Livets små guldstunder

Igår kväll gick vi ned till sjön för att ta ett uppfriskande kvällsdopp. Det var egentligen inte så jättevarmt eller särskilt vackert väder. Men jag har senaste tiden känt att jag bara måste ta tillvara det sista av sommaren nu. Om bara ett tag kommer sjön förvandlas till ett täcke av is. Därför vill jag verkligen ta tillvara på den otroliga lyxen att kunna gå ned till den alldeles stilla sjön på kvällarna. Det behöver inte ta mer än en halvtimma att få sig ett uppfriskande dopp och en stund ute i naturen. Det är verkligen livskvalitet för mig.
Jag har alltid funderat på varför vi människor uppskattar vattnet så mycket. Att bada. Varför vill vi ägna sommarens vackraste dagar till att vara vid havet eller sjön? Varför är det så högt prioriterat och så uppskattat av så många av oss?
Jag tror det är för att vattnet är helande och påverkar oss på ett väldigt positivt sätt. Det har en hög frekvens, precis som skogen, eller vacker musik. Vi mår bra av att vistas nära vatten. Och det tillhör vår natur att dra oss till sådant som får oss att känna harmoni och som fyller oss med ny livskraft. Vattnet renar oss inte bara fysiskt. Men också själsligt. Därför tror jag vi är så många som uppskattar badet. Oavsett om det är i en sjö, ett hav, eller i ett badkar. Eller vad tror ni? Kan ni känna igen er i känslan av att vilja ta en dusch för att liksom “starta om systemet”?. Om jag haft en dålig dag eller något varit väldigt jobbigt och påfrestande så känner jag ett otroligt starkt behov av at ta en dusch. Det är som att jag duschar av mig dålig energi. Sen känns allt lättare igen.

Lite så är det med bad för mig också. Jag älskar att ta ett dopp i sjön, oavsett om det egentligen inte ens är skönt. Det är lite som en plåga i början, att tvinga sig ned i det kalla vattnet. Men den där härliga kicken och ruset av ny energi gör det så värt allting.
Igår var vattnet så rysligt kallt att både jag och Johan först inte trodde vi skulle klara av att doppa oss. Vilken skillnad det blivit på bara några veckor. Det märks att nätterna börjar närma sig nollgradigt  nu. Vattnet var så kallt att benen domnade av medan vi stod där och funderade på om vi skulle klara av att doppa oss. Tillslut sa jag “jag går och sätter på själv-utlösaren på kameran på 10 sekunder så får den ta några bilder under en halv minut. Då har vi inget val. Missar vi chansen måste jag upp och göra om allt”. Haha det är himla bra det där med kameran ibland. Vi lyckades komma i vattnet innan första bilden knäpptes (den tar 9 bilder med tre sekunders mellanrum när man gör på det viset) och efter vi doppat oss så kändes det redan så mycket lättare. Vi var i vattnen en stund och gömde oss för myggen.

Johan, kan jag få ta en bild på oss när vi sitter här på stenen?” Det är tur att han har så bra tålamod med mitt fotograferande. Ibland känner jag mig jättejobbig men han säger att han bara är tacksam över att jag dokumenterar vårt liv. Och det känns fint att veta det. Och ja, tänk vad mycket fotografier vi kommer ha över allt vi gjort tillsammans. Vilken guldgruva av minnen det kommer bli. Jag gjorde faktiskt en årsbok med alla bilder från vårt första år tillsammans. Ska visa er lite bilder från den sen.
Den där mysiga känslan i första bilden blev väldigt kortvarig. Jag tror aldrig jag sett så mycket mygg som igår. Det var helt fruktansvärt. Vi fick kämpa oss till att sitta stilla ens en enda sekund. Kameran fortsatte knäppa av bilder (min fjärrutlösare är trasig för tillfället) och jag blev glad över dessa bilder som vi visar den riktiga känslan när vi kämpar mot myggen. Jag vet inte hur mycket blod vi skänkte igår men förhoppningsvis börjar de försvinna snart när kvällarna blir kyligare.
Vi slängde på oss kläderna så fort vi bara kunde och jag skrattade högt när jag tittade på Johan som stod ihopbiten på stranden med alla lager av kläder.
Vi begav oss hem igen, och jag fick en rejäl energikick efter doppet. Jag hade tänkt lägga upp bilderna här på bloggen redan igårkväll men efter den varma duschen hemma så blev jag så sömnig att det inte ens var någon idé att försöka. Så jag gick istället och la mig tidigt och klev upp i ottan med Johan i morse.
Ja, nog finns det kvar av sommaren ännu. Massor.
Idag hoppas jag få plocka hem lite blåbär medan jag ändå är i skogen och rastar Nanook. Det är oftast då jag hittar de bästa blåbärsställena. Jag brukar alltid äta på plats direkt från riset, men idag tänkte jag ta med mig en påse så att jag kan plocka direkt i den och frysa in till vintern.

