När allt känns extra meningsfullt

Hej på er!
Idag har regnet öst ner hela dagen, men det kändes ganska skönt efter en helg som spenderats mestadels ute. Det är något väldigt skönt med regnigt väder ibland. Så avslappnande. Ingen jobbig känsla av att man egentligen vill vara ute men behöver sitta inne för att få saker gjorda.
Så idag har jag varit här hemma mest. Suttit framför datorn och så smått börjat komma igång med den nya veckan. Jag har nyss ätit tre skålar med glass och krossad choklad, så just nu mår jag egentligen inte så bra haha. Jag kan verkligen inte hantera att ha glass hemma.

Helgen var så himla underbar. Jag och Johan ägnade hela dagarna åt lite olika projekt ute som behövdes göra. Göra ordning i växthuset, en väldans massa röjning ute på markerna och en hel del inkastning av ved. Sällan mår jag så bra som de där dagarna när jag får vara ute och greja. Få ta i lite. Och sedan på kvällen gå omkring och beundra hur fint resultatet blev efter dagens hårda jobb.

Tänka visa lite bilder från helgen, så ni får se vad det är vi grejar med här hemma.
Veden ska in i vedboden, och redan i fredags kväll hade vi fått över halva veden. Det kommer kännas SÅ skönt när vinterns ved är inne i vedboden.
Nanook låg bredvid och tittade på, och slogs med myggen som nu börjat komma. Förra året var myggen redan här i början av maj, men i år är liksom allt försenat. Så det är inte förrän nu som jag verkligen börjat känna av dom. Efter helgen kom jag undan med bara ca 20 myggbett. Tur att jag har en sådan hatkärlek till myggbett. Finns det något bättre skönt-jobbigt än att klia på myggbett?
Tomatplantorna som fått växa upp vid fönstret inne i sovrummet kändes nu tillräckligt stora för att få flytta ut till växthuset. Förra året hade vi hela övervåningen full med tomatplantor. Denna gången var det inte lika många. Jag ville dra ned lite på odlingen i år, eftersom det annars kan bli ett stressmoment om det blir för mycket.
Häggen har slagit ut, och det doftar ljuvligt ute nu.
Ute vid växthuset. Förra sommarens tomtatplantor var kvar så först fick jag ta tag i en rejäl utrensning.
Växthuset är ju ganska litet, men det är helt lagom för oss. Två pallkragar finns där inne, och i år fick tomaterna extra mycket plats att bre ut sig på.
De här tomatplantorna heter “Moonglow”, och de fröna fick jag av Stefan Sundström när vi ockuperade Sollefteå BB i våras. Han sa att det var de godaste och nyttigaste tomaterna, och han är ju en riktig tomatexpert. Så jag fick upp 8 stycken Moonglow-plantor, som jag varit extra kärleksfull och rädd om. Ser verkligen fram emot att få skörda “månljus tomater” till sensommaren 🙂
Växthuset färdigt! Tomaterna såg lite ledsna ut efter flytten, men efter två omgångar med vatten mådde de bättre igen. Nu ska bara träplankan som ligger över takfönstret bort, så de får riktigt mycket ljus.
Johan hade varit ute på ängen och röjt medan jag planterat i växthuset. Han såg så fin ut där han kom och gick.
Det känns så underbart att få vara ute och greja tillsammans med Johan. Även om vi ibland håller på med olika saker, så fylls jag med sådan lycka och kärlek när jag tittar bort mot honom. Allt känns så extra meningsfullt. Jag får så mycket mer kraft av vetskapen att jag inte längre bara gör något för mig själv. Numera är det för oss. Det blir så mycket roligare.
Utanför växthuset hade jag två tomma pallkragar så jag bestämde mig för att sätta lite potatis i dom. Jag hade en påse med gammal potatis i kylen som var helt perfekt för att sätta i jorden. Vi har ju egentligen ett stort potatisland ute i trädgården men jag vet inte än om vi kommer sätta någon potatis där i år. Så då kändes det lättare att göra det i pallkragarna. Väldigt lätt att rensa, och i lagom mängd.
Jag skulle nog kunna tänka mig att göra i ordning några fler pallkragar som vi har i ladan. Jag tycker det känns så mycket lättare att odla saker i pallkragar. Som om man får mer kontroll på ogräset. Potatislandet ute på ängen…det spelar ingen roll hur många gånger man rensar. Efter 1 vecka har det börjat växa en gräsmatta där. Det tar så otroligt mycket tid att hålla rent där, så det roliga liksom försvinner. Så hmm..har i några tips så får ni gärna dela med er. Tycker ni det låter som en bra idé att odla potatis i pallkragar? Någon som har erfarenhet?
Det var en väldigt härlig lördag ute på markerna. Det är ju sådana här dagar jag verkligen längtar efter på vintern. När man kan vara ute och greja och se hur allting växer till liv.
Lördag kväll och natt spenderade jag i ateljén, och fortsatte med mina “rosegold” målningar. Experimenterade med färgblandningar och försökte hitta vackra nyanser.
Och igår (söndag) så var vi ute och röjde större delen av dagen. Den största ängen är helt klar nu, tack vare att Johan spenderat all sin lediga tid med att röja. Helt otroligt! Det känns SÅ skönt. Hade vi väntat ännu ett år med att röja så hade slyn växt så otroligt mycket, och då tar det så mycket mer tid.
Det var vår helg i stora drag. Hoppas att ni också hade en superfin helg allihopa! TACK för allt fint ni skriver.
Kramar i massor ♥

