Kärlek till det lilla

När jag sent i år kväll satt uppe i sovrummet och grejade lite, så fastnade jag som vanligt vid en gammal dagbok och började läsa lite. Det fick mig att le inombord när jag läste om min sorg efter min ena guldfisk Zasha som dog. Jag minns att jag tidigare lagt upp en dikt som jag skrev till min guldfisk. Haha, jag inser att kärleken till mina fiskar var enorm.

Eller så ville jag bara skapa någonting att älska och bry mig om. Det var ju på den där tiden man var 13-14 år och livet i skolan kändes som en mardröm. Att få älska två små fiskar var så vackert och lätt.

Zasha som guldfisken hette, fick något fel i magen så hon inte kunde simma upp och hämta luft. Satt uppe i flera timmar och bar upp henne till ytan lite då och då så hon skulle få luft.

"Det är så tomt i skålen nu". Haha åhh....kan ni förstå att jag gick i 8:an här? Den där tiden då man ska vara så tuff och cool. När jag läser detta kan jag för första gången förstå varför jag var lite utanför.

16 Kommentarer på “Kärlek till det lilla

 1. D

  Vi är alla tuffa på ytan 😉 men hemma så kanske man prata bebis språk med den 30åriga ödlan.

  Kul att du delar med dig,vad har du mer haft för djur?

  Reply
 2. Anta Snaque

  Du skulle höra mig när jag ser en gullig hundvalp. Jag blir SÅ fjompig. Mina närmaste brukar säga: “Jaha, nu ser hon (d.v.s. jag) en hund någonstans.” :o) Jag älskar hundar och det hörs både på min röst och mitt språk när jag får syn på en fin vovve. Och jag är ändå rätt så gammal… Min hundkärlek tar fram mina bästa sidor. Och även mina mest tramsiga. ;o) Men det bjuder jag på!

  Reply
 3. Skorpan

  Det finns människor som det går 13 på dussinet på och så finns det sådana som är unika, som DU. Att våga visa sin kärlek till djur är för mig beviset på den största ödmjukheten inför allt LIV. Fortsätt bara vara den du är!
  Skorpan

  Reply
 4. Anders

  Så otroligt bra du är, så generös du är Jonna. Du visar att man kan blotta sina innersta känsliga känslor för andra än en själv och vinna på det, inte förlora som många tror.

  Reply
 5. lars leksing

  Fantastisk skön du var och fortfarande är, ge oss mera av dig själv du din underbara du. Nu börjar jag att flippa ur ochså så det är bäst jag slutar ha en bra kväll.

  Reply
 6. Frida -fridasbetraktelser

  Ytan är aldrig viktigast! Jag har själv skrivit mycket dagbok och jag tror att det är ett viktigt sätt att bearbeta i just den åldern då man förväntas vara någon och själv inte vet var i världen man ska ta plats!

  Reply
 7. Anna

  Det är inte ocoolt att våga vara sig själv, det var ju du som var cool 🙂 Känner igen namnet Zookim, heter inte guldfisken i tvprogrammet Tillbaka till vintergatan det? 😀

  Reply
  • Anonym

   God morgon Sverige! & Jag kunde inte sagt det bättre själv Torgny!
   Jag vill faktiskt bara tipsa Jonna & alla hennes läsare om en fantastisk film med min käre vän och den fantastiske skådespelaren Mikael Nyqvist ikväll kl. 21.00 på TV4…
   Den heter Ängla-vakt, och jag står för mycke av inspirationen för Mikael i den filmen…
   Jag har gått en dramakurs för länge sen…Erna var för hämmad för att få huvudrollen som gick till mej i By-spelet…“Ett spektakel´´ som jag själv skrivit manus till…
   Ha nu en underbar dag allihopa..själv ska jag ladda upp för filmen med allehanda gosaker…såsom Ostbågar, Dill-chips, Ostron, Rysk-kaviar och lite Jul-must som blev över…och inte minst Surströmming från -1999…
   Det är verkligen dags för Fredags-mys nu! Som jag har längtat!

   Reply
   • Erna

    Barbro är det du som skriver?
    Får jag oxå komma på Fredagsmys…eller vill du va själv som du brukar vilja vara när Mikael Nyqvist skådespelar på din TV-Apparat? Ja du har ju verkligen lärt känna honom personligen nu genom alla filmerna Barbro…

    KRAMKALAS/ERNA

    (Jag vågar iallafall gå ut med min signatur Barbro!)

    Reply
    • BARBRO PERSSON

     Du ska då alltid lägga dej i Erna!
     Nä, jag behöver va själv för att kunna ta in Mikaels skådespeleri…men du får gärna låna några VHS-kasetter där jag spelat in prinsessans ESTRELLAS dop….
     (Estrella när man ändå talar om Chips och fredagsmys)
     Dörren är öppen…
     Och till alla ni andra..Movie lovers…se till att boka 21.00 på TV4….Det blir nåt över det vanliga…det ska jag allt se till!
     /BAMSEBJÖRNKRAMAR FRÅN BARBRO PERSSON!

     Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.