Lite som förr

För några år sedan hittade jag en gammal polaroidkamera hemma hos min mormor och morfar. Jag blev jätteglad och gick till närmaste fotobutik för att köpa film. Då sa de att de hade slutat tillverka polaroidfilm. Vad tråkigt eller hur! På gamla filmer har jag sett hur folk fotar med polaroidkamera och jag tycker det ser så himla häftigt ut. Och roligt! Vilken känsla att fota med en sådan, och vad noga man skulle vara med motiven. Jag gillar formen på fotona och ja….hela grejen med polaroidbilder ger mig en märklig, bitterljuv känsla av nostalgi och romantik.

Kan jag i alla fall komma ganska nära det här med polaroidfoton med hjälp av att redigera lite i Photoshop. Tycker det var jätteroligt så nu har jag börjat göra massvis med foton till “polaroidbilder” 🙂
Vad tycker ni? Ser det inte lite sådär härligt gammeldags ut?

Kollage med “polaroidfoton”

20 Kommentarer på “Lite som förr

 1. Sandra

  Om du tar foton med mobilen (en smartphone av något slag) så finns det en mängd appar som gör om bilder sådär åt dig. Ganska smidigt faktiskt, en som jag vet funkar bra till Android som jag använde mycket förr innan jag skaffade Instagram var Retro Camera.

  Reply
 2. Lina Eklöf

  Hej fina du!
  Älskar polaroid-kameror och är gammal nog att vuxit upp med en sån. När jag gick på gymnasiet på 80-talet så samlade jag in pengar till klasskassan genom att ta upp beställningar från andra elever på foton av den de var kära i. Jag visste vem som skulle ha bilden, men ingen annan fick veta det, allra minst den som skulle fotas. Mycket populärt! Dessutom kunde jag ju passa på att fota den/de jag själv var kär i och låta dem tro att bilden var till någon annan 😉 Har kvar några bilder från den tiden. De har hållt förvånansvärt bra. Hursomhelst så nytillverkas film till dessa kameror igen. Kan köpas t.ex. här: http://www.exponera.com
  Lycka till! Kram till dig och Nanook, från Lina och Maggie (min Berner Sennen-mix som faktiskt liknar Nanook en del, men är betydligt större).

  Reply
  • Eva i Aten

   Hej Husfrun! Du kan göra polaroidbilder och flera andra roliga grejer på Picasa. Där hamnar hur som helst alla bilder du sätter in på din Blogger-blogg. Jag ska hälsa på i din blogg förresten och förklara.

   Reply
 3. Frida

  De var väldigt lika polaroidkamera! Men jag tror att det ska gå att köpa, testa att google. går säkert att beställa någonstans. 🙂

  Reply
 4. Frida

  Vilka minnen som kommer tillbaka!! Vet att äldre i vår släkt fortfarande kör med polaroid. Man borde kanske inte vara så snabb att rensa alla gånger…

  Reply
 5. Eva i Aten

  Det är mysiga bilder! Vi har kvar en gammal polaroidkamera faktiskt, men jag föredrar nog att fixa med de digitala bilderna istället. Men visst är det gammaldags romantiskt!

  Reply
 6. evelina

  så fina! som en förtrollad värld. fast ändå inte, för den existerar ju 🙂
  Hoppas du mår bättre idag Jonna! <3

  Reply
 7. Gårdsbacken

  Nu för tiden hinner man inte med i utvecklingen…
  Batteriet i min mobiltelefon gick till slut inte att ladda så jag begav mig till affären för att köpa nytt batteri till mobilen, som det inte var något fel på, men de anställde i affären fick sig ett gott skratt och menade att det var antikvärde på mobilen jag hade och att ett batteri till DEN var nästan omöjlig att få tag på… :))
  Jag fick köpa ny telefon… 🙁
  Så det förvånar inte mig om de slutat med polaroidfilm.

  Ingenting förvånar och knappt heller imponerar, på mig längre när det handlar om teknisk utveckling. Men gammaldags touch på bilderna är snyggt!

  /Paula på Gårdsbacken

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.