65 Kommentarer på “När allt känns extra meningsfullt

 1. made by mary

  Så mysigt att få följa med på ett hörn!

  Ang odlingen av potatis så svarar jag “täckodla”. Det gör vi, eller ska vi göra, har inte täckt ännu. Men man täcker helt enkelt jorden med ex grönsaksrester osv och sen har vi lite hö på. Fukten behålla bättre i jorden och ogräsen trivs inte på samma sätt/växer inte alls. Googla täckodling. Så vi rensar inget när vi gör så, så himla skönt! Iaf så vi gör här i Skogstibble 🙂

  Här odlar vi morötter, potatis, rödbetor och andra rotfrukter. Plus en hel massa sallad, ärtor/sockerärtor och mangold av olika slag. Hoppas på fin skörd i år, och att inte vildsvinen äter ärtorna!

  Kram på dig fina du

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad glad jag blir att du tycker det ♥
   Ja det där med täckodla har jag hört många pratat om senaste åren. Det låter ju faktiskt riktigt bra. Ska nog ta att testa det.
   Och åh vad roligt att ni odlar så mycket!! Tänk vad härligt sen till sensommaren.
   Jag håller verkligen tummarna att vildsvinen håller sig borta.

   KRAM ♥

   Reply
 2. PJ:s byffé – från by till fe

  Just detta med att efteråt gå runt och titta och beundra allt man gjort och fixat till är ett stort nöje. Först jobb med både svett och kanske problem men sedan när det är färdigt är allt det tråkiga och jobbiga glömt. Om det fanns något sådant.
  En stilla och varm sommarkväll är som gjord för eftertanke, planering och strövtåg i närheten av ens boende.

  Reply
 3. Jorma

  Det är härligt med såna där jobbdagar då det känns att det blir mycket gjort 🙂 Hjälpte min syster att flytta i lördags, förvånades över att det bara behövdes köras två lass med släpkärra för att få dit de möbler som behövdes. Men det känns fortfarande i ryggen efteråt nu. Gamla möbler är så otympliga. Kolla in min senaste bild på insta, skåpet som jag och min systerson står framför var en av möblerna som vi kånkade på. Tror du diggar tapeterna som syns där också 😀 70-talskänsla så det skriker om ‘et 😀
  Ha en riktigt fin vecka 🙂
  Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Vad himla snällt av dig att hjälpa din syster med flytten. Hoppas det känns bättre i ryggen snart!
   VIlken häftigt gammalt kort med skåpet 😀 Ja det måste ha vägt en del. Och riktigt coola tapeter haha! 🙂

   Hoppas du har en fin vecka! Kram på dig ♥

   Reply
 4. Inga

  Härligt att ni nu kan ägna er åt ert. Det blir så fint. Ni ser verkligen ut att mysa tillsammans. Underbart. Ni fick mycket gjort i helgen. Så härligt att följa er. Kram ni fina.