Hoppas ni får en helt underbar fredag! Kram på er ♥

82 Kommentarer på “Livets små guldstunder

 1. Tove

  Underbara bilder. Igen. Ytterligare en orsak till att vi dras till vatten och så gärna badar o duschar kan ju också vara att vi tillbringade våra första nio månader i vatten. Det känns tryggt när vattnet omsluter kroppen. Hoppas ni får några badstunder till innan isen lägger sig.
  Ha ett skönt veckoslut!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Tove ♥
   Och ja, det har du ju helt rätt i. Att vi legat i vatten våran första tid påverkar oss nog mycket i hur vi upplever vatten.
   Hoppas du haft en fin helg! Kramar ♥

   Reply
 2. Inga

  Vilka ljuvliga foton. Underbart med vatten. En fröjd att bo så man kan ta tillvara på dessa gobite. Ha en bra dag. Kram. 💗 ❤

  Reply
 3. Dixi Wonderland

  Bilden på Nanook i sjön var MAGISK! Så vackra färger 😀

  Själv vill jag bara att det ska bli höst! Det är min absoluta favorit årstid så jag längtar en massa. Men imorgon ska vi åka iväg och fotografera en outfit vid ett solrosfält. Så jag tänker njuta en sista gång av sommaren innan jag packar ner alla sommarkläder och packar upp alla stickade tröjorna 😀

  Reply
  • Ian

   I agree I like that picture too, I have been reading your blog aswell, found it through your comments on Jonna but I cant make it stick to my laptop for some reason but I enjoy it when I can 🙂

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Dixi!!
   Och ja, jag älskar också hösten jättemycket!! Speciellt september, innan den riktiga kylan börjat. Så jag ser fram emot hösten också, även om jag liksom inte vill släppa taget om sommaren än.
   Åh det lät sååå vackert att ta outfit foton vid ett solrosfält. Jag längtar tills du lagt ut dom bilderna! 🙂
   Hoppas du haft en superfin sommar!! Kramar ♥

   Reply
 4. Jag är Malin

  Känner SÅ igen mig i din beskrivning av att bada! Och har funderat mycket på varför det är så. Men det är verkligen som att man känner sig pånyttfödd nästan när man kommer upp över ytan igen efter en lång och stressig dag. Nu har jag tyvärr väldigt liten möjlighet att nakenbada, men det är också märkligt vilken stor skillnad det gör på upplevelsen!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh så fint att du också känner igen dig i den känslan man får av att bada. Är tacksam över att vi har en sjö där det nästan aldrig är folk.
   Precis som du säger så gör det mycket för känslan att bada naken.
   Kram på dig ♥

   Reply
 5. Roman

  Beautiful photos! Recognize that feeling when bathing in cold water. I like to swim in Katun river (Altai mountains) which is very cold even in July. The most difficult thing is to get the whole body into water. Once it is done, it feels no cold at all. Instead, seems like skin is scalded by water. But anyway, swimming in such conditions is very pleasant and refreshing.

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you Roman! Katun river sounds so beautiful.
   And yes I agree with you. The hard part is to get the head under the water. After that it feels so much better.
   Hope you had a great weekend! Lots of love ♥

