Min 30-årsdag

Hej fantastiska ni!

Sen mitt senaste inlägg har jag hunnit fylla 30 år, och jag vill verkligen tacka för så många fina gratulationer jag fått under de senaste dagarna. Ni är underbara!
Jag hann aldrig göra något inlägg här på bloggen när jag fyllde år som jag annars brukar göra, för natten innan min födelsedag satt jag i bilen på väg norrut med iver i hjärtat och lyssnade till Stina Wolters sommarprat i P1.

Finns ingen väg jag älskar att köra på så mycket som vägen till bergen. Till stugan. Till de vilda forsarna och de snötäckta fjälltopparna.
Och speciellt om det är en ljus sommarnatt, när Johan ligger bredvid och sover, och Nanook som sitter där bak och doftar på natten genom det halvöppna fönstret. Jag riktigt ryser av välbehag.

Min enda önskan var att få fira min födelsedag på en fjälltopp i midnattssolen med Johan och Nanook. Jag hade liksom sett just den bilden framför mig så länge. Mitt hjärta längtade så starkt efter att få bli omringad av oändlig rymd, höga berg och midnattsljus.
Och ni anar inte vilken glädje jag kände när det blev verklighet! Fast tusen gånger bättre.

Vi var i himlen en stund. Precis så kändes det.

Det var -2 grader den natten, men jag kände inte av någon kyla alls. Bara frisk luft som gick så lätt att andas. Jag ville springa åt alla håll. Jag kände mig som en ko på grönbete.

Vi satt där länge i det mjuka nattljuset. Skrattade åt Nanook som såg så mänsklig ut där han satt och blickade ut. Vi undrade vad som försiggick i hans tankar.
Jag åt en chokladkaka för Angeliqa och tänkte att hon säkert vandrar någonstans här bland bergen en natt som denna.

Jag är så tacksam att jag fått bli 30 år. Att jag klarat mig igenom ungdomens stormiga, fartfyllda år och landat just här, denna natt, med min älskade Johan och Nanook.

Jag känner hur livet bara blir bättre och bättre. För varje år har jag mer och mer att vara tacksam över. För varje år har jag mer att älska.

Tidigt på morgonen när vi gick ned från berget så dansade dimmorna ovanför forsarna. Sen åkte vi hem till vår lilla fjällstuga, som vi äntligen fått bona in oss i. Vår hemliga lilla plats där inte ens mobiltäckningen når oss.

Vi spenderade hela helgen där och jag sov så hårt att det kändes som jag tog igen sömn från ett halvår tillbaks. Åh vad det gjorde gott.

Helgen i fjällen var det bästa på länge. Jag tror vi båda verkligen behövde komma iväg sådär en stund. Det var så längesen sist.
Men förhoppningsvis dröjer det inte så länge tills nästa gång.
Självklart så är det till fjällstugan vi far på vår “bröllopsresa” senare i sommar.

Snart kommer det en liten video från vår helg i fjällen och lite annat som hänt sedan sist!

Hoppas ni har en underbar vecka allihopa! STOR KRAM! ♥

62 Kommentarer på “Min 30-årsdag

 1. Lena

  Ett stort GRATTIS lite i efterskott! Och fantastiska bilder som vanligt, det måste kännas härligt att få tillbringa sin födelsedag i den underbara naturen.

  Reply
 2. Jorma

  Känns som en helt underbar plats att spendera bemärkelsedagen på 🙂 Och andra dagar också för den delen
  Kramar

  Reply
 3. Lindan

  ÄLSKADE ÄLSKADE JONNA!!! Blir så glad när jag läser om din “födelsedags-natt”!! Så klockrent att fira den där..bara ni i natten… <3 Låter helt fantastiskt!! Jag tänkte på dig flera gånger, men lyckades aldrig få iväg en grattishälsning (var på strapatser i Kalmar och på Öland)….
  Så skönt det lät att få komma bort lite från allt flyttstök som ni haft!
  Jag vet inte vad det ÄÄÄR med dig, men blir typ ALLTID tårögd när jag läser dina inlägg…Fast på ett BRA sätt!! 😀 😉

  Många grattishälsningar från lipsillen i Jönköping!! Du är bäst, och jag gläds med dig i allt fantastiskt som händer!! <3 <3 <3

  Reply
 4. Gizze

  Vilken natt! Vilka dagar . Vilken födelsedag! Grattis fina Jonna! Kramar från Gizze i Säffle

  Reply
 5. Gabriella

  Underbara du❤️
  Jag och min följer allt om dig allt är bara så magiskt
  Vi älskar fjäll o natur lika mycket som ni?
  Jag läste inlägget för min man och han började gråta pga av vi känner likadant
  Vi är på väg neråt söder efter semester i fjällen ner dit vill man inte
  Underbara er med allt du skriver och lägger upp?

