Mitt i natta hemma hos mig

När jag var hos morfar idag och tog fram hans dragspel igen så tyckte han att jag skulle låna med mig det hem ett tag och öva lite. Jag blev så himla glad. Och jag lovade honom att jag skulle lära mig spela “Livet i finnskogen” som han sa. Jag har lyssnat på den nu ett antal gånger men jag tänkte att jag måste börja med något lättare innan jag lär mig den.

Jag har knappt kunnat släppa dragspelet sedan jag kom hem. Jag har aldrig spelat dragspel, men jag har upptäckt att det är så roligt! Klockan är nu halv två på natten och jag vill inte sluta! Har lärt mig spela början på en gammal låt. Hör ni vilken det är? 😀

39 Kommentarer på “Mitt i natta hemma hos mig

 1. Tomas

  Jo jag känner igen låten men vad den heter, ja inte nu iaf. Jag tror jag hörde den på skansen sist. Sov gott nu Jonna.

  Reply
   • Hanna

    Haha, “Kom i kostervals” började jag nynna på för mig själv, men du har ju rätt, Drömmen om Elin är det 🙂

    Fint Jonna! Och jag håller med, det ser faktiskt kul ut att spela! 😀

    Reply
 2. jonas nohrstedt

  charmtroll! älskar verkligen ljudet av dragspelet, fortsätta öva så får vi fortsätta höra mer sweet tunes från grundtjärn! lyser upp i höstmörkret! 🙂 kram

  Reply
 3. PJ

  Det var inte svårt att höra vilken låt det var. Inte dåligt alls med tanke på att du är nybörjare. Bra med dragspel så att du får balans i kroppen efter att ha kånkat omkring med ryggsäck. 😉

  Reply
  • PJ

   Jag vill bara tillägga att först så lyssnar Nanook andäktigt men i slutet av videosnutten verkar han tappa intresset. 🙂

   Reply
 4. Helena

  Du har aldrig spelat dragspel förut?!? Och sätter dig och spelar “Drömmen om Elin” så där bra?! Shit!:-)

  Reply
 5. AktivaDagar

  Roligt! Och måste vara himla roligt för din morfar att ha dig som “ljus-spridare” i vardagen, och med gemensamma intressen dessutom 🙂 Inte alltid det är givet idag, att generationerna har nåt att mötas kring… Eller att de ens möts…

  Reply
 6. Christer

  Vad duktig du är , som ger dig på att spela dragspel, och inte har spelat förut. Spela så bra efter så kort tid. men fortsätt träna så kommer du att kunna spela ännu bättre. Du är galet charmig, flicka lilla och så otroligt “Söt”, man väntar bara på mera upptåg från dig.
  Har du funderat ut någon ny Luciafilm, eller lägger du ut den förra detta år igen?

  Reply
 7. Livet på Nedergård

  Wow, faktiskt duktigt om du inte spelat förr! Det är inte lätt att hålla rytmen jämn med vänster hand och pumpa luft och ha sig tillika som man spelar melodin med höger. Mer sådant! 🙂

  Reply
 8. Magnus

  Du upphör aldrig att fascinera mig Jonna! Du har inte spelat dragspel förut men efter bara några timmars tränande spelar du inledningen på en melodi så där bra. Och på gehör dessutom om jag förstår det rätt. Imponerande!