  Reply
 5. Sonja i Norr

  Hej Jonna! Jag har följt din blogg under lång tid och fått se många fina bilder från “gammskola” där du bodde från början. Nu är det dock längesen vi fick se det fina huset. Har du ff känslor kvar för det eller fick du nog under de jobbiga, kalla vintrarna?
  Hoppas Steffetomaterna blir fina 😉 Kram från Sonja i Norr

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Sonja! Ja du har verkligen följt bloggen en lång tid. Så roligt att du fortfarande läser den!
   Numera äger inte vår familj den gamla skolan längre, utan nu äger min morbror Ronny och hans familj det. Så därför har jag inte velat lägga upp bilder från skolan. Men självklart tycker jag jättemycket om den gamla skolan fortfarande. Jag har mycket minnen därifrån från mitt första år här i Grundtjärn. Men är glad att jag inte behövde bo där alla vintrarna haha 🙂

   Kram på dig ♥

   Reply
 6. Gunilla

  Gärligt med en sån där jobbhelg….så nöjd man känner sig efteråt :-). Angående potatisodling….förra året odlade vi potatisar i svarta hinkar. Det gick kanonbra! I år har det blivit några fler hinkar…..och det växer redan nåt kopiöst i dom. Jätteenkelt…ingen ogräsrensning alls :-).

  Reply
  • Jonna Post author

   Gärligt? 😀 Det var ett nytt ord. Vad betyder det?
   Och smart att odla potatis i hinkar. Har hört att vissa som bor i städerna och bara har en liten balkong har gjort det. Men det skulle ju funka utmärkt här också. Tack för tipset! 🙂 ♥
   Kram på dig!

   Reply
 7. Dixi Wonderland

  Min sambos farmor och farfar odlar potatis i såna där lådor och det har alltid gått väldigt bra för dom. Blir så avundsjuk på alla som bor i hus och kan odla sin egna mat. Hoppas när vi väl lämnar vår lilla etta och köper vårt egna hem att jag kommer kunna odla 🙂 Älskar de tavlorna som du jobbar med nu <3 Det var så himla kul för när du tipsade om jonnajintonart så läste jag din senaste uppdatering och exakt samma kväll tog jag denna bilden på himlen: https://www.instagram.com/p/BVNnbihjdbB/?taken-by=wondersbydixi man kan inget annat än att hålla med dig om färgerna 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh jag håller verkligen tummarna att du snart också kommer kunna odla! ♥ Ja det är verkligen en härlig känsla att få skörda sin egen mat, även om det också tar lite tid att greja med allt.
   Och tack fina du, vad glad jag blir att du tycker om tavlorna som jag håller på med just nu. Och så HIMLA fin bild på himlen!! 🙂 Det är ju precis så jag menade i den uppdateringen. Vilken timing! 🙂
   KRAM på dig ♥

   Reply
 8. Inger

  Ett tomatodlingstips till nästa år. Spara några mjölkförpackningar, gärna 1½ liter. Klipp bort hörnen i botten. När du planterar om tomaterna i dessa förpackningar så sätt dem lite djupare. Eftersom plantan får mera jord så blir de kraftigare och får rötter efter stammen. Strö på lite hönsgödsel, vattna så får tomaterna mera näring. Lycka till med skörden både i år och nästa år 🙂

  Reply
 9. Lindan

  Låter som ni haft en riktigt härlig helg!! 🙂 Ni ser så typiskt “midsommarsvenska ut” du och Johan….känns som om bilderna plötsligt ska få liv och ni springer fram över ängarna, med håret fladdrande i vinden (och naturligtvis i slowmotion! :D), med blommor i håret och solsken i blick…Och sedan kommer det en “timotej-reklam”…haha…:D
  Visst är det en skön känsla när man uträttat massa saker under dagen, och sedan bara kan skrota runt och beundra och känna hur nöjdheten sprider sig i kroppen…Förstår precis vad du menar! 😉

  Det är precis som om dina guld-rosa tavlor fått ett annat skimmer nu i din nya atelje, som om de trivs och vill frodas där liksom! Helt underbara bilder!