  Reply
 6. Illianas.se

  Åh vilken underbar födelsedag du verkar ha haft! Stort grattis i efterskott ❤️????
  Otroligt vackra bilder från fjällen, känner hur jag längtar till bergen, tystnaden och den klara luften varje gång jag ser bilder från olika fjällandskap. Tills jag har möjlighet att åka dit får jag glädjas åt fina bilder som folk delar och längta efter videon som du ska ladda upp!
  Kram! ❤️

  Reply
 7. Brittmari

  ? Stort grattis till dig i efterskott ?
  Det ser så underbart ut och jag kan känna lugnet genom bilderna och texten. Och, jag är som Lindan…tårarna rullar när jag läser något som du skrivit, vloggarna och de underbara bilderna. Har skrivit det förut, du har ett sätt som går rakt in i hjärteroten, på ett bra sätt ?
  Kram på er ?

  Reply
 8. Zabina

  Stort stort grattis på din 30 års dag i efterskott, lycka till med det som kommer. Hoppas att vi hinner att ses när allt “lugnat” ner sig ☺️

  Reply
 9. Therese

  Grattis i efterskott!! ?
  Ser verkligen helt fantastiskt ut att fira sin födelsedag på detta sätt! ❤

  Reply
 10. Maria

  Märklig upplevelse – att läsa ditt inlägg och känna att DET DÄR ÄR JU JAG! Det är så jag vill göra, det är så jag drömmer om att göra, det är så jag också vill hela tiden!!! Lyckliga du. Jag får njuta genom ditt inlägg tills vidare för du inspirerar mig till att fortsätta åt det hållet så mycket det går. Och det kommer att gå, så småningom. Tack!

  Reply
 11. Melissa Ziech

  Happy Birthday! I wish you many good things in the coming year! I, too, just celebrated my birthday (I’ve had a few more birthdays!) and spent it quietly, reading, napping, and just being with my love. I’ve loved him since I was 8 years old and we will celebrate 47 years of marriage next week. I know how it feels to take a break from the rest of the world and just be with loved ones. Glad you were able to take a restoring get away and hope you are ready to tackle the world again. Have a beautiful week!

  Reply
 12. Åsa

  Grattis i efterskott Jonna! 😀 Låter som du valde ett alldeles utmärkt sätt att fira din födelsedag, ser fram emot nästa video och att få höra lite mer 🙂 Min sambo (och fästman!) fyller 30 om fyra veckor och vi har också pratat om att åka till fjällen då, vi får se vad han känner för. Vem vet, kanske sitter vi med uppe i Marsfjällen om en månad och firar hans 30 år haha.

  Reply
 13. Tove

  Ett varmt försenat grattis till dig finaste Jonna! Må du få ett underbart nytt år! Tack för all skönhet du sprider omkring dig!

  Reply
 14. PJ:s byffé - från by till fe

  Stort Grattis Jonna! Det finns de som aldrig blir trettio. Och du har fortfarande största delen av livet framför dig. Så mycket att upptäcka och uppleva.
  Och snart blir det tillfälle att gratta en gång till!

  Jag lyssnade också på Stina Wollter. Så annorlunda och rak i sitt sommarprat. Och snart kommer hon till Urkult. Vilken röst och vilken kraft i hennes sång och musik. Måste bara se henne där.

  Jag som funderat på hur det blir med fjällstugan nu när ni fått eget hus och tomt att rå om. Naturligtvis, Marsfjällen är något annat än Grundtjärn, ett ombyte och vederkvickelse. Så fint att ni har två ställen att vara på; båda med sina karaktärer.

  Reply
 15. Anonym

  Grattis på din 30 års dag! Fjällen, ja det är hela ditt väsen, hela du. Inga flashiga Stureplansfester där, eller Avenyn i Göteborg utan sittande på en fjälltopp i det tysta med dina älskade vid din sida! 🙂 bättre än så kan man väl inte ha det. Du är där du trivs just nu! Kram till dig och er!

