Midsommar, födelsedag och bröllop

Hej på er!

Återigen, stort tack för alla fina gratulationer!
Jag tänkte på det här om dagen, att vissa av er har följt mig här på bloggen i princip hela min resa från 20-åring till 30-åring.
Tänk vad otroligt mycket som händer i livet den tiden.

Jag undrar hur det har känts från ert perspektiv. Ni har liksom sett allt utifrån på ett annat sätt. Sett hur livet sakta men säkert vecklat ut sig och förändrats. Motgångar och medgångar och allt där i mellan.

På ett sätt känns jag precis som samma 21-åriga Jonna som skrev sina första blogginlägg här.
På ett annat sätt, så känns det som mycket har tillkommit i ens inre. Livserfarenheter och insikter, som gör att jag aldrig skulle vilja backa och bli yngre igen. Livet får mer nyanser för varje år.

Jag undrar då hur det känns att fylla 60? Tänk vad mycket mer man då har fått uppleva och känt, som sakta format en till den man är, så som vattnet formar berg.

Någonting som jag lagt märke till är att jag för varje år känner saker och ting starkare. Våren doftar godare. Musik berör mig djupare. Solens strålar värmer mer.
Som om all skönhet blir mer och mer påtaglig.

Kanske kan det också bero på att ju äldre man blir, desto mer förstår man alltings skörhet. Att vi lever sida vid sida med döden. Att just denna dag, just denna stund från detta perspektiv, aldrig mer kommer att komma tillbaks.
Vi har sett människor vi älskar, gamla som unga lämna livet här på jorden och det påminner oss om att ta tillvara på det vi har, och på de stunder vi har med varandra.

Men det är något vi måste påminna oss om varje dag. Och det gjorde jag nästan aldrig som 15-åring. Men idag, som 30-åring så tar jag ett djupt andetag minst en gång om dagen och känner tacksamhet över att få leva.
Och det gör så mycket.

Jag som egentligen bara skulle in till min lilla “stuga” och lägga upp ett snabbt blogginlägg med min senaste video.
Men det blir ofta så att en massa annat kommer fram istället. Men jag älskar när det blir så.

Vi gifter oss här hemma på gården om bara några dagar, så som ni anar så har vi fullt upp med allt som ska fixas och donas.
Men allting känns väldigt lugnt nu faktiskt. Mycket lugnare än hur det kändes för några dagar sedan.

Mycket har vi redan hunnit fixa och det är ju ett väldigt litet bröllop också, så det är inte övermäktigt med grejer som ska planeras och göras. Det känns väldigt skönt.

Som sagt så tänkte jag dela min senaste video, där ni får höra lite mer om bröllopet och även se lite från midsommar och min födelsedag uppe på bergen. Hoppas ni tycker om den!

Ha en fantastisk vecka allihopa! Kram på er! ♥

62 Kommentarer på “Midsommar, födelsedag och bröllop

  • J

   Ja, samma här!
   Bor själv i Göteborg och har förundrats över (avundats ;)) din resa både fysiskt och mentalt, Jonna.
   Är SÅ glad att du delar med dig av allt i text, bild, övrig konst.
   Du är helt fantastisk och har så enormt mycket insikt om dig själv och livet, trots dina unga år (jo, 30 år ÄR ungt)!
   <3

   Reply
 1. Sónia Rafael

  Jonna, I wish you all the best because I follow you to many years and with your photos and videos you brought moments of great joy to my life. You’re a great inspiration to me.
  I wish you a happy marriage,you make a lovely couple!!

  Sónia Rafael

  Reply
 2. Johanna & P

  Har också följt dig sen du sov framför spisen och det spökade i skolhuset =) Du är klok du, att vara i nuet är nog grejen! Och på så vis minns man och skapar fina minnen också. I nuet. Och egentligen finns det ju bara ett nu. Vad duktig du är att göra film, snygga klipp! Tack för all inspiration. =D Önskar dig ett magiskt bröllop, kram från skogen! <3

  Reply
 3. Frida

  Så mysig vlog, brukar inte ha tid att sitta ned och följa bloggar längre men önskar er all lycka med bröllopet och i framtiden! Har följt din blogg sedan du lämnade Göteborg för dessa trakter. Du är en sann inspiration!