  Beträffande era odlingar så tycker jag ni gör helt rätt i att hålla det hela i en mindre skala….Gjorde samma “misstag” som er ute i Himmelsdalen de första åren…Potatisland (och “gud-vet-VAD-land”!!) som var alldeles för stora och bångstyriga för att få någon ordning på…Då blir det precis som du skrev – mer STRESS än njutning! Pallkragar funderar jag också på…men kanske tar jag det ett annat decennium…? 😉 😉
  I övrigt tycker jag det låter som en praktisk idé!!
  Hur gick det med era tomater förra året? Blev det någon skörd *känner mig halvsenil*?
  Alltså….”moonglow”- jag DÖR vilket underbart namn!! De bara MÅSTE ju bli underbara!! <3

  MASSA TYCKOM-KRAMAR från Jönköping!! <3 <3 <3

  Reply
   • Jonna Post author

    Alltså åhh…Lindan och Lars. Ni är så fina mot varandra.
    Haha jag blir på riktigt så rörd när ni skriver så fina saker till varandra. Lindan och Lars, vilket jäkla coolt namn.
    Låter som en film 🙂

    Reply
    • Lindan

     Hahhaaaaa……!!!! 🙂 😀 🙂 Vem vet – kanske gör vi en film en dag!!???? 😀 <3 <3 <3 (vilken bra idé!!!! (y) Den skulle ju bli MAGISK!! 😉

     Reply
  • Jonna Post author

   Haha åhh vad gullig du är som nästan beskriver en filmscen. Förstår PRECIS vad du menar haha. Du anar inte hur många gånger jag önskar att det faktiskt fick att springa i slowmotion på riktigt. Och lägga på lite bakgrunsmusik haha. Tänk vad romantiskt man hade kunnat få det då!! 🙂

   Och åhh…det där med att ha för stort trädgårdsland….ja vi är nog många som gjort det misstaget. Så jag förstår dig verkligen. Det roliga försvinner helt och så mår man dåligt när man ser allt himla ogräs. Haha jaa…pallkragarna kan ju vänta några år…eller decennier 😀 Ingen brådska.
   Du kanske får vila ut dig i sommar istället.

   Om man skulle räkna all den tid man lägger på att odla själv så går man ju minus. Man skulle tjäna så mycket på att bara gå och handla de där jädrans potatisarna och tomaterna. Men ändå är det ju SÅÅÅ gott och så underbart att få äta det man gjort själv.
   Ja förra året fick vi massor av tomater….i oktober haha. Det tar LÅNG tid här. Även om vi har växthus. Men det var riktigt gott.

   Hoppas du har en jättefin vecka Lindan!!!
   KRAMAR ♥

   Reply
 10. Lotta

  Vilken sprudlande bild där du hoppar över veden. Vi eldar också med ved fast vi har en stor panna ute i ladugården och kör med vedflis som vi precis hackade upp ett nytt lass av, jag och min gubbe.

  Och här trodde jag att jag var så gott som ensam om att kunna dra i mig hela lass med glass! Haha Gott är det, men man mår ju inte så prima efteråt. 😉 Och här har det också regnat. Det har smattrat och gurglat i stuprännorna här utanför hela dagen.

  Att kunna jobba tillsammans är verkligen jättemysigt. Min sambo tog över sin pappas gård för inte alltför länge sedan och den har nu gått i släkten i 300 år, så det känns väldigt stort att vara en del av det. Och jag känner mig så otroligt lyckligt lottad över att få bo och arbeta på en gård ute på landet. Det finns hur mycket som helst att göra och jag har bara precis börjat lära mig.

  Underbart fina färger du får till, de känns verkligen som sommarkvällar. <3 Önskar dig en underbart fin vecka.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh Lotta, tack för dina fina svar på tidigare inlägg också. Jag är SÅ glad att du länkat till din blogg nu.
   Den är så otroligt vacker, och med så fina tänkvärda texter ♥ Tack för att jag får läsa den!

   Vad mysigt att ni också eldar med ved! Det låter dock lite mer effektivt att ha en stor panna och elda med vedflis. Sköter den sig själv då? Som en pelletspanna? Eller måste man fylla på manuellt?

   Haha åhh..jag trodde också jag var ensam om att kunna äta så mycket glass. Skönt och höra att så inte är fallet! Ja det är ju SÅ gott. Men fy för känslan efteråt. Jag kan verkligen inte sluta äta förränns jag får ont i magen haha.

