Lugnet efter semestern


När jag för tre veckor sedan tog semester hade jag en bild i huvudet av hur mitt första inlägg efter semestern skulle se ut. En känsla av frid och harmoni. En utvilad, solbrun och pånyttfödd Jonna, drickandes ett gott te i en luftig kaftan. Vackra blommor på en välstruken duk på köksbordet i ett nystädat kök. En hög med utlästa böcker som sådär slarvigt vackert ligger på nattduksbordet och vittnar om all den tid jag haft över. Dofter av nytvättade lakan och såpa. Rena golv att gå barfota på utan att få smulor som fastnar mellan tårna.

Allt skulle kännas rent och lugnt. Ljust och fluffigt. Som om jag varit en stund i himmelen och just återvänt, redo att ta tag i jordelivet igen.

Inte riktigt såhär;
Ungefär som min beskrivning ovan, men byt ut alla ord till det totalt motsatta. Senaste veckan har känts lite som ett kaos. När man minst anar det så händer något oväntat och de är just i dom stunderna som man verkligen får sig en prövning i att inte lägga för stor vikt i vad som sker i livet, utan istället hur man reagerar på det. Att ta ett djupt andetag och tänka “det löser sig“.

Det har ändå varit helt fantastiska veckor och vi har hunnit med så mycket. Och jag har mycket att berätta, både i bild och ord. Men jag kände att jag inte kunde berätta något om allt vi gjort under dessa veckor om jag inte först berättar om det som just nu är allra mest aktuellt i mitt och Johans liv. En vattenläcka i hallen. Både en ny (läckt under några år av och till) och en gammal (säkert 20-30 år gammal som resulterar i ruttna åsar).
Det var förra veckan som vi upptäckte den, i samma veva som vår tvättmaskin också gick sönder. Efter nästan två veckor av slit med att renovera ett vardagsrum på övervåningen och rensa och städa hela huset (en riktig flyttstädning) och varenda lada och uthus på gården så var vi snart klara. Nu var det bara det roliga kvar. Att göra fint, möblera och få det riktigt mysigt hemma. Så vi tänkte att vår sista vecka av semester sen skulle vara lugn och oplanerad. Kanske en liten roadtrip till fjällen eller något annat härligt eftersom vi kämpat på så bra och fått så otroligt mycket gjort.

Vi hade varit ute och vattnat träd som vi planterat i en ale längs vägen utanför vårt hus när vi plötsligt kom in och kände en stark jord/potatislukt i hela nedervåningen. Det luktade så starkt att jag på en gång insåg att något verkligen inte stod rätt till. Vi avvaktade någon dag och rådfrågade med min mamma och Tage. Nästa dag rev vi ut mattan i hallen där vi har inkommande vatten och hela mattan var blöt. Så vi fortsatte att riva ned mot trossbotten och det var fuktigt hela vägen. Samma sak inne i den gamla toaletten (till höger) som numera bara är ett förråd. Vi märkte att en slang läckte när man hade på vattenslangen ute så vi förstod att det delvis kom därifrån. Dessutom var där en gammal läcka från långt tillbaks som aldrig blivit åtgärdad, som både var ute i hallen och på flera olika ställen inne i den gamla toaletten. Man kan ju säga som så att man märker att det är ett gammalt hus. Varken vattenledningar, kopplingar, eller golv var vidare bra gjort. Mycket hemmafix.
Under veckan som var så har vi rivit hela gamla toaletten och golvet ned till marken. Den där gamla toaletten (förrådet) har jag ändå aldrig tyckt om. Det har känts som husets svarta hål, och jag har alltid mått dåligt av att gå in där. Riktigt dålig energi, och otroligt trångt, mörkt och unken lukt. Så nu när vi ändå var tvungna att riva upp en del av väggen och golvet så bestämde vi oss för att riva det helt och hållet. Jädrar vad skönt det kändes mitt i allt elände. Jag hade ju bestämt mig för att den här semestern till stor det skulle handla om att rensa i det gamla och ge plats för ny energi. Så även om vattenläckan var ett tungt besked så var det samtidigt befriande att ta tag i det rum som jag aldrig mått bra av. Att en gång för alla få fint och öppet i hallen.
Så det var verkligen en dubbel känsla. Varken jag eller Johan kände att vi egentligen hade någon energi kvar till ännu en renovering. Vi ville ju egentligen bara ägna sista veckan åt att faktiskt ta det lugnt och göra något annat. Men istället blev det tvärtom. Nu fick vi ta itu med det största projektet.
Ett tag kändes det riktigt jobbigt och jag satt i hallen och grät en kväll medan Johan upptäckte allt fler åsar som höll på att ruttna bort. Nog tycker jag vi är ganska händiga och envisa och klarar av att göra mycket själv, men sådana här saker…det var liksom bortom vår kunskap. En känsla av hjälplöshet. Dagarna var som en evig väntan. Vad skulle hända nu?