  Reply
 16. Christiane

  “My only wish was to celebrate my birthday on a mountain top in the midnight sun with Johan and Nanook.”

  beautiful ! 🙂

  Happy Birthday, Jonna !

  Reply
 17. Lars 8463

  Gomorgon Johans Fjällfia!
  GRATTIS till din 30 – årsnatt!
  Till rymden i doften av midnattsljus
  på din årstårta.
  Jag har sett fjällkor på grönbete
  men aldrig någon som äter choklad!
  Lämnade du en bit i fjällvinden
  där bergen möter himmeln.

  När Nanook satt i nuet.
  Fylld av alla dofter.
  Blicken som sprang fritt.
  Kanske han hörde steg som tystnat.
  Men även sin glädje i nuet.

  För ivern i ditt hjärta
  KRAM

  Reply
 18. Lena Buhr

  GRATTIS, Jonna! 🙂 Och vilken fin resa ni gjorde; vilken natur….underbart 🙂

  “Tänk, att få sova bland räv och ljung,
  under midnattssolens ljuva sken – ja sjung!
  Om fjällens vida, nakna glans,
  man önskar att den alltid fanns,
  att få skåda under livets alla stunder,
  bland naturens alla magiska under”

  Kramar!! 🙂

  Reply
 19. Dixi Wonderland

  Stort grattis i efterskott bästa du <3 Jag längtar också efter att få fylla 30! Ska bli skönt att lämna 20 års åldern bakom sig om jag ska vara helt ärlig 😛

  Reply
 20. Birgitta

  Grattis till dina 30år! Så fint att du kunde fira den som din dröm varit. Det är så underbara bilder och visst är det skönt med lugnet i fjällen. Önskar er en fin fortsättning på juli och en riktigt skön bröllopsdeltagare med bröllopsresan som avslutning.

  Reply
 21. Magnus

  Stort GRATTIS i efterskott!
  (Det har varit så mycket ett tag nu att jag tyvärr missade Din dag, för jag vet ju vilken dag det är numera.)

  När jag läser ditt inlägg blir jag full i skratt. Så lika vi är du och jag! Jag är ju ett gäng år före dig men när jag fyllde jämt för några år sedan, du vet den där siffran som får många andra att bjuda upp till en jättefest med massa mat, dryck, vänner och anhöriga, så packade jag ner lite fika och stack ut med båten. Vädret den dagen var helt magiskt! Havet låg som en spegel och ett fantastiskt soldis dränkte ytterskärgården i ett helt fantastiskt ljus. På bilderna jag tog så är vattenytan sidenmatt. Hur som helst, jag stack ut genom Stigfjorden och ut mot öppet hav. Strax sydväst om Måskeskär stängde jag av motorn och sen låg jag där och drev sakta. Jag var inte ensam båt där ute men jag hörde liksom inga motorer. Satte mig och tog fram fikat och tittade ut över den blanka vattenytan. Plötsligt stack en säl upp huvudet bara några meter bort. Vi tittade på varandra helt kort innan den ljudlöst försvann. Under de timmar jag låg där och drev så var det många sälar som kom och hälsade på. På kvällen blev jag sedan bjuden på middag hos min Morbror och hans fru. Den dagen kommer jag att bära med mig i minnet för resten av mitt liv! Soldiset, tystnaden, det spegelblanka havet, sälarna….. Det var min fjälltopp! 😀

  Reply
 22. Doreen Winburn

  Happy 30th Birthday Jonna! You deserve to be happy on your birthday because you are a nice lady! Wish you all the best in life…even though you already have plenty of blessings coming your way this past few months.

  Reply
  • leif

   Många hälsningar till Johan också. Prova att
   Fiska öring. Den är jättegod nystekt I smör och lagd på ett hårdbröd. Det är min fjällmat.??

   Reply
 23. Camino

  Hermosa edad, hermosa noche, hermosa pareja y hermoso paraje. ¡Felicidades Jonna! como te dije en mi correo, cumplo años el mismo día que tú pero…. ¡63! . Eso sí, bien vividos.

  Reply
 24. Gunilla

  Stort grattis på födelsedagen!
  Ser ju helt underbart ut att sitta i -2 grader mitt i natten : )

  Reply
 25. Tobias

  Stort grattis i efterskott Jonna Jinton. Har följt och gillar din youtube-kanal i ca ett halvår. Fortsätt med det du gör!!

