Konstiga drömmar och fullmåne

Godkväll på er!
Eller natt 🙂  Klockan är ju faktiskt över tolv nu så det är ju mitt i natten. Har ni haft en bra lördag? Jag har faktiskt sovit bort halva dagen idag. Därför är jag inte så trött just nu.
Var trött redan på morgonen när jag vaknade så när klockan var runt två på dagen så tänkte jag ta en liten tupplur. När jag vaknade hade jag sovit i över 5 timmar och det var mörkt ute. Och när jag vaknade så låg jag som en liten boll i sängen och grät för jag hade drömt världens hemskaste mardröm om Grundtjärn. Den var så lång så jag kan inte förklara hela. Men hela Grundtjärn invaderades av mystiska människor som verkligen inte tyckte om min blogg. De demostrerade på något vis. De hade satt upp en gigantisk tv skärm ute på ängen, som en utebio, och på den spelade de upp en slags konspirationsfilm som de hade gjort om allt de tyckte var dåligt med Grundtjärn och de hade gjort om mina foton till skämtsamma bilder där de gjorde narr av allt. De samlades massor med folk som satte upp sina tält överallt eftersom de skulle stanna kvar här och demostrera. Sedan kryllade det av polisbilar och de sände live tv om detta på nyheterna. Jag satt här inne med Nanook och min tremänning Åsa och vi förstod inte vad som hände. Tillslut började de kasta tomater på mitt fönster och försökte ta sig in. Nanook skällde och försökte skydda oss men sedan rövade de bort honom! Jag sprang ut för att rädda honom men alla människorna stoppade mig. Jag frågade vad de ville. Då sa de att de skulle asfaltera alla ängarna i Grundtjärn och förstöra all skog 🙁 Jag minns att jag bara skrek rakt ut och grät av förtvivlan.

Haha ja ni vet hur det är med mardrömmar, när man förklarar dem så låter det inte alls sådär fruktansvärt som man upplevde det i drömmen. Det låter nästan bara komiskt när man berättar dem. Men den var verkligen otäckt. Hur kan man drömma sådär? 😛 Tur att det bara var en dröm!

Ja i alla fall så är jag väldigt pigg nu eftersom jag sov nästan hela dagen. Och jag som hade lovat Nanook att ta med honom ut på en lång lördagspromenad i skogen. Det är faktiskt fullmåne i natt, så jag sitter här och funderar på om jag inte ska åka iväg en lite sväng med bilen nu och ta med lite kaffe och låta Nanook få springa av sig lite. För den stackarn fick ju också sova hela dagen haha.

Jag ska nog göra det. Det hade varit riktigt mysigt. Även om det är molnigt ut så ser man ändå månen igenom molnen och de lyser upp så fint. Det blir inte sådär kusligt mörkt som det annars kan vara.

Hoppas ni haft en mysig lördag! Kram på er <3

Jag och Nanook just nu! Tog en bild med webcamen 🙂

18 Kommentarer på “Konstiga drömmar och fullmåne

 1. Magnus

  Ni får ha en fin månskenspromenad! Själv tänker jag göra katten sällskap i sängen nu.
  Se nu bara till att inte vara ute och slarva hela natten. 😉
  Sov gott båda två!

  Reply
 2. Trött i mössan...

  HAHA mystiska människor 😉
  Tur det var en dröm…
  Har med sovit skumt efter en resa,vaknade nu men måste sova……
  God natt

  Reply
 3. Anonym

  Mardrömmar är ofta hemska men har nog något att säga oss. Kanske måste vi ta våra rädslor på alvar och försöka bli “vän” med dom. Hoppas du fick en skön promenad.

  Reply
 4. Ingrid

  Det är fullmånen som gör sömnen orolig. Den kan ju påverka stora vatten, som med ebb och flod. Varför skulle den inte påverka oss små varelser. Det har ju varit fullmåne två gånger denna månad. Inte så vanligt.