Men sen kändes det lättare igen. Till och med bra.
Jag kände mig så tacksam över så mycket. Tacksam över att det hände nu mitt i sommaren, och inte mitt i vintern. Då hade vi i princip behövt flytta ut under tiden skadorna åtgärdades. Tacksam över att Johan har sådant tålamod och orkar engagera sig. Ingenting är omöjligt i hans värld, och han får mig glad även i de jobbigaste situationer. Tacksam över att mamma hjälpt oss varenda dag med att röja och fixat fika och middag och passat Nanook så vi kunnat koncentrera oss på renoveringen. Tacksam över att min gammelmorbror Tage varit här och erbjudit sig att hjälpa till. Tacksam över att Mats Webiörn, en fantastiskt duktig snickare i grannbyn Myckelgensjö kom hit en fredagkväll för att göra en bedömning, och sen kunde åta sig jobbet redan nu på måndag (idag!!). Allt ordnar sig.
Så mitt i allt kaos så har det ändå känts bra. Det kunde inte hänt än bättre tid än nu. Och jag är SÅ glad att vi upptäckte skadan nu. Det hade varit så hemskt om vi fortsatt som ingenting och den här läckan varat hela hösten och vintern. Nu får vi dessutom chans att göra fint här inne. Hallen är så mycket större nu när den gamla toaletten är bortriven. Det känns så mycket luftigare. Trots att vi har stora hål ned till marken i hallen så mår jag nästan bättre att gå in här nu än innan. Det liksom känns i energin, att det där gamla ratet är utrivet. Nu ska här bytas åsar, läggas ny isolering och trossbotten. Sen ska vi lägga in ett nytt laminatgolv. Vilken känsla att få riktigt golv här inne istället för den gamla mattan som hade samma färg som om någon spytt på den.

Sen ska vi fixa väggarna och taket. Låta träväggarna och trätaket vara kvar men måla om och fixa nya lister. Det kommer bli så fint när det är klart.
Nu när vi varit utan tvättmaskin en vecka också så kommer det kännas helt underbart att få hem den nya tvättmaskinen. Man får verkligen perspektiv på saker och ting. Vilken lycka att kunna tvätta hemma egentligen. Det kommer jag verkligen känna varje gång jag lägger i en ny tvätt nu.
Den här semestern blev inte som jag tänkt mig, men det känns ändå så skönt att fått ägna tid åt allt som behövde göras. Varje morgon har vi klätt på oss arbetskläderna och fortsatt med alla olika projekt. Varje dag har något mer blivit gjort och det har varit en sådan glädje att få se resultatet av allt jobb. Det känns som en lättnad nu efteråt. En skön känsla av att det är rent och fint i varenda vrå och att vi till hösten kommer ha ett mysigt vardagsrum och en soffa att slappna av i. Och nu också en ljus och fin hall utan vattenläckor, och som känns välkomnande. Det ser jag så mycket fram emot.
Men än är det kvar av sommaren även om vardagen nu börjar igen. Jag sitter i en nystädat ateljé i skrivande stund och njuter av ljudet från hallen där snickarna och Johan håller på för fullt. Jag har verkligen längtat efter att få börja vardagen igen. Även om semestern varit intensiv med olika projekt så känns det så obeskrivligt roligt att få börja jobba igen. Kreativiteten har fått gro och växa sig till liv igen, och nu är jag redo för nya tag. Och framöver väntar en positiv förändring som kommer underlätta för mig på så många olika vis. Allt blir bra.

