoppas att du får en härligt tid i Stockholm. Många kramar

  Reply
 9. Ninni

  Hahaha. Underbara Jonna Jinton. Du förgyller verkligen vår dag! Tack, tack, tack för att du delar med dig. Vackra själ! ♡

  Reply
 10. Magnus

  Det var väl på sin plats med lite tur efter strulet kvällen innan. Om inte annat så blir det ju lite mer spännande. 😉

  Reply
 11. Michelle

  Jeg har lige siddet en halv times tid og kigget din blog igennem. Hvor er den hyggelig! 🙂 Det ærger mig dog lidt, at svensk skal være så svært at læse for en dansker som mig. Må finde mine skandinaviske briller på, haha ! 🙂

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.