   Wow, vad häftigt det låter med släktgården som gått i arv i 300 år!! Förstår verkligen att det måste kännas roligt och speciellt att få vara del av det. Vilken spännande tid ni har nu med gården och det nya livet där. Det låter så fantastiskt roligt att bo på en gård. Precis som du skriver, så finns det ju alltid något att göra. Man behöver aldrig ha tråkigt 🙂

   Hoppas du får en jättefin vecka. Kram på dig ♥

   Reply
   • Lotta

    Nämen åh vad glad jag blir! Tack så mycket, Jonna, för att du hälsade på på min blogg. <3 Och tack för dina fina ord, det betyder jättemycket! Blev alldeles till mig nu, haha. :-*

    Pannan är väl halvt som halvt att den sköter sig själv. Det är som en vedpanna, men ett gjutjärnsrör går ifrån en stor behållare och in i själva pannan, och i det röret sitter liksom en stor skruv som matar in träfliset. Årstiden bestämmer hur ofta vi fyller på, vilket vi gör uppifrån på andra våningen. Jag har faktiskt funderat på att fota där för jag tycker det systemet är så fascinerande och behändigt, dock oroar jag mig för dammet som yr. Hade aldrig sett något sådant innan jag kom hit. Så som det är nu så kanske vi fyller på var tredje dag, och vi stänger ju också av elementuppvärmingen eftersom huset är ett gammalt trähus, så det blir tillräckligt varmt under sommarsolens strålar, vilket drar åtgången av träflis rejält. På vintern måste det fyllas på varje dag. Det är inte alltid det roligaste att ge sig ut en svinkall dag och skyffla träflis i en otätad gammal lada. Men man blir ju definitivt varm efteråt! 😉

    Oh ja, det är underbart roligt att bo här på gården. Som ett eget litet paradis på något vis. Och det finns så mycket kvar från föregående generationer och flera byggnader är riktigt gamla, så ibland går jag på upptäckningsfärder. Bara häromveckan hittade jag ett smalt utrymme mellan två skjul ute bland fälten och där stod en gammal kärra, mossa växer över marken och ser ut som det börjar ta över. Och längst in står ett litet träd och kronan börjar sträcka sig över takkanterna. Det var SÅ vackert nu i våras när de första bladknopparna slog ut.

    Stor kram till dig. <3

    Reply
 11. Mikaela

  Vackra Jonna, har ingen aning om du tog åt dig om att variera frisyrer som jag skrev förut men din frisyr från helgen är ju helt fantastisk 🙂 Jag tycker verkigen just blont hår blir så vackert i olika frisyrer enkla som svåra. Det passar dig så bra att även vara kreativ med det 🙂 ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad glad jag blir att du gillade flätan! Jag läste din tidigare kommentar och tog absolut åt mig. Jag tycker verkligen det är roligt med vackra frisyrer men är SÅ dålig på det och har så fruktansvärt dålig tålamod vad gäller att fixa håret. Men jag älskar också känslan när man faktiskt lagt ned tid på håret och gjort något extra fint.
   Du får gärna komma med inspirations-bilder/länkar om du vill! 😀 Om du hittar något fint som du tror jag skulle passa i 🙂

   Kram på dig ♥

   Reply
 12. Yvonne

  Odlingstips: Det går bra att odla potatis i pallkragar. Sätt gärna två på varandra och fyll på med jord så får de mera att växa i. Funjar också bra med hinkar. Potatislandet kan ni täckodla. Ni känner säkert någon bonde som ni kan få en trasig ensilagebal av. Perfekt att använda som täckmaterial och gödning. Lägg ett tjockt lager mellan plantorna eller såraderna så behöver ni inte rensa ogräs mera. Och bara vattna alldeles i början. Där kan ni odla både rotsaker grönsaker och blommor.

  Reply
 13. Esa

  Hej på er två!
  Roligt och se hur fint ni har det tillsammans.
  Ni matchar väldigt bra ihop 🙂
  Jag undrar bara om Johans hund inte kommer
  längre på helgerna…? Det var synd.
  Trevlig sommar önskar Esa

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Esa! Vad kul att du tycker det ♥
   Nej Danny är omplacerad sedan en tid tillbaks. Hundpensionatet såg vi ju aldrig som en långvarig lösning.
   Det känns jättetråkigt att vi inte kunde lösa det på ett annat sätt. Men han bor nu hos sin uppfödare tillsammans med två av sina syskon.
   Så det känns väldigt skönt och veta att han har det bra 🙂

   Trevlig sommar! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Tack Jenny! ♥ Och tack för länken också. Det lät absolut intressant.
   Ska kika på det. Kram ♥

   Reply
 14. Monzas

  Ett annat sätt att odla potatis på, förutom dem som redan nämnts är i plastsäckar. Jag har två svarta säckar i varandra och så har jag gjort ett gäng ganska små hål för vatten att sippra ut ur. Jag börjar med ganska lite jord i botten, kanske 10 cm. Stoppar ner ca 6 potatisar i varje påse och i takt med att blasten växer fyller jag på med mer jord. Brukar bli mycket potatis på det viset, dessutom kan man börja tidigt om man har något bra utrymme inomhus, i år får jag potatis till midsommar!
  Lycka till!