Även om saker och ting inte blev riktigt som planerat, så känns det väldigt skönt. Det är ju precis sådär livet är.
Jag kanske inte är utvilad, solbrun och pånyttfödd. Men jag har banne mig blivit lite starkare och lite klokare. Och det är inte illa det heller.
 Hur har er sommar varit? Vad har ni haft för er? Jag hoppas att den varit underbar, oavsett om ni jobbat eller haft semester.

Det känns väldigt roligt att vara tillbaks här på bloggen igen, och få “träffa” er igen! Ser fram emot att berätta lite händelser och små äventyr från sommaren och visa lite bilder jag tagit. Ha en underbar måndag allihopa! Stor kram på er ♥

43 Kommentarer på “Lugnet efter semestern

 1. Jorma

  Skönt att höra att det kommit något positivt ur detta.
  Min sommar har varit ganska lugn. Jag söker nytt jobb fortfarande, men fick förra helgen en timanställning som personlig assistent vilket kastade in mig i något helt nytt. Jag hoppas på fler pass inom en snar framtid. Utöver det har det varit cykelturer, bastu och lite fotande under sommaren, som jag tycker har varit en av de bättre vädermässigt. Lite mer regn hade varit bra, men en kan ju inte få allt ? Hoppas ni får iordning hos er snarast möjligt.
  Kramar

  Reply
 2. Jossan

  Oj! Vilken överraskning ni fick! 😮 Men som du säger, bättre nu än mitt i vintern! Mamma hade ett liknande problem i sitt hus. Vedpannan la av i våras. Men hellre då, när det räckte att ta in lite el-element än mitt i vintern och -20 grader ute!

  Min sommar… ja, med en knaper ekonomi har det varit ganska lugnt. Men jag har försökt att hitta på äventyr för mig och vovven här i närområdet ändå. Ta oss till nya platser, ta oss till gamla platser, umgås lite med vänner och sådär.
  Är ju inget jättefan av sommaren, då det förväntas så mycket av en, plus att jag nöjer mig med 20 grader varmt. Vilket inte är tillräckligt för många andra! Men visst har den varit helt okej.
  Ser ju dock mer fram emot hösten när det blir lite svalare och man kan ta långa skogsprommisar/vandra istället!

  Reply
 3. Anonym

  “Lite starkare och lite klokare”
  Fint vännen att fånga in de goda och fina bitarna i kaoset.
  Ha det världsbäst och krama varandra mycket ❤

  Reply
 4. Sue-Anna

  Som sagt – man blir klokare av erfarenheterna!
  Hoppas att du med laminatgolv menar klickgolv med yta av trä, de är mycket varmare och skönare att gå på än laminat.

  Om du tror att trä blir för känsligt i hallen så tycker jag att ni ska lägga in ett klickgolv med vinyl istället de håller bättre för blöta ytterskor med stenar i sulorna ?

  Reply
 5. camilla gustafsson glas

  Vet du Jonna, du skrev tidigarer om att du ibland kan känna att du expanderat så mycket att du ibland inte hinner med – jag tror att det är därför som du nu också behöver expandera i er hall. 🙂 Det är nämligen så att enligt fengh shui så står hallen för hur vi tar emot livet – det är ju där vi tar emot när vi kliver in i huset/livet. 🙂 Jag tyckte att symboliken kändes så rätt. 🙂
  Varmt lycka till med alla bestyr – ibland måste saker och ting bli sämre för att kunna bli bättre, eller hur?
  Stor kram
  Camilla

  Reply
  • Erika

   Tack för att du lämnade denna kommentar! Den fick precis mig och sambon att förstå varför vi har en sån pessimistisk syn på vårt liv. Hallen är mörk, grå, trång, tråkig och bara negativ på alla möjliga sätt.
   Vi kommer åtgärda dem inom snar framtid!