   Reply
 6. Johanna o Pano

  Första bilden är för härlig där Nanook är med och badar!! =) Visst är det underbart att bada, jag tog mina första dopp i vår lilla skogssjö i maj när solen hade värmt upp vattnet i någon vecka. Vattnet blir fort varmt så det var härligt att simma i försommaren,,I går kväll eldade jag i pannmuren och stod ute och “duschade”, har fortfarande kvar den underbara rena och avslappnande känslan. Ofta eldar vi i bastun också, då får renandet av kropp och själ ytterligare en dimension,,Sett att ni också brukar bada bastu! Vatten är liv, tillgången på rent vatten gör att man känner sig rik tycker jag. Och man lär sig att vara rädd om dropparna och uppskatta dem när man inte har vatten indraget i huset,,,än i alla fall..Vilka härliga bilder!! Har just fått hem en fjärrutlösare, ska bli kul att testa den sen. Ps jag gillar Johans nya frisyr!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh så fint skrivet!! Vad mysigt allt lät. Att bada i den lilla skogssjön, duscha ute och elda i bastun. Håller med dig i att bastun också ger en renande känsla, fast på ett helt annat vis. Älskar att basta!
   Kul att du nyss fått hem en fjärrutlösare! Det gör fotograferandet ännu mer roligt tycker jag 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 7. Jennifer

  Ha ha, ja det ser härligt ut men alla myggen är jag inte alls avundjuk på! Här nere i skåne behöver jag bara kämpa med att det är lite kallt att gå i vattnet… 😉 Myggen tycker mycket om mig och går jag ut i skogen eller sitter ute en sen sommarkväll får jag alltid en hel drös myggbett. Jag hade inte överlevt ett dygn i norrland! 😂

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja myggen är jobbiga. Jag tänker ibland på hur OTROLIGT skönt det vore om det inte var så mycket mygg. Här är det i princip omöjligt att sitta ute en kväll och äta eller mysa. Det går liksom inte om man inte har inglasad veranda eller myggnät.
   Så fördelen med att bo mer söderut är ju verkligen att slippa alla mygg 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 8. Anders

  Vilka superlativer ska man använda för att beskriva dessa bilder och den magiska stämningen… Hoppar det, men konstaterar att den här renande och riktigt uppfriskande upplevelsen, den får man bara om man badar näck! Och att ni två gör det, det försämrar inte bilderna på något sätt – Gud var på särdeles gott humör när han skapade er!

  Reply
  • Alexia

   Jonna tycker du verkligen att det är roligt att få sådana här kommentarer? antagligen också av en gammal gubbe. Jättevackra bilder på er när ni badar och ni är supersnygga men varför inte också sätta på sig snygga badkläder 🙂 Och nej jag är inte en bitter, olycklig människa. Kram!

   Reply
   • Cathrine

    Alexia
    Den kommentaren av Anders var det absolut inget fel på alls, snarare tvärtom. Förstår inte heller varför dom ska sätta på sig badkläder. Skriver det här i vänlig ton, men jag tycker det är så tråkigt att man som kille ska bli beskylld för av vara gammal snuskgubbe för att man vill skriva nått snällt.
    Underbara bilder Jonna, speciellt den på stenen. 🙂

    Reply
    • Ella

     Håller med Cathrine, det är väl helt okej att säga att Johan och Jonna är vackra, oavsett vem man är…de är ju det, och fotona är helt fantastiska :). Och varför ha badkläder, att bada naken är väl bara naturligt och framför allt jätteskönt!

     Reply
  • Jonna Post author

   Först och främst, tack Anders för dina alltid så fina ord! Haha så härlig när du skrev “Gud var på särdeles gott humör när han skapade er”. Fick ett stort leende på läpparna! 🙂

   Alexia, tack, glad att du gillar bilderna!
   Som svar på din fråga; Självklart blir jag glad för en fin kommentar. Det är det som gör bloggen så levande. Alla fina människor med vackra hjärtan som delar med dig av sina tankar och känslor. Det betyder SÅ mycket för mig. Värdet ligger i vad personen förmedlar. Sen, om det är en man, kvinna, gammal eller ung…det spelar verkligen ingen roll. Jag tycker det är otroligt fördomsfullt att döma ut någon för ett namn. “Antagligen också en gammal gubbe”. Vad gör det om det är en gammal gubbe? Då kan varje kvinnonamn i kommentarerna lika gärna vara en gammal tant? Och vad gör det?
   Jag älskar att jag har en så blandad läsarskare i både ålder och kön.

   Sen, tack Fru Zetterberg, Cathrine, Ella och Lina för era kommentarer ♥

   Kram på er alla!

