Inte så fredagsmysigt

Snart är det fredag kväll och jag försöker städa upp lite här hemma. Tycker det är SÅ skönt om jag får börja helgen med att det i alla fall är fint hemma. Då blir allt mycket mysigare.
Men som alltid när jag ska åka någonstans så river jag hela huset innan. River ut allt i garderoberna, slänger saker på golvet och skiter fullständigt i att jag stökar ner. Allt på grund av att min carpe-diem-känsla blir lite för stark, vilket gör att jag tänker att jag “ändå inte kommer komma hem igen på vääääldigt länge“.
Så sen jag kom hem ifrån Finland och Stockholm har här sett bedrövligt ut. Men jag håller på att ta tag i det i kväll. Heja heja.

013005

Ni vet när jag ibland lägger upp vackra bilder på kaminen med staplad ved vid sidan om, och allt ser sådär superfint ut och lite gammeldags och shabby chic? Det är bara första timman efter jag städat som det faktiskt ser ut så. Så här ser det ut på riktigt när man har en kamin/vedpanna i köket.

013006

När jag städar tar jag 408 pauser i timmen. Det går långsamt. Men vad vore livet utan kaffepauser?
013007

Nästa anhalt blir disken. Men det tar vi sen.

17 Kommentarer på “Inte så fredagsmysigt

 1. Olle

  Samma här…det blir måååånga pauser när man städar.. Men det brukar bli fint när det väl blir klart! Helgen är ju lång… 🙂 Ha en riktigt skön sådan Jonna! 🙂

  Reply
 2. Gustav

  Fredag! … 408 pauser tycker jag låter rimligt. Kan man ens ta för många pauser när man städar? 🙂
  Du kan ju alltid spela en dänga på handklaveret när du pausar. Spela gärna in det också och lägg upp på bloggen 🙂
  Så kan man ta sig en svängom.

  Reply
 3. Nicklas

  Äntligen är jag klar med städningen så skönt att sätta sig och bara koppla av och njuta i mitt nystädade hus. Jag brukar bara ta 300 pauser i timman:)

  Reply
 4. Anonym

  Jag måste ta många pauser för jag får så förb…. ont i ryggen av att köra dammsugare! Jag behöver ju inte gå böjd men kommer hela tiden på mig med att gå just så. Inget bra när man har dålig rygg! Kanske därför jag drar mig så för städningen också. :/

  Reply
 5. Mikael

  Jag är precis likadan när jag skall resa iväg, haha trodde nästan det var nåt fel på mig ett tag. Nu ser jag det som en bieffekt i nåt som i grunden är en tillgång.

  Reply
 6. Lena

  Haha! Jag älskar att du är så ärlig! Skönt att känna igen sig 🙂 Nu blev jag lite inspirerad att städa själv.

  Reply
 7. Gvalcha

  Jag är väldigt nyfiken på hur det ser ut när du ska duscha/tvätta dig, eller gå på toa 🙂 alla de där bekvämligheterna man är van vid i stan som brukar lysa men sin frånvaro på landet… 🙂

  Reply
 8. Tina

  Oj så skönt med lite verklighet! Vet precis hur det ser ut runt eldstäder. Det är bara i glassiga magasin som det är rent och fint. Och städning….kan man alltid ta när det andra, viktiga, är gjort. Om man har tid. Och lust. Annars är det kvar. Som min kära mormor sa; salta på skiten så håller den sig! 🙂

  Reply
 9. Birgitta

  Du är en klok tjej! Varför bara städa, diska o gno? Självklart skall man ha pauser och med kokkaffe dessutom! Ha en skön söndag

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.