   Tack!
   /Erika

   Reply
 6. Lotta

  Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men det är för jag känner igen allt du skriver så väl. Speciellt just nu. Skratt av lättnad att man inte är ensam om kaos hemma, gråt för det är ju både så förbenat jobbigt att titta på eländet men man vet samtidigt att den enda utvägen är igenom och framåt. Och det där med rutten trossbotten… alltså, vi hade precis samma problem med pappas hus när jag var yngre. Fast vi kände knappt någon och hade det inte så bra ställt så pappa gjorde allt själv. Jag minns de där unkna dofterna och allt sågspån som fick grävas ur… och för att sätta in nya så användes bl.a. en domkraft för att få loss stocken. Bilderna är som tagna ur mitt eget förflutna. Jag minns ännu hur jag hängde ner genom hålet i golvet och riktade ficklampan så pappa kunde se. Gamla hus är så vackra men tusan vilka mardrömmar som kan gömma sig bakom väggar och under golv!

  Men vad skönt att det upptäcktes nu och att ni får det gjort innan vintern. Inte för att renovering någonsin är något man gör glädjeskutt över (förutom resultaten), men det är inget man vill ta sig an under de mörka månaderna. Då vill man mysa med lyktor och ljus i ett rent hus. Där är jag själv nu, och försöker dagligen jobba igenom hopplöshetskänslor då det inte verkar vara något slut på allt som ska göras. Jag har varit rätt så jobbig att ha att göra med här hemma då energin tar slut hela tiden, haha. Men resultat blir det, så man får titta på det och inte allt som är kvar. 😉 Och som du säger så hittar man mycket och många att känna tacksamhet för. Så glad att du har så många som hjälper och att Johan är en klippa och lugn i stormen. Sådana människor är guld värda. ❤️

  Låter så härligt att du sett fram emot att återvända till vardagen och att du trots allt känner dig redo för nya tag. Och att kreativiteten fyllts på måste ju kännas underbart!

  Ha en riktigt fin måndag du med nu och välkommen tillbaka! Stora kramar fina du. ❤️

  Reply
 7. Ian

  Welcome back, there is a saying ”A change is as good as a rest” I’ve always found this to be true , so I hope Johan and you still had a good time even though it wasn’t as planned , good luck with your renovations.

  Reply
 8. Annie

  Vad är det någon klok människa sade en gång i tiden…’Life is what happens when you’re busy making other plans’…Så sant som det är sagt! Vad skönt att du ändå har haft Johan vid din sida att luta dig mot och dela det jobbiga med. Det kan jag känna att jag saknar som ensamstående…någon som kan hjälpa till och stötta när livet är tufft… Även om hundarna gör sitt bästa:)

  Reply
 9. Cina

  Ja, det är verkligen i motgångarna i livet som man kan träna sin uthållighet och tålamod. Det är bra egenskaper som kan vara livsviktiga ibland, och kanske ännu mer förr i tiden, men även nu. Min pappa har alltid lärt mej att “problem är till för att lösas” – och går det inte att lösa det för stunden kan man slappna av en stund och andas och det kommer alltid oftast lösa sej förr eller senare bara man inte ger upp! Tack än en gång för det du skriver! Du har författartalanger, och du inspirerar verkligen när du till och med kan få något så jobbigt och frustrerande som en vattenläcka i huset att bli intressant! haha!! Jag vill inte pressa på, men hoppas verkligen att du skriver en bok i framtiden med alla dina fantastiska bilder och det du skriver. Du kan skriva om allt mellan himmel och jord, till och med vattenskador, kommer sälja som smör i solsken! Ha en fortsatt fin sommar!