  Reply
 4. Dixi Wonderland

  Jag har följt dig sen start och är så himla glad för din skull. Vet hur slitsamt du har haft det många gånger. Och under en period i mitt liv där jag mådde som sämst så satt jag och läste igenom din blogg från början. Det hjälpte mig verkligen. Nu ska jag snart få följa in i ett nytt kapitel i ditt liv, giftermål! Hoppas att ni har bra väder och att det blir de bröllopet som du och Johan har drömt om <3

  Reply
 5. Kari

  Now in my 60s and having seen much loss, I love to enjoy the feel of being young again thru your blogs 🙂 Much love and success 🙂

  Reply
 6. Ian Walker

  Best wishes for your wedding, your blog is still my main source of inspiration, you put in to words how I feel and its my goal to live like you 🙂

  Reply
 7. Kenneth Berg

  Jonna, Happy Birthday ?
  When I was 30 years old I climbed mountains in New Hampshire.
  40 years ago I spent my birthday at 6,000 feet.
  I don’t want to sleep but I fell asleep above the clouds.

  Then I had to climb mountains in Colorado 11,000 feet,
  then had to move to Seattle, Washington and started hiking up the 14,000 feet of Mt. Rainer but couldn’t get to the top…

  I loved your story of your birthday in the mountains – Wonderful!

  Now I’m back in Connecticut just 60 miles from New York City, where I was born. My grandfather lived in Bergen, Norway (he was a ship captain) so he moved to NYC.

  Love your stories ?
  Thank You Ken Berg

  Reply
  • Alessandra

   Hi Jonna! Congratulations for your wedding! I’ve been following you for 6-7 years now and I’m really thankful for everything you’ve done and for all the things you keep doing! I’ve seen you grow, evolve and become wiser and more conscious in these years and you kind of helped me through my journey as well. I’m so happy for all the things you’ve accomplished this year so far and I’m sure greater things are yet to come. Wishing you and Johan the best – you are a big inspiration for me! Love, Alessandra

   Reply
 8. Ana Quelhas

  Hello Jonna! You are an inspiration! Thank you for showing and sharing the beauty of your country! Your pictures and videos make us seriously think about the nature of our world that we are constantly wasting away… Hope that people can see that we have to love our environment, in order to continue to watch and feel the gorgeous wildness of our planet.

  I wish you all the best for your wedding and life! Hope you continue your beautiful work!

  Kisses from Portugal

  xx Ana

  Reply
 9. Lesthi

  Jag har läst din blogg i 7 år och har älskat varje inlägg 😀 Så glad för din skull och hur ditt liv har utvecklats.

  Reply
 10. Cina

  Tack för det du filmar och skriver/berättar!
  Dina naturbilder är helt fantastiska, också det som du filmar i “vardagen” som dokumentär, det lilla enkla men ändå så värdefullt!
  Du fångar ögonblicken med människor när du filmar så otroligt bra, och det du berättar, inkl bakgrundsmusiken.
  En fenomenal regissör och producent!

  Vill önska och gratulera att ni får ett fantastisk bröllop!

  Reply
  • Cina

   Måste bara tillägga att jag tycker intro på den här vloggen med de olika klippen i snabb följd,
   får mej att associera till långfilmen “Änglagård” med Colin Nutley, så jättebra!
   Ser fram emot om du ngn gång i framtiden skriver manus och filmar din egen långfilm, skådespelar också,
   tror den kan bli superbra!

   Reply
 11. Terri Ford

  Now in my sixties I do appreciate nature and the little things in life more. Thanks to my parents I grew up appreciating nature. Have fun at your wedding!

