Lördag

Idag är det den underbaraste dagen på det här året hittills. Solen står högt på himlen och det är 3 plusgrader ute! Det var längesedan jag kände på plusgrader senast. Jag bara njuter av att vara ute just nu. Jag var i skogen förut och all den tunga snön på granarna smälte och for ner i stora högar. Det var häftigt att se hela skogen röra på sig av snörasen.

Nu är jag hemma och har lagat lite lunch. Solen lyste in i köket och det var så härligt. Jag kände plötsligt så mycket glädje över att våren närmar sig. Jag mår så bra av värme och sol 🙂

Hoppas ni har en härlig lördag allihopa! <3

34 Kommentarer på “Lördag

 1. 55.an

  Visst är det skönt när ljuset kommer åter.Har varit ute på promenad,såg strömstaren sitta på iskanten till ån,sedan dyker han ned i det kalla vattnet,efter en stund hoppar han upp igen.
  Man blir så glad att se sådan här händelser att man blir tårögd.
  Ha det gott

  Reply
 2. Anki

  Hej fina Jonna!
  Jag blir rent av hungrig när jag ser att Du står vid spisen och lagar mat! Vårluften suger, så det är härligt med mat sen man har varit ute. Smaklig spis! Kram Anki

  Reply
    • mikaela

     Tor: Att kalla henne kärrinjävel är väl att ta i? trist när du kommit med en sån fin kommentar innan.

     Jonna: Visst är det härligt när solen tittar fram? =D man riktigt känner vår i luften…det närmar sig!

     Reply
   • John

    Karin, en baraxlad kvinna som lagar mat är ju min dröm.. undra om hon finns nånstans 😉 I.o.f.s behöver hon inte vara baraxlad, bara hon lagar mat, fast igentligen skulle det nog räcka med att hon älskade mig.

    Reply
 3. Frida

  Åh så underbart! Härligt när våren börjar visa sina små tecken. Hoppas de fortsätter så vi får njuta mer och mer av värmen! Ha en fin lördag!! 🙂

  Reply
 4. VI SOLENS BARN - FÖR EN VÄRLD UTAN GRÄNSER OCH RELIGIONER.

  “Oh Sol, du har nått mitt hjärta…” Så står det skrivet på en liten skifferskiva som arkeologer fann under utgrävningar av den soldyrkande Amarnaepoken i Egypten som ägde bestånd för mer 3400 år sedan. Denna särpräglade epok inleddes av en ung och radikal Farao (Echnaton) som upphöjde dyrkan av Solen till en egyptisk statsreligion och som uppmanade människorna att prisa kärleken, barnen, det medlevande och naturens skönhet i stället för att slåss och döda varandra. Men redan efter sjutton år mördades Echnaton av sina forna fiender, prästerna och militärerna, som såg sin makt och sina rikedomar hotade av den kätterske Faraon som försökte genomföra en existentiell och solfokuserad revolution. Echnaton är borta sen länge men Solen strålar nu över oss… Så låt oss likt Echnaton sträcka våra armar i livsglädje mot Solen och krama varandra i glädje över att det nu är VÅR stund på Jorden.
  Kram till dig och klappar till Nanook.

  Reply
 5. VI SOLENS BARN - FÖR EN VÄRLD UTAN GRÄNSER OCH RELIGIONER.

  Vi vill gärna tillägga att Amarnaepoken kom att bli grunden till vår soldyrkande och livsbejakande yngre bronsålder liksom till kristendomen och islam. Tyvärr kom Solen att ersättas av en gammal fabror i himlen…

  Reply
  • Tor

   Det är nog bara nordeuropeisk överklassvänster som tror på utopin om en värld utan religion och utan gränser.
   Vi människor söker alltid en tro, en övertygelse om det rätta.
   Överklassvänstern i dag tror ju på “feminismen” vilket jag är övertygad om att människor om hundra år kommer att anse vara rena vansinnet.
   Låt mig tro på Gud och Nationen så kan ni tro på er galna utopi!

   Reply
   • Sofie

    När vi har ett öppet hjärta ser och känner vi att vi alla är en del av allt. Människor, djur, växter, våran planet och universum är sammanlänkade med varandra. Då behöver vi inte kriga med varandra för det finns inget att kriga om, eftersom vi alla hör samman.

    Reply
   • Anonym

    Med ditt inlägg kan vi bara konstatera däggdjuret människans oförmåga att lämna djungeln eller skogsbrynet. Därmed punkt och slut.

    Reply
  • John

   Vadå tyvärr ? Gud skapade ju Solen så det är väl bättre att dyrka skaparen, det tycker då jag. Men alla är ju fria att tycka vad dom vill. Ta en titt på stjärnhimmeln en klar vinternatt.. Han (Gud) kallar dom alla vid namn, alla dom oändligt många solarna. Skapelsen är så fantastisk att vi inte kan begripa..

   Reply
 6. Karin Andersson

  Ja det är härligt när solen kommer fram. Det känns som om man vaknar ur ett vinteride på ngt vis och man blir full av energi. Kramiz <3 !

  Reply
 7. Magnus

  Idag har det varit ett fantastiskt väder här också! Gick ner och tittade till båten där den ligger under sitt “täcke” i väntan på varmare tider.
  Fast en sak är lite jobbigt med den lågt stående vårsolen. Man ser plötsligt hur skitiga fönstrena har blivit under vintern. 😀
  Kram!

  Reply
 8. Sandra

  Ja vilken underbar varm dag. Ser fram emot alla fina vår bilder som du säkert kommer lägga upp här på bloggen så småningom.
  Kram på dig! 🙂

  Reply
 9. Hondjur

  Återigen en glad-bild.. en mysbild! 🙂
  Här har vi haft grått idag… Strax under nollgradigt.
  Snöslask och tröttma. Men snart så, snart kommer nog våren. Det tror jag! 🙂

  Och förlåt, att jag missat din lilla hälsning på fb.. Den hade hamnat i “övrigt” korgen.. (som jag inte visste fanns förrens i torsdags. Haha!

  Ha en fin lördagsnatt lilla vackra!

  Reply
 10. Linnéa

  Vädret är underbart i Stockholm här med, hoppas våren kommer snart! Måste vara underbart vackert där uppe i norr.

  Älskar din blogg, den är verkligen unik och likaså du. Så naturlig och “naturell” jämfört med många andra bloggare som inte verkar kunna gå utanför dörren utan sina lösögonfransar.

  Här har du en trogen följare av bloggen =)

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.