  Reply
 10. Mona Eriksson

  Å nej! Ja arbete, fix och projekt verkar aldrig ta slut när man bor på landet. Varken planerade eller oplanerade. På gott och ont. Det allra mesta brukar dock föra något gott med sig. Stay positive! 🙂

  Reply
 11. Karin

  Vilket jobb! Men oj vad jag känner igen den där härliga känslan att äntligen få riva ut ett riktigt sunkigt badrum! När vi köpte vårt hus var badrummet riktigt hemskt. Uppdelat i två rum av någon märklig anledning så det var riktigt trångt. Tapeterna var rosablommiga i plast och skulle se ut som kakel och golvet täckt av en bajsfärgad plastmatta med en massa otäta skarvar. När man stod på golvet i duschen kändes mattan alldeles svampig så man ville inte tänka på hur golvet såg ut under. Så fort vi fick råd rev vi ut hela badrummet. Tog bort den avdelande väggen. Kaklade och la in fint klinker, golvvärme, nytt badkar och nya skåp och hyllor. Vilket lyft! Vilken känsla!

  Reply
 12. sandrajunhammar.se

  Ååh, usch vad tråkigt med vattenläcka! Men skönt att det verkar ordna sig trots allt ♥️ Beundrar verkligen din inställning! Det ligger mycket i ordspråket ‘det viktiga är inte hur man har det, utan hur man tar det’ – även om det inte alltid är helt lätt att leva efter det…

  Precis som du skriver, är det ganska sällan det blir som man tänkt sig haha, men ofta blir det ju verkligen bra ändå! Hoppas resten av renoveringen går fint och vad härligt att en positiv förändring väntar framöver, det är du värd! Kram på dig ♥️

  Reply
 13. Felicia

  Vad tråkigt att ni fick det här felet precis till semestern, men som du säger så kanske det var bra att det hände just nu ändå. Ska bli kul att få ta del av resten av dina inlägg nu i höst 🙂 Jag har jobbat några dagar..men sen även varit iväg på en liten surfresa till Varberg med en vän! Det var så roligt, efter att ha läst och sett massa bilder därifrån så var det så kul att få testa på och ta en surfkurs. Verkligen ett tips om du eller någon annan bloggläsare vill testa på surfing, “Surfskolan Varberg” 🙂 Vi hyrde en liten campinglägenhet och hade mysiga 4 dagar. Det är en ny hobby jag kommer fortsätta med 🙂 Tänkte faktiskt åka ner en gång till innan vintern.
  Hoppas det löser sig för dig med fixet med hallen och att ni kan få det lite lugn ett tag.

  Kram Felicia

  Reply
 14. Melissa

  The trials and tribulations of renovating an older home! Glad you caught the leak now. Many times, changes in our paths lead to better things. I’ve been there!
  Just returned from a wonderful vacation in the mountains with my family. Getting there did not go as we planned, but turned into a fun adventure we never would have experienced. Attitude really helps. We call it, “Making lemonade out of lemons!” You have the right attitude. You found the positive in an unpleasant situation. Enjoy the rest of the season!

  Reply
 15. iza

  Det är ju så, när man minst anar det ! MEN, det blir alltid som man säger: Det löser sig. Och som flera sagt, tur att de inte var under vintern. Nu finns det bara tid att göra det man också kanske behöver för att få mer frid inom sig. Yin/Yang. Och ge och ta. Man lär och man lever. Det kommer bli hur bra som helst sen!

  VÄLKOMMEN TILLBAKA! Och du, inte för mycket slita ut sig nu. Inte mer slit och göra sig mer stressad än vad som “behövs”. Alla måste vila och pausa, även du. Var nu rädd om er båda två. Ni är fantastiska <3

  KRAM

  Reply
 16. Anonym

  Tja! Hus är nyckfulla saker, speciellt så där gamla hus. Tråkigt med vattenläcka och mer arbete när ni redan jobbat med tunga projekt. Men det kanske vasr någon mening med allt ändå? Nu när du håller på städar ut allt gammalt. Det blir nog bra till slut även om man sitter i det precis på ögonblicket.
  Så kanske ni istället äntligen kan njuta till vintern.
  Ses! 🙂

  Reply
 17. Gunilla T

  Livet har överraskningar……bra när det blir ngt gott av det i slutändan!

