Isbad och isfestival

Hej kära vänner!

Tänkte bara visa er min senaste lilla film som jag la ut igår, från mitt morgon-isdopp i måndags. Har faktiskt planerat den här filmen i över två månaders tid. Sett allt framför mig i minsta detalj. Och tro det eller ej, men det är mitt dyraste filmprojekt hittills. För två minuter haha! Men jädrar vad roligt det var att ÄNTLIGEN få klippa ihop den och dela den med världen. En liten inspiration till isbad med glimten i ögat.

Och nej, jag tar inte ett isdopp och dricker öl ur en sejdel ute på isen varje morgon haha 🙂 Men det är faktiskt tredje doppet jag gör denna veckan.
(Ett var lite ofrivilligt dock, pga att jag glömde sätta på GoPron i vattnet första doppet när jag spelade in haha, så jag fick ta ett till bad när jag precis torkat).
Så man skulle ju i alla fall kunna säga att det blivit min vinter-rutin, och det kommer jag fortsätta med.
Isbaden har stärkt mig otroligt mycket under vintern. Det har varit ett sätt att koppla bort tankarna, och boosta kroppen med ny energi.
Och allra mest, inse kraften i vår andning, och kraften i vår egen inställning. Allt finns inom oss.

Nu ska jag inte uppehålla er mer. Här är min senaste isfilm, ENJOY! ♥

Och vet ni vad, i morgon tänkte jag gå på ISFESTIVAL! Senaste månaderna har allt handlat om is för mig. Isbad, ismusik, ismålningar. Kan ni tänka er in i hur chockad jag sen blev när jag fick se att det för första gången startats en Isfestival, 3 mil från mig!! Precis utanför Näsåker (ni vet byn där den kända festivalen Urkult håller till).

Det är första gången som detta initiativet startats, av privatpersoner och olika föreningar som gått samman och hjälpts åt. I morgon, lördag den 9 mars, så blir det isfestival ute på Fjällsjöälven, med massor av roliga aktiviteter för stora och små. Bland annat isbad! Självklart ska jag dit.
Någon mer som tänkt gå? Om ni vill få mer info så kan ni kolla in det på deras Facebook-sida!

Hoppas vi ses där! ♥

Önskar er alla en underbar helg! KRAM på er! ♥

33 Kommentarer på “Isbad och isfestival

 1. Pavlina Ortiz

  I wanna go to the Ice Festivals!!! I have been doing Ice baths with my now 15 year old son for over a year and it has changed our lives immensely! It’s the best reset – whatever is going on in my life, my body, my mind, my soul, it will give me instant reset. However, our winters aren’t nearly as cold as yours!! Cutting a hole in ice and dipping in the water is still on my bucket list of things to do 🙂 Your videos are so incredibly beautiful and inspiring. You are such angelic soul. When I am having a bad day and need a little hope in my life, I play your videos and let myself dream…. Thank you for being YOU.

  Reply
 2. leif

  Va kul att det händer roliga saker I älvbygden du får ta med dej sparken och rejsa för Grundtjärns bevarande.
  Kramar härifrån leif

  Reply
 3. ThessA

  I loved that film, so well made <3 I really miss the snow, ice and cold here in southern Denmark and I'm truly grateful to you posting these wonderful images and films, thank you. Hope you get to film a lot of fun things at the Ice festival!

  Reply
 4. PJ:s byffé - från by till fe

  Hu, jag riktigt känner kölden i min egen kropp när du tar ditt isbad. Aldrig jag skulle göra det frivilligt. Ofrivilligt har jag gjort det när jag isen brast och jag gick ned mig 4 km ut till havs. Som jag frös innan vi kom till land och jag kunde byta till torra kläder. Därtill med axeln ur led.
  Snyggt gjord film, du blir allt duktigare på detta hantverk! Öl, var det öl i stopet? ha ha, jag förstår att du behövde en kall öl efter badet.

  Reply
 5. Jerry

  Hej Jonna ?
  Tror inte jag skulle klara av att krypa ner i det kalla vattnet, även om en skön känsla infinner sig efteråt. Dina filmer är helt magiska och så även du. Bitvis dock lite ‘crazy’ på ett underbart sätt.
  Sen kan jag tycka att det passat bättre med varm Toddy efter doppet istället för kall öl?
  Ser med stor förväntan fram emot nästa film/inlägg från dig.
  Kram ?

  Reply
 6. Floki

  I love this video!!!! It is mesmerizing. Choice of background music, scenes of falling snow and waterfall are fantastic. How poor Mamma and Johan are going to handle
  living with a rising Northern Star after another viral success? God help us. ?