   Reply
 9. Jorma

  Snacka om idylliskt! Och lyckade bildfångster med tanke på förutsättningarna med både kyla och mygg 🙂 Ni får bygga ett sånt där bastutält vid badplatsen, liknande det som de amerikanska urinvånarna har. Perfekt att ha för att värma sig efter ett dopp i det kalla vattnet. Har i och för sig för mig att det är rätt mycket jobb med sådana, värma stenarna först, sedan ta in dem i tältet för att sedan sitta där och gotta sig. Men i den omgivningen kan jag tänka mig att det skulle passa helt perfekt! 🙂
  Ha en riktigt fin helg!
  Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Jorma! Och wow….det där med bastutält lät ju riktigt häftigt! Jag har faktiskt nog aldrig sett ett sådant.
   Jag kan tänka mig att det är lite jobb att göra med det, men tänk vad häftigt det vore att ha 🙂
   Tack för tipset!

   Hoppas du haft en fin helg!
   Kram ♥

   Reply
 10. Gunilla T

  Håller fullständigt med att bada är något speciellt, särskilt som Gud har skapat oss!
  Gärna ett kvällsdopp eller en tidig morgon när vattnet är stilla!
  Vattenelement är intuition, djup och känslor!

  Så vackra bilder, måste vara underbart att titta på längre fram och ha så fina minnen!
  Hoppas vi får några fina sommardagar ännu en tid!

  Reply
 11. Ingela

  Jamen gud, precis! Jag duschar alltid “för att bli människa igen” som jag brukar kalla det. Särskilt viktigt känns det att blöta huvudet! Underbara bilder, särskilt de lite rosablå med ringarna på vattnet. Nu får jag också lust att bada!

  Reply
  • Jonna Post author

   Så kul o höra att du gör och känner precis lika dant 🙂
   Och tack, glad att du gillar bilderna!! ♥
   Kram

   Reply
 12. PJ:s byffé - från by till fe

  ha, ha, är Nanook ofta ute och går på vattnet? (fjärde bilden).Han är då en baddare! Badare också för den delen.

  Visst kan ett dopp eller en dusch göra underverk för både kropp och själ. Själv brukar jag ta en het dusch om det känns motigt att åka till jobbet någon morgon. Man blir som en ny människa och beredd på nästan vad som helst. Ej heller bastun att förglömma! Dock är jag ingen flitig bastubadare trots att jag har en alldeles egen strandbastu. Fast det går i perioder.

  Fin bildserie i badandets och vattnets tecken! Och trevligt att träffas på Urkult. Från vatten till Eldnatten, vad tyckte ni om den?

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja tänkte faktiskt inte på att det såg ut som om han gick PÅ vattnet haha 😀 men vad roligt! Ja han är verkligen en riktig vattenhund. Han älskar att bada.

   Kul att du känner lite likadant för det där med vatten. Och ja, bastu är också en favorit! Låter helt underbart med en egen strandbastu! 🙂

   Jättekul att träffa dig på Urkult. Hoppas du fick några fina bilder! 🙂
   Hmm Eldnatten…inte i min smak. Det kändes som om den där “själen och mystiken” som annars brukar finnas inte fanns där nu. De var såklart jätteduktiga. Jag har sett dom innan i Göteborg. Och när jag fick reda på att det var just Burnt out punks som skulle göra Eldnatten så förstod jag direkt att det inte skulle bli sådär vackert mystiskt konstnärligt direkt 🙂 Vad tyckte du?

   Kram på dig ♥

   Reply
   • PJ:s byffé - från by till fe

    Några bilder blev det allt, jag har att göra i höst, men alla är inte gångbara eller så är de dubbletter eller näst intill så en del åkte i spannen direkt. En del fina, ja… jag är nöjd med årets bildskörd.

    Jo, jag tyckte de var bra. Jag upplevde dem mera som en kabaré och som omväxling till tidigare år. Mycket eld och smällare, akrobater och artister. Det behövs kanske lite Burnt out punks för att nästa år uppskatta det vackra, konstnärliga och mystiska. Åsa Bodens kulning hade kanske kunnat få lite mera utrymme under eldnatten men sedan stod hon på Stora scenen på fredagen och så bra hon var då! Rysningar i nacken.

