Min andra arbetsplats

Tänkte att jag skulle visa lite bilder på vart jag håller hus om dagarna. Senaste månaden så har jag jobbat intensivt med smyckestillverkningen. Efter ett långt sommaruppehåll så känns det så kul att komma igång igen. För er som inte vet så driver ju jag och min mamma företaget Nordkristall. Vi håller på med silversmide och designar och tillverkar smycken.

Vi håller ju även på att öppna upp ett galleri här i Grundtjärn, som egentligen skulle haft invigning i juli men som vi var tvungna att skjuta upp. Men vi hade öppet några gånger ändå under sommaren, lite inofficiellt sådär, bland annat när vi tog emot 50 pers på visning i juni, som ni kan läsa om här. Både jag och mamma är otroliga tidsoptimister när det gäller vissa saker. Eller, vi vill för mycket och tänker sällan på att det finns gränser för vad man orkar och hinner med. Vi båda har så mycket annat vid sidan om som vi gör. Därför kändes det väldigt skönt i somras när vi tog beslutet att skjuta fram öppningsdatumet till den dag vi känner att vi faktiskt är redo. Att fylla upp ett helt galleri/butik med smycken och konst endast skapat av oss, det tar sin tid. Alla smycken är handgjorda från råsilver (silvertråd och silverplåt). Så det är ingen masstillverkning av något slag. Det är skapande. Och då får det ta sin tid.

Nu har jag jobbat långa dagar och sena kvällar i verkstaden hemma hos min mamma. Det är intensivt och krävande, men också så otroligt roligt! Det känns så skönt att äntligen vara igång och känna att målet är nära. Den 1 november kommer vi ha den riktiga första öppningen av galleriet. Våra planer är att sedan ha öppet varje helg i december fram till jul. Det pirrar nästan i magen när jag tänker på det. Fy sjutton vad spännande och roligt det känns!

Det är fortfarande mycket att göra. Så det blir fortsatt intensivt jobb. Men det är roligt att se hur allt växer fram för varje dag som går. Jag älskar att gå in i galleriet en stund på kvällen och titta mig omkring. Planera vart tavlorna och fotona ska hänga. Hur smyckena ska läggas upp och vilka inredningsdetaljer som jag kan tillverka för att göra det ännu finare.

Nu vet ni vad jag gör som mest på dagarna. Här kommer några snabba bilder jag tog idag.
Ska absolut ta lite mer och bättre bilder sedan, så ni får se lite mer ingående i vad vi gör 🙂

Kram på er ♥

Arbetsplatsen :)

Arbetsplatsen 🙂

I morse. Trött som en gris men glad att komma igång med dagens tillverkning.

I morse. Trött som en gris men glad att komma igång med dagens tillverkning.

100702

Silversmeden och mamman Anita :)

Silversmeden och mamman Anita 🙂

100705

11 Kommentarer på “Min andra arbetsplats

 1. Stu

  Nice 🙂
  Your fingers must be a bit sore after a long break! they will toughen up quick…
  Looking forward to see new creations. …and remember don’t pick up hot metal! 😉

  Reply
 2. TE

  Ett stort lyckatill till er båda. Hur går det med måleriet då? Föstoringar på dina norrskensbilder borde finnas för intresserade tycker jag. Tidningen 7 och Sollefteå bladet har ju många läsare om ni tänker annonsera. Vet inte vad det kostar. Hoppas det går bra för er.

  Reply
 3. Per Asp Bölen Junsele

  Jag som har sett och hållit i dessa alster dom tillverkar kan bara säga att det är otroligt vackra smycken dessa smeder gör

  Reply
 4. Magnus

  Stort lycka till, men ta nu inte i så mycket att ni knäcker er på kuppen. Det är lätt gjort att missa kroppens signaler när man vill mycket och gör något man tycker är väldigt roligt. 🙂

  Reply
 5. Sandra

  Åh så roligt att se Jonna. Både du och din mamma verkar vara såna ambitiösa och kreativa, härliga människor! Jag hoppas en dag få besöka ditt galleri…kanske det finns vykort då? 😉 Kram

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.