Idag, fast förra året

Den 22 andra december förra året var det rysligt kallt här i Grundtjärn. Det var -36 grader och jag hade aldrig tidigare upplevt så låg temperatur utomhus. Det gick knappt att vara ute 5 minuter förrän näsan och kinderna domnade bort. Den här bilden är tagen den dagen 🙂

Den bilden är tagen samma dag. Här gjorde jag upp en eld i kaminen i hallen.

Och den här bilden är från kvällen samma dag. Då höll jag på att julstäda lite och torkade golven i köket. Det är mer än vad jag hunnit med i år 😉

7 Kommentarer på “Idag, fast förra året

 1. Magnus

  Hoppas att ni slipper att få såå kallt igen den här vintern. Visst hör kyla till vintern, men det behöver ju inte gå till överdrift. 😀 Jag tror inte jag upplevt riktigt så låga temperaturer men neråt 30-32 minusgrader har jag känt på några få gånger som barn och det är ju inte så långt ifrån dina 36.

  Reply
 2. Robin

  Ojoj, lite kyligt dära, kommer ihåg typ sådär för 11-12 år sedan, var köldrekord i Kiruna när jag bodde där, 41 minusgrader. De flesta butiker stängdes för dagen för att personalen inte kunde starta bilen 🙂 Bussarna slutade gå och skolorna var stängda.

  Hoppas du har det bra där nere och att du har massor med tidningspapper+ved!

  Kram

  Reply
 3. stella

  Jag råkade bara hitta din sida. Lite förvånad blev jag. Du lever ungefär som jag växte upp. Jag fick lämna mitt smultronställe när jag var 15år fyllde 16 år den vintern. Det var en tung förlust och en stor sorg jag burit med mig i livet. Förlusten av denna frihet som du beskriver i många av dina inlägg. Jag är 59 år nu och blir 60 år nästa gång. Åren går och dom går fort. Jag hade väl någon gång tänkt ta revansch och återvända upp över. Men det har inte blivit så. Det är alltid något som kommit i mellan. Ja! jag är ju norr ifrån.

  Lustigt att just idag. Just idag som är min mammas födelsedag. Hon har varit död i många år. Tror det är 35 år i år. Hon skulle ha blivit 81 år idag. Inte så gammalt kan man ju tycka.

  I vilket fall som helst så gillar jag din blogg. Kul med all natur och med en natur nära, kreativ tjej med kameran i högsta hugg. Och det stämmer nog väldigt bra det du säger att man blir lite trög av att bo i stan. Man kvicknar till om man beger sig ut i naturen. Men man ska nog se till att hålla sig borta från ljudet av motorvägen. Gå i naturen och höra suset från motorvägen i bakgrunden är ingen höjdare.

  Lite avundsjuk på dig är jag nog lite. Fast när jag tänker på myggorna och åskan så går den gröna färgen tillbaka lite.

  Jag är riktigt glad att jag sprang över dig idag. Jag har funderat som en galning på något ett tag. Inatt har det varit extra hårt. Men du löste snabbt problemet till mig.

  Ha en underbar Jul. Jag lägger till dig i min blogglista om det är okey för dig.

  MVH Stella

  Reply
 4. Bondjäntan

  Ååå jag gnäller när vi har -15… 🙂 Det värsta är när pannan har stannat på natten och man måste gå upp morgonen och elda i vedspisen för att få upp värmen snabbt. Uja mig!

  Reply
 5. Anna

  Oj, -36 är KALLT! Jag tycker att det börjar bli nog när det är bortåt -25 och näsan liksom fryser ihop när man går ut 🙂
  Hoppas du får en fin dag, den här dagen, i år med!

  Reply
 6. Anna

  Oj vad kallt! :s Får man fråga hur varmt du lyckas få det inomhus när det är så pass kallt ute? 😛 Det gå åt en massa ved kan jag tänka mig 🙂

  Reply
 7. lovisa/polichinelle

  vilken inspiration du är! får man fråga, vad gör du om kvällarna? har du några vänner som bor i närheten, eller hur långt är det till bebyggelse och affärer? festar du? saknar du sådant, annars?

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.