Ljus i mörkret

I natt har jag varit ute och lussat, för ingen alls.
Men i mina tankar, kom jag med ljuset i mörkret och lussade för Er
och för hela världen

På Grundtjärns snötäckta grusväg, gick jag med tända ljus i den mörka lucianatten

[audio:https://jonnajinton.se/wp-content/uploads/2011/12/Lucia-Sara-Isaksson.mp3|titles=Lucia- Sara Isaksson]

77 Kommentarer på “Ljus i mörkret

 1. Ganimete

  Du måste vara en utav världens snällaste människor. Jag vet ingen som går ut i minusgrader, för att sprida värme och glädje till andra människor på det viset. jag blir varm i hela kroppen och alla vi borde göra detsamma för dig. Du är jäkligt bra! <3

  Reply
 2. Söto

  I en kall värld fylld av mörker
  visar du på det inneboende vackra.
  Med ljus i hår sprider du värme
  och den medmänskliga kärleken
  spirar i din närvaro!

  Tack Jonna för att du lyser upp allas vår närvaro denna magiska Lucia-morgon!

  Reply
 3. Eva

  Du är Grundtjärns egen lilla glädjespridare, vad skulle den orten vara utan Dig. Önskat jag fått se Dig i verkligheten som “Ljusets Drottning”. Ha en fin Luciadag och fortsätt lysa här på bloggen.

  Kram/Eva

  Reply
 4. Pisan

  Vad du är fin! Du ser ut som ett vackert ljusväsen från forna tider… Ett så vackert fotografi. Du är fantastisk Jonna! Ha en fin lussedag! Kram! ♥

  Reply
 5. Peter Sundström

  Älskar den energi du utstrålar
  Den inspiration du skapar
  Ljuset du sprider i vintermörkret
  Passionen du använder i allt du gör

  /Ha en underbar Lucia med många lussebullar

  Reply
 6. Lisbeth

  Wow, så fint! Verkligen effektfullt! Du är helt otrolig! Blir såå inspirerad när jag tittar in här och du är så klok och insiktsfull, jag blir imponerad av dig!
  Ha en fin luciadag! Kram 🙂

  Reply
 7. Påke

  Tack!! för att du inte bara tänker, utan oxå handlar och att du verkligen vill och gör skillnad i en annars så mörk värld.
  Ha en fin dag
  P

  Reply
 8. Birgitta

  Jättevacker och stämningsfull bild. Det var nog din värme jag kände när vi hade strömavbrott under gryningstimmarna. Ha en bra dag!

  Reply
 9. Magnus

  Du är en helt unik tjej Jonna!
  Tittade in här medan jag väntade på att frukostkaffet skulle bli klart, och så får jag se en vacker Lucia i ett vackert vinterlandskap. Du gjorde min morgon till något extra! Tack Jonna! Och tack för att Du är Du!

  Reply
 10. Mona

  Vilken fantastiskt vacker Lucia och en så underbart stämningsfylld bild… Och tänk vad stort att du klädde dig och gick ut i kylan för att kunna lägga ut detta på din blogg, så att vi alla får se en RIKTIG Lucia idag. Det är första gången jag besöker dig, men jag kommer tillbaka. Så fin du är!

  Reply
 11. Ann

  Varje gång man går in och läser din blogg blir man bara lugn och avslappnad. Synd att vi inte kan ge lika mycket tillbaka till dig. Kramar

  Reply
 12. Marianne

  Jonna,
  Men det var ju för rart av dig att gå ut och lussa för oss.Hoppas du själv förstår hur fin du är,både som lucia och person.
  Du ska veta att vi är många här ute som tänker på dig!

  Reply
 13. ulrica

  Gud vilken vacker bild! Hur grymt som helst att du gav dig ut så tidigt i mörkret och klädde ut dig till Lucia!

  Använder din bild och länkar till dig om det är okej?

  Trevlig fortsatt Lucia!

  Reply
 14. Hannas

  Å, Jonna, TACK!
  Att en sån fin liten text och en sån bild, fylld med värme och kärlek och Norrland och hemma och Lucia och jul kan göra så mycket. Är utomlands på ett kallt, ojuligt ställe – det här var vad jag behövde efter en dag som denna.
  Tusen tack! Din blogg är så rar. Så trivsam.

