Mina dagar på Hanaholmen i Finland

Nu kommer äntligen lite bilder från Hanaholmen i Esbo nära Helsingfors, där jag var på den nordiska konferensen “Just här är det möjligt“, som handlar ungdomar och unga vuxnas möjligheter att försörja sig på landsbygden och i skärgården. Vi var ett helt gäng med unga som skulle hålla föredrag på måndagen, alla med olika berättelser med med en röd tråd ; vi har vårt hjärta i landsbygden/skärgården. Det var även andra inspirerande föredragshållare. En perfekt mix av allt.

Det var en enormt inspirerande dag för mig. Det är inte klokt vad många härliga människor som jag fick träffa under dygnet. Jag kände mig så lycklig efteråt! Det blev tusen gånger bättre än jag någonsin vågat föreställa mig.

Här kommer lite bilder!

012620
012611

På söndagen möttes vi upp alla vi som skulle hålla föredrag eller vara med på workshops. Det var jätteroligt att lära känna massa inspirerande människor från både Finland, Sverige och Åland. Alla hade sina olika berättelser, drömmar och bakgrund.
012626
012603Kaffepaus! Foto: Octavian Balea

012610Två väldigt inspirerande kvinnor! Ester Miiros till höger, är skaparen av denna härliga konferens! Det är tack vare henne som jag fick vara med och hålla föredrag. Jag tackade först nej för att jag inte vågade, men hon peppade mig och skrev ett så fint svar tillbaks, vilket ledde till att jag tillslut vågade! Giséla Linde till vänster var med och skrev om konferensen och deltagarna, som kommer publiceras senare. Under intervjun med mig blev jag så inspirerad av henne. Vi var lite lika. Höll båda på med smycken och har båda “down-shiftat” våra liv.
012609

“Vi finns!” är ett underbart projekt som startades av Lottie Rääf och drevs i 3 år, för att synliggöra unga vuxna och genomföra olika idéer och event. Har haft lite kontakt med henne tidigare då jag är med i ett litet reportage i deras tidning. Vi fick också se en film från detta som ni kan se nedan och ni vill!

012612

Efter en rolig söndag med workshops, presentationer och pepp inför morgondagen var det dags för middag! Här är Benjamin, Katinka, Pelle och jag!
012614När jag egentligen borde gått och lagt mig eller börja förbereda inför mitt föredrag nästa dag så satt vi istället uppe ett gäng till alldeles för sent. Men det var väldigt trevligt!! Sådant som ger det där lilla extra 🙂

012629Och så var det måndag och konferensen började på riktigt! Här är en presentation med Ragna-Lise Karlsson och Tanja Eriksson som driver en liten affär i Bromarv i Finland “Skafferi Ett“.
012618Anna Alm är bonde och driver en ekologisk gård som hennes förfäder byggt upp under många generationer. Det var väldigt inspirerande!
012616Och det här är Pelle Lundgren och Lena Johansson, som måste vara två änglar förklädda till människor. De har startat upp ungdomsgården “Kåken” i Kinda. Jag blev så himla berörd av deras föredrag. Fick både tårar och otroligt mycket framtidshopp. I filmen “Vi finns!” som jag lagt in ovan är dem också med. Titta gärna!
012621Och så var det dags för mig att gå upp och hålla föredrag! Vilken otrolig känsla det var när nervositeten släppte. Publiken var så fantastisk och gjorde det så lätt för mig. Jag kände verkligen att jag kunde vara helt mig själv och berätta från hjärtat. Foto: Lars Losvik
012604Foto: Octavian Balea

012617Ännu ett inspirerande föredrag hölls här av Benjamin Englund, som bor på en holme i Espingskär i Finland. Han har verkligen valt en annorlunda väg i livet, långt bort från staden. Själv bor han på holmen med sina höns och driver ett företag med mångsyssleri, bland annat fiske. Jag och Benjamin hängde ihop under nästan hela konferensen. Vi hade mycket att prata om eftersom vi båda har valt lite liknande livsstil. Så kul att lära känna andra människor som man själv känner igen sig i. Det fanns gott om dem här! 🙂
012619Lars Losvik är en norrman som bor i Finland, och han är en otroligt duktig föreläsare. När han kom in på scenen höjdes energin i hela salen! Jag skrattade så jag fick ont i magen samtidigt som jag blev så inspirerad. Det handlade om mental träning inför drömmar och utmaningar, och hur våra tankar påverkar oss. Superintressant!
012625Det var många folk som kom för att lyssna på konferensen! Jätteroligt. Foto: Octavian Balea

Det var även många, många fler inspirerande föredrag denna dag! Jag har bara skrivit om en liten del av vad dagen innehöll. Tar med mig väldigt mycket positiv energi från det här. Jag hoppas att jag får vara med om något liknande igen. Det gav mig väldigt mycket ♥

14 Kommentarer på “Mina dagar på Hanaholmen i Finland

 1. Tobias A

  Stort grattis! 🙂 Trots att jag inte riktigt känner dig eller någonsin träffat dig så kunde jag inte låta bli att få ett enormt leende då jag läste detta inlägg och såg alla bilderna. Man har ju trots allt fått följa din resa genom denna bloggen och se dig ta detta steget gjorde mig riktigt glad för din skull!

  Kul att allt gick så bra och att nervositeten försvann! Du har så mycket att dela med dig av så jag är säker på att föreläsningen var grym! 🙂

  Reply
 2. Pelle Lundström

  Du var ju strålande Jonna! Du Inspirerade och fick oss att le, må bra, fundera och reflektera.
  Hoppas verkligen du kommer stå på scenen igen och många gånger framåt – det gör du verkligen bra.
  Såg att du hade en minst sagt spännande och händelserik resa hem.
  Själv blev Lena och jag kvar tills igår.
  Tack för dina fina ord om oss – De värmde så gott!

  Reply
 3. Magnus

  Den där bilden som syns i bakgrunden när du står i talarstolen är magnifik. Jag förstår verkligen att du trivs!

  Reply
 4. Mitra Sohrabian

  Jonna, härligt med att allt gick bra.Det visste vi alla att det skulle göra det.För att du är DUKTIGT och KUNNIG.Älskade Jonna, vilken bra film och ide och så underbara människor med så mycket driv kraft och ett sådant stark vilja.Så inspirerande.Tack att vi fick se det.Och du är så fint i bilderna. Kramar på dig.

  Reply
 5. Jenny

  Jag är en finländare bosatt i Helsingfors som brukar titta in här ibland för att inspireras och njuta av dina underbara bilder. Jag blev så överraskad och glad när jag såg att du varit här. Synd att du hade lite otur med busschaufförer och sånt, men kul att konferensen var lyckad. Också kul att se lite bekanta föreläsare! Tack Jonna för ditt engagemang med bloggen!

  Reply
 6. Gabriella

  Glad jag blir att se härliga Gisela Linde på dina bilder. Vi hade henne här i Örnsköldsvik på en inspirationsdag för några år sedan där hon talade utifrån sin bok “Lev enklare”. Förstår att ni har en hel del gemensamt. Två kloka kvinnor är ni!

  Reply
 7. Pingback: Föreläsning på Kåken | Jonna Jinton

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.