Lyckan i att jobba hårt

Åh hej på er!
Vad det känns som längesedan jag öppnade datorn nu. Har verkligen inte ens rört den på hela helgen, och det händer väldigt sällan. Men vädret här har varit helt magiskt. Jag är helt säker på att jag aldrig upplevt sådan värme under så lång tid så tidigt i maj. Jag ville nästan nypa mig i armen. Dessa dagar har varit helt fantastiska, och det behövdes verkligen nu!

050901Den här helgen har jag och Johan spenderat varenda lediga minut i trädgårdslandet. Det känns som jag bloggat om vårt trädgårdsland lite för mycket nu på sistone haha, men vi har verkligen spenderat mycket tid där senaste veckan. När jag går in i ett projekt sådär så brukar det tillslut ta upp så mycket fokus i min hjärna att jag bara måste få det klart innan jag kan tänka på annat. Ja ni som läst bloggen länge har nog sett en hel del av den sidan! Det där att totalt snöa in på något för att nå sitt mål. Som tur är så är Johan likadan. Jag kan inte förstå hur jag kan ha sådan tur att Johan också tycker det är lika roligt att ägna en hel helg  på en jordplätt.
050902Vårt mål var att hinna klart med hela jordgubbslandet till på söndag kväll, och vi lyckades! Det låter kanske som något simpelt. Men det var i princip som att anlägga ett helt nytt jordgubbsland efter det hade växt en gräsmatta över allt. Först grävde vi upp alla stora grästuvor där det fanns jordgubbsplantor i och la vid sidan om. Sedan körde vi många varv med jordfräsen. Sedan rensade vi landet från allt ogräs och från alla rötter. Sedan gjorde vi fåror i jorden och rensade försiktigt ut varenda planta ur grästuvorna, och planterade i fårorna.
050903050906

Tack vare vädret har det ju varit helt underbart att få vara ute och greja i trädgårdslandet. Från morgon till sena kvällar med vackra solnedgångar och gyllene ljus. Trots att vi jobbat hårt så har det ändå bara fått mig att få ännu bättre. Det är det som jag älskar med att få ta i och kämpa lite med något. Trots att det kan kännas slitsamt så är det ändå som om kroppen mår så bra av det. Ja, både kropp och själ.

050907Efter många, många timmar med mycket slit stod vi en bit bort på ängen igår kväll med stora leenden, jordiga fingrar, rödbrända axlar och tittade på våra 300 jordsgubbsplantor. Det blev så jädrans fint! Sedan vattnade vi dom och nu håller vi tummarna på att de tar sig bra och att vi får en rejäl skörd med jordgubbar till sommaren.
0509090509034Samtidigt som vi grejade i landet tappade jag björksav en bit bort. Jag fick ju så bra tips här på bloggen hur jag skulle göra, och borrade ett litet hål i stammen, och då gick det undan! Så igår fick jag släcka törsten med nytappad björksav, och i skrivande stund sitter jag och sippar på ett glas. Så gott!
050904Det är något magiskt med björksav. Det ser nästan klarare ut än vatten och skimrar så fint!
050905Sent på kvällen igår plockade vi in verktygen och gick in i huset och gjorde upp en liten eld och diskade undan. Det kändes som vi knappt varit inne något under hela helgen. Det var en underbar känsla att blicka ut genom köksfönstret och se vårt vackra jordgubbsland. Sedan kände vi oss ganska möra i kroppen så vi somnade gott.  Nu blir det till att göra ordning potatislandet framöver, men det blir inte förrän nästa vecka någon gång.

Har ni också haft en härlig helg med fint väder? Hoppas det! Jag önskar er en underbar start på denna nya veckan. Kram på er ♥

25 Kommentarer på “Lyckan i att jobba hårt

 1. Anders

  Hej Jonna! Bra jobbat av er båda! Här i London där jag bor har jag fått nöja mig med att klippa gräsmattan – igen! Allt som växer ligger ju lite ” före” här, första gräsklippningen var i början av mars… Nu börjar flädern och syrenerna att blomma, ska i alla fall göra flädersaft tillsammans med förskolebarnen på Svenska Skolan! Vi har faktiskt också druckit björksav tidigare! Balanserar detta med pollenallergi, me det ska nog gå bra ändå…

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Anders!
   Ojj vad tidigt ni börjar med att klippa gräsmattan där! Helt otroligt vilken skillnad. Och åhh jag älskar syrener! Och flädersaft låter riktigt gott!
   Hoppas det går bra med pollenallergin! Kram ♥

   Reply
 2. Mummi

  Solen o värmen väcker ju både naturen och oss människor till ett nytt liv!
  Det verkar som att det varit sommar i hela landet, så lägligt nu under långhelgen när de flesta har varit lediga!
  Min helg har varit helt underbar med både barn o barnbarn på besök. Vi har sjösatt båten, paddlat kanot, badat i tunnan, bastat och doppat oss i ån
  där vattnet har hunnit bli +15 gr! Ätit o fikat ute, sprungit barfota i gräset och lyssnat på alla fåglar, inklusive göken! Även börjat meta fisk till katten och skurat några trasmattor på bryggan men såpa! Känner mig så tacksam och glad!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh låter som ni haft en alldeles underbar helg! Du har verkligen fått mycket gjort! Så snällt att du fiskar till katten också 🙂 ♥
   Blev glad av att läsa din härliga kommentar! Kram ♥

   Reply
 3. Sofie

  Vilket hästjobb ni har gjort! Men vilken lycka att kunna skörda sina egna jordgubbar sedan och äta dem med välbehag, både under sommaren men också under vintern. Frysa in och ha i gröten/smootien eller på glassen när man behöver en påminnelse om att sommaren kommer åter!