  Reply
 12. Verena

  Har följt din blogg ända sedan du bodde i gamla skolan! Både ditt och mitt liv har förändrats en hel del sedan dess, roligt att bli äldre “tillsammans”! 😉 /Verena

  Reply
 13. Dan Seaman, Prescott, Arizona/US

  Thank you for reminding that “work/money/job” is not the main thing in Life and that we take a break from all that, whenever we can (even if it is just a little journey to the mountains). Yes, we need to work for our food and house but it is all worthless if there is no enjoyment along the way. Just like the mosquitoes… sometimes, all you can really do is leave them behind! Good Luck & Best Wishes to you both, from the desert mountains of Arizona.

  – love this life, live this love

  Reply
  • Dan Seaman, Prescott, Arizona/US

   lol! the translate tool/auto correct had a lot of fun with my comment, but I think you got the spirit of it. hahahaaaaa…!

   Reply
 14. Kevin Penney

  May your Wedding day be filled with light and love.
  Have a great day and I, along with so many others, look forward to seeing the delight you and your families take in witnessing you and Johann giving expression to your love for one another.
  Many of us feel that you are part of our own families so will share in the joy and dance in our hearts for you both. XX

  Reply
 15. Eugene Cooper

  Dear Jonna! I heartily congratulate on the day of the upcoming wedding! You are like a ray of sunshine on a frosty day!
  Your vlogs fill my heart with joy! You and Johan are such a beautiful couple! Both of you with beautiful and tender souls.
  Let your life together be wonderful and joyful, and let the problems pass by! Happiness to you two, dears!
  With love, Eugene Cooper. ♥

  Reply
 16. Felicia

  Du är verkligen så himla fin Jonna, känner igen mig själv väldigt mycket i dina tankar och känslor. Du är en stor källa till vad som inspirerar mig här i livet i allt från kreativitet och värderingar. Du är viktig och du är grym! Tack för att du låter mig och många andra få ta del av dig och ditt liv. Massa kramar <3

  Reply
 17. Birgita

  Så härlig film! Älskar när du blandar olika sekvenser med bilder och njuter. Du har verkligen delat med dig både jobbigt och glädjestunder under din tid i Grundtjärn visst minns jag också den jobbiga vinter i skolhuset men du gav inte upp, kämpade och hittade lösningar. Så fint du fick fira din 30årsdag och önskar er nu ett varmt lycka till med bröllopet. Kram till er??

  Reply
 18. Brenda

  Happy Birthday Jonna! Blessings and light for you and Johan for your wedding.

  You and Johan are an inspiration to me!

  Reply
 19. Monnah

  Tänk så spännande det har varit att få följa dig så här långt! Vi firar 25-årig bröllopsdag om en månad och det känns både som en evighet och ingen tid alls. Du bidrar med så mycket gott i världen med allt vackert du sprider omkring dig. Hoppas att du och Johan får en alldeles fantastisk bröllopsdag. ❤️

  Reply
 20. leif

  Hej Jonna!
  Va fint du skriver om hur du har mognat och upplever livet nu.
  Jag blir så glad att du har funnit din livskskamrat och att ni skall gifta er.
  Inspiration är bara förnamnet, jag komponerade en dragspelslåt på direkten,satt i garaget i eftermiddag och gjorde en Video om er.

  https://www.youtube.com/watch?v=t5kTsEtg8qY&feature=youtu.be

  hoppas du orkar se den. den heter Jonna och Johans vals.
  försök att dansa den med Johan på brölloppskvällen.
  Lycka till på brölloppet.
  Många kramar från en trogen följare. leif

  Reply
 21. Helga

  Dear Jonna,

  This video was delightful. Love the cow bells, and of course those newborn calves … so sweet !
  May your wedding day be filled with love and family. Best wishes from the Canadian wilderness.