  En bra sommar som jag hoppas ännu vi får njuta av!
  Jobben tar förstås vid men har man möjlighet att ta en kopp kaffe utomhus eller gå en promenad i skogen så är det guld värt!
  Augusti och september kan bjuda på sköna dagar!
  Luften blir klar och frisk!

  Kan nästan se att hallen framför mig bli välkomnande hos Er!
  Lycka till!

  Reply
 18. Janet Doane

  Hi dear Jonna… I had this feeling that something was amiss…. now I know. Oh my! I’m so glad you found out when you did, as you say, rather than in the middle of winter which would have been awful. Just think how much healthier you will both be, with all that mold and yucky stuff OUT… now all will be clean, with pure, strong energy to match the new vibrations of the house and out buildings!

  We had our own bit of excitement… while watching a movie one evening there was this HUGE explosion not ten feet away – we thought a bomb had gone off… but how?? A ceramic tea kettle I’d placed on the burner on the stove and had forgotten about, exploded! Pieces flew twenty feet away, and we found them in every nook and cranny, with ceramic dust and debris everywhere. Smoke was coming from the wood floor in the kitchen… hot pieces were actually burning the wood!… and a small rug was badly burned, with more smoke coming from that…. I watched as if in a dream. We’re so lucky a fire didn’t start, and that we were protected. It took about six hours to clean up… a big mess. We now have a new automatic tea kettle that turns itself off when if it runs out of water so this will never happen again!!!

  So I can really relate to your holiday that went in a totally different direction than you planned… I hope you can make that happen soon… to experience the relaxed and restorative time you had hoped to have! As they say, you need a vacation from you vacation! 🙂 Even so, you look really beautiful, healthy, and lovely in the photos! Much love to you. ♥

  Reply
 19. Danny Moore

  I’m glad that you have family and good friends around. I hate it when I have to repair something that is beyond my knowledge. The body is willing but the mind doesn’t have the answers. Johan looks like a hard worker. I’ve had a good summer and I hope that the rest of your summer is great, also. Stay strong Jonna. Goodnight from America……Danny

  Reply
 20. Lars 8463

  Hej ? fina du
  Semesterbilden i ditt huvud
  var fantastiskt vacker.
  Men jag tror att verklighetens
  alla “smulor” som fastnat
  i dina tankar.
  Gav bilder som lever längre.
  För den här “semestern”
  är nog ett större prov!
  än att montera Ikea möbler.

  Den bild som kommer att leva
  längst i min egen smulsamling.
  Är en låååååång dag på fjället.
  Från ugglan som jagade i gryningen
  Grymtande “samtal” med renarna.
  Vakna av ett varsamt solregn
  Vakna med en mage som är rund
  och glad efter lunchen.

  Vakna med en stillsam glädje.
  För att det finns dagar
  jag blir väckt av varsamt solregn.
  Med milsvid utsikt och insikt.
  Med fjällvinden som sällskap

  Vakna med en stillsam glädje.
  Att få “träffa” dig igen.
  Träffa känslan, tanken i dina ord.
  Få ta del av din utsikt och insikt
  Med Johan som “sällskap”

  Skönt att det blir en positiv
  förändring.
  Att allt blir BRA!!!
  För då blir det kanske fler stunder
  med ett grässtrå mellan tänderna?!
  Kram

  Reply
 21. Anna

  Typiskt?. Men ni verkar ändå tagit det med ro och Johan är en riktig gentleman. Som gjorda för varann. Så fantastiskt fina ni är. Underbara bilder som vanligt och en positiv Jonna. Önskar er all lycka och hoppas du får njuta lite av sensommaren tillsammans med Johan. Jag undrar också, färgar du ditt hår eller är du så där äkta blond? Ha en fin dag .

