Mitt lilla drömhus

Jag blev så glad förut när jag hittade ett gammalt papper med en bild på en liten loftstuga. Jag minns så väl när jag skrev ut den där bilden. Jag var 17 år och gick andra året på gymnasiet. Som jag nämnt tidigare så ville jag ju redan då flytta norrut, och då hade jag bestämt mig för att börja spara ihop till en liten stuga som jag tänkte att jag skulle placera på något vackert ställe i Grundtjärn. Jag hittade min drömstuga på en sida på nätet, “Solbo loftstuga” på 19,5 kvadratmeter. Jag hängde upp bilden ovanför sängen och drömde mig bort till ett helt annat liv. Jag hade planerat att jag skulle ha sovrummet på loftet och där nere skulle jag ha ett litet kök och vardagsrum. Litet, men lagom för mig och en hund. Sen skulle jag måla stugan röd med vita knutar.
När jag nu hittade den där gamla bilden så insåg jag att jag idag lever nästan precis så som jag en gång hade drömt om. Det ända som fattas är min vackra lilla loftstuga. Men kanske kommer det någon dag då även den drömmen blir sann. Men isåfall ska jag nog satsa på en lite större stuga än 19 kvadrat haha 😉

Min lilla drömstuga! Solbo 🙂


5 Kommentarer på “Mitt lilla drömhus

 1. Fredrik Hellgren

  Hej Jonna! Din blogg är jätte bra! Nu till helgen ska jag, min familj, min mormor och morfar ( Hasse och Marja-lisa Strömberg ) åka upp till våran stuga på Tallnäset. Om vi har tur kanske vi mötts ute på sjön:D. Tallnäset ligger inte så lång ifrån Grundtjärn. Känner du till Tallnäset?

  Reply
 2. Elisabeth

  Ja hellre en stuga i naturen ..å gärna nära en sjö el havet än en “flashigt” hus på nån gräddhylla nånstans bland krystade överklass-stroppar *S*
  Beth

  Reply
 3. Kristina

  Önskningar har större effekt än vad man tror! ALDRIG någonsin ska man ge upp sina drömmar! Det man önskar det “kommer till en en dag”. Ibland kan det dröja ett tag, men det kommer, ibland när man minst anar det 🙂
  1/Önska, dröm!
  2/Tro att det en dag blir sant
  3/Tacka och ta emot!
  :-)))

  Reply
 4. Anita

  Hej igen Jonna! Känner igen det där! Trots att jag och mina syskon har ett par stugor i Fängsjö har jag alltid haft en önskan att ha ett alldeles eget litet hus där, medan jag bodde i Sthlm. Jag hittade en fin timrad stuga på en fäbodvall i närheten, som var prefekt som jag ville ha den och försökte via ägaren skogsbolaget att köpa den, men fick nobben. Nu är det inte aktuellt att skaffa ett sommarhus till som du förstår, men jag förstår och känner igen din önskan! Längtan till naturen och livet på landet bar jag alltid med mig.

  Kram!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.