Ljuset

Åh vad underbart det är att vakna på morgonen och se solen skina ovanför träden. Det känns så skönt att veta att vi nu går mot ljuset istället för mörkret. Vi närmar oss våren för varje dag =)

6 Kommentarer på “Ljuset

 1. Gammelmor i Paris

  Kul att följa dig pâ dina snöiga vägar i Norrland. Jag har varit i Göteborg nâgra veckor hos familjen, fast lite utanför, men det var väldigt kalltdär jämfört med Paris – 15° ! Det har jag inte upplevt sedan barnsben ! Snö överallt och tystnaden lâg mäktig över nejden. Men iinomhus var det varmt, glöggen smakade och julskinkan myste under den gamla julstaken. Sâ härlig och varm är julen just när det är sâ kallt och mulet ute bland människohjärtan. Underbart ! Förresten, jag letade i katalogen efter en bra tandläkare helst i centrum för att göra en passande tandapparat till sommaren ??!!? Kanske din mamma kan rekommendera nâgon ?? Ja, nu väntar jag pâ sommaren och hemresan till Sverige som kanske blir definitiv den här gângen. Fâr se.

  Jag önskar dig och de dina ett fint 2011 ! Att du fâr ett jobb, ny värmepanna, kanske mer isolering pâ väggarna sâ ni har det varmt när snöstormarna viner och mest av allt att ni mâr bra !!

  En megakram
  Gammelmor i Paris

  Reply
  • jonna Post author

   Hej Gammelmor! 🙂
   Vad roligt att höra från dig igen! Vad kul att du har varit i Göteborg! Var det längesen du var där senast?
   Jag förstår att det är stor skillnad på temperaturen jämfört med Paris. Det är väldigt ovanligt att det är så kallt i Göteborg, men denna vintern har verkligen varit extrem. -15 för mig nu är milt väder. Som mest hade vi -38,4 grader, och det var runt julen. Jag hoppas att det var sista gången det var så kallt i vinter, då kunde man knappt göra något annat än att elda. Och även om man eldade, så var det som att isvindarna åkte rakt igenom väggarna, och det blev så kallt!
   Men dom säger att januari och februari brukar vara de kyligaste månaderna. Men än så länge har januari varit underbart varmt! =) Jag hoppas att det håller i sig så.

   Jag frågade mamma om hon hade någon tandläkare att rekommendera, och hon sa att hon gick till folktandvården på Stampgatan, och hon tyckte dom var bra. Hon gav mig numret dit :031 – 80 78 00.

   Vad spännande, så du kanske flyttar hit till Sverige igen? Blir det Göteborg i så fall? 🙂

   God fortsättning! Hoppas du får ett underbart år!

   Massor av kramar till dig!
   Mamma hälsar också! 🙂

   Reply
 2. Lajna

  Jag blir verkligen så himla sugen på att göra som du och flytta till en liten stuga långt bort ifrån all stress och människor. Det verkar så himla skönt! Heja dig som står ut i kylan dessutom!

  Reply
 3. Elin

  Hallå..!!
  Ja det är verkligen underbart nu när det är ljusare ute på morgonen, det är inte längre svart när jag är ute med hundarna på morgonrundan! Wiie! 🙂 Men det blir fortfarande mörkt väldigt tidigt.. Men som du säger, för varje dag som går kommer vi närmare våren! Härligt! Underbart det ska bli med vår och sommar! Lika underbart varje år:)

  Kram E

  Reply
 4. Guy

  Jag bor ännu längre norrut, även om jag startade mina dagar ungefär på din nuvarande breddgrad, och känner som du gör. Ljuset är livsviktigt. Livsandarna återvänder med ljuset.
  Som amatörfotograf tycker jag också att ljuset är vitare efter jul än före. Och det går fort!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.