Något att sakna

Tidigt i morse föll några första, oskyldiga snöflingor när jag åkte med Mitra till Övik. Det är mulet, ruggigt och riktigt kallt ute nu. Ett typiskt oktober väder. Löven har blivit bruna och växthuset liknar mer ett bårhus för döda tomatplantor.

Dags att plocka ner fönstren, ta in krukor och förbereda för vintern. Det kändes sorgligt när jag gjorde det. Som att avsluta något som jag tyckte väldigt mycket om. Våren kommer ju igen men just nu känns den otroligt långt bort.

Men det är bara att försöka följa med i naturens gång och göra det bästa av dessa mörka och kalla årstider. Då blir det mer tid till innegöra istället. Det är inte helt fel det heller.

101101101102101103

12 Kommentarer på “Något att sakna

 1. Svempa

  Ja, det är lätt deprimerande att inse att hösten är här. Man vill liksom inte att det roliga skall vara slut redan. Men man har ingen talan, man kan inte påverka skeendet, det är bara att följa med tiden.
  Men nog funderar man ibland över hur det kunde komma sig att människor ursprungligen bosatte sig i detta kalla, karga, land?

  Reply
  • Samdra

   Haha ja ibland kan man ju fundera på vilka som hittade hit.
   Vintern är lång, men å andra sidan är vår senvår och sommar sååååå underbara. Alla ljusa nätter och när allt står i blom. Det uppväger det jobbiga 😉 fast det inte känns så just nu. Men som du och andra skriver kan vi bara följa med. Försöka hitta nåt positivt (för varje dag som går kommer vi närmre våren igen, haha).

   V

   Reply
 2. Hondjuret

  Åååh.. Äntligen vinter. SOM jag längtar efter snö!
  Här hade vi dock 12 grader och åska när jag åkte hemåt vid 21-tiden ikväll …Meen, det kommer väl 😉
  Ha en fin söndag vackra, Jonna!

  Reply
 3. Magnus

  “Var sak har sin tid” brukar det ju heta. Även jag har börjat avsluta sommaren och idag täckte jag båten. Känns aldrig roligt när den ligger gömd under en presenning. Och i morgon skall jag tvätta av sommarbilen och ta en sista tur innan det är dags för den att gå i ide inne i garaget.
  Det blir till att elda i kaminen och mysa med katten i soffan i stället, och det är ju inte fel det heller. 🙂

  Reply
 4. Emma

  Jag bort på södra halvklotet och här börjar våren komma tillbaka igen och jag har verkligen saknat värmen efter en blöt och kylig vinter. Men det finns något som är så väldigt bra med de kyligare/iskalla årstiderna, te-mys med en varm filt. Det är bland det bästa jag vet.

  Reply
 5. Birgitta

  Gillar bilden på den frusna solrosen! Visst är det trist när det blir mörkare och kallare men jag längtar efter en kall vinternatt med fullmåne och månskenet som speglar sig på skaren. Alla årstider har ju något fint och sommarbilderna ger ju hopp om en ny sommar igen. Ha en mysig söndag.

  Reply
 6. Catlover

  Hösten och vintern är härliga på sitt sätt de också tycker jag. Lugnare tempo, mer avslappnat o.s.v. Vore det inte för dem skulle man nog inte uppskatta våren och sommaren lika mycket heller. Sedan kan jag tycka att hösten och vinterns andel av året i förhållande till våren och sommaren är lite för lång men det är ju inte mycket att göra åt.

  Reply
 7. Frida

  Oktober och november är verkligen trista månader. Som du skriver så känns våren otroligt långt bort! Tur att vi ändå vet att den dyker upp så småningom.

  Reply
 8. Katten - Bucket Life

  Det finns något så vemodigt vackert i den där passagen till vinter. Det liksom syns att sommaren var här nyss, men bara som ett eko. Det är tur att vintern är vacker, för det är ju så fasligt långt mellan de där vackra perioderna av grönska.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.