Lansering av smyckena

 – Det här inlägget innehåller reklam till min egen webshop www.artbyjonna.com –

Hej på er mina vänner!

Den här veckan börjar gå mot sitt slut men än ska jag klämma ut det sista av den. Det har verkligen varit en helt galet intensiv vecka. Mycket jobb och mycket som har hänt runt omkring. Men jag måste säga att det känns skönt att äntligen känna den här lusten och inspirationen igen. Det var längesedan jag kände mig såhär full av liv och kraft senast. Är så tacksam att få må bättre igen.

Den här helgen har jag, Johan och min mamma Anita jobbat järnet i smedjan och med att lägga upp våra smycken på webshopen. För er som har missat så började vi lite smått med smyckena igen i början av året. Vi ville ge det en ny chans och jobba på ett annat sätt denna gången. Inte uppehålla ett sortiment och ta beställningar utan helt enkelt göra smycken när tid och kreativiteten finns där, och sedan lägga upp det vi har gjort.
På det sättet blir det ingen press att tillverka, utan istället behåller man det roliga, kreativa och fria. Och nu är vi dessutom tre, eftersom Johan verkligen fann sin dolda talang i silversmidet. Det är som om han föddes som silversmed. Har fortfarande inte förstått hur han kan ha lärt sig så otroligt fort. Det underlättar ju också eftersom jag själv inte alls har tid på samma sätt att hålla på med smyckena. Men när vi är tre så blir det så mycket lättare, och roligare!
Så under de senaste månaderna har vi ägnat all vår fria tid i smedjan. Till skillnad från när vi jobbade med smyckena för några år sedan så har vi nu riktat in oss lite mer på rejälare silversmidesarbeten. Oftast så tar ju sånna lite mer tid, men det är också det som vi alla tycker är roligast att göra. Att få gå loss, testa sig fram och skapa utifrån mer fria idéer. Mer unika, rejäla smycken som förhoppningsvis kommer leva många hundratals, ja tusentals år efter oss. Svindlande tanke!

Igår kväll blev vi äntligen klara och kunde lägga upp våra första smycken på webshopen! Det var en härlig känsla blandat med den där typiska nervositeten och pirret som känns när man jobbat länge med något och sedan öppnar upp det för omvärlden. Den där känslan har jag känt så många gånger. När jag lanserat tidigare webshopar, visat mina målningar för första gången, när jag haft vernissage, eller när jag lagt ut en film jag jobbat länge med och som betyder mycket för mig. Det är som om man håller andan och naken står där och inväntar andras reaktioner haha.

Men varje gång jag känt den känslan så har jag också blivit lite starkare av insikten att så länge man är stolt och nöjd över det man åstadkommit och det man visar upp, så spelar det egentligen igen roll. Lite som att följa sitt hjärta och lyssna på sin inre röst, oavsett vad andra säger.
Den känslan borde vi lyssna på lite oftare.

I alla fall, vi kände oss riktigt glada, nöjda, lite trötta och firade med ett glas champange!
Det blev verkligen ett lyckat första dygn för lanseringen och idag har vi spenderat all vår tid i vår lilla smedja (som börjar kännas väldigt liten haha) för att paketera och förbereda de smycken som har beställts och som ska skickas iväg till olika delar av världen. Det känns så himla roligt och spännande!

Nu ska vi faktiskt fortsätta jobba en stund ikväll. Ville bara skriva ett litet inlägg och berätta om smyckeslanseringen!
Jag hoppas att ni har en jättefin helg allihopa. KRAM på er! ♥

38 Kommentarer på “Lansering av smyckena

 1. Sandra Junhammar

  Ååh så himla härligt! ♥ Smyckena (och bilderna på dem) är verkligen otroligt vackra!

  Så fint att ni delar intresset för silversmide och gör det här ihop. Känns så mysigt och härligt på något vis. Och vilken talang ni har, jösses! ♥

  Jättekul att webbshoppen ligger uppe nu med, måste såklart gå in och kika direkt!

  Ha en fin kväll! KRAMAR

  Reply
 2. Jorma

  Härligt! 🙂 Jättefina smycken <3
  Skönt att ni hittat ett bra sätt att jobba på. Det är det viktigaste.
  Ha en fin start på kommande vecka!
  Kramar

  Reply
 3. Gunnel

  Du är en stor inspirationskälla! Gillar skarpt att du värdesätter ditt/ert arbete och sätter priser därefter. Riktigt fina saker kostar!. Ska ta mig en funderare på om jag ändå inte är värd nåt fint ur kollektionen. Fast jag går ju här uppe i hörnet i mitt “vykort” med fnasiga fingrar nariga av is rödingrens och butikskartonger. Inte så fashionabelt men det skulle ju passa förträffligt här alldeles invid Silvervägen. /Gunnel Sandvikens Fjällgård AB

  Reply
 4. Lotta

  Jättesuperbamsigt grattis till er alla tre, smyckena är helt fantastiskt vackra. Känner bara sån stor glädje av att se detta. Alltså ni är allihopa ett stort knippe insiration. ? Skål på er och ha en härlig kväll. Kramar i massor. ❤️

  Reply
 5. ;D

  Mysigt kontor/verkstad med dem viktiga pappren deklarationen m.m i en sopsäck bakom dörren 😉

  Lycka till

  Reply
 6. Anonym

  Congratulations on the launch of your jewelry! What a great team you are! Love the photograph of the three of you?