  Reply
  • Jonna Post author

   Det där lät ju riktigt häftigt! 🙂 Hade aldrig tänkt på att man kunde odla potatis i plastsäckar.
   Så himla smart. Ja det är ju riktigt bra om man vill få potatis tidigt. Tyvärr så har jag nog inte så bra med plats för det inomhus.
   Men skulle vara roligt att testa! 🙂

   Tusen tack för att du delar med dig!
   Kram ♥

   Reply
 15. Sasha

  Odlar min potatis i hinkar på balkongen, ja man gör vad man kan haha… men det funkar! Funkar att odla överallt. Även om det ser superhärligt ut att ha massa land att odla på

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja men det är ju jättesmart att odla potatis i hinkar! Så fint att göra det bästa utan det man har! 🙂 Och skönt att slippa rensa ogräs 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 16. Finurliga fröken

  När man hela helgen suttit i en lägenhet med konstant regn utanför fönstret är det fantastiskt att få vara med under eran helg och kunna drömma sig bort. Jag önskar mig så innerligt ett liv som ni. På landet i ett hus. Få fixa, plantera och kunna vara ute helt ostört. Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh, så fint o höra att du känner så.
   Och jag önskar så innerligt att du får möjlighet att leva så som du önskar. I ett hus på landet.
   Kram på dig ♥

   Reply
 17. Janusz

  Three bowls of ice cream. God help us. They could not have been too big, I believe. People in colder countries have this affinity for sweets because they make them feel warmer. But from sugar rush there is only one step to an alcohol rush. Alcohol is basically a form of sugar. Processed sugar has only been around for about 100 years. Initially it was classified as poison. I am serious. But food industry quickly discovered that people love it and started adding processed sugar to almost anything. Just read the labels. But it is hidden under names like HFCS (high fructose corn syrup) and so on. Before that all processed sugar people could get to was some honey. This does not apply to natural sugar in fruits unless it has been processed and extracted. Eating whole fruit gives one also a lot of other nutrients and, first of all, fibre that makes sugar absorption gradual. Result of this sugar madness is epidemic of diabetes in western world. Exhausted pancreas can not produce insulin fast enough.

  And what this constant rollercoaster of sugar high and low does to one’s emotions. Intellect is not able to process information properly affected by this wild ride.
  My mum said about my dad: He was such a good father, every time you cried he bought you a chocolate. Poor guy, he did not know how to deal with a baby crying for
  mother’s love and he set me up: emotional discomfort – sugar – alcohol. Just be aware Jonna that we are dealing here with a big, very bad wolf in sheep’s clothing.

  Reply
  • Jonna Post author

   I have actually been thinking ALOT of sugar lately. I’ve seen some documentaries and listening to inspiring podcasts and heard alot of people that quit sugar. And I have actually been really good at stop eating to much sugar the last months. But then…when I am stressed or have a lot to do…sugar is where I escape.
   So when I eat 3 bowls of ice-cream, it is my way of “relaxing” even if its the worst way ever. When I have a lot to do…I kind of use that as an excuse to eat sugar. So ya…its really bad. And today, after that sugar-chock from the icecream, I could really feel how bad it was for my body. I felt anxious all day and not in balance. So I actually…TODAY i promised myself to cut down on sugar. I will try my best to stop eat processed sugar, even if its hard because it is sugar in almost everything!! Which is so creepy.

   But ya, it feels good to take that decision. I know it will be hard…because when I am stressed I am gonna want to have that sugar to “calm me down” but…I will resist. Though…I have bought a lot of fruits instead 🙂

   Reply
 18. Melissa

  It does feel good to look back on the garden after a good days work, there. Glad you & Jon have each other. Wishing you good results in your garden!

