Jag får så mycket tillbaks

Hej på er!
Det är en superfin dag igen här i Grundtjärn, och jag sitter här och jobbar lite. Under lunchen nu gick jag ut en stund och satte mig utanför huset i solen med en kopp thé. Åh så mysigt det var. Solen nästan brände i ansiktet, och förutom fåglarna som sjöng lite längre bort var det alldeles tyst. Jag tänkte på hur lycklig jag är att få bo såhär underbart, med naturen och lugnet precis utanför dörren. När jag vill kan jag gå ut och sätta mig i snön med en kopp thé i tio minuter och få uppleva den där känslan som man annars måste åka på semester för att få uppleva.

Trots slitsamma dagar här så finner jag alltid något att glädja mig åt. Minst en gång om dagen påminns jag om varför jag valt att leva här. Jag får så mycket tillbaks av naturen, av solen, vinden och tystnaden, och allt annat i denna vackra omgivning.

Lunchrast i solen. Kan det bli bättre? 🙂

Nanook låg bredvid och verkade njuta lika mycket som jag av solen och värmen.

Mys!

22 Kommentarer på “Jag får så mycket tillbaks

 1. Thérèse

  Jag är så glad att du delar med dig av din tacksamhet och dina upplevelser. Det gör att jag, som bor i stan och saknar men har långt till det liv du lever, får låna lite av allt det vackra du har kring dig. Med dina bilder och dina ord kan jag känna snöns kyla och solens värme, doften av te och höra tystnaden. Jag får låna lite av din glädje – tack!

  Reply
 2. Hanna

  Du lever verkligen drömmen. Så underbart mysigt att bo där du bor. Själv har jag inte ens en ynklig balkong att sitta på. Men en dag så ska jag ha det du har. 😀 Tack för att du delar med dig.

  Reply
 3. Maria

  Åh vad underbart! Känner verkligen din glädje över att du bor där du bor!
  Och Nanook! Han är en sådan unik hund. Han har så kloka ögon!

  Reply
 4. C

  Håller med Thérèse här ovan, det känns viktigt för mig med att titta in och få del av frisk luft och underbar natur…vedklabbarnas stickor kan nästan kännas genom cyberrymden. 🙂

  Reply
 5. martina

  Jag är inte alls lite avundsjuk på dig…^^ Så fort jag kan/kan jobba ska jag flytta ut på landet och skaffa en hund. Alltid varit min dröm ända sedan jag var jätteliten! jättefina bilder! (:

  Reply
 6. veronica

  Härliga bilder känner riktigt solen mot ansiktet och smaken av te:) Må gott och skaffa nu en bra yxa! Å en lägre och bredare. huggekubbe.Kram på dig!

  Reply
 7. Dalatussan

  Jag har bott ett år här i västernorrland nu och jag håller med dig. Man blir verkligen påmind varje dag hur bra man har det. Idag följde vi lodjurs spår i skogen, magiskt att ha så vackra djur så nära inpå tycker jag.

  Man blir så beroende av vädret när man eldar och har sig. Så man uppskattar när solen börjar värma. När man tar promenad så uppskattar man stjärnhimlen, det är som man är ett med naturen och ser den skifta med årstiderna och man uppskattar allt det vackra. Man missar så mycket när man “bor i stan”.

  Jag älskar din blogg, ser så mycket av mig själv i dig. Du har så bra värderingar och syn på livet tycker jag.

  ha det!

  Reply
 8. Daniel

  Ser framför sig hur det blir massinflytt av bloggläsare i grundtjärn haha.

  Verkar många som är sugna på bo så här. Kankse inte helt omöjligt att starta ett kollektiv som jobbar inom it i norr någonstans! =) Vill ju jobba med it men ha nära till naturen själv.

  Reply
 9. Annika

  Hej Jonna! Jag har följt dig här ett tag. Beundrat och inspirerats av dig! Ja så till den grad att det är lite av en morgonrutin för mig: “vad har Jonna hittat på sedan sist?”:) Och så till den – ännu mera – grad att jag själv funderar på att göra verklighet av min dröm: flytta från StockholmsBetongen och hem till Småland igen- finna mig ett litet skogstorp där att utgå ifrån, skriva böcker och bara MÅ BRA!
  Tack för att du delar med dig av dig själv, dina tankar och dina underbara bilder!
  Du ger hopp om mänskligheten! 🙂
  Varm kram!!

  Reply
 10. Sofie

  Ååhh det låter underbart!!
  Jag blir påmind om att man behöver vistas ute i naturen för att få lugn och ro.
  Imorgon ska jag gå ut och sätta mig i snön och njuta av solen 🙂
  Tack för en härlig blogg!! Jag kan känna igen mig i dig. Även fast jag bor i stan så har jag ett starkt behov av att vara i naturen, jag är uppväxt på en bondgård.
  Solig Kram 🙂

  Reply
 11. Maggie

  Så fina bilder!! Du är så bra på att ta tillvara ögonblick och riktigt njuta och leva i nuet. Jag tror att du är en inspiration för oss alla! ….och så blir jag alltid lika glad när du visar fina bilder på Nanouk! 🙂 Ser ut som att han har busat lite i snön….? 😉
  Han är verkligen fin…

  Reply
 12. Farmen-Johan©

  Helt underbart med stillheten å lugnet för oss som bor på landet! Önskar fler fick uppleva detta innan man kilar vidare.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.