Mitt lilla projekt

Hej på er! 😀
Som jag nämnde tidigare så har jag börjat med ett litet projekt. Eller litet…från en början var det tänkt som ett litet projekt. Jag hade bestämt mig för att måla om väggarna, taket och dörrarna i hallen. Hallen är verkligen långt ifrån vacker, det är så grått och fult som det bara kan bli. Det har ju inte renoverats på många årtionden. Det känns nästan som att komma in i en gammal källare när man kommer in genom dörren, så därför vill jag göra något åt det. Men igår när jag tänkte sätta igång med målandet så började jag fundera på om det var timmer bakom masonit-väggarna, eftersom detta är ett riktigt timmerhus. Och det var det! Stora, vackra gamla timmerstockar. Så nu har jag bestämt mig för att ta bort all gammal masonit på innerväggarna och ta fram timmerväggarna istället. Jag tror att det kan bli riktigt fint! Tycker det ser så vacker ut med timmerväggar inomhus. Vad tror ni om det? 🙂

Ikväll har jag börjat med att ta bort taklisterna, och i morgonbitti ska jag måla taket vitt.

Såhär ser det ut i hallen just nu. Huvva 😀

Tar bort taklisterna.

14 Kommentarer på “Mitt lilla projekt

 1. Steve

  Vi har timmerväggar, vitmålade, i några rum i vårt hus. Det finns inte vackrare väggar än timmerväggar. Även vitmålade faktiskt vilket jag inte trodde innan men även målade timmerstockar lever på ett annat sätt än vanliga släta väggar.

  Reply
 2. Gammelmor i Paris

  Timmerväggar är vackrare än masonitväggar, som har tendens att absorbera kondens och bli vâgig. Mina föräldrar hade satt upp det i deras sommarställe vid havet . Undrar vad man skall göra om det behöver tätas mellan stockarna ??… Vad kul att läsa om det ! 😀

  Reply
 3. Kalle ,BALL,

  Go-midda ,Du är tuff som vågar på detta jobb ,Andvänd riktiga skor när du står på stegen du kan få ont i fötterna och munskydd . de där klarar du med Glans , ha det bra, i dag ,

  Reply
 4. Ella

  Och så kallt det kommer att bli. Men det är ju långt till nästa vinter. Personligen skulle jag ha valt att isolera…….. Men det kan ju framstå som en sur kommentar när man bara vill att det ska se snyggt ut.

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Ella!
   Jag ska bara ta fram timmret på innerväggen, alltså väggen mellan hallen och sovrummet, så det kommer inte göra det något kallare här. Annars hade jag aldrig gjort det, det är redan tillräckligt kallt här 🙂

   Reply
 5. Anita

  Det är jobbigt att måla tak! Men du fixar ju det mesta Jonna. 😉 Vitmålade eller vitlaserade timmerväggar – jättesnyggt! 🙂

  Reply
 6. Solveig Book

  Hej!
  Jag håller själv på att renovera ett hus som har ett par hundra år på nacken. Har tagit fram stockarna i ett rum. Om det inte är isolerat på utsidan kan man göra det. Numera finns bra isolering gjord av cellulosa så huset kan andas utan någon plast.

  Reply
 7. Susanne

  Måla dem inte! Om de inte är riktigt hemska då, men behåll dem om det är möjligt 🙂
  Har själv planerat att ha timmerväggar, men i köket. Dock ska det vara ett modernt svart kök i högglans, men monterat på gamla fina timmerväggar 🙂 Ska bara hitta ett hus som ska rivas så att jag kan få de där riktigt fina gamla timmerväggarna. Folk river det mest märkliga för tiden…. men jag klagar inte 😉 Lycka till!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.