Minnen

Jag satt och tittade igenom lite gamla bilder och kom över några bilder från juni månad detta året. Åh jag tror juni månad är den bästa månaden av dem alla. Om jag var tvungen att välja en månad som jag skulle leva i för resten av mitt liv så skulle det bli juni. För mig är juni helt magisk. Allt blir som pånyttfött. Nätterna är ljusa och dimman dansar över ängarna. Blommorna slår ut och luften är frisk. Bara namnet juni låter vackert. Så mjukt och ljust.

I alla fall, så såg jag några bilder från mitt bästa minne från hela sommaren. Det var natten mot den 29 juni, min födelsedag, och jag begav mig ut mitt i natten med Nanook. Jag tog med mig datorn och en ryggsäck med fika och några filtar. Jag gick till mitt favoritställe här i Grundtjärn. En stor kulle som ligger ovanför en tjärn. Det var helt ljust, och solen låg bara bakom träden. Jag spelade musik på högsta volym i datorn så det ekande i skogarna 🙂 Jag fick se solen gå upp och det var en alldeles speciell stund. Det var det bästa sättet att fira min födelsedag någonsin. Det är ett starkt minne från sommaren.

 

En bild från den natten, när jag var på väg till kullen.

Man kan knappt tro att det är mitt i natten när man ser hur ljust det var. Så underbart med ljusa nätter!

Här är videobloggen jag gjorde då, med hjälp av webcamen i datorn 🙂

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x527sk6Dkv4[/youtube]

11 Kommentarer på “Minnen

 1. Pentamom

  Men, vilken underbar idé att knalla iväg ut i skogen mitt i natten för att kolla på soluppgången. Det måste jag också testa till sommaren! =)

  Reply
 2. Tomas Karlström

  ja man längtar till dessa ljusa sommarnätterna………fullmånen börjar imorgon …..ha det så gött där oppe

  Reply
  • Jonna Post author

   Musiken var något jag spelade på spotify. Låten heter “Mystical Myst” med Steven Cravis.
   kram! =)

   Reply
 3. Nicklas

  Ja juni är den finaste sommarmånaden med den skira grönskan och ljusa kvällar och fåglarna som sjunger så intensivt. En vän till mig sa att många fåglar slutar spela i juli månad har aldrig tänkt på det förut men det stämmer faktiskt la märke till det en morgon i juli när jag vaknade och gick ut det var nästan helt tyst, nästan inga fåglar spelade. Jag och min granne har minst en natt varje sommar då vi sitter ute hela natten tills solen går upp igen, härligt! Ha en skön kväll kram.

  Reply
 4. Jenny Edvinsson

  Du är så modig Jonna! Vilken häftig tanke att fira sin födelsedag så där – jag skulle varit livrädd! Jag som törs stå framför massor med människor och prata, svara på frågor – driva processer (vet att du skrev att du tyckte det var läskigt) – jag blir nervös bara på tanken att gå ut i skogen ensam mitt i natten (fast det är ljust)! Men gud vad jag önskar att jag skulle tordas. Modiga Jonna.

  Reply
 5. Anita i Bergslagen

  Juni är underbart, inte minst för att det är min födelsedagsmånad, och tydligen din också! Jag vet en liten flicka som heter Juni, kanske ett namn du skulle lägga till ditt eget eller till en eventuell kommande dotter…=)
  Kramar.

  Reply
 6. Anna-Carin

  Jag håller med. Juni och ljusa nätter är underbart! Midsommar är min absoluta favorithögtid, då har man hela den vackra sommaren framför sig. Jämförbart med fredagkväll när man har helgen framför sig.
  Jag bor också själv på landet (i västernorrland) med hund, hästar, katter och en härlig son som fyller 3 år imorgon. Det är häftigt med barn, han ser allt med färska ögon och kommenterar månen, stjärnorna mm.
  Jag gillar din blogg, den påminner mig om hur underbart det är att bo på landet! 🙂 Jättefina bilder du lägger upp.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.