  Reply
 26. Anonym

  Stort GRATTIS, lite i efterskott, till Din 30-årsdag! Du ser ut att ha haft en helt underbar dag och det är Du värd! Kram Lena

  Reply
 27. Annika

  Ett så fint minne att ha med i livet framöver, en alldeles underbar 30-årsdag 🙂 Jag har ett speciellt minne från min 30-årsdag – en silverskål som glömdes på ett biltak när givarna jagade småbarn på rymmen! Skålen fick en liten skada, men det är ett fint minne 🙂 Nu är jag långt mer än dubbelt så gammal som du och jag gillar din stil och dina bilder. Njut av livet 🙂

  Reply
 28. Bysse

  Stort grattis i efterskott! Blir nästan avundsjuk på er när man ser de vackra fjällbilderna.
  Själv har jag vari upptagen med skrapning och målning av en husgavel. Är nästan klar nu.
  Har bara omålat andra varvet på nedersidan gaveln.
  Många kramar, Bysse.

  Reply
 29. fernando

  Hi Jonna, happy birthday!…
  beautiful landscape to spend such a pleasant moment.

  a hug, fernando.

  Reply
 30. Floki

  Indeed, Nanook looks like a Buddhist monk during meditation. And where was your ferocious guardian Nayeli? I think that places like this one inspire us so much because they bring to the surface our greatest yearning: Freedom from Limitations. Another word for this Freedom is Love. More and more Freedom and Love to you in coming years, Dear Jonna. Happy Birthday. ❤️

  Reply
 31. Monnah

  Grattis i efterskott! Livet blir bättre med åren. Eller, med alla erfarenheter man samlar på sig så finns det alltid någon upplevelse som kan komma till användning vid varje ny utmaning… Lycka till med alla bröllopsförberedelser! Ni kommer säkert att få en underbar dag. ❤️

  Reply
 32. Claudia Amitola

  Dear Jonna 🙂
  Congratulations afterwards on your birthday 🙂 🙂 🙂 Continue to celebrate your LIFE with all your LOVED ONES <3 <3 <3

  Reply
 33. Danny Urban

  Dear Jonna,
  I remember many years ago when I was 30. It was the best years of my life. I am much older now, but I know that you must celebrate this time in your life. A big Happy Birthday to you!! I hope you have many more. I am looking forward to hearing about your wedding to that wonderful man!

  Danny

  Reply
 34. Johanna & P

  “Jag ville springa åt alla håll” ???‍♀️☀️???underbart beskriver så bra känslan, stort Grattis!! ? ? ? Jag firade den 29e med att bli några år äldre än du, också tacksam för så mycket! I sällskap av alpackor, jordgubbstårta o flera hjärtegull! Njuter av dina bilder, kram! ?✨

  Reply
 35. Kerstin

  Varmt Grattis i efterskott Jonna. Vilken magisk 30-årsdag du fick! Tack för underbara bilder och för att du delade med dig av er magiska stund.

  Reply
 36. Rasmus

  Du och ditt liv är så att man kunde skriva en saga om det. Sagan skriver du faktiskt själv, Jaja.., jag vet att det är idylliserat till en viss del, men vem vill se för mycket av grå vardagsproblematik när man besöker dig? Samtidigt är du ibland smärtsamt ärlig om yttre motgångar och kampen mot inre demoner, men det er det som gör din berättelse så spännande. Att besöka din sida och se dina videos är en lisa för mig. Jag önskar dig välgång och lycka med bröllop och det fortsatta livet som bondmora på släktens jord. Må du välsignas med många små smölfer som pirrar omkring i Grundtjärnska paradiset i bästa Astrid Lindgren/John Bauer – stil.

  Reply
 37. Anonym

  Z okazji urodzin, życzę Ci wszystkiego co najlepsze i konieczne do szczęścia 😀
  100o lat Jonna!

  Pozdrawiam z Polski
  Asiek

  Reply
 38. Jörg

  Liebe Jonna
  Alles gute nachträglich zum Geburtstag und alles gute,
  vor allem Gesundheit und was sonst noch so dazu gehört.
  Das alle deine Wünsche und Träume in Erfüllung gehen. ????

  Reply
 39. Gunilla T

  Grattis till dina 30år tycker inte det är länge sedan du fyllde 27!

  Vad mysigt ni fick i stugan och bergen
  Så förståndigt att resa iväg och ladda batterierna. Det behövde ni nu inför stundade bröllop!

  Ser fram emot att få se er vigsel med närmaste familj medlemmar.

  All kärlek till Er båda ?

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.