14 Kommentarer på “Kvällsbestyr

 1. Thérèse

  Även om jag inser att det är tungt att behöva pulsa till vedboden efter ved så hugger det i hjärtat av saknad när jag ser dina bilder. Förra julen tillbringade vi i huset på landet och gjorde just det, pulsade till vedboden och högg oss varma för att gå in och elda igång i huset. I år har vi inte fått en flinga snö här i Lund, och julen firade vi dessutom i stan. Nu kan det lika gärna bli vår tycker jag, om jag inte får någon ordentlig vinter. Det här blaskiga mellantinget är bara trist 🙁 Men som vanligt – tack för att du delar med dig och påminner oss söderbor om hur vintern egentligen ska vara!

  Reply
 2. Maggie

  Mysiga bilder och Nanook är så duktig som hjälper till! Hoppas att du har fått upp värmen ordentligt nu och att du inte har fått några frysskador på ledningar etc! (:

  Reply
 3. Magnus

  Duktig Nanook som hjälper matte!
  Det närmaste snö vi fått idag var en hagelskur. Fast och andra sidan var det hagel i storlek som ärtor så det blev vitt på marken i säker fem minuter. 😉

  Go’natt!
  Magnus

  Reply
 4. stella

  Skönt att det är normalt på något ställe. Här i Stockholm blommar maskrosorna. Det är många träd som redan bär knopp. Tusenskönorna blommar på gräsmattorna, de ska egentligen blomma till midsommar. Det regnar och är varmt. Det har till och med åskat och haglat samtidigt? Sjukt! Det är verkligen inte som det ska vara och jag tycker nog det kan kännas obehagligt.

  Snön tätar ju lite, så jag tror du kan få det lite varmare i stugan nu.

  Ha det gott / hälsning Stella

  Reply
 5. Anna

  Jag har en vanlig bordsfläkt, som man har på sommaren, bredvid vedspisen, den drar 40 w som en glödlampa, och den fördelar värmen bättre i hela rummet, så att det inte blir jättevarmt vid spisen. Den gör ju också så att luften rör sig, så att t ex tvätt torkar snabbare. Lycka till!

  Reply
 6. Cat

  Kan rekommendera ecofan, en fläkt som man ställer på värmekällan, i vårt fall en gjutjärnskamin. Den har en liten elmotor som går igång när kaminen blir tillräckligt varm. Drar alltså ingen ström, men fördelar värmen i rummet enormt bra. Det finns en hemsida http://www.ecofan.se – där finns också återförsäljare. Har för mig att den kostade krin 5-600 kr i inköp. Men den har ju ingen driftkostnad. Vi har haft den i drygt 2 år och den funkar jättebra.

  Reply
 7. Tomas

  Efter att varit inne på Västerbottenskurirens hemsida och läst 100-tals klagomål på vädret, snön, snöröjningen, kommunen, alla som klagar, alla som inte klagar, Gud och hans moster och livet överhuvudtaget, är det befriande att komma hit och höra Jonna utbrista:
  “Snöstorm! Wohoo!”

  Reply
 8. Eva

  Underbare Nanook, han ställer upp för matte och hjälper till med att bära ved. Du har det bra Jonna, vilken pålitlig vän. Hoppas inte stormen som ska komma in över södra Sverige kommer upp till Dig också. Du har ju fått tillräckligt med snö nu och en storm till är väl inget Du önskar Dig just nu. Jag vet ju att Du reder ut allt men lite lugn och ro skulle väl inte skada.

  Kram/Eva

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.