  Reply
 15. Maya

  Sveriges Vackraste Lucia idag! <3

  Stämningsfull och vacker bild! Tittat in här sedan 6 imorse och får en sådan luciastämning varje gång. Har ju ingen annan som lussar för mej…

  Hoppas Du får njuta av Lussebullar, Pepparkakor, Julmust och Glögg idag! Det är Du värd!

  Kram från ett regnigt norr!

  Reply
 16. Anna -Dagar av lycka

  Hahaha, du är fantastiskt skön! Att bara komma på tanken att gå ut mitt inatten i tunna kläder med kamera och allt bara för att sprida värme och jus till dina läsare. DET är kärlek om något! Otroligt vackert dessutom

  Ha en fin kväll!
  Kram
  /Anna

  Reply
 17. Nicklas

  Vad vackert och vilken vacker Lucia! Nu vet jag varför jag inte frös idag när jag var ute i garaget och fixade med bilen det var värmen från dig jag kände! Tack för att någon lussade för mig idag, du är för go Jonna!

  Reply
 18. Maggie

  Vilken härlig bild! 🙂 Tack för att du sprider sådant ljus och glädje genom att bara vara den du är! Din blogg måste väl ändå vara Sveriges mysigaste!
  Kram!! 🙂

  Reply
 19. F

  Efter flera dagars ström- och telefonavbrott pga snöovädret, så möts man av en sån här härlig bild! =) Tack! Hoppas du haft en fin lucia-dag =)

  Reply
 20. Johanna

  Hej Jonna!
  Jag hittade din blogg igår och har sträckläst hela bloggen igår och idag. Jag älskar din syn på livet! Fortsätt vara så positiv! 🙂 Något jag blev väldigt nyfiken på var, vart din nuvarande stuga, din mammas hus och den gamla skolan ligger i förhållande till varandra? Hur långa avstånd är det emellan och så? Ibland låter det som allt ligger jättenära, men vad jag förstått kan nära vara långt bort i norrland ;). Tack för en härlig läsning!

  Reply
 21. Eva i Aten

  Haha, oj vad jag skrattade nu, du är för härlig! Tänk om någon utomjording fick syn på dig, eller någon vanlig människa för den delen – de skulle allt undra vad du höll på med…:) Eller kanske de skulle tro att de såg i syne, en uppenbarelse rentav…
  Tänk så fantastiskt att du gick där alldeles ensam, men att så många människor ändå fick se dig! Det var en jättebra idé, Jonna, och bilden är verkligen fin – du lyser upp tillvaron för många!

  Reply
 22. Monica

  Du är ju för härlig du! :))
  Inte många som skulle komma på tanken ens att lussa i skogens mörker i kylan 🙂
  Superfin bild på en superfin tjej!
  Kram

  Reply
 23. Birgitta T

  Vad din mamma ska vara stolt över dig Jonna :o)

  Tack för att du sprider ljus och värme så här i mörka vinternatten..

  Reply
 24. Monika M

  Oj så rörd jag blev. Så fantastiskt vackert! Som en ljusängel nedkommen från himmlen. Det var mycket starkt!

  Reply
 25. Annika

  Vilken bild, vilken kansla!! Borjade dagen med att kolla in din blogg, och den har bilden gjorde mej alldeles varm och lycklig. Jag hittade din blogg for ett par dagar sedan och ar fast! Alskar dina bilder och kanslan du far in dar! Bor sjalv langt hemifran och kanner en san langtan nar jag ser dina bilder, men ocksa tacksamhet att jag sjalv har en san plats att komma hem till ibland.

  Reply
 26. Danique

  Hej Jonna, vilken fint bild!!!! Jag hade inte hört av Lucia tills några veckor sedan under svenska lektionen. Idag ska vi också fira Lucia här i Amsterdam på universitetet! Jag tror det kommer att bli fantastiskt! Vi ska sjunga Luciasången, Nu tändas tusen juleljus och Staffansvisan. Igår tittade vi på Lucianatten i Göteborg på SVTplay och ätade vi hembakade lussebullar, det var jättegott! Tack för en underbart inlägg igen! 🙂

  Reply
 27. Katta

  Tack för det ljus du sprider, både som Lucia i natten, men även annars – varje dag, genom att dela med dej av ditt liv och dina underbara bilder!
  Kram från mej

  Reply
 28. Pingback: Jonna Jinton, ni minns tjejen i Norrland? | blogg.visit-stina.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.