Kunde inte hålla mig

Godkväll på er finisar!
Idag är hela muren klar och min nya kamin/panna står nu inne i köket. Den är sååå fin! Precis så fin som jag hade hoppats på att den skulle vara. Känns ganska overkligt att se på den där den står framför den vita, nymålade muren och på det nylagda klinkergolvet. Jag går och fantiserar om hur mysigt det kommer vara att göra upp en eld, och få se elden genom glasrutan. Och dessutom kommer värmen från elden att sprida sig i hela huset. Ååååhh! För mig känns det nästan för bra för att vara sant. Det kommer påverka mitt liv så otroligt positivt.
Jag känner mig så glad att jag kommit såhär långt nu med projektet. Nu är det bara rördragningen och alla element osv kvar, vilket egentligen inte är så “bara”. Men det kommer såklart inte jag att göra, utan en rörläggare. Eftersom det inte pårbörjats än och jag är klar med “mitt” jobb så var jag naturligtvis tvungen att påbörja något nytt idag.

Något jag egentligen tänkt att jag ska göra under all min tid i stugan. Måla om i köket! Jag tycker verkligen om köket. Det är så mysigt och hemtrevligt på något vis, men också väldigt mörkt. Panelen blir mörkare för varje år och köket har mörkbruna luckor. Som sagt, mysigt men väldigt mörkt. Så jag kommer att ljusa upp och fräscha till lite i köket, medan jag ändå väntar på att rördragningen ska bli klar. Jag har redan börjat och målat snart halva köket, med grundfärg omgång 1. Kommer bli hela 3 omgångar innan allt är klart. Men med lite bra musik så ska det nog gå fort. Sen älskar jag att måla så det är inga problem.

Ska börja ta lite bättre bilder, med min riktiga kamera istället för mobilkameran. Har inte blivit så mycket fotande, men ska ägna lite mer tid åt att dokumentera renoveringen. Det är så roligt att se utvecklingen och göra före och efterbilder sedan! 😀

Men här är några bilder som jag tog bara för en liten stund sedan. Nu ska jag fortsätta att måla. Vill vara klar med köket på måndag morgon. Så nu får jag jobba på hårt igen!

Kram på er! Och trevlig helg! ♥

Sitter vid min nya fina kamin/panna och vedspis. Allt i ett! :)

Sitter vid min nya fina kamin/panna och vedspis. Allt i ett! 🙂

Muren färdigmålad, och pannan står och väntar på att få installeras.

Muren färdigmålad, och pannan står och väntar på att få installeras.

 

36 Kommentarer på “Kunde inte hålla mig

 1. Maria i Uppsala

  Wow, vilken snygg panna! Så fint du kommer att få, och varmt! Tack för att du delar med dig av ditt liv

  Reply
 2. Anki

  Oh, vad Du är Flitig du fina finis själv Du! Du är helt underbar som delar med Dig till oss. Det blir superbra. Men Du Jonna, kom ihåg att sova också. Pussa på Nanook från mig. Min lilla Ztina (vovve) skulle tycka jättemycket om Nanook om de fick träffas.
  Kram och God natt, så småningom. Anki

  Reply
 3. Ing-Marie Mellander

  Det är så roligt att följa dina projekt, som ett “gift” har det blivit, så visa bilder på all förvandling!

  Reply
 4. Bosse

  Smidig fin liten kökspanna!
  Vad är det för märke / modell – har du någon internetlänk?
  Skoj när man kan se lite av elden så också 🙂

  Reply
 5. DEL

  Tyckte du kunde fått en braland 25 istället, men 21 duger också.

  Måla inte för mycket vitt, det gjorde jag en gång och ångrade mig bittert.
  Blir operationssal istället för myspys 🙁

  Reply
  • Jonna Post author

   Fått?! Om det ändå vore så väl…Självklart har jag köpt den.

   Nej jag ska inte måla för mycket vitt. Alldeles lagom tror jag det blir. Vita väggar men köksluckorna ska få färg 🙂

   Reply
   • DEL

    Förlåt Jonna, fick för mig du hade fått den.

    Riktig uppvärmning höjer livskvalitén så mycket!
    Tror du kan lasta in och elda det mesta där i.
    Får du tag i s.k koks någonstans så brinner det fantastiskt hett och glöder länge.
    Men man måste vara lite försiktig och inte elda för hårt med det.

    Glöm inte att ta dit sotaren också.

    Trevlig kväll!

    Reply
 6. Magnus

  Det märks verkligen hur glad du är för det här Jonna! Och jag blir glad för din skull!
  Det kommer helt klart att göra ditt liv i stugan behagligare, och det förtar ju inte på något vis känslan av att bo och leva nära naturen. Tvärt om!
  Måla nu inte dygnet runt utan se till att sova också. 😉
  Kram!

  Reply
 7. Tjatte

  Du borde vara supernöjd med dig själv och sova gott efter ett bra jobb, jag hoppas du sover nu så är du pigg och utvilad i morn. Hade bra!

  Reply
 8. Anonym

  Du är fantastisk duktig Jonna! Spispannan är jättesnygg
  och det kommer att bli så ljust och fint i köket när du
  målar det vitt. Vilken färg får köksluckorna?
  Tänk på att sova ordentligt.

  Reply
 9. Eva

  Vilket lyft det kommer bli! Det är ju I-landsproblem, men om man som du både bor o arbetar hemma så är det faktiskt underlättande och gör att man mår bättre om man har det trivsamt hemma, både fint och varmt och det kommer du ju få nu! Du kommer hämta kraft och energi som aldrig förr när du både får varmt och ljust och känner att det här, det är mitt hem och det är så fint! Ser fram emot att få se resultatet!!

  Reply
 10. LivetiDB

  Hög igenkänningsfaktor på att alltid måsta ha ett projekt och greja med. Vi har precis haft elektriker här men har jobbat parallellt med att sätta upp en vägg. Har dessutom sparat på mig ett par back-up projekt i form av gamla möbler som ska restaureras. Utifall att to-do listan (som typ sträcker sig till 2020) inte skulle räcka till 😉
  Här kommer en lite kökside som jag har funderat på. Tänker tapetsera väggen längst bak i köksskåpen i någon rolig tapet i fina färger. Gärna olika i olika skåp. På så vis kan jag gå lite vild and crazy utan att det syns hela tiden. Å så blir man glad av att öppna luckorna.

  Reply
 11. Röfs

  Så hemtrevligt det blir i ditt nyrenoverade hus. Du är så energisk, beslutsam och positiv en riktig norrlänning!! kram och ha en skön lördagkväll med litet go´mat-mys med Nanok, kram!

  Reply
 12. Sandra

  Ooh, det kommer bli sååå snyggt! 😉
  När jag tittade på dina andra bilder så satt jag faktiskt och tänkte på om du nog inte kommer att måla resten av köket vitt också. Jag gillar furu-/timmerstuga-looken, men det ska nog bli snyggt detta också. 🙂

  Reply
 13. gammelmor utanför Paris

  Snyggt jobbat ! Tänk, jag fick samma idé i morse om att sovrummet med de ljusbruna orange och gula breda bräderna pâ fond väggen skulle bli snyggare om jag mâlade dem vadmalsgrâ och la in en grâ click-clac parkett samma sâ slapp jag dammsuga den heltäckande mattan sâ ofta…. Undrar om det räcker med att grunda granbräderna först eller om mâste slipa färgen …berätta hur du gör med skäpdörrarna ??

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.