    Reply
 13. NoerdGaarden

  För 500 000 000 år sedan kröp dina genetiska bidragslämnare upp ur ett hav de hade vistats i under några miljarder år. Generation efter generation av förfäder har sedan anpassat sig efter livet på torra land. Inte så konstig vi kan längta efter vår ursprungsmiljö! Den linjen tycker jag mig känna varje gång huvudet mitt sänks under en vattenyta. 😊

  Reply
 14. Janet Doane

  I didn’t think you’d post anything until the huge mess in the hallway was completed… and now I find all these posts – amazing!! I can feel the difference energetically, the hall so clean and fortified, strong, and warm – yes – how brilliant!! Those sensual and beautiful photos of you and Johan in the lake, oh my!! The fresh water, so filled with life energy revives like no other! I swam in Puget Sound – so cold! – as a child every day in the summers… it fortified me, and made me strong. What a dream you live, Jonna… so blessed. Heart hugs. ❤

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww Im so glad that I could surprise you a little with the new blogposts! 🙂
   We will work the evenings and weekends with the hallway so that it wont be in the way of our work. I really felt an urge to start blogging again 🙂
   It sounds lovely that you swam in Puget Sound. I looked it up on google and it looks amazing. I can understand that it was really cold. But as ju say, it made you strong! ♥

   Lots of love to you Janet! ♥

   Reply
 15. Christine Kalb

  Dear Jonna,
  About a year ago a strange little video appeared on my FB page of a beautiful young Swedish woman who used her voice to call home some lost cows. Of course, this was you and I thought your voice a truly magical instrument. The vastness of Mother Nature and how certain people live amnongst her gifts never ceases to amaze and please me. Your blogs and beautiful photos give me a lovely sense of memory about my own youth and my ongoing love with the outdoors. It makes me wish I had been more brave, like you and taken a big leap to live the way I wanted when I was young…to be out in Nature and allow that to flow out of me. Art has come back into my life again, recently, for which I am truly grateful…it is fulfilling in a way that is difficult to explain but you are a part of that because you inspire me. For this I thank you and I look forward to following your journey…all the best to you and Jon…huggz from Canada..💖🇨🇦🎨

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww Christine, thank you so much for this beautiful comment. You have no idea how happy I get to hear that you found some inspiration here, and that art has come back into your life again. That sounds truly wonderful! ♥
   I am so glad that you want to follow my journey. Sending you lots of love ♥

   Reply
 16. Iza

  Åh, bada. Det är ju himla härligt alltså. Har inte blivit så mycket bada i år, dels pga så dåligt väder. Men det har blivit iaf. Senaste gången var det otroligt härligt. Bara simma omkring, känna vattnet runt omkring kroppen. Svalt och svalkande när man känner hur kroppstemperaturen är så hög. Galet fint. Helt underbar känsla .

  Dina bilder, alltså. Kvällen såg verkligen fin ut även om de varit mulet. Ibland kan det vara de vackraste stunderna.
  Bilden på Nanook, ser ut som han går på en gigantisk spegel nästan. Vackert !!

  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Iza!! Glad att du gillar bilderna. ♥

   Så skönt att du ändå badat lite grann! Det är ju så himla härligt.
   Vi badade mycket i början av sommaren, men sen jag tog semester så blev det mycket mindre haha. Tycker det borde vara tvärtom.
   Har ni några fina badplatser nära där ni bor?

   Det gör väldigt mycket att det bara tar någon minut att komma ned till sjön. Ofta har jag inte tänkt bada, utan bara gå ned till sjön med nanook. Men då blir det ett spontandopp tillslut 🙂

   Hoppas du haft en jättefin helg!! Kram på dig ♥

   Reply
 17. Johanna

  Så fint och mysigt! 🙂 Älskar bilden när ni sitter på stenen! Jag förstår precis vad du menar med vatten. I år är jag dessutom gravid och extra varm så jag har badat otroligt många kvällar i år. Ibland i kolmörker och det förstärker bara den härliga känslan av att vara i vattnet tycker jag! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh grattis!! Så roligt o höra att du är gravid.
   Kan tänka mig att det blir extra skönt att bada då. Svalkande och uppfriskande.
   Och vad mysigt att bada i kolmörker! Tycker själv att det är lite läskigt nästan, men det låter mysigt när du beskriver det.
   Tack för att du delar med dig. Och grattis igen!! ♥ Kramar

