Kvällen innan den stora dagen

Som ni säkert förstått så blev det ingen hemflytt för mig i fredags. Rördragningen blev egentligen klar, men de fattades några rördelar som de väntade skulle levereras på fredag, men som inte kom. Så därför ligger nu allt mitt hopp i att delarna ska komma i morgon så allt kan färdigställas och systemet kan fyllas på med vatten och glykol. Och sedan…ja, då är det bara för mig att göra upp en eld för första gången i min nya panna!

Så jag är väldigt spänd och förväntansfull inför i morgon. Det kan bli en stor dag för mig. Lite som att kliva upp ett steg till på livets trappa. Typ. Så viktigt känns det faktiskt för mig med värme nu haha. Och sedan har det varit en hel månad nu med renovering så det skulle kännas så skönt att flytta hem och börja få ordning hemma.

I kväll har jag satt på beslagen på köksluckorna. Var tvungen att köpa nya eftersom de andra skulle vara så svåra att måla. Det var dock inte helt lätt att skruva fast dem nya. Alla passade inte helt perfekt så det tog lång tid innan alla 27 beslagen var på plats. Nu är jag alldeles svettig och händerna har blåsor efter allt skruvande. Dags för en dusch. Sen vill jag bara sova fort så det snart blir morgon! 😀

Kram på er ♥

De nya beslagen skruvas fast. Det blev riktigt fint. Lite som pricken över i:et!

De nya beslagen skruvas fast. Det blev riktigt fint. Lite som pricken över i:et!

28 Kommentarer på “Kvällen innan den stora dagen

 1. Anki

  Kan nästan inte bärga mig tills jag får se Ditt fina resultat, kanske i övermorgon. Sov gott i natt Jonna!
  Stor varm kram fråm Anki

  Reply
 2. Catlover

  Lova att du rapporterar imorgon om du tänt en brasa i din nya fina panna då. Sedan måste du berätta om känslan att lägga en hand på ett varmt gott element.
  Elda inte för hårt bara utan ta det lugnt i början.
  Ditt nya kök ser så himla fräscht ut. Snacka om nystart! 🙂

  Reply
 3. Anita

  Jonna, jag gläds med dig att du äntligen ska få riktig värme i huset. Och dessutom har du målat och gjort så fiiiint i köket. 🙂 Du är fantatsiskt duktig!

  Sov nu riktigt gott och kramens på dig! <3

  Reply
 4. Per Asp Bölen Junsele

  Bra det då kanske vi får tillbaka våra rörkrökare dom har varit saknade i byn haha hoppas det går bra med uppstarten av pannan

  Reply
 5. Susanne

  Men så fint du har fått det och med enkla medel också! Du är så förståndig som återanvänder ditt kök istället för att snegla på nytt. Ett personligt kvalitetskök är resultatet av ditt arbete. Jag förstår att du ser fram emot att få inviga din panna och kunna få bo i hela ditt hus, även vintertid. Det kommer att bli så skönt för dig.
  Massa kramar från en som läser alla inlägg, men som är lite dålig på att kommentera.

  Reply
  • Per Asp Bölen Junsele

   Jonna har bott där även vintertid men nu kommer hon att kunna utnyttja hela huset även på vintern

   Reply
   • Anonym

    Fast det var ju det susanne skrev… ” Jag förstår att du ser fram emot att få inviga din panna och kunna få bo i HELA ditt hus, även vintertid

    Reply
 6. LivetiDB

  Förstår hur du känner dig. Vi har hållit på och renovera i snart ett år nu och även om det är det roligaste som finns så finns det stunder då man bara önskar att det ska bli färdigt så man får bo in sig på riktigt. Fixa gardiner och filtar istället för panel och golv. Mys-detaljerna typ 🙂 Nu är det ju lite skillnad för dig som inte ens kan bo i huset under tiden. Vi bor på undervåningen medan vi renoverar på övervåningen så det går absolut ingen nöd på oss. Men man börjar bli lite smått less på allt byggdamm 🙂
  Håller tummarn för att du kan elda imorgon!!

  Reply
 7. solweig

  Hoppas du får inviga ditt fina kök imorgon och stoppa en ett par pinnar i din nya brasa! Tänk vad fiint det kommer att bli!

  Mars månad kan fortfarande bli iskall med många minusgrader men nu kan de iskalla vindarna stryka runt ditt hus utan att du behöver slita ihjäl dig!

  Du kan bara njuta och återinta ditt sovrum med govärme. Ljuvligt!

  Reply
 8. Hanna

  Skruvdragare vännen, du behöver en skruvdragare. Det behövs i varje hem. Resultatet blir hurom väldigt fint. Du har fin smak.

  Reply
 9. Magnus

  Så fint ditt kök har blivit! Jag gläds med dig inför starten av nästa fas i ditt liv och håller tummarna stenhårt för att du kan tända den nya kaminen för första gången i morgon eftermiddag/kväll.
  Sov gott!

  Reply
 10. Nina Öhrnberg

  Vilket underbart kök du får (?) nu. Det kommer nog att kännas som om du stiger in i en lövsal varje morgon då frukosten ska fixas.

  Reply
 11. Leif

  Tänker att du haft ett bra flyt med vädret. Det kunde ju varit 30 grader också i en hel månad… Sen…det finns inget bättre som du och många här vet än att göra egen värme av egen ved. Lycka till!

  Reply
 12. Monica

  Det blev så fint, beslagen lite 50-tal, passar bra, vi har samma typ i vår stuga på landet:-).
  Nu blir det som du säger ett kliv upp och ett roligt sådant för det behövs lite ljus och färg där det varit lite murrigt:-). Och så blir allt så rent och fräscht, kul med nytt och inte behöver man riva ut allt som de flesta gör, fler skulle jag önska kunde ta vara på det som redan finns.
  Lycka till med första brasan!

  Reply
 13. Emil

  Fina köksluckor. Har haft liknande färg själv på köksluckorna och tycker att de passar otroligt bra i ett “lantkök”.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.