Mer bär

Jösses vad jag har plockat bär i helgen. Jag har bara bär i huvudet nu. På nätterna när jag trött faller ner till sängen och stänger mina ögon så är allt jag ser hjortron. Till och med nu, om jag stänger ögonen så ser jag hjortron. I huvudet eller vad man ska säga.

Men det har blivit riktigt mycket! I går var jag till och med ute helt själv. Tage hade annat för sig och Michael behövde sitta och jobba. Så jag drog iväg själv med min hink och en termos med kaffe. Det kunde man väl aldrig tro att jag någonsin skulle våga när jag för tre år sedan spelade in den här filmen?  Det var lite pirrigt men jag höll mig lugn och sansad och sa högt”Hej alla björnar nu kommer jag och ska plocka lite bär“. Allt gick prima och jag fick riktigt mycket bär i hinken efter några timmars plockande. Idag när jag var till samma ställe, fast med sällskap av Michael så gick vi på två stora blaffor med björnskit. Jag är så glad att jag inte såg dem när jag var där själv. Ska visa bild senare när jag har mer tid!

Ska strax iväg till Bredbyn och sälja våra ca 50 kg hjortron till en bäruppköpare. Sen ska jag självklart ut och plocka mer och behålla själv. Vill ju inte missa glass med hjortronsylt 🙂

Vi hörs senare! KRAM på er! <3

En bild jag tog igår när jag var själv ute och plockade bär.

En bild jag tog igår när jag var själv ute och plockade bär.

Det här ä livet dä!

Det här ä livet dä!

 

13 Kommentarer på “Mer bär

 1. Eivor, M-sjö

  Kul att det är några yngre som tar vara på kunskapen om var bärställena finns. Och att ni tar tillvara på naturens tillgångar.

  Reply
 2. Magnus

  50 kg!! Jösses så flitiga ni måste ha varit!
  Se nu till att plocka en ordentlig laddning till dig/er själva också. Hjortronsylt är ju så underbart gott!

  Den där filmen…. 😀 Snacka om att du jagade upp dig själv ordentligt. Skönt att du går och snackar med björnarna nu i stället. 😉

  Reply
 3. Karin

  Ser att du har hål i stövlarna! Aj då… Hur många par gummistövlar har du? Färg och märke?

  Reply
 4. PJ

  Nu bär det åt skogen, höll jag på att skriva. Nej, det är bra med bärplockning, det ger extra kulor i börsen och det säger väl ingen nej till? Kanske du då investerar i ett par nya, vita gummistövlar? För vita skall de väl va?

  Reply
 5. Livet på Nedergård

  Härligt att det ännu finns unga mänskor som plockar bär! Många är nog alldeles för bekväma av sig för det. Lätt förtjänta pengar kan man ju tycka, men jag antar att de resonerar tvärtom… 🙂

  Reply
 6. Sofi

  Varför är du rädd flåör björnar när du plockar bär? Eller varför tycker du det inte är läskigt att ta foton osv i skogen då?

  Reply
 7. Larsleksing

  Fantastiskt va mycket mylta det verkar finnas hos er, här finns det inte lika bra av dom. Men lite sylt ska de kunna bli, vad tycker michael om blötmyltan.

  Reply
 8. Lina

  Oj stackare! Trodde inte du va sådär nojjig av dig, du som är ute mitt i nätterna i skogen och fotar och har dig helt själv!!! Hade jag aldrig vågat :0) är du inte rädd längre, för björnar och vargar och sånt där läskigt?

  Reply
 9. Per Jansson

  Hej Jonna!
  Härlig bild på hjortronplockning, har du trampan ner i någon myr någon gång o fyllt stöveln med vatten.

  MVH Per

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.