  Reply
 7. Anonym

  Superfina smycken. Ville ha Origin armbandet men det va slutsålt, hoppas att det kommer igen eller nåt liknande

  Reply
 8. Ida

  Jag bara måste ha “Eternity armbandet” men såg att det var slutsålt redan 🙁
  Kommer ni göra fler av det?

  Reply
 9. Johanna & P

  Vad roligt att se er tre fina konsthantverkare på en sån fin bild! Även om Johan är ny inom silversmide så gissar jag han pysslat med andra hantverk tidigare o är ju så duktig att teckna, så jag är faktiskt inte så förvånad att han snappat upp detta fort! Ni är jätteduktiga! ? ? ? ?

  Reply
 10. fernando

  hello jonna, my congratulations to the three, they look very good, an affectionate greeting from a distance, fernando.

  Reply
 11. Magnus

  Kollade ju så klart in era alster, och jösses så fina dom är! Blir riktigt sugen på att prova på det där någon gång. Får kanske kolla om det finns någon “prova-på-kurs” i närheten. Vem vet, det kanske bor en silversmed i mig också. 😀

  Stor kram!

  Reply
 12. Peter H. Finch

  Really lovely silver work!

  Have you considered making brooches?
  As a frequent kilt wearer, I always look for interesting kilt pins. There is a whole world-wide community of “kilties” out there who would be interested both kilt pins or plaid brooches.

  Reply
 13. Rue

  Congratulations on the success with your jewelry. It is all so beautiful! I wish I was able to get the Origin bracelet but I wasn’t fast enough. Again, congratulations, the three of you should be very proud. ?

  Reply
 14. Ola Fredriksson

  Hej Jonna,
  Jag bor på ett risfält i Thailand och har följt dig sedan hösten 2010
  Allt du gjort med ditt liv är så grymt.

  Ola i Buriram
  önskar Dig/Er all lycka i framtiden.

  Reply
 15. Melissa

  Best of luck in your newest venture! It’s so nice to have partners you like and work well with in your business. I work with my husband, and occasionally my daughter & her family, in our business. It’s a good feeling to work well with each other. I’m sure you’ll do well.

  Reply
 16. ramona

  God morgon 🙂 Så himla mysigt att jobba med dom man tycker om mest <3 Superfina smycken. Ska önska mig något sådant när jag fyller år. Hoppas du får en fin dag 🙂

  Reply
 17. Marit

  Åh vad fina smycken! Ni är så duktiga alla tre, Jag skulle ha velat köpa Original, hoppas hoppas ni gör fler!

  Reply
 18. Birgitta

  Grattis❣️Blev så glad när jag att ni lagt ur era fina smycken. Sitter och funderar på en beställning till studentpresent och hoppas det smycket finns kvar när jag fått ok!
  Lycka till i ateljen?

  Reply
 19. Sue

  I think it’s a much better idea to sell your creations made from genuine inspiration and energy rather than make to order when that can become a chore….
  It’s amazing that Johan has learnt so quickly and what a wonderful opportunity to learn that!! I have always thought I would like to work with silver but have never pursued it, it remains one of my many dreams!
  Much love – peace x

  Reply
 20. Lars 8463

  Hej finnisar!
  Eftersom jag är SUPERSNYGG (?)
  och ganska egen.
  Så bär jag inga smycken.
  Men för mig har era, inte bara tre
  utan även en fjärde dimension.
  För jag har sett ljuset och glädjen
  i känslan och dom svärtade händerna
  som skapat dom.
  Jag skulle bära en “bit” av er.

  Så, även om du känner dig klädd
  av dom fina kommentarer du/ni fått.
  Jag tycker eran känsla är fin!

  Vem skrev texten till bilderna
  på smyckena i webshopen?!

  KRAMAR

  Reply
 21. Lena Berg-Nordenberg

  Vilka underbara smycken! Ni är verkligen duktiga och har stor talang! Lycka till i fortsättningen!

  Reply
 22. Erika. F

  Det är till att zoooooma in för att se detaljer som deklarationer m.m i en sopsäck bakom
  en dörr. Vem ger sig tid till sådan observation? Herre gud, varför skriva om sådan notering
  i en kommentar? Ordförrådet tog kanske slut!

  Reply
 23. Pamela

  The website is awesome. The jewelry is amazing.
  ❤ ? ❤ ?
  …Okay, I have to say something that may sound a bit random… It was almost the first thing I noticed in the photo of the three of you. Your mother has beautiful hands. They really remind me of the painter Georgia O’Keefe’s hands. There is a famous series of photos of her hands, taken in the 1920s by Stieglitz. If you just Google “Georgia O’keeffe hands” you’ll see what I mean. There is even something about O’Keeffe’s knowing reserve in portraits that reminds me of the photos we have seen of Anita.
  Anyway. It struck me enough that I thought I would mention it. Beauty should be recognized! 🙂

  Reply
 24. Evy

  Underbara smycken. Har bokat halsbandet Aurora Borealis. Kunde inte motstå det. Hoppas ni kan göra ett par matchande örhängen också 😉

  Reply
 25. Anonym

  The Dream Team 🙂 Love everything, maybe mother’s day present? I’ll start hinting it to my kids 🙂 wishing you 3 so much fun and success <3

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.