   Reply
 18. Finurliga fröken

  Så underbart! Och dina vackra bilder får mig att vilja bada direkt. Jag älskar att vara vid vatten men att bada i sjöar och hav är inte min grej. Jag tror det beror på min fibromyalgi. Det är för kallt för min kropp. Det värker i hela mig och jag blir inte varm eller av med värken på länge. Däremot badar jag gärna i mitt badkar. Varmt och länge. Det är otroligt skönt, avslappnande och healande.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack, kul att du gillar bilderna!
   Jag förstår att du inte tycker om att bada i kalla sjöar och i havet om du har fibromyalgi. Just kyla verkar ju alltid göra värk mycket värre.
   Men att bada badkar kan ju vara hur mysigt som helst det också!! Önskar verkligen att vi hade ett badkar här 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 19. Lily in Montana

  What lovely images, Jonna; they remind me of the few times I’ve been lake swimming. The river that runs through our prairie town isn’t suitable for swimming, unfortunately, though it’s peaceful to look at, so I envy you your beautiful lake and trees. You’re so right about the affinity humans have for water, and how it refreshes not only our bodies but our emotions as well. You sound so much more relaxed after your vacation (apart from the unexpected house repairs!). I’m glad you’re feeling excited again about sharing your beautiful country and life with us, because you have a true gift for it. Best wishes to you both. Lily

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww thank you so much Lily for your kind words.
   And Im glad you can feel that I am more relaxed now than before the vacation. I really feel so much ready now to get started with work again.
   Its been a lovely summer.
   Thank you so much for your beautiful comment. Lots of love ♥

   Reply
 20. Pamela

  One of the things I like best about open water swimming is those first moments in the water. …Where you get to feel the personality of the water. Its mood. Even if you swim in the same place, it is different each time. Those first few strokes are like having a conversation.

  Bodies of water are like people. After all, we are mostly water too. It is lovely having an ever-changing conversation with such a mercurial, and deeply connected, friend.

  Reply
  • Jonna Post author

   Wow I totally understand what you mean! Its like different waters have different energy. Its wonderful how you put that on words.
   Thank you ♥

   Lots of love to you Pamela ♥

   Reply
 21. Lars 8463

  Gomorgon varmhjärta
  Som en del redan har skrivit
  Dom första nio månader, när vi växer.
  Nakna men varma och skyddade.
  Med små små ben och armar
  som lär sig göra volter och utdela
  inte så små, energiska sparkar.
  Öron som lär sig lyssna till mammas
  hjärtas slag och alla andra ljud.
  Det borde lämna osynliga minnen
  i vårt medvetande.

  Jag trivdes i allafall tydligen så bra.
  Så dom fick använda sugklocka
  för att få ut mig.
  Kanske därför min hjärna
  blev som den är? Som tänker tanken
  vad och hur tänkte jag innan jag
  lärde mig ord?

  Det är kanske det osynliga minnet
  i mitt medvetande.
  Som gör det skönt och avslappnande
  med en varm dusch. Krypa ner i och
  bli omsluten av ett skummande
  badkars varma famn.
  Eller en omstart, bli på nytt född
  efter isbad? Och att det känns
  allra mest och bäst när jag är naken.

  Glad för ditt val av bilder ❤
  För det känns som om du låter mig
  ta ett steg längre in i era känslor
  för varandra.

  Hoppas du fick fylla din påse i går
  och att det inte blev myggen som
  fyllde sina. Gissar att ni håller på
  med huset i helgen, men oavsett
  vad ni grejer med så hoppas jag
  att ni har det BRA!!!
  KRAMAR till er
  ❤ till er

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh Lars, tack för din fina, vackra kommentar.
   Älskar att få ta del av din värld.

   Så roligt också när andra läsare här läser dina vackra kommentarer.
   Det du skriver är verkligen SÅ uppskattat.

   KRAMAR till dig ♥

   Reply
 22. Mikaela

  Vackra Jonna! Är kär i dig på ett systerligt plan. Jag önskade så att vi bodde nära varandra och kunde skratta, gråta, kramas, prata, fota, fnittra osv osv. (Är lycklig med min kille så detta menas på ett systerligt plan).