  Reply
 5. Anna -Dagar av lycka

  Fy, det låter som en läskig dröm minst sagt! Men är det fullmåne så är det, då brukar jag med drömma helt knäppa drömmar och dessutom sova som en kratta :/

  Ha en fortsatt fin söndag!

  Kram
  /Anna

  Reply
 6. Jonny

  Jag skulle tro att om dessa onda människor skulle dyka så finns det ännu fler som skulle komma till undsättning. Alla vi som tycker om din blogg:)

  Reply
 7. Birgit Olofsson

  Vi förstår din förtvivlan över din otäcka dröm. Asfalt, storbildstv, demontranter mm.mm. Skönt att det bara var en dröm. Grundtjärn är bäst som det är, eller hur? Kram Birgit Börje

  Reply
 8. Lina Eklöf

  Fullmånen kan verkligen ställa till det! Jag blir jättepåverkad av den och drömmer väldigt intensiva och oroliga drömmar. Natten till idag hade jag en riktig stressdröm. En av mina två katter fick fyra stycken ungar i somras och de är nu snart 10 veckor gamla. Jag drömde om dem inatt och att jag tappade bort dem hela tiden. Dessutom hittade jag nya, alldeles nyfödda kattungar överallt. Jag var i ett hus full med folk, men ingen utom jag brydde sig om de här kattungarna. Jag försökte samla ihop dem och hålla ordning på dem, men de försvann hela tiden. De var så små att de försvann i vecken på mina kläder och under en filt jag hade i en soffa som jag satt i. Folk sprang ut och in i huset och jag var så rädd att de skulle råka släppa ut katterna för de struntade i att hålla dörren stängd och tog inte min oro på allvar. Fler och fler kattungar dök upp och jag hade fullt sjå att hålla dem vid liv. Hade hela famnen full. Vaknade och var helt slut i morse! Blev så glad när jag såg att mina riktiga kattungar låg runt omkring mig och mådde hur bra som helst.
  Älskar din blogg och fascineras av dina bilder och beskrivningar (och filmer!) av skog och mark. Tog ett liknande steg som du för 12 år sedan då jag lämnade Stockholm för Öland. Inspirerad av dina stenskulpturer var jag på en strand i närheten och plockade stenar som ska få bli till både smycken (små stenar) och skulpturer (stora stenar). När jag och min mamma (som också älskar sten och var med och plockade) åkte längs kusten såg vi flera stenskulpturer (travade stenar) längs stora delar av stranden som någon eller några måste ha byggt under sommaren. Så vackert! Stor kram, Lina i Böda

  Reply
 9. Gammelmor utanför Paris

  Drömmar kan ha en helt annan betydelse. Är man ensam blir man beroende av andra…..Sâg dina smâstenar staplade pâ varandra…..har sett samma pâ en udde i Skottland. Bortgângna själar. I Skottland finns det goda vänner i torrt som i vâtt som inte släpper taget…:)
  Kram lilla Jonna vi finns här.

  Reply
 10. BARBRO PERSSON

  Om nån muckar me Jonna & sätter upp storbilds-TV me skräp på….då får dom me Barbro att göra…och det vill ingen ha…Min Farfar var distriktsmästare i Tungvikts-boxning & även Läns-kommisarie! Så jag har att brås på! Asfaltera, och fälla skog…det kan dom göra i Göteborg eller nåt…för där ska dom få trängselskatt nu…Hurra! Oroa dej inte för trängselskatt i Grundtjärn lilla vän! I såfall är det bara Turister som vill handla smycke ser du! Ring bara Barbro om det kommer nån dum! Så tar jag hand om det!
  /Bamsetröst kramar från BARBRO

  Reply
 11. Gammelmor utanför Paris

  Samma här och min kusin är polismästare och farlig att fajtas med för han har ögon som en svensk tiger !

  Reply
 12. Åsa

  Haha ja skulle det hända är jag hos dig och kämpar emot de lovar jag! 🙂 Jag har faktiskt tänkt på dig en hel del sista tiden så det kanske det var därför jag fick vara med i din dröm 🙂 KramKram, ses snart!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.