  Reply
 22. Ann-Kristin

  Det är väl konstigt att när man känner sig på banan, så händer det något drastiskt. Men för er del vänder det till något positivt. Livets prövningar. Nu när ni får så fint i hallen varför inte satsa på ett riktigt trägolv. Vi la in laminat golv i en av sönernas rum, slitstarkt ja men helt utan liv och känsla. Passar bra till erat hus också. En tanke bara när golvet ändå är borta. Styrke kram till dig och Johan

  Reply
 23. Dixi Wonderland

  Fy va tråkigt med vattenskadorna men som du skriver, tur att ni upptäckte detta nu och inte mitt i vintern. Måste också kännas väldigt bra att bli av med den där toaletten. När det kommer till gamla hus så kan verkligen energierna påverka en enormt mycket. Jag har alltid varit väldigt känslig för sånt så jag kan tänka mig att det måste varit en enorm lättnad för dig att få bort toaletten. Tänk va fint allt kommer vara när det är klart 😀

  Min Johan började också jobba denna veckan. Men vi hann åka till Smögen en kväll där vi såg den mest magiska solnedgången. Vi firade två födelsedagar på Kinnekulle, åt familjemiddag på Laxbutiken och nu i September ska vi åka till Urnatur och bo i en trädkoja 6 meter upp i luften. Rekommenderar dig starkt att gå in på deras hemsida då jag verkligen tror att du hade älskat hela deras koncept 😀 Hoppas att renoveringen går bra för er och Jonna, det är så jäkla härligt att ha dig tillbaka :*

  Reply
 24. enmiljonintryck.blogg.se

  Det är så konstigt med sådana händelser och alla känslor man upplever i dem. Och visst är det som du säger, när man tar ett steg tillbaka så inser man att allt faktiskt kommer att lösa sig. Men det testar en verkligen och det bästa är att man kommer ut starkare efter varje händelse 🙂

  Reply
 25. Anonym

  Brukar ibland höra på dina insta stories, att du brukar lyssna på radio.. vilka radio kanaler brukar du lyssna på? =) skulle vara så mysigt att börja lyssna på radio igen, har tröttnat lite på spotify hela tiden! 🙂 speciellt på morgonen.. haha =)

  Reply
 26. Minna

  Oj nej va trist med vattenläcka. Men som det sagts redan tidigare så tur i oturen att ni uptäckte det nu när det är sommar. Lycka till med reparationen!
  Hur min sommar har varit? Jo du, DU har varit en stor en stor inspirationskälla till en del av den! Har bla upplevt fantastiska Stekenjokk ? o sen på hemvägen körde vi genom din by o där var ni ute på promenad.

  Reply
 27. Rödluvan

  Har du tänkt på att laminatgolv är hårda,glatta och ganska kalla. Kanske halkiga för hundtassar men lätta att hålla rena.
  Lycka till med jobben och härligt att veta hur allt ordnar sig.

  Reply
 28. Therese

  How wonderful to read the words you write and even when you are deep in the middle of a crisis! You are wise beyond your years and talented in so many ways! I agree that you should write a book!
  I have heard that you should burn bay leaves and sage to clear away dark or negative energy. Maybe you should finish with that once the work is done. Johan is a wonderful and hard working man. You are both well suited and blessed to have each other to go through your lifes journeys together! Looking forward to reading more postings soon!
  Love from America!

  Reply
 29. Lena - gott för själen

  Blää, sånt där är sååå värdelöst! Men, som du säger, skönt när det är klart och allt är fint. Finare än innan!

  Själv har jag tillbringat en fantastisk helg i Åre tillsammans med #kvinnligaäventyrare (som jag är ambassadör för). Så mysigt! Är nu inne på sista semesterveckan och gör allt för att njuta av de sista dagarna.

  Kram Lena

  Reply
 30. Wroni

  Åh, jag känner så med dig när det kommer till vattenläckan. Ett år när min man och jag bodde Sverige fick vi en vattenläcka som förstörde hela vardagsrummet. Mitt i vintern och -25. Det var iskallt inne efter de bröt upp hela golvet och halva väggen. Med ledgångsreumatism blev det ännu mindre trevligt… haha. Men man kommer igenom det och ibland ger man bara upp och skrattar/gråter och fortsätter så got man kan.
  Har precis avslutat min semester och började jobba i måndags. Det märks att jag och min chef varit borta om man säger så. Vi hade en del att ta tag i, mycket stress, mycket jobb, men det spelar ingen roll för jag älskar mitt jobb och alla jag träffar i mitt jobb. saknade verkligen jobbet och kollegorna de sista dagarna på semestern.