  Reply
 7. Anonym

  Åhh!! Synd att man bor på fel ställe! 🙂 Men så blir jag mormor igen om några timmar….Ska tänka på er alla idag under Isfestivalen…kanske nästa år? Å en sak till; dina isbad väcker verkligen något inom oss och att du kan se så avslappnad ut är helt enkelt magiskt! 🙂 En jättefin film, underbar 🙂

  Reply
 8. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Jag började le när jag såg din
  “morgonrutin” första gången.
  För jag tänkte på vad jag har läst
  när jag såg dina bara fötter,
  vatten över huvudet…

  Men det är inte därför jag fortsatte le
  när jag såg den andra gången,
  tredje gången…

  För det var känslan av alla pusselbitar
  i din inre bild som jag nu har sett ❤
  All vinklar och vrår, vyer för själen,
  känslan av att följa med
  det “snurrande vattenfallet”
  Musiken, känndes som din känsla
  och rösten var väldigt likt din, så?!

  Varmhjärta
  Jag hoppas att ni har en riktigt
  riiiktigt FIIIN DAG!!!
  Min började med ett leende
  Hela vägen från ögonen till hjärtat.
  ? ❤

  Reply
 9. Johanna & P

  Hahaha du är för rolig =) och vilken snygg film! Har testat vinterbad men fastnade inte riktigt eh, föredrar snörullning innan bastun =),,Kul med isfestival, tre mil härifrån i Skellefteå ordnar föreningen Dark and Cold vintersimtävling varje år i älven. Det har blivit rätt stort nu och det kommer deltagare från flera länder, kanske vore något för dig? =D

  Reply
 10. Magnus

  Det hade varit spännande att prova isbad men jag vet inte om jag skulle kunna förmå mig att kliva ner i det kalla vattnet. Jag fryser ju bara av att se dig göra det på film! 😀

  Reply
 11. Hans

  Dear Jonna,

  winter has found in you not a master but a friend.
  Joyful that someone recognizes his beauty and warmth,
  it will be easier for him to leave and come again.

  2 minutes of his beauty give us strength and courage for a whole day.
  Not only your blue hands and feet telled us,
  that it was not only about 2 minutes of your life.

  But what is the beauty of winter
  compared to about 2 minutes of your life?
  … nothing but a speck of dust in the universe.

  What are 2 minutes of your life
  compared to the entirety of mine?
  … the brilliance of the universe reflected in my astonished eyes.

  What would i give to understand the thoughts of the universe?
  … to understand why i’m thinking in “cold” and “warm”,
  in “dark” and “bright” or “right” and “wrong”.

  Meanwhile the universe does not know all this,
  but just was and just is.
  And will be further, to comfort not only the winter.

  Meanwhile the universe is still today
  shattered by the chaos from which it emerged
  and yet has the strength to show us the way.

  This way that goes on and on, no matter if it is left or right.
  This way that you only see when you close your eyes and realize
  that the universe is in you and will tell you what is wrong or right.

  Have a nice day
  at your ice day.
  Or i hope you had, if i´m too late.
  ?

  Reply
 12. Liljan limjekvis

  Tjusigt. Och på tal om urkult? Där nått?
  Jobbat som volontär där i 10-15 år. Det mest fantastiska varje år.
  Skulle vara underbart se hur du fångar atmosfären där på ditt unika sätt ?

  Reply
 13. Brigit Zent

  Watched the little videos on the Facebook group for the festival today. Looks like it was a lot of fun! I saw a FIRE SPINNER! Wonder if she has been to Burning Man? LOL

  Reply
 14. Christiane

  A beautiful and inspiring video, Jonna!

  Stunning, natural, elemental, and the fire and the ice and the music all blend into something magical. Your Sweden is a precious, wonderful place where people can live in freedom. May it always be so. Sending hug.

  Reply
 15. Anonym

  Vilken härlig film!!!!!! Den ger en otroligt inspirerande känsla och jag skulle så gärna vilja vinterbada när vi har hela Vänern in på knuten, men tyvärr, mina muskler tål inte kylan. Att få sitta där och dricka något varmt efteråt, det är ju inte klokt så härligt! Tack för att Du delar med Dig av dessa underbara stunder. Hälsningar Lena

  Reply
 16. Lindan

  Åååhh vad underbart Jonna!! Underbar film, och framför allt underbart att se och känna att du har återfått din KRAFT igen!! Den bara pulserade ut från datorn (jag passade på att sno åt mig lite – hoppas det var okej… 😉 :* )
  Isfestival?! Låter ju som om den vore gjord för dig!! Ser fram emot härliga bilder (eller kanske en vlog?) från den!! 🙂
  Massa VARMA kramar från Jönne!! Skååål!! :p

  Reply
 17. Marit

  Helt underbar film, jag tror minsann detta var din allra bästa film hittills! Så proffsigt gjord, allt: musiken, du…tänk att du klarade att vara så lugn i kylan!

  Reply
 18. Märta

  Så snyggt filmat och klippt! Verkligen proffsigt. Jag förstår inte hur du kan stå där på isen med bara fötter och liksom “värma upp” (haha) innan du kliver ner i vaken.

  Reply
 19. Kristina

  Underbar film ?❄️ när upplevelse saknar ord och bilder berör hela mitt varande ? ☮️ ? isbad ger liv i tid av tid ❄️ nu ❄️ veckor passerar, det var ingen bilolycka ??????? men jag fann en ny blogg
  ? kära Jonna ? lycka till med ny blogg och nya bostaden när vintern går in i sommarens tid ✨?❤️

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.