  Reply
 9. Tea

  Vad duktig du är! 🙂 Spelar ganska många instrument själv, men när jag drar i dragspelet låter det bara hemskt! 😉

  Reply
 10. Lina Eklöf

  Vad duktig du är! Knappdragspel är inte det lättaste. Har testat det nån gång, men har annars ett pianodragspel som jag fick av min morfar när jag var liten. Det är lite lättare att spela på (i alla fall om man spelar piano). Det var läng sen jag tog fram det, men nu blev jag lite sugen. Tvivlar dock på att mina katter skulle ligga sådär lugnt och fint intill mig som Nanook gör. Det låter ju en del om man säger så 😉
  Kram Lina

  Reply
 11. Anki

  Hej Jonna!
  Jag, som alla andra, blir imponerad av Ditt kunnande. När jag hör “Drömmen om Elin” kommer jag bara ihåg en gång som ung då vi på jobbet var på en resa. Där åt vi och sen blev det dans. Jag var inte särskilt kunnig att dansa men en man, ganska mycket äldre bjöd upp mig. Han ville väl vara artig och frågade om det fanns någon av oss som hette Elin. Den kvällen glömmer jag aldrig och blir alltid påmind när jag hör denna låt.
  Tack Jonna att Du delar med Dig. Du är jätteduktig

  Reply
 12. Hanna

  Hej Jonna!
  Vad bra du spelar.
  Du Är verkligen en levnadsglad tjej!
  Din blogg är helt underbar, man mår alltid så bra utav den.
  Den ger så mycket god och glad energi.
  Hela din blogg är en LIVSGLÄDJE!
  Kram Hanna!

  Reply
 13. Lantliv

  Åh,jag älskar den valsen!
  Vill sväva ut med en riktigt bra dansör när valser spelas.
  Men jag kan inte fatta hur du lärt dig SÅ fort?!
  Du har det i generna antagligen,men ändå!
  Så fin din gemenskap med morfar är ,ytterst sällan nuförtiden som någon i din ålder skulle bry sig som du gör,det är en investering för resten av ditt liv!
  Kram!

  Reply
 14. BARBRO PERSSON

  Kan man möjligtvis få önska en trudilutt?
  *En stad ovan molnen…
  *Valfritt med Tore Skogman…
  *Intro till “Dallas´´
  *Signatur till Landet Runt…
  *Valfritt med Darin…
  *Något med de senaste Idolerna….
  Allvarligt, om du skulle spela på Äldreboendet så
  skulle det säkert bli Succé även om du inte väljer
  nån av mina önske-melodier!
  Du är helt outstanding makalös…
  Charm-fia där…
  /BBKBP.

  Reply
 15. Nicklas

  Ser mysigt ut där du sitter vid vedspisen och spelar”Drömmen om Elin”. Tänk vad morfar blir glad när du lärt dig spela” Livet i finnskogen” och spelar den för honom!

  Reply
 16. Eva Vågberg

  Tror jag har sett dragspelet i fråga. Om det är så köpte jag det en gång i tiden i Gävle och försökte lära mig den ädla konsten. Utan lycka. Jag kom till Elvira Madigan och insåg mina bristande talanger. Frans din morfar han spelade alltid Drömmen om Elin när vi träffades på midsomrarna. Eftersom han var musikalisk fick han överta dragspelet, som jag tror kan vara det som kommer ifrån Gävle en gång i tiden.

  Hälsa morfar Frans. Vilken lycka att ha dig och andra nära anhöriga i närheten.

  Reply
 17. Sofia

  det är så underbart hur du bjuder på dig själv jonna, din blogg hjälper verkligen till att förgylla en grå dag! tack för det:) kram /sofia

  Reply
 18. Elin

  Denna låt har pappa spelat på dragspel sen jag var liten, då skämdes jag alltid, men med åren har jag börjat uppskatta både den och dragspel. Jag blir nostalgisk och varm i själen och jag hoppas att du lägger upp hela låten när du lärt dig den fullt ut. Det lät så himla rart när du spelade och med ett dragspel i ditt knä ser man en ny, men ändå en självklar sig sida hos dig! Lycka till! 🙂
  Elin

  Reply
 19. Kai-Ewe Wessberg

  Är där något som du inte kan ? Man frågar sig , hur kan en tjej klara av allt vad du gör. hugga ved spela dragspel disegna smycke och ja jag vet ej vad, OTROLIGT. Ha det bra önskar Kai-Ewe

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.