  Reply
 22. Isabel

  Happy Birthday Jonna and Congratulations to you and Johan!!!
  It’s been wonderful to follow your magical journey! I am happy I was able to cross paths through the web. Watching and reading your blogs has been a very uplifting experience for me. I live the beauty and love of All through you.
  Many blessings and Joy always!!! <3

  Reply
 23. Martina

  Jag är också en som följt dig nästan från början. Hittade din blogg av en slump när jag sökte efter bilder med norrsken. 🙂 Jag är så tacksam över det, du berikar våra liv med din kreativitet och din livsglädje och din intensitet och det har varit så fint att få vara med i din utveckling alla dessa år.
  Jag är 55 år, för att svara på dina frågor: själv tycker jag de bästa åren var 35 till 38 ungefär, rent “kvinnokroppsligt”. Ett bra äktenskap blir bara bättre och det gjorde mitt, eftersom jag har min personliga “Johan”. Nu de senaste åren kom några stora förluster, och det gör livet verkligen skört och på nåt sätt ännu intensivare och värdefullare grnom allt det svåra. Jag tror dock att man känner sig alltid samma jag inombords, det blir nog likadant med 80…
  Jonna, jag önskar dig en underbar bröllopsdag! Vi hade vårt bröllop utan fest och familj, vi tänkte då (1993) som ni och hade ingen lust att göra en stor sak. Har aldrig ångrat mig, det blev så bra.
  Tack och kärlek och glädje till dig och Johan i Grundtjärn och ha en underbar bröllopsdag!
  Hälsningar till alla dina fina bloggläsare också, ni är något speciellt i den här annars ofta så tråkiga världen, älskar att läsa era kommentarer.
  Bless you all!

  Reply
 24. Marit

  Tack Jonna för detta blogginlägg! Jag älskar att läsa dina kloka funderingar, det är nästan så att jag föredrar långa texter framför vloggar! Du är så klok, och kan skriva det som man själv många gånger tänkt men ändå inte fattat.. Önskar dig och Johan en underbar bröllopsdag, hoppas vädret är fint och allt blir som ni planerar! Jag har följt din blogg ända från början, och det har varit en fantastisk resa!

  Reply
 25. Magnus

  Även jag har följt dig länge, nästan enda från början. Bilden i Göteborgs Posten på den där söta, blonda tjejen som satt högst upp på en stor vedhög gjorde mig nyfiken, och sedan dess har du haft mig på kroken. 😀 Med tiden visade det sig dessutom att du hade vuxit upp bara några hundra meter från där jag hade min första egna lägenhet och att vi gått på samma gymnasium. Hur många gånger har vi mötts någonstans i Stenungsund under dina första 5 levnadsår?

  Vilken resa du gjort! Från strapatserna i det gamla kalla skolhuset fram till idag som framgångsrik företagare känd över hela världen för din multikonstnärliga talang. Att jag fortfarande följer dig efter så många år är för att jag känner igen mig så mycket i dig. Önskar bara att jag hade varit lika klok som du när jag var runt 20 år och valt en annan livsstig än den jag hamnade på. Du lever i mångt och mycket det liv jag, idag, önskar att jag hade levt. Att själv kunna styra över mina arbetstider. Få leva nära naturen långt bort från ljud- och ljusföroreningar där man kan höra tystnaden. Men att ställa om till ett sådant liv nu med “bara” lite drygt tolv år kvar i yrkeslivet är inte helt lätt, så jag får sikta på att hitta den där platsen jag drömmer om då när jag äntligen själv kan få styra helt över min egen tid.

  Stor kram!

  Reply
  • Erika

   Magnus: Jag är en av dom som numera styr och ställer över min tid/liv.
   För rätt många år sedan sökte jag tystnaden, den tystnad som ger själen
   ro, jag fann den någonstans i Dalarna, från att bott i en stad i Södra Sverige
   under alltför många ohälsosamma år, av tristess, leda och annat otyg.

   Oljud, buller, tåg,tradare golvbrunn som lät varje gång bilar körde där.
   Inte alltid det går att åtgärda eller bryta upp från en plats man bor/jobba
   men, för egen del gjorde jag ett val, antingen stanna kvar i staden, eller
   greppar mig själv i nacken, vilket jag gjorde. Det blev hur bra som helst, för
   att inte säga väldigt lyckat. Här kan jag sitta på uteplatsen, höra vindens sus,
   fåglar, låter som den vackraste melodi, en tystnad jag sökte, som jag
   också kan tar på.

   Jag kunde göra den helomvändning jag den gången gjorde, eftersom jag inte
   längre behövde vaknar till ett larm. Den tiden är förbi. Det kommer den dag då
   du säkert också kan lyssna till tystnaden, som ger själen så mycket!