  Reply
  • Jonna Post author

   Jaa det är mycket jobb men SÅ värt det om det nu blir mycket jordgubbar till sommaren. Det är ju sååå gott 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 4. pensionären

  Vad ni har kämpat! Och för att hålla ogräset borta och de kommande jordgubbarna rena från jord kan ni täcka in landet med t.ex. gräsklipp, halm eller något liknande. Dessutom hålls fukten bättre kvar i landet när ni vattnat. Ska bli intressant att se resultatet längre fram 🙂 Lycka till!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja juste tack för tipset! Har hört om det där med gräsklipp tidigare. Så bra, då ska jag testa det 😀
   Kram ♥

   Reply
 5. Malin

  Jag läser gärna mer om era odlingar! 🙂
  Aj vad Johan ser bränd ut, var rädda om er och smörj in er med solskydd…:/ Vårsolen är stark!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad glad jag blir 🙂
   Jaa han brände sig faktiskt, men han verkade inte bry sig så mycket 😛 Men jag håller med, man måste vara försiktig i vårsolen ♥ Kram!

   Reply
 6. Louise Stigell

  Ååååh vilken lyx att ha ett sånt där utomhusligt kroppsarbete som gör att man stupar isäng trött och lycklig på kvällen. För det känns verkligen som en lyx för mig jämfört med att bara sitta instängd framför en dator. Drömmer om en egen köksträdgård en dag, som kan tvinga bort mig från hemmakontoret med jämna mellanrum. Så att man får lite perspektiv på livet.

  Fint jordgubbslandet blev också! Snacka om rikedom att ha det sen i sommar… ^__^

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh förstår din längtan verkligen!! ♥ Ja det är verkligen en lyx att kunna få sånt här typ av kroppsarbete och få greja i sin egen trädgård.
   Hoppas du får uppfylla din dröm snart!!
   Kramar ♥

   Reply
 7. maggie

  Härliga bilder!
  Vad duktiga ni har varit!
  Vilket jobb!
  Härligt att vara två om det eller hur? 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Maggie!!
   Jaa verkligen, så härligt att vara två. Allt blir så mycket lättare ♥

   Reply
 8. Bella

  Ja en helt fantastisk helg har jag haft 😀 Sol och värme gör en så himla lycklig! Nu när våren är här så förstår jag inte hur vi står ut hela långa kalla mörka vintern :p
  Ni ser ut att ha jobbat på riktigt bra, hoppas jordgubbarna tar sig! Det finns ju nästan inget som är så gott som solvarma jordgubbar 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh så glad jag blir o höra att du haft en bra helg! ♥ Ja nu får man verkligen tillbaks efter den långa vintern ♥
   Kram på dig!

   Reply
 9. Marie

  Jag tycker du gör jättefina inlägg ( har läst din blogg sedan början av detta år tror jag)
  och älskar din blogg, den gör mig glad de dagar det känns tungt, den gör mig inspirerad när jag är glad och så vidare.
  Lycka till med jordgubbar och hoppas de blir så där supersöta 🙂
  (eller hur ni nu vill att de ska smaka)

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men gud vad glad jag blir!! Tack snälla 🙂 Det värmer verkligen i hjärtat att höra det!!
   Kram på dig ♥

   Reply
 10. Magnus

  Jösses som ni kämpat, och så fint det blev! Hoppas ert slit belönas rikligt sen. Det är ni såå värda efter den arbetsinsatsen!

  Helgen har varit fullständigt underbar! Det har varit ett strålande vackert väder, nästan för bra när väderskiftet kom så snabbt. 🙂 Jag förverkligade dessutom en nästan 20 år gammal dröm då jag äntligen kunde köpa min “drömbåt” med tillhörande trailer. Nu hoppas jag bara att jag kan lära min katt att det är mysigt att åka och bo i båt. Går det vägen så är lyckan total!
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh vad härligt att du förverkligat din dröm och köpt din drömbåt!! 😀 Så roligt!! Jag hoppas du får åka med den riktigt mycket nu i sommar!!
   Kram på dig ♥

   Reply
 11. Malin

  Underbart! Härlig känsla! Måste bara tipsa om att även sätta i några månadssmultron. Det är smultron som inte revar sig utan istället fokuserar på att ge massor med smultron…. Upptäckte de härom året och tycker det är så charmigt!

  Reply
 12. Erika

  Åh, vad härligt det låter! Vi har också varit ute i trädgården nästan hela helgen, vi har hjälpt min sambos föräldrar att göra i ordning en rabatt i deras trädgård. Tungt, men så himla kul! Och vad bra det känns efteråt, i både kropp och själ som du säger 🙂 Håller tummarna för att ni får jättemkt jordgubbar i sommar! Vad fint det blev 🙂 Och skriv gärna mer om trädgården, det är jättekul att höra och det är inte alls för mkt tycker jag! ?
  Kram!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.