  Reply
 19. Janet Doane

  I so love the authentic life you live, and many congratulations on your recent successes – wow – the stars are really shining on you! We used to heat our home when we lived on San Juan island (six miles across the Haro Strait to Vancouver Island, in Canada), but never needed the amount of wood you do. Rex would be out chopping all winter long through storms and fairer weather and I understand that feeling of being safe and warm with a BIG wood supply!! We had a small garden then too. You and Johan are just so lovely to see together working the land, creating magic through your love, building a life to be lived and remembered forever. Hugs to you, Jonna, always.

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww…Janet ♥ Thank you soooo much. I am so glad when I see that you have commented here.
   It sounded lovely the way you lived your life in San Juan island. And ya, it really is a wonderful feeling to know that you will be warm for next winter 🙂
   Hope you are having a wonderful june. Lots of love ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Caroline!! 🙂
   Ja jag är verkligen lycklig. Känner mig så tacksam för allt.
   Och att få vara ute och greja sådär är ju SÅ roligt.
   Kram på dig ♥

   Reply
 20. Lars 8463

  Hej varmhjärta
  En tvåliters glassbytta =
  En portion! ?

  Jag tror jag ska donera min hjärna
  till en vetenskaplig utgrävning.
  För mina tankekedjor har så många
  länkar och är så långa.
  Skulle vara roligt att få dom
  vetenskapligt beskriva i ord.
  Och inte bara i mina tankar.

  En av dom längsta.
  Jag är GLAD för Johans skull
  att han fick chansen att besöka
  och få bo i ditt varma hjärta.
  Vad det innebär för honom
  och för dig.

  Jag är GLAD för min egen skull
  att jag genom dina ord
  och ditt bildspråk
  får chansen att besöka känslorna
  som bor i ditt varma hjärta.
  Få smida mina tankekedjor
  som är alldeles för långa
  för mina få ovetenskapliga ord.
  För dom bor i mina känslor.

  KRAMAR till er
  ❤ till er

  Reply
  • Lindan

   Ååhh vad fint Lars!! Jag är också GLAD för Johans skull, för att han fick bo i Jonnas varma hjärta….! Deras kärlek är så VACKER!! <3 Och det är dina ord med….. 🙂
   Beträffande din hjärna så är jag osäker på om forskarna kommit så långt så de kan beskriva den i vetenskapliga termer…..<3 Den är UNIK! KRAAAM!! <3

   Reply
   • Lars 8463

    Lindan
    Jag är säker på att forskarna
    inte kan räkna ut hur många
    gradskivor dina synvinklar
    räcker till.
    Men jag är GLAD att även jag
    får studera dom.
    Även dom allvarliga.
    KRAAAAM!! (ett A mer ?)

    Reply
  • Jonna Post author

   Åhh så fiiiint! 🙂 Haha ja, jag hade tyckte det varit vääääldigt intressant med en vetenskaplig undersökning av din hjärna och dina tankar. Fast gärna medan du lever 🙂 Vad häftigt det vore. Jag tror forskarna skulle göra en helt ny, revolutionerande upptäckt om de undersökta dig och dina tankar 🙂

   Tack för dina så alltid vackra ord!!
   KRAMAR ♥

   Reply
 21. Monnah

  Vilken härlig helg! Det är skönt att få undan grejer som ligger bakom örat och gnager om de inte blir gjorda… Hoppas ditt nya potatisland levererar!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är verkligen skönt när man fått bort lite “måsten”. Man får så himla mycket ny energi efteråt.
   Stor kram på dig ♥

   Reply
 22. Robert Björk

  Härlig läsning! Det är jättebra att odla potatis (mm) i pallkragar. Se till att ha plast på insidan och gärna markduk, så minskar man på ogräset mm.
  Odlar det mesta i pallkragar hemma och även i växthuset. Lycka till!

  Reply
 23. Ellen

  Åh, om ni har så mycket mark borde ni ju skaffa djur! 😀 kan verkligen se er med en liten skock får! 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja det vore faktiskt bra om djur betade där så man slapp röja sly varje år. Jag skulle nog inte kunna tänka mig att skaffa egna djur just nu, men däremot skulle jag gärna tänka mig att Fridas kvigor fick beta på våra ängar varje sommar. Frida bor i grannbyn och har en stor mjölkgård så varje sommar kommer det hit kvigor och betar på några av ängarna här i byn. Jag kanske kan fråga henne om det finns någon av våra marker som skulle passa för kvigorna 😀 Det vore ju toppen.

   Kram på dig ♥

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.