   Lycka till med det!

   Reply
 26. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Några “ploppiga” tankar från videon.
  Hur många koppar/muggar har du/ni?!
  Jag skulle vilja ha hört din
  ömma moder spela/sjunga.
  Att Stjärna har blivit en STOR Stjärna!!!
  Din min vid ca 3:16 “fjortisJonna”
  ? ❤
  Att din ömma fader nog också
  är lite “galen”
  Toulouse gillar att vara ute?!
  Bubblande ivrigt hjärta i friheten…
  Bröllopet blir litet, men känslan…
  Få vara fri, tillsammans ❤

  Jag har betraktat dig i alla inlägg
  och jag ser dig
  Från “flummiga” tår i myllan
  till VD fingrar på avtal.
  Och allt liv därimellan, vardag/fest
  tårar/glädje, verklighet/drömmar.
  Det som varit, är och kanske kommer.
  Allt som nu är DU!
  Hej! ?

  Om det hade varit möjligt, skulle jag
  med facit i handen ta allt som nu är JAG!
  Och återvänt till en punkt i livet.
  Undra vem, var, jag hade varit nu?

  Även om jag inte alltid förstår dig
  eller håller med, i alla fall i början.
  För jag är lika olika som du.
  Även om du inte firar födelsedagar.
  Med tanke på livets skörhet
  Ger jag dig en önskan och om jag får?
  Skriver jag den på insidan av din mur.
  “Att det ivriga hjärtat får fortsätta
  pumpa bubblor i frihet
  tillsammans”

  Det är inte åldern på mina armar
  och hjärta som kramar.
  Det är min erfarenhet, medfarenhet
  OCH “humor”???? ?
  KRAM!

  Reply
 27. Annina Torino

  Grattis Jonna! Det är så roligt att följa dig och även om spökhistorierna var spännande så är jag så glad för din skull att du slipper frysa och att du kommit till en punkt då du kan leva ditt liv som du önskar där i Grundtjärn och med din kärlek vid din sida. Önskar er ett fint och roligt bröllop – klackarna i taket!
  Kramar Anna

  Reply
 28. Sofie

  Följt dig sen du flyttade upp dit. Härligt att följa dig och alla äventyr med både livet, kärleken och skapandet.
  Önskar er all kärlek och lycka samt en underbart magisk bröllopsdag!
  Jag tycker varje år ger nya gåvor så mindre lätt välja just en ålder angående din fråga.

  Reply
 29. Floki

  I could write a lot on how I see your trip from 20 to 30 years old but there will be better time for details. Let’s just say that I consider you as my precious fellow
  traveller on an enchanted journey of spiritual self-discovery. You are about to take another big step on this path. I know it will be even more magical than all the others you have taken. Lots of love. ❤️

  Reply
 30. Claudia Amitola

  Lovely greetings to both of you, dear Jonna .) and dear Johann 🙂
  Have a beautiful wedding wi th your family and then feel the same as you already have.
  LOVE for each other and to leave the other his freedom…

  I got to now you with the funny video “Spring in Sweden” and then i watched lot of videos. 🙂 🙂 🙂

  At this time i was already very aware that i would definitely move to Sweden. 🙂 I`ve been to Sweden twice for 5 month in one piece. Since I am permanently in Sweden och jag skriva “sverigemylove” 🙂 with now almost 71 years. I love this nature here and this peacefulness outside the cities very much.
  Yes, “everything” is perceived more intensely as you get older…. You will experience this HAPPINESS more and more 🙂 🙂 🙂

  We live in the countryside in Jämtland 🙂 🙂

  dear hugs to both of you 🙂 🙂 Kram till dig och Johann
  Claudia Amitola

  Reply
 31. Christiane

  ‘Be Happy’ is my wish for you and Johan, as you celebrate your wedding day with your friends and family around you!

  These are the good days, when joy is plentiful, and good wishes are poured out on you from those whom you have helped and inspired over the years. The flower petals were a lovely idea. So very ‘Jonna’, those flower petals, yes. 🙂

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.