Lucianatten

Godkväll på er!
Vilka helt fantastiska, underbara, fina kommentarer som ni skrivit på mitt förra inlägg. Än en gång vet jag inte hur jag ska kunna tacka er.  Och det värmer så att ni tyckte om bilden och att den väckte de känslor som det var meningen att jag ville förmedla. Tack fina ni!!

Lucianatten var verkligen en natt utöver det vanliga. Det var när klockan började närma sig 12 på natten som jag plötsligt fick en sån stark känsla av att vilja fira lucia, på riktigt. Och så fick jag bilden framför mig om hur vackert det skulle vara att gå ut och lussa, och sprida lite ljus i den ödsliga natten. Jag hade ingen luciakrona och hade först tänkt att bara ha ett ljus i handen, men så fick jag idén att göra en egen. Jag sprang ut i stövlar och letade upp första bästa träd, och klippte av några grenar, som jag kunde linda som en krans och sedan stoppa ner ljusen mellan grenarna. Jag höll på i säkert 2 timmar med luciakronan. Men det var den mest magiska natt jag varit med om. Jag vet inte hur jag ska förklara. Det var precis så som jag alltid drömt om att lucianatten ska vara. Mystisk, magisk, stilla, ljus, magi…allt! Och att gå ut i natten och lussa blev just då som det absolut viktigaste någonsin. Jag lade ner hjärta och själ i det jag gjorde och det var en underbar känsla. Allt annat försvann ur mitt huvud.

Efter timmar av förberedande begav jag mig ut, runt 4 på morgonen. Jag hade mobilen med mig som spelade luciasången. Jag sjöng med, för jag visste att ingen hörde mig. Och jag älskade känslan av ljuset från kronan som gav dansande skuggor i snön. Det snöade och var kallt, men inte förän jag hade lussat klart och tagit några foton kände jag att jag
frös. Jag gick in och värmde fötterna vid vedspisen och var så glad för den magiska lucianatt jag just upplevt.

Hoppas ni hade en underbar dag fylld med värme och ljus! Stoooor kram till er! <3

Jag med den färdiga, hemmagjorda luciakronan

Gjord av grenar 🙂

Droppade stearin mellan ljusen och grenarna och lät det stelna, så det skulle sitta fast bättre.

Tadaaa! 🙂

Filmade en stund med webbkameran i datorn medan jag gjorde kronan 🙂
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oZ7ZwqI_-Qo[/youtube]

27 Kommentarer på “Lucianatten

 1. Maggie

  Åh vilken mysig video! Så fin musik! Det är så härligt att du gör det som faller dig in och gör det som du mår bra av….lever i nuet!!
  Kram!! 🙂

  Reply
 2. ingmar tomten Fluren

  oj vilken fin Lucia , vem fick besök?? ock tänk att gå ut i snön en sådan vinter natt och sedan komma in i värmen. här i Göteborg är det bara regn och blåst.

  Reply
 3. Jessica

  Du är så härlig!

  Jag saknar norrland så otroligt mycket! Är uppvuxen i västerbottens inland, med mycket snö och kallt på vintern.
  Annat är det här.
  Jag lider.
  Så tack för alla fina vinterbilder du visar och för att du verkar vara en så snäll och go människa! 🙂

  Reply
 4. Nicklas

  Låter hur mysigt som helst att gå ut och lussa i vinternatten och sedan komma in i stugvärmen är sååå less på vädret här regnar och blåser varje dag och nu är det nog hagel som slår mot rutan hör jag. God natt Jonna!

  Reply
 5. Anita

  Du är en väldigt speciell person. Tänk om fler var som du då skulle nog världen se lite annorlunda ut. Hoppas någon fick njuta av Lucia live.

  Reply
 6. Tony

  Nu finns det inte ord för vad du gjorde under lucia, och vad du gör genom att återberätta det! Bara <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3!

  Reply
 7. Therese

  Du är så ambitiös! Önskar att jag hade en gnutta av din driftighet.
  Verkligen stämningsfull bild på dig som lucia i förra inlägget. Hoppas att någon bybo tittade ut genom fönstret och såg dig.

  Reply
 8. Karin

  Vet du, det är så skönt att det finns en bloggare som du, som inte skriver elakheter om andra, utan som uppskattar naturen och lever ett härligt liv utanför storstan! Tror att du kommer att få fler och fler som uppskattar dig! Och Nanook förstås!

  Reply
 9. Lost Starboy

  Tadaaa! Jonna Strömlös men inte hjärtlös…
  Tror ditt kök kommer att bli på modet igen 😉

  Brevis esse laboro, obscurus fio
  Kram

  Reply
 10. Maria

  Åh, du är en sådan beundransvärd människa! OCh vad fin kronan blev! Nu har du för alla restrerande år också!
  Kram

  Reply
 11. Jenny

  ha ha Jonna, jag har nästan väntat på det här inlägget från dig!
  jag läser din blogg dels för att det är så fina bilder och du förmedlar en sådan livsglädje, men också för att jag känner igen mig i mycket du gör. Jag brukar tänka på hur det hade varit om internet och bloggande fanns när jag var yngre… hur min blogg skulle ha sett ut och hur jag skulle ha förmedlat det jag gjorde och tänkte. En av de saker jag gjorde var just att gå ut och lussa i natten – utan att ha någon att besöka eller så, utan bara göra det “för att”. Och tänka på att det kunde varit kul om någon skymtade mig i mörkret. Aja, jag påstår inte att vi är exakt lika, men det du gör väcker en massa minnen i mig och som sagt, jag har nästan bara väntat på det här luciainlägget!
  Ha en fortsatt trevlig december! Vi kanske syns i skogarna… 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Jenny!
   Åh vad jag önskar att jag hade fått läst din blogg när du var yngre, och fått läsa om när du lussade i natten. Vi borde ha gått ihop och lussat båda två, så skulle vi få ihop till ett litet luciatåg 🙂
   Det känns så fint att höra att du känner igen dig mycket i det jag gör, och att det väcks minnen.
   Ha en fin helg!! Och ja, man vet aldrig, vi kanske syns i skogarna! 🙂
   Kramar!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.