  Min semsester tillsammans med min man var helt fantastisk. Vi besökte min pappas he,by nära franska gränsen och tillbringade 5 nätter där, och sen några dagar till i en annan stad och besökte många kringliggande städer. Det var verkligen en speciell känsla att vara i min pappas by, se ställena där han växte upp och gick i skolan, att få se lindenträden (heter det så?) som hans farfar planterade för 110 år sedan, skogarna där min pappa brukade rida sina hästar och där han brukade vara med sin pappa och promenera med sin andra dotter (halvsyster som dog innan jag fanns). Jag kände mig verkligen hemma där, min man också och det betydde verkligen mycket för min pappa att jag ville åka dit och att jag trivdes där. Känns som att jag kommit ännu närmare honom på nåt sätt (eller hur man nu ska säga.)

  Jag tror att det är ett område du skulle gilla väldigt mycket. Kolla upp Pfälzerwald i Tyskland och speciellt byn Esthal. Väldigt lugnt, vackert, djupa skogar. Runt byarna växer massor med vinodlingar och höga berg runtomkring, borgruiner och vackra slott.

  Ibland får man energi av det oväntade och man håller sig glad av att ha mycket att göra, sålände det är positiva saker som man verkligen gillar. Hoppas att du fyllts med ny energi och får uppleva många underbara dagar under sensommar och höst. Det är nog den tid på året jag gillade bäst de år jag bodde i Sverige (bott, jobbat och studerat där).

  Kram och lycka till med framtida projekt, Jonna!

  Wroni.

  Reply
 31. Jana Goesch

  toll, Jonna & John, wie ihr alles alleine reparieren konntet!!! Jetzt kommt die gemütliche Zeit, der Herbst. Meinen Urlaub habe ich an der Ostsee verbracht, bin oft baden/schwimmen gewesen…ich liebe Schwimmen im kühlen Meer 17 Grad. An einem Tag waren hohe Wellen und die Gischt spiegelte sich in der Sonne schneeweis! Auch finde ich immer einen interessanten Stein. An einem Wochenende war ein Schamane in Norddeutschland zu Besuch, Intipanturi-Sohn der Sonne/Nordamerika- sein Name, wir machten mit einigen anderen ein Ritual im Wald und am Strand, ich brachte ihm ein kleines Geschenk mit und er gab mir auch eins, indem er seine warmen Handflächen in meine legte!!! Ich war sooo glücklich und dankbar! Liebe Grüße und ich freue mich auf weitere tolle Beiträge von dir!!!

  Reply
 32. Magnus

  Vet du vad? När du nu äntligen tillät dig att ta en välförtjänt semester så trodde jag inte ett ögonblick på att du skulle ligga still på stranden eller sitta längs husväggen och läsa. Nej, det skulle vara full rulle som vanligt, MEN, med andra saker. Och så blev det ju också har jag sett på IG om inte annat. Fast det där med vattenläckan var ju rätt onödigt, men så är det när man har hus. Det måste underhållas, det finns alltid något som behöver fixas, eller går sönder.

  Själv har jag börjat jobba igen. Som vanligt har de fyra semesterveckorna passerat alldeles för fort, känns det som. Men en tur upp på Flatruet och en sväng till norra Öland har jag hunnit med förutom diverse snickrande och fixande här hemma. Och så några turer med båten också. Så även om semestern tog slut alldeles för fort så har den nog ändå varit helt OK när jag kikar i backspegeln.

  Stor kram!

  Reply
 33. Pia

  Oj!!! Det var ju tråkigt! Men förstår att det måste kännas Såå skönt nu efteråt, och så mycket ni fått gjort!! Ser fram emot att se och höra mer:)
  Min vardag började igen idag! Tiden går alldeles för fort, och jag blev sjuk en av våra lediga veckor, men känns rätt skönt ändå nu att få lite rutiner igen…
  Nu får du passa på att njuta av den sommaren som är kvar!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.