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhhh så fint Mikaela. Blir lite rörd av att läsa det du skriver. Vackert att en människa jag inte känner ändå kan känna så fina känslor för mig. Tack. Det värmer i hjärtat ♥
   Önskar också att vi bodde närmare. Låter helt underbart roligt att ha någon vän att skratta, gråta, kramas, prata, fota och fnittra med! 🙂
   Kram på dig min okända “syster” 🙂 ♥

   Reply
 23. Carl Stridsberg

  Vackra bilder som vanligt, Jonna!
  Fick lite “Game of Throne” -feeling nästan. Är ju mycket naket och halvnaket i den underbara serien..

  Ha en underbar sensommar nu!
  //Carl

  Reply
 24. Elsie

  Grattiskramar till dig på namnsdagen och till Nanook på 7-årsdagen! Hoppas ni får en fin dag ihop med Johan och katterna 🙂

  Reply
 25. Amedei

  Ooo vad härligt att se och läsa, som alltid. Håller så med dig, det är så livgivande & uppfriskande att bada. Man väcker livsandarna på nåt sätt. Från att ha känt sig instängd och unken så väcker man varenda cell till liv. Så häftigt egentligen att ens humör & tillstånd kan förändras & lyftas så snabbt. Det känns som att man inte kan komma så mycket närmare naturen än som när man badar i den. Älskar det där ljudet när man simmar och ser vattnet så lent flytta på sig och bilda små mönster. Och bland det bästa är när man efter ett svalt bad lägger sig på en stenhäll och gradvis blir varm av sol & klippa och känner hur hela kroppen brusar av liv.

  Är så evinnerligt glad för dina fina inlägg Jonna som påminner om det vackra i livet och det som är viktigt på riktigt.

  Grattis på namnsdagen!

  Reply
 26. Lotta

  Alltså herre min skapare, dessa bilder! Så vackra och levande. ❤️

  Vet du, under denna sommaren har jag utmanat mig själv att fota även i molningt och grått väder. Och det har resulterat i ett flertal kanonbilder. Jag går ut när det ser trist ut och då lyckas jag hamna i de tokigt vackra ögonblick då vädret växlar, om än bara för en kort stund. Det är ju så nyckfullt det där. Jag har väntat på vackra vyer för att sedan springa ut och missa allt när jag väl fått upp stativ och inställningarna är rätt, så att tvinga sig ut när det ser som tråkigast ut blir ju faktiskt belönat med mirakel. ❤️

  Det är SÅ roligt att få ta del av era stunder. Jag tycker det är så fint att Johan unnar dig det, och att han också tycker att ni samtidigt får bilder till era album, får dokumentera ert liv och sedan ha dessa underbara ögonblick att titta tillbaka på på ålderns höst. Det är värt så mycket. Jag glädjs så för er skull, om än mer så just bara för att min egen gubbe är så emot det. Han ser så sammanbiten ut om jag en föreslår det, haha. På avstånd går bra dock. Men jag förstår ju att inte alla vill synas för hela världen. Jag var ju själv lite så men tog beslutet att gå emot det. Utmaningen hjälper mig med personliga svårigheter som hämmat mig för jag tagit mig själv på för stort allvar. Så det är som en frigörelse på något vis. 🙂

  Det du skriver om vatten, om havet och energier håller jag med om till tusen. Det är så roligt att du nämner det för jag minns när jag var yngre (tonåren), och jag berättade för min familj och i skolan också (tror jag), hur jag skulle bo helt själv i en stuga vid havet med mina hundar. Jag skulle skriva böcker på verandan och ta promenader längs stranden med mina bästa vänner. Den drömmen hade jag hur länge som helst och ibland tänker jag på den. Speciellt när jag är nära vatten. Det är magnetiskt, så fort jag är nära så känner jag hur det tar tag i någonting inom mig. Även om jag inte badar längre – jag har någon slags skräck eller rädsla för att gå i mörkt vatten, jag får panik, och om någonting rör vid mina fötter börjar jag skrika. Det är helt sjukt.

  Men vad gör det egentligen när du delar sådana levande bilder att man får känna känslan av allt det där jag uppskattade mer som barn och yngre. 😉 Vem vet, fortsätter det såhär så kanske jag slänger mig i vattnet en dag utan att tänka på det. Haha

  Är så glad för din blogg – även om jag sagt det förut så TACK fina du för att du delar med dig på ditt alldeles egna, unika sätt.

  Stor kram. ❤️❤️

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.